Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1180 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 59  Következő
Szerző Üzenet
IDRE díjas
Valódi név: Dr. Dezső Péter

Hozzászólás 2009 jan. 16, 13:42 
Tegnap kaptam az egyik beszállító cégtől egy kis elmaradt karácsonyi ajándékot, íme :D
Kép
És ezekre a képekre bukkantam, amelyekre már régóta vadászok, különösen ez a mutáció tetszik:
Kép
De azért ez sem rossz :)
Kép

IDRE díjas

Hozzászólás 2009 jan. 16, 11:20 
Megjött a Csaba barátom Dél Afrikából, Ő írta:
"Na megérkeztem sikeresen. Rengeteg mozambiki csicsörke, volt de fotózni egyet se sikerült sajnos. Nem szeretnek sokat egy helyen közel ülni."
"Hát sokféle serinust láttunk, bár pár nehezebb kimaradt. Fotó nem nagyon lett mert ezek elég nehezen cserkelhetőek be. Félnek nagyon. Pár pintyféléről asszem lett fotó, de csicsörkéről asszem egy se."
Én írtam:
"kár, de ha mégis előkerülne csicsörkés fotó, akkor azért szívesen megnézném, meg ha majd összeírjátok az egészet, akkor csak úgy szimplán a csicsörke-fajlista is érdekelne :)"

IDRE díjas

Hozzászólás 2009 jan. 16, 11:13 
A kocka el van vetve! :lol:
Ha minden igaz, akkor már Piacenza-ban van a két csicsörkém a többi benevezett 27.758 madárral egyetemben :lol:
http://www.mondialfoipiacenza2009.it/
Kép

IDRE díjas

Hozzászólás 2009 jan. 12, 18:30 
szevasztok!
nemrégiben figyelmes lettem egy sárgatorkú csicsörke (Serinus flavigula) fotóra a www.birding.hu magyar terepmadarász honlapon a "Világ madárfajai" galériában, amelyet Steiner Attila kapott lencsevégre tavaly Etiópiában, íme a fotó és a levelezésünk :D
Kép

"Kedves Attila!
Örömmel (és némi irigységgel :D ) szemléltem a Serinus flavigula fotódat a birding.hu galériájában és mivel én is egy afrikai csicsörkefajt tartok otthon (mozambiki csicsörke, Serinus mozambicus), gondoltam veszem a bátorságot, hogy megkérdezzem Tőled, hogy esetleg az etiópiai túrátokon láttatok-e mozambiki csicsörkéket? Ha igen, akkor esetleg fotó készült a megfigyelésről? Netán más Serinus fajt is láttatok a fent említett kettőn kívül?
Madárbaráti üdv, Péter"

"Kedves Péter!
Mozambiki csicsörkét ugyan láttunk, de fotózni nem tudtam. Nem túl gyakori, csak délen és keleten fordult elő.
Etiópia nagyon jó a csicsörkékre, sok fajuk látható. A leggyakoribb Serinus faj a hegyekben a tristriatus és a striolatus volt, de a citrinelloides és a flavivertex sem volt ritka. A nigriceps a magashegyi fennsíkokon néha nagy csapatokban volt jelen. Volt még xantholaemus, xanthopygius és dorsostriatus egy-egy helyen, illetve reichenowi kétszer. Sajnos nem láttuk az ankoberensis-t a rossz idő miatt és a donaldsoni-t délen. Reichardi (illetve a striatipectus alfaja) is előfordul elvileg, de nagyon sporadikusan. Üdv, Attila"

továbbá türelmetlenül várom az egyik terepmadarász barátom csicsörkés beszámolóját, aki ezen a héten fog visszatérni Dél Afrikából :lol:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2009 jan. 9, 15:59 
Bizom benne, hogy befejeződik a vedlés akkorra...

IDRE díjas

Hozzászólás 2009 jan. 9, 13:35 
eszterolajos írta:
Sok sikert a madaraidnak a világbajnokságon, az eddigi VB-ken látottak alapján dobogós helyet tudok valamelyikük számára elképzelni. November óta változott-e a kondijuk ?

szervusz Lajos!
köszi, a próféta szóljon belőled :lol:
köszönöm szépen jótanácsokat, meg fogom fogadni őket :D
ami a kondícijukat illeti, azzal szerintem nem lesz gond, de sajnos vedlésnek indultak Szentes óta és nem vagyok benne biztos, hogy a VB-re rendesen kivedlenek, majd meglássuk, a vak is aszonta... :? de azért nincs gáz (sajnos fél Európában szó szerint :( )

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2009 jan. 9, 9:00 
Szervusz Csicsörke !

Sok sikert a madaraidnak a világbajnokságon, az eddigi VB-ken látottak alapján dobogós helyet tudok valamelyikük számára elképzelni.
November óta változott - e a kondijuk ?

