Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1180 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 59  Következő
Szerző Üzenet
IDRE díjas

Hozzászólás 2008 szept. 16, 18:33 
Köszi szépen!

üdv

Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2008 szept. 16, 18:32 
Szia Zsolt !

Segítségedet kösszi !
Bannert beillesztettem és elhelyeztem egyesületünk honlapján, az Események menüpont alatt.

Üdv:
canary1

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 szept. 16, 17:48 
Szia!

Na örülök, hogy valakit sikerült előcsalogatnom!
Gratula a tojglikhoz!

A szürkék jövőre lesznek csak beállítva, mert még ifjoncok.

Szóval:
1. Töltsd fel a bannerképet a tárhelyre!
2. Nyitsd meg a szerkesztőfelület a menüpontokban ahová a bannert be akarod tenni!
3. Kilikkelj bele a szerkesztőfelületbe, s a kép beszúrása ikonra kattintva, a szerverről válaszd ki a képet, illeszd be.
4. Ha a képet /bannert elhelyezted, jelöld ki a kurzorral, majd kattints a hivatkozás létrehozása ikonra, s írd be a webcímet /http://madarfesztival.mlap.hu/ , majd mentsd el a módosítást!

Ha nem megy hívj!

Lejjebb volt egy-két kérésem a csicsörkés oldal miatt, ha lesz időd írd meg a változásokat!

üdv

Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2008 szept. 16, 17:28 
Üdv Zsolt !

Szépmagam itten valék, s örömmel újságolhatom Néked, hogy nálam is +vannak az idei mozambik csicsörke költési szezon első tojásai.

Más.
Segíhetnél, hogy segíthessek. Hogy tudom 1esületünk weblapjára feltenni a Szentesi Madárfesztivál baharangozóját, logóját ?
Amúgy pöpecek a madaraid. Mit hallok ? 24 pár ? És a képen szereplő sok szürke csicsöri ?
Remélem lesz szaporulat mindegyik fajból és gyűrűzni méltóztatol őket, hö-hö-hö...

Csumi.
canary1

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 szept. 16, 16:44 
Hol vagytok csicsörkések?

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 szept. 11, 23:10 
Sziasztok!
Én többek között csíkokra vágott dióleveleket szoktam a madaraknak fészekanyagként kínálni, nagyon jó élősködő-riasztó!

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 szept. 11, 23:02 
Hegedűs Zsolt írta:
Még annyi, hogy apróbb tujaleveleket szoktam az odúk aljába is tenni, állítólag valamelyest távoltartja az atkákat, tolltetveket, egyéb élősködőket, talán épp az említett hatóanyag illóolajtartalma miatt.

:lol:

Hozzászólás 2008 szept. 11, 21:50 
eszterolajos írta:
Nehogy kirakd, semmi bajuk nincs az egzotáknak tőle, sőt a friss ágak illóolajainak kipárolgása az élősködőket riasztja.

Köszönöm, ez megnyugtató számomra. Milyen növény jöhet még szóba, mert a tuja sajnos előbb- utóbb elfogy.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 szept. 11, 21:30 
Szia Zozimó2 !

Nehogy kirakd, semmi bajuk nincs az egzotáknak tőle, sőt a friss ágak illóolajainak kipárolgása az élősködőket riasztja.

Hozzászólás 2008 szept. 11, 20:55 
Hegedűs Zsolt írta:
A tujában található a tujon nevű hatóanyag ami mérgező.

Szia!
Hát ez egy kicsit meglep! Nálam minden kalitban tuja ágak vannak. A csízek szabályosan ledarálják, csak a csupasz ágak maradnak. Lehet, hogy nem esznek belőle? Ráadásul, ha kezd száradni, akkor már cserélem is ki! Dobjam ki???

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 szept. 11, 16:34 
:lol:

Kép

Tűztövist zabálnak a papagájok. Azóta 3 év telt el, jól vannak köszönik.

Még annyi, hogy apróbb tujaleveleket szoktam az odúk aljába is tenni, állítólag valamelyest távoltartja az atkákat, tolltetveket, egyéb élősködőket, talán épp az említett hatóanyag illóolajtartalma miatt.

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 szept. 11, 14:55 
Szia!

A tujában található a tujon nevű hatóanyag ami mérgező. Azonban a mérgező növények megjelölést általában emberek viszonylatában említik.
A kérdés az, hogy ami mérgező az emberek számára, az mérgező-e a madaraknak is?
Például a tűztövist is mérgező növénynek tüntetik fel, különösen a magját, a madarak télen mind lelegelik s kutya bajuk nem lesz tőle.
/ Talán az emésztés gyorsasága közti különbségekből, felszívódástól függhet/.

Tuja bokor van a röpdémben is, soha nem volt rossz tapasztalatom vele.
Bár az is igaz, hogy a mérgezés nem csak azonnali hatású lehet, hanem hosszabbtávon is hathat, ha túlságosan feldúsul a mérgező anyag a szervezetben, tehát valamiért nem ürül.

