Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 402 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 21  Következő
Szerző Üzenet
IDRE díjas

Hozzászólás 2008 nov. 23, 21:52 
Krissz írta:
Gyula,a kákáiddal mi újság?Nem írtál mostanában abba a topikba!
Még mindig csak ücsörögnek?

Szia Krisztián!

Az ücsörgésnek vége. Görbe Gabi barátom tanácsára különválasztottam a 3 tojót a 3 hímtől. Elkülönítés alatt E-vitamin adagolás + lágyeleség + csíráztatott mag. Ez egy hete történt, még legalább egy hetet kell kivárni, aztán az első hím megy a tojókhoz háztűznézőbe. Ha összeáll egy pár, megy külön.
A hímek kezdenek felpörögni, már arcoskodnak egymással. Remélem sikerül annyira felkavarni az állóvizet, hogy eredmény is legyen.

Hozzászólás 2008 nov. 22, 23:17 
Köszönöm a választ, az alternatív rovareleség sejtem mi lehet, de azért igyekszem előbb mást is kipróbálni... :wink:

Egy alternatíva lehet a muslinca is. Ez is egyszerű, ráadásul nem is védett.
A vörösamarantos oldalon leírtam egy lehetőséget, ha gondoljátok nézzétek meg.
sok sikert

Hozzászólás 2008 nov. 22, 19:19 
Hali.
A káka párom ismét letojt 2 tojást eddig,és most egy eldugott kanári fészket találtak és abba tojt le a tojó.Azt hittem vissza fognak térni a régi helyükre de úgy látszik nem.Ahány költés annyiszor új hely.Most nem csináltak nagy felhajtást.Egy pár fűszállal kibélelték a kanárinak szánt fészket és már rakták bele az első tojást.De a 3 kicsit még nagyban etetik.
Kíváncsian várom hány tojás lesz most.

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 nov. 16, 17:20 
Kedves Kuvik!
Köszönöm a választ, az alternatív rovareleség sejtem mi lehet, de azért igyekszem előbb mást is kipróbálni... :wink:
Mindenesetre próbálkozom, mit lehet kihozni belőlük.
A fiatalok:

Az édesanyával és a nevelőapával :D :

Kép

A két testvér:

Kép

Kép

Az apával:

Kép

Hozzászólás 2008 nov. 15, 22:40 
Nálam nem volt a röpdében fészekodú a kákáknak, (még nem akartam szaporítani őket) valószínűleg ezért, jobbhíjján tojta a tojó a sirálykák fészkébe a tojásait. Pár nap múlva a kákákat áttelepítettem egy másik közös röpdébe, (persze akkor még nem tudtam, hogy vannak tojások) ezért nem értettem később, hogy hogy kerültek a kiskákák a sirályka fészekbe...

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 nov. 15, 22:18 
Szia!

A legvalószínűbb a rovareleség hiánya. A lisztkukacot is különböző módon lehet "előkészíteni", és létezik egy másik rovareleség, de erről csak "személyesen" tudok felvilágosítással segíteni. Lehet még probléma a "sirálykás" neveltetés is. Meg még sok egyébb. (Tartási körülmény is lehet.)

Hozzászólás 2008 nov. 15, 21:09 
Kedves Kuvik!
Az én madaraim két évesek. A tojó, miután betojt a sirálykákhoz a hímmel együtt elfoglalta a sirálykák melletti odút és fészket is építettek bele. 5 tojást tojt a tojó, szorgalmasan, egymást váltva (!) kotlottak rajtuk, majd a kikelő fiókákat kidobálták... Mageleség, lágyeleség, ásványi premix, fürtös köles és zöldeleség volt előttük. Lisztkukacot is adtam a röpdébe, a fürjek miatt, a kákák eleddig rá se hederítettek.
Mi lehet a baj?

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 nov. 15, 6:47 
Szia!
A káka kolónia madár, mindaddig a pillanatig, amíg el nem kezd költeni. Attól a perctől kezdve saját fajtársaival csak "rendkivűlien" nagy röpdében tarthatóak együtt. A revirjének környékén rendkivül agresszívvé válik. Amúgy nem nagyon értem az általatok tapasztaltakat, mert egy rendkivűl jól nevelő, és szorgalmas "szülő." Nem véletlenül fog átkerülni a COM besrolásnál az F 1 szekcióba. (Csak isten malmai lassan őrölnek.!!) Kissebb röpdében a saját fajtársakkal - költés idején- együttartása lehetetlen. (Én még nem hallottam róla.) Persze, mint a Lajosnál, ott biztos lehetne együtt tartani néhány párat, mert napokig "nem is találkoznának" egymással, és így probléma sem lenne.
( Amit nem értettem, ez a "tojás becsempészés". A káka jól költő madár, itt a gond az lehetett, hogy a hím nem épített fészket, a csóró tojó meg oda tojt, ahová tudott. Ez legtöbbször nagyon fiatalon tenyésztésbe befogott madaraknál fordul elő(!!!) ) Ezért fontos, hogy tudjuk a madarak pontos életkorát. A káka egy éves kora előtt nagyon ritkán fog jól költeni.
Sok sikert .

Hozzászólás 2008 nov. 15, 0:01 
Ha már témánák vagyunk... Én köztörvényes madárnevelő hírében állok, és a kérdés az lenne, hogy a káka társas természetű madár-e, vagy olyan, mint a kanári, hogy csak úgy elvan?