Az indulás előtt legalább 4 nappal szólóban tedd őket Standard kalitba, melynek fehér a belseje. Ezután naponta többszőr mozgasd meg egy kicsit a kalitokat, hagy szokják meg az utazási és a versenyre való bepakolási kellemetlenségeket. Pistát meg kérd meg, hogy a leadás napján még spriccelővel (desztillált vizet használva, hogy a klór ne vegye el a tollazat fényét) fürdesse meg őket, így szépen átrendezik tollazatukat a bírálat napjára. / lehetőleg korán, hogy az átadásra felszikkadjanak/ Ha módotokban áll indulás előtt " Ekodiár +" megelöző oldattal itasd meg mindegyiket, oly módon, hogy itatás előtt enyhén ( kb. 4 óra hosszat ) szomjaztasd ki a madarakat. Majd útközben az itatásoknál is ezt használjátok.

Sok sikert.....
ui : kiszállitani is ajánlatos a Standard kalitokban, így a bírálat idejére megszokják a kalit méreteit.

IDRE díjas

Hozzászólás 2009 jan. 7, 11:58 
Gyuree85 írta:
A végén még kitenyészted a kézszelíd madarat? :D

nemisrossz ötlet :wink:

Hozzászólás 2009 jan. 6, 17:19 
A végén még kitenyészted a kézszelíd madarat? :D

IDRE díjas

Hozzászólás 2009 jan. 6, 14:46 
Hegedűs Zsolt írta:
Kedves Csicsörkés Barátom!

Elindítottam egy csicsörkés fórumot, http://serinus.forumx.hu/
mely a http://www.csicsorkeclub.diszmadarinfo.hu vagy egyszerűbben a http://www.diszmadarinfo.hu csicsörkés oldalhoz kapcsolódik, s onnan meg is nyitható.
Tudom, hogy már sok helyen léteznek topikok, melyekben csicsörkékről van szó. Azonban ezek fenntartása, működtetése, tematizálása, szerkesztése nem kontrollálható, nem garantálható.
Azért hoztam létre ezt a csicsörkés fórumot, -talán még nem késő- hogy lehetőleg ezen a fajspecifikus oldalon gyűljenek össze a csicsörkés információk, képek, anyagok, tapasztalatok. Ne kelljen több helyre bekukkantani, keresgélni ha e csodálatos fajokról akarunk valamit megtudni, véleményt cserélni. Legyen ez a hely, ahol minden, mindenki megtalálható ami- aki a csicsörkékhez kapcsolódik!

Kérlek benneteket hozzászólásaitokkal, képekkel, javaslataitokkal segítsétek a fórum működését. Tölthettek fel képeket, leírhatjátok tapasztalataitokat, kérdéseiteket!
Terjesszétek érdeklődő ismerőseiteknek is a fórum és az oldal elérhetőségét!

Köszönettel
Hegedűs Zsolt

IDRE díjas

Hozzászólás 2009 jan. 6, 11:48 
A Hegedűs Zsolt üzeni:
"A csicsörkés honlapon frissítettem:
- felkerültek az elterjedési területek térképei
- frissült, átalakításra került a videógaléria
- a "tudomány" rovatba is került új cikk
- a "csicsörkékről általában" anyaga jelentősen kibővült
- a tenyésztői jegyzéket aktualizáltam"

http://www.diszmadarinfo.hu

IDRE díjas

Hozzászólás 2009 jan. 6, 11:42 
fofo77 írta:
Ez tetszik nagyon! :D Gratulálok! Remélem egyszer nekem is lesz ilyen szelid madaram!

köszi :lol: de szerintem ez csak kis százalékban múlott rajtam, nagyobbrészt a szelídségi-gének szerencsés együttállása okozhatta :wink:
egyébként ezidáig a kezem alatt megfordult közel 40 mozambiki csicsörkéből csak ő lett ilyen ferdehajlamú :lol:

Hozzászólás 2009 jan. 6, 11:34 
Csicsörke írta:
Gabesz írta:
...Aszond meg nekem, kedves Csicsörke, hogy ez a kis csicsör (akár a többi kis csicsör is?) magától ilyen szelíd, vagy szoktatod?...

az őszintét megmondva, csak ez az egyszem aranyom ilyen bátor, de már fióka kora óta! egyébként ő már felnőtt jószág, 2007 novemberében kelt két testvérével együtt, de csak ő lett ilyen Kíváncsi Fáni (így hívom :wink: ) azóta természetesen minden reggel van egy kis kézbentartott-tálkából-etetés plusz egy kis kézszőrözés :lol: szóval folyamatosan kondícionálom a kontaktra, de ahogy látom, ezt ő is igényli, mert amint odamegyek a kalitjához, szinte egyből felém ugrik a rácsra és a rácson keresztül odatartott ujjamat is elkezdi csipkedni, szinte alig várja a reggeli ceremóniát :D

Ez tetszik nagyon! :D Gratulálok!
Remélem egyszer nekem is lesz ilyen szelid madaram!

IDRE díjas

Hozzászólás 2009 jan. 6, 11:34 
canary1 írta:
Csipázom a stílusod, nagyon szimpi a szelíd csicsörkefia, de áruld el nekem kérlek, miért ne gyűrűzöd madaraid fiókáit, vagy csupán erről maradt le "véletlenül" az azonosító...???!!!