A csicsörkék sose nyúltak hozzá, tehát nálam csak dekoráció szerepet tölt be.

"A tujon egy monoterpén keton, mely két térizomer formában létezik: (+)-3-tujon vagy α-tujon és (-)-3-tujon vagy β-tujon. Mentolillata van.

Bár arról híres, hogy az abszintben is előfordul, egy nemrég készült vizsgálat szerint olyan kis mennyiségben fordul elő az abszintban, ami nem valószínű, hogy hallucinációkat okozna. A tujon a GABA receptoron hat az agyban és nem okoz hallucinálciókat. Az italok tujontartalmát több országban törvénnyel szabályozzák."

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 szept. 11, 10:45 
Megvan az idei tenyészidőszak első mozcsi tojása!!!
Bár kicsit korainak érzem a párbaállítás időpontjához képest, de tojás, s reménykedem a jó folytatásban!

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 szept. 7, 12:50 
Sziasztok!

Szeptember első hetében megkezdtem a csicsörkék párbaállítását, hogy ne csak virtuálisan madarásszak. /24 pár/ Nem egyszerű feladat, sok előkészületet igényelt. A csicsörkék nyáron kinn voltak, hímek, tojók külön- külön. A tenyészkalitok természetesen fűtött helyen kerültek elhelyezésre. A kalitok nagytakarítása, fertőtlenítése volt az első feladat. A berendezésüket is elvégeztem, a fészkeket ugyancsak előkészítettem.
Múlt hétvégén lenn voltam szülőfalumban, Tápiószecsőn, s kihasználtam az alkalmat, hogy begyűjtsem a fészekanyagnak valót. Szárított mohát, szárított kukoricabajúszt, pehely tollakat, kutya- és lószőrt, stb.

A párbaállítást a következőképpen kezdtem el. A tojók közé /3-4/ egyesével tettem be hímeket. Ahol hamar kiderült valamelyik tojóval a kölcsönös szimpátia, azokat rögtön tenyészkalitba helyeztem. Sajnos ez csak a hímek felénél volt fél-egy napon belül egyértelmű. A többieket saját belátás szerint tettem párba. Most a folyamatos figyelgetés időszaka van. Minden tenyészkalitra feliratot készítettem, megszámoztam őket, s felírtam, hogy hányas számú tojó hányas hímmel került be. A cetlin regisztrálom a párok biztató, vagy épp ellenséges viselkedését. Sok helyre felkerült már, hogy a hímek elkezdték a tojójukat etetni, s már játszadoznak a kapott fészekanyaggal. Remélem a jövő héten már nagyjából befejezhető a párok kialakítása. A lisztkukacok türelmetlenül várják velük a talákozást!:)

A szürke csicsörkéknél 1 párat összeraktam, a további újonnan beszerzettnél most dolgozom rajta, csakhát nehezen nyilatkoznak a nemüket illetően.

Ti Hogy áltok?
Kérnék minden kedves Csicsörke Klub tagot, csicsörketartót hogy jelezze e-mailben jelenelgi állományát, csicsörkéket illetően, hogy frissíthessem a csicsörkés oldalon az adatokat. Amennyiben mozambiki csicsörkén kívül más fajokkal is rendelkeztek, arról is küldjetek infót.
Ha a elérhetőségetek, telefon, e-mail változott kérlek írjátok meg. Lassan szeretném összegezni a Csicsörke Klub tagságának állományváltozását, bővülését. Az aktuális információk elérhetősége a Ti érdeketek is, ennek segítségével könnyebben átlátjátok az egyes állományokat, illetve a kapcsolatteremtés is egyszerűsödik.

Vételi -eladási szándékotok is írjátok meg, szívesen felteszem az oldalra!

üdv

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 szept. 7, 12:49 
Sziasztok!

Szeptember első hetében megkezdtem a csicsörkék párbaállítását, hogy ne csak virtuálisan madarásszak. /24 pár/ Nem egyszerű feladat, sok előkészületet igényelt. A csicsörkék nyáron kinn voltak, hímek, tojók külön- külön. A tenyészkalitok természetesen fűtött helyen kerültek elhelyezésre. A kalitok nagytakarítása, fertőtlenítése volt az első feladat. A berendezésüket is elvégeztem, a fészkeket ugyancsak előkészítettem.
Múlt hétvégén lenn voltam szülőfalumban, Tápiószecsőn, s kihasználtam az alkalmat, hogy begyűjtsem a fészekanyagnak valót. Szárított mohát, szárított kukoricabajúszt, pehely tollakat, kutya- és lószőrt, stb.

