Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 422 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 22  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 feb. 17, 21:37 
Fent van a vörösfejű születéséről a videó.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=f4n19V8msU8[/youtube]

Hozzászólás 2009 feb. 17, 14:30 
Nna. Ma egy naposak a kicsik, két kép etetés közben:

Kép

Kép

Hozzászólás 2009 feb. 16, 22:36 
Megvan a harmadik is. Sikerült levideózni a "születést". :)

Hozzászólás 2009 feb. 16, 14:31 
2 kis vörösfejű született ma reggel, a harmadik még gondolkodik, hogy kel-é, avagy sem. :) Remélem nemsoká előbújik...

Hozzászólás 2009 feb. 15, 7:02 
Sziasztok!

Normális dolog, hogy a vörösfejű hím állandóan tépi a tojó fején a tollat? Mindez persze csak akkor van, amikor épp rájön a párosodhatnék... Odú nincs fent. Szedjem őket külön?

Valódi név: Tomek Róbert

Hozzászólás 2009 jan. 14, 19:37 
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni a Forbeszokkal kapcsolatban, két hónapja vásároltam a fiatal de már kiszinesedett pérat, és egy 80x50x40 es ládakalitba helyeztem el őket, nagyon jól érzik magukat gyönyörű a tollazatuk, szinte mindent megesznek amit csak elébük rakok és ettől is félek egy kicsit mivel elhizásra hajlamos fajról van szó , most a röpdébe való áthelyezésről gondolkodok de viszont a tenyésztő akitől vettem őket épp a ládakalitot ajánlotta( na most légy okos ), nincs szivem ahhoz hogy diétára fogjam őket de viszont ha elhiznak ........
Ha valakinek van tapasztalata ennek a fajnak a tenyésztésében tapasztalatát , tanácsát előre is köszönöm
ROBY

Valódi név: Barabás Dávid

Hozzászólás 2009 jan. 4, 19:56 
Ma észre vettem hogy a röpdében elhelyezet kosárfészek, ahol fiatal madarak vannak csak, a két 3,5 hónapos háromszínűm a tyúkhúrt a fészekbe hordja, gyorsan ki is vettem a fészket.
De az biztos hogy hím és tojó, mert a hím egyfolytában énekel, a másik pedig nem, és szerintem párba is álltak, de csak az a rossz az egészben, hogy tesók. :evil: :D :D :D

Úgyhogy az egyiket el kell majd cserélnem.
Ja és a sirálykák már a harmadik tojásnaál járnak. :P :(

Hozzászólás 2008 dec. 25, 21:36 
Végülis felraktam ezt a videót is. Látszik, hogy világít a fióka szájaszéle. Igaz, sötét van rajta, de sztem tök jól látszik a lényeg. :)

http://www.freeweb.hu/handfeed/galeria/ ... fiokak.htm

Hozzászólás 2008 dec. 24, 0:16 
Zsolt79 írta:
Gyuree85 írta:
Raktam fel videókat. Gondolom látott ilyet mindenki... :D

http://www.freeweb.hu/handfeed/galeria/ ... _eryth.htm

Nagyon király képek! Nagyon ügyesen visszadod és pláne visszavideozod azt amit mindenki látni szeretne a képen, ezzel előcsalod nagy "UHHHH" érzést. :31:

Köszönöm szépen :) Sajnos folytatás egy darabig nem lesz, majd valamikor januárban.

Hozzászólás 2008 dec. 23, 19:22 
Gyuree85 írta:

Nagyon király képek! Nagyon ügyesen visszadod és pláne visszavideozod azt amit mindenki látni szeretne a képen, ezzel előcsalod nagy "UHHHH" érzést. :31:

Hozzászólás 2008 dec. 23, 17:02 

Hozzászólás 2008 dec. 22, 12:37 
kuvik írta:
Helló!

Én mondtam, hogy nem akarlak bántani, de azt már látom,hogy nem régóta madarászol. Azzal meg én rég óta nem tudok mit kezdeni, hogy sok madarász meg sem próbálja a saját fajjal neveltetni az utódokat. Ez sajnos még "elismert" madarászokkal is előfordul. Ahogy "kipottyan" a madárból a tojás, már szalad, és pakolja a sirályka alá. Ezt a "budizást" meg nagyon rossz helyen sütötted el. Tehát én csak elértettem a Te naplódat. ELNÉZÉST.
:30:

Nem bántottál meg. A "budizást" nem célzattal írtam...
Tudod, nem egy helyen olvastam, hogy "sajnos nem tudtam mit csinálni... minden nap óránként etessek? Képtelenség... Inkább otthagytam őket, a sorsukra..." Az egyik madarász ismerősöm szintén madarász barát-barátnője állítólag olyan könnyedséggel húzta le a 3 db 1 napos zebrát a vécén, hogy úgy még egy sorozatgyilkos se tudná. Nem etettek a szülők. Ez volt a halálos ítélet alapja. Szerintem mindegy, hogy lehúzták, vagy otthagyták éhenhalni, mindkettő "gyilkosság", még egy ilyen teljesen fejletlen valaminél is. NEM általánosítottam, remélem ezt ki lehet érteni az írásomból, senkire sem értettem ilyesmit. Szimplán példa volt, a két végletre - megpróbálok érte valamit csinálni, vagy sem.

Nem, nem "madarászom" régóta, kábé másfél éve. Nem vagyok se tenyésztő, se madarász, csak én magam szeretem nevelni a madaraim, nem szeretem, ha állandó stresszben vannak, mert én pl nézem őket, vagy, épp etetek.

Az, hogy más mit csinál a madaraival, kivel nevelteti, az az ő dolga, se neked, se nekem, se senkinek nincs beleszólása, meg szerintem ha muszáj, akkor muszáj. A természetes szelekciót viszont így a tenyésztő kiiktatja, bent maradnak a betegesek, rossz szülők, stb... Ha meg a kedves leendő madárvásárló visszamegy, vagy telefonál, akkor a tulaj vagy nem érti a dolgot, vagy épphogy érti, és hárít... Sajnos ilyen emberek is vannak, ezt saját tapasztalat támasztja alá. Ennek a megítélése más lapra tartozik, inkább nem illetném semmivel... Persze ha az a madár nem jó szülő, nem dobhatja ki, és vesz helyette egy másikat, dajkázni kell. Ahogy könyvekben olvastam, nem mindig okoz a sirálykás nevelés degenerált madarakat, csak egy bizonyos százalékban.

Remélem, hogy nem "keltettem bősz haragra" az itteni társaságot, csak nem szeretem, ha rögtön nekem esnek, hogy mit miért.

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 dec. 22, 11:54 
Helló!

Én mondtam, hogy nem akarlak bántani, de azt már látom,hogy nem régóta madarászol. Azzal meg én rég óta nem tudok mit kezdeni, hogy sok madarász meg sem próbálja a saját fajjal neveltetni az utódokat. Ez sajnos még "elismert" madarászokkal is előfordul. Ahogy "kipottyan" a madárból a tojás, már szalad, és pakolja a sirályka alá. Ezt a "budizást" meg nagyon rossz helyen sütötted el. Tehát én csak elértettem a Te naplódat. ELNÉZÉST.
:30:

Hozzászólás 2008 dec. 22, 1:54 
Waxbill!

Köszönöm szépen, de sajnos nem megy jól... A legutolsó írásom nem otthonról küldtem, amire hazaértem a fejletlennek látszó, és a fulladós elpusztult, majd fél órára rá a kettőből az egyik elkezdett fulladni, szörcsögött. Ő is elpusztult. Azt hozzáteszem, mindnek volt a begyében, nem halhattak éhen. Tök értetlenül állok a dolog előtt (a harmadikat értem ezalatt), a fulladós a sirálykák alatt is fulladt, a nem-kérős meg a sirálykák alatt sem kért, meg kellett etetnem 2x... Nekik valszeg "kódolva volt" a pusztulás... Nade a harmadik?! Hogy vele mi lett, nemtudom. Olyan, mint amikor az embernek krónikus bronhitisze (hörgőgyulladás, sok nyálkával) van, szörcsög. Állandó 30 fokot tartottam, nem sülhettek meg, szellőztetve sem volt náluk, a megfázás is kizárva... :((( Ami a kaját illeti... Orlux - Hamdmix... Neveltek vele többek közt gouldot, zebrát, amandinákat. Papíron jónak kell lennie. Ha a kajával lenne a baj, akkor a megmaradt egy nem kezdett volna el tegnap csipogni, most, ma estére annyira belejött a csipogásba, hogy a fürdőszobából simán ki lehet hallani. Elkezdett volna vagy fulladni, vagy nem kérni, fejlődni sem fejlődne (a tokok a bőre alatt egyre jobban látszanak).

Kedves Kuvik!

