Waxbill!
Köszönöm szépen, de sajnos nem megy jól... A legutolsó írásom nem otthonról küldtem, amire hazaértem a fejletlennek látszó, és a fulladós elpusztult, majd fél órára rá a kettőből az egyik elkezdett fulladni, szörcsögött. Ő is elpusztult. Azt hozzáteszem, mindnek volt a begyében, nem halhattak éhen. Tök értetlenül állok a dolog előtt (a harmadikat értem ezalatt), a fulladós a sirálykák alatt is fulladt, a nem-kérős meg a sirálykák alatt sem kért, meg kellett etetnem 2x... Nekik valszeg "kódolva volt" a pusztulás... Nade a harmadik?! Hogy vele mi lett, nemtudom. Olyan, mint amikor az embernek krónikus bronhitisze (hörgőgyulladás, sok nyálkával) van, szörcsög. Állandó 30 fokot tartottam, nem sülhettek meg, szellőztetve sem volt náluk, a megfázás is kizárva...

(( Ami a kaját illeti... Orlux - Hamdmix... Neveltek vele többek közt gouldot, zebrát, amandinákat. Papíron jónak kell lennie. Ha a kajával lenne a baj, akkor a megmaradt egy nem kezdett volna el tegnap csipogni, most, ma estére annyira belejött a csipogásba, hogy a fürdőszobából simán ki lehet hallani. Elkezdett volna vagy fulladni, vagy nem kérni, fejlődni sem fejlődne (a tokok a bőre alatt egyre jobban látszanak).
Kedves Kuvik!
Szerintem olvasd át alaposabban a naplót.
Nagy vonalakban: nekem nincsenek amandináim. Az egyik ismerősön vett egy párat, ők nem "tenyészérettek még". Nem ültek a két fészekaljnyi tojásból egyet sem. Az első próbálkozásom a tojások infra alatti kikeltése volt, ment is, egész a 6. napig, de mivel itt valakitől azt olvastam, hogy a díszpintyek testhője 40 fok, ezért a 38 ról emeltem 2 fokot. El is pusztultak az addigra 6 napos embriók a tojásban...
Aztán jött ez a 6 tojás, egy hét késéssel... A sirálykáim hamarabb ültek meg, az ismerős amandinái később tojtak, szal egy héttel többet ültek a sirályok a tojásokon. Ezek a madarak 18.-án keltek, aznap melengettek a szülők, másnap már nem. Etetni viszont etettek. Azért vettem el ezeket a kismadarakat, mert 1: elég hidegek voltak, épphogy mozogtak valamennyit, másrészt meg a gondos sirálykaszülők a kismadarakon álltak, melléjük ültek, és az egyiknek a nagy fészekanyag ráncigálás közepette sebet ejtettek a szemhéján, a másiknak meg véraláfutások lettek a hátán. Nem játékból vettem ki a madarakat, a szükség hozta így.
Az, hogy ha te egy "madármentést" tönkretételnek ítélsz, akkor erre nem tudok mit reagálni... Én nem vagyok az a fajta, hogy ha a madaraim nem nevelik a napos fiókákat, akkor megvonom a vállam, és lehúzom őket a budin. Remélem ilyen ember nincs is. Remélem a félreértést sikerült tisztáznom.