A párbaállítást a következőképpen kezdtem el. A tojók közé /3-4/ egyesével tettem be hímeket, ahol hamar kiderült valamelyik tojóval a kölcsönös szimpátia, azokat rögtön tenyészkalitba helyeztem. Sajnos ez csak a hímek felénél volt fél-egy napon belül egyértelmű. A többieket saját belátás szerint tettem párba. Most a folyamatos figyelgetés időszaka van. Minden tenyészkalitra feliratot készítettem, megszámoztam őket, s felírtam, hogy hányas számú tojó hányas hímmel került be. A cetlin regisztrálom a párok biztató, vagy épp ellenséges viselkedését. Sok helyre felkerült már, hogy a hímek elkezdték a tojójukat etetni, s már játszadoznak a kapott fészekanyaggal. Remélem a jövő héten már nagyjából befejezhető a párok kialakítása. A lisztkukacok türelmetlenül várják velük a talákozást!:)

A szürke csicsörkéknél 1 párat összeraktam, további újonnan beszerzettnél most dolgozom rajta, csakhát nehezen nyilatkoznak a nemüket illetően.

Ti Hogy áltok?
Kérnék minden kedves Csicsörke Klub tagot, csicsörketartót hogy jelezze e-mailben jelenelgi állományát, csicsörkéket illetően, hogy frissíthessem a csicsörkés oldalon az adatokat. Amennyiben mozambiki csicsörkén kívül más fajokkal is rendelkeztek, arról is küldjetek infót.
Ha a elérhetőségetek, telefon, e-mail változott kérlek írjátok meg. Lassan szeretném összegezni a Csicsörke Klub tagságának állományváltozását, bővülését. Az aktuális információk elérhetősége a Ti érdeketek is, ennek segítségével könnyebben átlátjátok az egyes állományokat, illetve a kapcsolatteremtés is egyszerűsödik.

Vételi -eladási szándékotok is írjátok meg, szívesen felteszem az oldalra!

üdv

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 aug. 14, 11:29 
hmmm..
talán így van, de nekem akkor is a szintenyésztett madarak tetszenek, nem a tarkák....

apropó van egy fehér rizsem, melynek a farokfedői sötétbe hajló barnák..
ez egy új színmutáció Olaszországban most folyik a rögzítése, ez is egy érdekes feladat lesz...

Hozzászólás 2008 aug. 14, 11:17 
Szia

Először is a tarkaságnak is vannak szépségei (mellékelek egy kanári fotót), habár ennél a madárnál nem beszélhetünk erről. E csicsörkénél a szépséget a rendezet tollak, értelmes csillogó tekintet adja, valamint azért dobogtatja meg a szívét az embernek, mert egy ritka faj különleges tollszínű példányáról van szó. Ha hiszed ha nem, még tenyészértéke is van, ugyanis fogalmunk sincs mi a genetikai hátere, milyen lokuszon rögzült, mi bújhat meg mögötte. A szürke csicsörkének nem igazán tudok mutcióját, így akármi is rögzül (lehet a tarkaság) mint újdonság, jelentős értéke van. Talán te is máshogy néztél a tarka rizsekre 15 évvel ezelőtt, amikor a szürke mellett (esetleg a hófehér mellett) semmilyen más színt nem találhattál. A változatosság gyönyörködtet.
A véleményem szerint.
Kép

Hozzászólás 2008 aug. 14, 10:55 
Szia Sanyi !

Idézet:
brimston írta:
Helló

Szép madár. A mérete nem nagyobb egy kicsit mint egy normál szürke csicsörkének? Szerintem valamit belekevertek. De ha normális méretű (kicsi) akkor nem igazán tudom mivel lehet szürkecsicsörkét párosítani.

Mint hozzáértő megmagyaráznád mi a szép a tarka madarakban, jelen esetben ennél az egyednél ?

Igaz, hogy én a szintenyésztett madarakat favorizálom és azokat tartom értékesnek, de sosem értettem azt, hogy mitől szép egy tarka madár ami nem rögzített tarkaságot mutat, hanem egyedileg változó a tollazat színe..

szerintem mint érdekességet meg kell nézni, de mi a tenyészértéke ?

erre lennék kíváncsi, hogy mi a tarkákban a tenyésztési cél..akár fajon belül, akár keresztezések során...persze ezzel nem a madarat akarom értékelni, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre ...
pontosan ma kaptam meg a DM- et és a cimoldalon egy színhíbás szürka vadszínű Rizspinty van lefotózva..a madár szép, de versenyre tenyésztésre alkalmatlan...

Hozzászólás 2008 aug. 14, 10:47 
Sziasztok!
Szerintem szürkecsicsőrke mutáció.

IDRE díjas
Valódi név: Dr. Dezső Péter

Hozzászólás 2008 aug. 14, 10:43 
Hegedűs Zsolt írta:
No erről a szépségről mi a meglátásotok?

csinos kis tarka madárka :D szerintem is valami paszta lehet, talán kanárivér is csörgedezhet az ereiben... :roll:
saját szerzemény :?:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1180 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 59  Következő