Szerintem olvasd át alaposabban a naplót.
Nagy vonalakban: nekem nincsenek amandináim. Az egyik ismerősön vett egy párat, ők nem "tenyészérettek még". Nem ültek a két fészekaljnyi tojásból egyet sem. Az első próbálkozásom a tojások infra alatti kikeltése volt, ment is, egész a 6. napig, de mivel itt valakitől azt olvastam, hogy a díszpintyek testhője 40 fok, ezért a 38 ról emeltem 2 fokot. El is pusztultak az addigra 6 napos embriók a tojásban...
Aztán jött ez a 6 tojás, egy hét késéssel... A sirálykáim hamarabb ültek meg, az ismerős amandinái később tojtak, szal egy héttel többet ültek a sirályok a tojásokon. Ezek a madarak 18.-án keltek, aznap melengettek a szülők, másnap már nem. Etetni viszont etettek. Azért vettem el ezeket a kismadarakat, mert 1: elég hidegek voltak, épphogy mozogtak valamennyit, másrészt meg a gondos sirálykaszülők a kismadarakon álltak, melléjük ültek, és az egyiknek a nagy fészekanyag ráncigálás közepette sebet ejtettek a szemhéján, a másiknak meg véraláfutások lettek a hátán. Nem játékból vettem ki a madarakat, a szükség hozta így.
Az, hogy ha te egy "madármentést" tönkretételnek ítélsz, akkor erre nem tudok mit reagálni... Én nem vagyok az a fajta, hogy ha a madaraim nem nevelik a napos fiókákat, akkor megvonom a vállam, és lehúzom őket a budin. Remélem ilyen ember nincs is. Remélem a félreértést sikerült tisztáznom.

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 dec. 21, 21:28 
Helló!

Olvastam a naplódat, és remélem, hogy rosszul értelmezem- te nem is próbálod meg ,hogy költsenek, neveljenek saját maguk a vörösfejűek. (Remélem, hogy csak én értem félre.) A vörösfejű az egyik igen jól nevelő papagájamandina faj. Ha Te kapásból elutasítod a nevelésüket, azt őszintén szólva nem nagyon értem.(!!!) Nekem a legtöbb 12 pár volt tenyésztésbe, és MIND nevelt normálisan. (A rovar eleséget viszont neveléskor nagyon nagy mennyiségben fogyasztották.)
U.i.: Remélem én értettem félre. (Mondjuk pedig egyértelmű az aggódásod számomra, csak Te teszed tönkre a madarakat.(!!!)ha.....)
Egy ilyen aránylag jól nevelő faj esetében nem nagyon értem a dolgot, vagy lehet, hogy már őket is sirálykával "gyártották???"!!!

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 dec. 21, 21:00 
Gyuree85 írta:

Szia!

Gratulálok az oldalahoz, és sok sikert a kis vörösfejűek neveléséhez! Nyomon fogom követni a sorsukat, remélem, minden rendben lesz.

Hozzászólás 2008 dec. 21, 19:18 
na, fent vannak képek, meg naplóbejegyzések is...

Képek:
http://www.freeweb.hu/handfeed/galeria/ ... #_Fiatalok

Napló:
http://www.freeweb.hu/handfeed/naplo/naplo08dec.htm

Hozzászólás 2008 dec. 21, 18:45 
Sziasztok!

Gondoltam, ideírom a nagy hírt. :D 18.-án kikeltek a sirálykák alatt a vörösfejűek, viszont csak egy napig ülték a kicsiket, etetni meg etettek. Nem igazán értettem a dolgot, de mivel az egy napos fiókák elég hűvösek voltak, és a sirályok rajtuk álltak, így kivettem őket.

Az oldalamra most mennek fel a képek, meg a naplóbejegyzések, majd belinkelem, ha fent lesznek. :)

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 dec. 9, 9:39 
Cs.Misi írta:
...Találtam egy belga tenyésztőt,...

szia!
nem próbálkoztál esetleg németországban?
ott általában kedvezőbb áron lehet madarakat kapni
mint belgiumban vagy hollandiában.
azt találtam hogy a sokszínű 240€/pár.

http://www.prachtfinken.eu/html/preise.html

Hozzászólás 2008 dec. 8, 21:55 
Sziasztok!

Csak érdekességként, 350-380 euró egy pár sokszínű papagájamandína...
Találtam egy belga tenyésztőt, most vannak kicsik, kb 3 hónap múlva lesznek eladók...
Elvileg letárgyaltam vele két párt, de nem kevés összeg...
45 000 darabaja, hát...

Véleményetek?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 422 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 22  Következő