Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 402 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Következő
Szerző Üzenet
IDRE díjas

Hozzászólás 2008 nov. 12, 17:53 
Gyuree85 írta:
Olvastam a fürjes dolgot... Valószínű, hogy fürjenként változik, mondjuk én még csak egyel találkoztam. Az itthoni a fürjasztrild hátát kiette egy reggelre elég csúnyán, a párnapos fiókáknak, akik valahogy kiestek, azoknak meg megette a fejét... :/ Néha udvarol a kanáriknak, ha meg nem jár sikerrel, akkor begurul, és nekikmegy... Lehet nálam az egyik véglet van. :D

Na ezt nem merem én megkockáztatni!!!!
Az egyik aranymellű asztrild fiókám most is 3 napig ült egy tuskón, míg felrepült a felső ágakra. Ha addig érte volna egy attack, nemigen élte volna túl.

Hozzászólás 2008 nov. 12, 0:45 
Olvastam a fürjes dolgot... Valószínű, hogy fürjenként változik, mondjuk én még csak egyel találkoztam. Az itthoni a fürjasztrild hátát kiette egy reggelre elég csúnyán, a párnapos fiókáknak, akik valahogy kiestek, azoknak meg megette a fejét... :/ Néha udvarol a kanáriknak, ha meg nem jár sikerrel, akkor begurul, és nekikmegy... Lehet nálam az egyik véglet van. :D

Valódi név: Barabás Dávid

Hozzászólás 2008 nov. 11, 22:44 
sziasztok!
Lesz egy pár zebrapintyem és egy pár káka.
Szekrénykalitkában lesznek, ez a végső megoldás szerintem ez jó nekik, lesz benne világítás stb. A méretét még nem tudom de nagy lesz.
A kákáknak be kell telepíteni növénnyel(műnövényel?) a kalitot?
Ha meg akarom próbálni szaporítani őket???

Hozzászólás 2008 nov. 9, 19:01 
Sziasztok.
Ma már mind a három kis kákám kirepült,de 2 még mindig zuhanó repülést játszik.A harmadik már vagányul odaül a nagyok közé.Szerintem egy kicsit korai volt ez a kirepülés mert alig 2,5 hetesek csak.

Hozzászólás 2008 nov. 8, 15:17 
Sziasztok.
Nálam ma repült ki az egyik fióka a 3 közül és persze a talajon tudott a legjobban landolni,de a lent tartózkodó fiatal fürj pár nem sokat foglalkozott vele.1x2 m-es az alapterülete a röpdének,talán nem lesz gond.De a kicsi hamar felküzdötte magát a magasba és ott érte csak igazán meglepetés,mert a fészkét védelmező gould hím a nyakánál fogva hajította le a mélybe 2,5 m-ről.
Szóval nem csak a fürjek lehetnek veszélyesek!
Hát remélem túlélik a kicsik majd ez első napokat.

Hozzászólás 2008 nov. 8, 14:48 
keresek káka tojót,és szalag tojót tud valaki segiteni?

Hozzászólás 2008 nov. 8, 0:12 
Zottan írta:
[A kákák úgy látom mindenkinél nehéz ügy. Nekem 2006 óta vannak meg, tavaly csak üres tojásaik voltak, az idén meg játszottak mindenfélét: fiókakidobálás, tojások elhagyása pár nappal a kelés előtt, betojni az összes odúba, mint a kakukk (bár ez most jól jött), szóval nem unatkozunk... Remélem azért sikerül elérnem, hogy maguk neveljenek...

Szép kilátások...
Nekem is van egy pár, tavaszra- nyár elejére terveztem, hogy megpróbálkozok a szaporításukkal... :roll:

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 nov. 7, 23:47 
waxbill írta:
Hát az az igazság, hogy nem merem megkockáztatni. Amikor az aranymellűim kirepülnek, a gyengébb fiókák 1-2 napig talajközelben vannak. Azok meg akkorák, mint egy izmosabb májusi cserebogár...

Bárcsak káka fiókák rajzanának már kifelé.... (sóhaj).
Három párom van, mindegyik 1-2 éves madár, de csak ücsörögnek és ücsörögnek. Kiválóan elvannak, de költeni nem hajlandóak. pedig imádom ezt a fajt, minden nap megnézem ezt a topicot is. Szurkolok Nektek.

Köszi, de szerintem azért tehetsz egy próbát te is a fürjekkel. Ha jól láttam a honlapodon, akkor a röpde alapterülete nagyobb mint az enyém, így alapból kevesebb az esély a találkozásukra...
A kákák úgy látom mindenkinél nehéz ügy. Nekem 2006 óta vannak meg, tavaly csak üres tojásaik voltak, az idén meg játszottak mindenfélét: fiókakidobálás, tojások elhagyása pár nappal a kelés előtt, betojni az összes odúba, mint a kakukk (bár ez most jól jött), szóval nem unatkozunk... Remélem azért sikerül elérnem, hogy maguk neveljenek...

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 nov. 7, 23:40 
Hát az az igazság, hogy nem merem megkockáztatni. Amikor az aranymellűim kirepülnek, a gyengébb fiókák 1-2 napig talajközelben vannak. Azok meg akkorák, mint egy izmosabb májusi cserebogár...

