Sziasztok!
Pár szóval, hogy mi lett a 2 "hímemmel".
Megmondom őszintén, hogy másképp fogtam neki, mint Csaba mondta, elnézést!

Vettem 2 tojónak gondolt madarat tenyésztőtől, és beraktam őket a "fiúkhoz". A 4 madárból az egyik régi és az egyik új egyből megtalálta egymást, 1 órán belül már jelét adták az egymás iránti tetszésüknek.

Vettem egy másik kalitkát, amibe a másik 2 madarat, amik nem mutattak érdeklődést egymás iránt, átraktam. Az új páromból (a régi kalitkában maradtak) a tojó egyből el is foglalta a fészket, majd tojásokat is rakott, 6 db-ot, amiből sajnos egy sem volt szemes.
A másik, külön rakott párból az új, tojónak gondolt madár kergette és bántotta a régi, hímnek vélt madarat, ami egész nap a kalitka alján gubbasztott. Erre a kalitkára is tettem egy odút. Majd érdekes módon, egyik napról a másikra, valamiért jóba lettek egymással, és pároztak is, majd az új tojó, ami tényleg tojó, elkezdett tojásokat rakni, 8 db-ot. Ebből 2 kigurult az odú 2 sarkába, majd a maradék 6-ból 4 ki is kelt, de valamiért kidobálták a kicsiket a fészekből a kalitkába, szerintem kicsit meg is csipkedték őket. Ma reggel volt még 2 tojás a fészekben, de ma reggel már megint pároztak.
Szóval a kezdeti 2 hímből most lett 2 párom, ahol az egyiknél jó tojások születtek, de elhaláloztak a kicsik, a másiknál egyik tojás sem volt megtermékenyítve.
Miért tették ezt a kicsikkel, illetve mi lehet az oka, hogy nem lettek szemesek a tojások annak ellenére, hogy láttam, hogy pároztak, tehát nem 2 tojó van együtt, énekel is a hím??
Előre is köszi a válaszokat!
Laci