áhoj Canary1 komám :D
beléd is BÚÉK! :lol:
gyűrűzöm én őket tiszta szívemből :wink: de van egy olyan elvem, hogy az első költésüket békén hagyom, hogy zaklatásmentesen lemenjen és rögzüljön a program, pláne a zűrösebb esetekben, mint például a Fániék, aholis a tojó rendszeresen felzabálja az első tojásokat, míg be nem teszek a fészekbe neki egy műtojásként funkcionáló bűvös fehér színű babszemet, onnantól kezdve már másodszor ment simán végig a program, az első fészekalj a Fániék voltak, a második, 2008-as novemberi fiatalokon pedig már ott figyelnek a gyűrűk :wink:
de a gyűrűzésigazsághoz hozzátartozik, hogy bizony 2008-ban nem volt túl nagy szerencsém etéren, ugyanis két másik fészekaljat is bebuktam egészhétvégés madarászprogramok miatt, ugyanis a gyűrűzés pont szombatokra esett volna (5.nap), az egyik hétvégén volt a Tatati Vadlúd Sokadalom, ott péntek reggel megpróbáltam meggyűrűzni a 4 napos fiókákat, de sajnos ez túl korainak bizonyult és a fészekben késöbb lebirkózták a gyűrűket a lábukról. A második alkalom a Szentesi Madárfesztivál, aholis hétfőre tettem a gyűrűzést (7.nap), de ez pedig már túl későnek bizonyult és nem tudtam rápaszírozni a fiókák lábára a gyűrűket... :roll: szóval a 7 példány 2008-as szaporulatomból sajnos csak kettőnek fityeg gyűrű a lábán :wink:

IDRE díjas

Hozzászólás 2009 jan. 6, 11:14 
Gabesz írta:
...Aszond meg nekem, kedves Csicsörke, hogy ez a kis csicsör (akár a többi kis csicsör is?) magától ilyen szelíd, vagy szoktatod?...

az őszintét megmondva, csak ez az egyszem aranyom ilyen bátor, de már fióka kora óta! egyébként ő már felnőtt jószág, 2007 novemberében kelt két testvérével együtt, de csak ő lett ilyen Kíváncsi Fáni (így hívom :wink: ) azóta természetesen minden reggel van egy kis kézbentartott-tálkából-etetés plusz egy kis kézszőrözés :lol: szóval folyamatosan kondícionálom a kontaktra, de ahogy látom, ezt ő is igényli, mert amint odamegyek a kalitjához, szinte egyből felém ugrik a rácsra és a rácson keresztül odatartott ujjamat is elkezdi csipkedni, szinte alig várja a reggeli ceremóniát :D

Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2009 jan. 5, 20:08 
Üdv Csicsörke tzimbora !
B.U.É.K. + satöbbi...

Csipázom a stílusod, nagyon szimpi a szelíd csicsörkefia, de áruld el nekem kérlek, miért ne gyűrűzöd madaraid fiókáit, vagy csupán erről maradt le "véletlenül" az azonosító...???!!!
Persze még csak véletlenül sem akartam bántó lenni, ám ezt Tenmagad úgyis sejted..

canary1

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 jan. 5, 18:33 
Csicsörke írta:
Kép

Aszond meg nekem, kedves Csicsörke, hogy ez a kis csicsör (akár a többi kis csicsör is?) magától ilyen szelíd, vagy szoktatod? Mert nem olvastam, hogy kézzel kellett volna nevelned... Amíg fiókák, az én kezemen is megülnek egy ideig a kis kanárik, aztán meg-megrebbentik szárnyuk és felfedezik, hogy bizony nem muszáj nekik ott ücsörögni az ujjamon ha el is repülhetnek onnan... Egyik másik képen láttam itt, hogy elveszik kézből a fűszálat, magvakat... A felnőtt csicsörkék is ilyen szelíd jószágok?
Különben nagyon elegáns ez a kismadár :wink: !

IDRE díjas

Hozzászólás 2009 jan. 5, 15:39 
keegan írta:
Mindenkinek nagyon boldog új esztendőt és ami a legfontosabb nagyon jó egészséget kívánok!

én is viszont kívánom, mindenkinek :wink: :lol: :D

IDRE díjas

Hozzászólás 2009 jan. 5, 15:38 
Gabesz írta:
Az a bizonyos babaprojekt... :D Szívből örülök Nektek és sok egészséget kívánok!!!
Ui: azééé, máskó őtözzé fe... :shock: :lol:

köszönjük szépen :D
hoztam pár újabb (nem félmeztelen :wink: 8) ) képet a legszelídebb csicsörkémről, az ünnepek alatt többször is megsétáltattam a nappaliban :lol:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2009 jan. 4, 18:49 
Budapesten eladó egy mozambiki csicsörke pár. Novemberben voltak egy évesek, még nem voltak letojatva.
Ár 15.000.- Ft
Érdeklődni: 30/974-6388

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1180 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 59  Következő