Gyuri

Hozzászólás 2008 nov. 14, 23:59 
Fú, nem tudom. annyira nem vagyok benne a dologba, azt tudom csak, hogy ő meg még valaki volt az "importőr"... :D Állítólag az euba nem lehet behozni ilyen madarat, az eu-n belüli szaporulatot meg nem tudom, hogy hogy lehet országok közt hurcolászni... :( na meg az árak... A kis fürjasztrild 3000 magyar forintba került, kint meg 120 euro körül van asszem...

Hozzászólás 2008 nov. 14, 23:57 
Pedig még meg is gyűrűztem a kicsiket, még akkor se tűnt fel. 15 napos korukban furcsáltam kicsit a vöröses farkukat, gondoltam ritka szép sirálykáim lesznek. :D Aztán mikor kirepültek már nagyon gyanússá váltak, még filóztam rajta, hogy tán ezüstcsőrű-sirályka románc lehet a dolog mögött, mire nagy nehezen leesett a tantusz, hogy ezek kákák!

Hozzászólás 2008 nov. 14, 23:20 
Gyuree85 írta:
Zoli. remélem elment, valami hiba van valahol. Ha 6x, 7x kaptad meg, akkor bocs. :D

Megkaptam, 5×. :D Akkor ez még tán Szegfű-madár? Érdemes lenne párt keresned neki, akár külföldön is. Szentesre jössz?

Hozzászólás 2008 nov. 14, 23:19 
gyevi1 írta:
Na, nekem is most repült ki három kis kákám! Legnagyobb meglepetésemre a sirálykáim fészekaljából három kicsi káka lett... Láttam én a káka tojót a sirálykák oduja közelében ólálkodni, ezek szerint csak becsempészte a tojásait! Gyanús is volt nekem sirálykáéknál az a nyolc tojás... De mostanáig nem jöttem rá a turpisságra. :oops:

Nálam is így lettek!! :lol:
Ezek szerint ez kákáéknál hagyomány! 8)

Hozzászólás 2008 nov. 14, 22:44 
Na, nekem is most repült ki három kis kákám! Legnagyobb meglepetésemre a sirálykáim fészekaljából három kicsi káka lett... Láttam én a káka tojót a sirálykák oduja közelében ólálkodni, ezek szerint csak becsempészte a tojásait! Gyanús is volt nekem sirálykáéknál az a nyolc tojás... De mostanáig nem jöttem rá a turpisságra. :oops:

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 nov. 14, 21:54 
Sziasztok.
A kis kákáim össze ültek estére.Minden madártól jó távol.

Kép

Hozzászólás 2008 nov. 14, 21:04 
Zoli. remélem elment, valami hiba van valahol. Ha 6x, 7x kaptad meg, akkor bocs. :D

Hozzászólás 2008 nov. 14, 20:39 
Zoli. Megy a válasz pü-be. Nem akarok itt is offkirály lenni... :D

Hozzászólás 2008 nov. 14, 20:21 
Gyuree85 írta:
Olvastam a fürjes dolgot... Valószínű, hogy fürjenként változik, mondjuk én még csak egyel találkoztam. Az itthoni a fürjasztrild hátát kiette egy reggelre elég csúnyán, a párnapos fiókáknak, akik valahogy kiestek, azoknak meg megette a fejét... :/ Néha udvarol a kanáriknak, ha meg nem jár sikerrel, akkor begurul, és nekikmegy... Lehet nálam az egyik véglet van. :D

Ezek szerint nálam meg a másik véglet. :)
Na de... fürjasztrild??? Van itthon? Költöttek már? Érdekelnének a tapasztalataid!!

Hozzászólás 2008 nov. 14, 20:19 
Sziasztok!
Ma kirepült a kis vegyes csapat. :D Ahogy megfigyeltem, az egyik kis kákának vöröses a farktöve, a másiknak sárgás, szóval szerintem egyikük vörös-, a másik sárgafejű lesz! :lol:
Sajnos töltöttem az elemeket, pedig ma egy nagyon jó képet készíthettem volna a csapatról: A lábsérülése miatt kissé mogorva ezüstcsőrű tojón kívül a röpde összes lakója (Káka pár, Ezüstcsőrű hím, Zebra pár+5 gyerek, Sirályka pár+5 gyerek, Törpefürj tojó+3 gyerek) lent eszegetett a földön, a legteljesebb egyetértésben. A fürjcsibék vígan rohangáltak a zebra- és kákafiókák között, anyuka mindezt kicsit távolabbról, nagyon büszkén szemlélte. Szerintem nem lesz gond az együttéléssel... :)

Hozzászólás 2008 nov. 12, 20:28 
Én sem hiszem, hogy túlélte volna... :/

waxbill írta:
Gyuree85 írta:
Olvastam a fürjes dolgot... Valószínű, hogy fürjenként változik, mondjuk én még csak egyel találkoztam. Az itthoni a fürjasztrild hátát kiette egy reggelre elég csúnyán, a párnapos fiókáknak, akik valahogy kiestek, azoknak meg megette a fejét... :/ Néha udvarol a kanáriknak, ha meg nem jár sikerrel, akkor begurul, és nekikmegy... Lehet nálam az egyik véglet van. :D

Na ezt nem merem én megkockáztatni!!!!
Az egyik aranymellű asztrild fiókám most is 3 napig ült egy tuskón, míg felrepült a felső ágakra. Ha addig érte volna egy attack, nemigen élte volna túl.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 402 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 21  Következő