Bárcsak káka fiókák rajzanának már kifelé.... (sóhaj).
Három párom van, mindegyik 1-2 éves madár, de csak ücsörögnek és ücsörögnek. Kiválóan elvannak, de költeni nem hajlandóak. pedig imádom ezt a fajt, minden nap megnézem ezt a topicot is. Szurkolok Nektek.

Hozzászólás 2008 nov. 7, 23:20 
waxbill írta:
Zoli, a fürjek nem piszkálják a többi madár röpképtelen fiókáit? Nekem nagyon tetszene a kínai törpefürj, csak azt olvastam valahol, hogy a kirepülés után a gyengén repülő fiókák koponyáját szépen meglékelik a talajon. Neked mi a tapasztalatod? (bocs az OFF-ért).

Nálam a kiszebrák eleinte ugye sokat koccoltak az aljzaton és közel is kerültek a fürjekhez. Ez nem tetszett a mamának, kitárt szárnyakkal futott a "behatoló" felé, amitől az elmenekül... Persze volt, hogy nem menekültek el, de a fürj akkor sem bántotta őket, inkább átköltöztette a családot egy másik sarokba. De apám szerint volt olyan, hogy a fürjek fészkénél együtt kuksolt bent két zebra fióka meg a komplett fürjcsalád... :D
Persze, gondolom egyénenként változik...

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 nov. 7, 23:12 
Zottan írta:
waxbill írta:
... az aljzaton ott rohangál a három fürjcsibe az anyjával...

Zoli, a fürjek nem piszkálják a többi madár röpképtelen fiókáit? Nekem nagyon tetszene a kínai törpefürj, csak azt olvastam valahol, hogy a kirepülés után a gyengén repülő fiókák koponyáját szépen meglékelik a talajon. Neked mi a tapasztalatod? (bocs az OFF-ért).

Hozzászólás 2008 nov. 7, 23:04 
waxbill írta:
Szia Zoli!

Nagyon jó kép!!!!! Úgy látom, most már a sirályka-fiókák állnak nyerésre nagyság teintetében. :D

Szia Gyula!
Bizony, pedig a kákák születtek előbb. :D
Nagy lesz a nyüzsgés a röpdében, ha kirepülnek... A héten repült ki öt feketepofájú zebra, az aljzaton ott rohangál a három fürjcsibe az anyjával plusz még ők... :D

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 nov. 7, 23:01 
Zottan írta:
Szia!
Itt vannak az én kicsinyeim ( jobbról a második és harmadik madár, a két világos sirályka között):
Sajnos a szülők a náluk kikelt fiókát kidobták, és a többi tojásból vagy nem születtek meg a kicsik, vagy elpusztultak... :cry:

Szia Zoli!

Nagyon jó kép!!!!! Úgy látom, most már a sirályka-fiókák állnak nyerésre nagyság teintetében. :D

Hozzászólás 2008 nov. 7, 22:47 
Szia!
Itt vannak az én kicsinyeim ( jobbról a második és harmadik madár, a két világos sirályka között):

Kép

Sajnos a szülők a náluk kikelt fiókát kidobták, és a többi tojásból vagy nem születtek meg a kicsik, vagy elpusztultak... :cry:

Hozzászólás 2008 nov. 2, 15:39 
Helló Zoli.
Nálam már szépen színesednek a kicsik és lassan kirepül a 3 következő is remélem.
Egy fiatalt sikerült lencsevégre kapni

Kép
A fején már látszik,hogy hím lesz,akárcsak a tesói is.

Hozzászólás 2008 nov. 2, 12:07 
Szia Krissz!
A gratulációt elteszem későbbre, mondjuk mire leválasztom a fiatalokat... :lol:
A sirálykák alatt szépen fejlődik a két kicsi, nagyobbak is a sirálykáknál.
Ma reggelre a kákák alatt is kikelt az első fióka, innentől fogok igazán izgulni...

Hozzászólás 2008 okt. 31, 18:43 
Gratula Zoli.
Nálam csak 3 db marad eddig az 5-ből azok szépen növögetnek.Talán meg is maradnak.Azokat a káka szülők nevelik.Ami a sirályka alatt volt egyedül az is elpusztult sajna.De a 3 az is több mint a semmi.Ennyivel is beérem.

Hozzászólás 2008 okt. 31, 12:47 
Sziasztok!
Íme a kis kákáim, immár 10 naposan, a három sirályka "tesó" társaságában.

Kép

Kép

A felső képen jól kivehető a kákák jellemző szájmintázata.
Régebben olvastam a fórumon, hogy sárga- és pirosmaszkos kákákat nem célszerű keresztezni. Nálam a hím sárga-, a tojó pirosmaszkos, ez így gáz?
Egyébként: Ezt a fészekaljat a sirályka pár neveli, de a káka pár által szorgalmasan melengetett fészekaljban is 4 fias tojás van. Remélem náluk is összejön. :D

Hozzászólás 2008 okt. 30, 18:25 
keresek káka tojót aki tud szoljon köszi.

Hozzászólás 2008 okt. 24, 17:32 
A korkülönbség csak egy-két nap.A szülőket nem szeretném megterhelni nehogy megviselje őket.Inkább a sirályka alatt hagyom és ha már önálló lett a kicsike akkor rakom át a kákákhoz,hogy velük legyen körülvéve és érezze,hogy ő is káka.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 402 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Következő