Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1180 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 59  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2008 júl. 7, 16:15 
Üdv Zsolt !

Lehet, hogy a téma megint OFF, de segítség kéne. Képet raknék fel a nevem mellé, de eléggé nagy a mérete. Mit köll tennem ? HELP !!!
Jja, 20,6 Kb. méretűre vagyok képes mindössze zsugorítani, és a minősége is észrevehetően romlik.

Üdv:
canary1

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 júl. 7, 14:40 
Sziasztok!
A potenciális emberkék lassan bejelentkeznek, s körvonalazódik a vélemény, azért várjuk meg a többiek esetleges reakcióját, illetve a 9.-ét. Úgy tűnik egyenlőre, hogy egyéni nevezések lesznek. A Rizspinty Klubnál ill. a Gould amandina Klubnál nem láttam ezt a felhívást, de hát nekik azért a magasabb tenyésztői létszám, egyedszám mellett nyilván nem gond összehozni a Klub szintű kiállítást.
Sebaj, hamarosan mi is felzárkózunk! :lol:

Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2008 júl. 7, 14:26 
Halihó csicsörkefan-ok !
Üdv Zsolt és Péter !

Itten valék, bár most közel 3 hetes nyári vakációmat töltöm Stockholm-ban (az ablakból kipillantva látom, hogy éppen szakad az eső), így mire hazaérek, lehet, hogy madaraimnak állapota nem mutat majd olyan képet, mint ahogy otthagytam őket, bár ezt kötve hiszem...hi-hi-hi...
Szóval szépmagam a klubos bemutatkozás mellett voksoltam volna, de pillanatnyi vajúdás után igazat kell, hogy adjak Nektek, s hagyjuk a szervezeti fellépést jövőre. Maradjunk tehát az egyéni csicsörkebemutatásnál. Gyűrűvel ellátott csőrikéim vannak, s asszem kollekciót fogok a nagyérdemű elé tárni. Ha hazaérek, bővebbet majd akkor.
Ha lehet, kedves Zsolt én is Veled zötykölődnék, magától értetődően benzinköltségfizetés terhe mellett. Ám ezt még le kell majd fixálnunk.
Addig is hajrá Serinus mozambicus-ok !
Legnagyobb Tisztelettel:

canary1
from Sweden

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 júl. 7, 13:16 
Szia!
Köszi a visszajelzést! Egyetértünk!
Nekem sajnos nincs kiállítható madaram.
Egyrészt csak 2007 november óta vagyok tag, másrészt pedig nem sikerült gyűrűt szereznem.
Ezenkívül a 15 nálam nevelkedett fiatalt / a cserék lebonyolítását követően/ szeptemberre már párba állítva tenyészkalitokba rakom, s indítom.

Megvárjuk a többiek esetleges véleményét, bár leginkább Kónya Zsolt és Cserna Zoli jöhet szóba, utóbbi úgy tudom egyénivel és kollekcióval is készül a megmérettetésre, bár nem tudom, hogy Karcagra, Szentesre, vagy máshová, majdcsak felbukkan, s nyilatkozik.

IDRE díjas
Valódi név: Dr. Dezső Péter

Hozzászólás 2008 júl. 7, 13:05 
Endre írta:
El fogok gondolkodni, mert lehet, hogy akkor mégis egy tojó kanárit tennék a hím mellé....és reménykedem, hogy meglesznek együtt, meg még "fiókaáldás" is bejöhet

hello Endre!
én sem vennék rá mérget, hogy a kanári és a mozambiki hím jól kijönnének egymással...
szerintem a hím kanári egészen biztosan egy tojó kanárinak örülne a legjobban :wink: azonban el kell majd gondolkodni az esetleges szaporulat további sorsát illetően is... :roll:
egyébként van egy kedves hölgy - "sz.margo" néven fut az indexes kanáris fórumon - aki 3 kanári hímet tart együtt nagy sikerrel, esetleg tőle is informálódhatsz itt:
http://www.torzsasztal.hu/Article/showArticle?na_start=30&na_step=30&t=9073230&na_order=
Kép

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 júl. 7, 12:49 
Hegedűs Zsolt írta:
A jeletkezésre két féle alternatívát kaptunk.
1. A Csicsörke Klub tagjainak önálló klub-kiállítása
2. Egyéni résztvétel a kiállításon

Sziasztok!
Véleményem szerint elég szűkreszabott a határidő, hogy megfelelő számú visszajelzés érkezzen a tagoktól... valamint szerintem is kevesen rendelkezünk gyűrűzött és kiállítható szaporulattal, ezért én úgy gondolom, hogy idén egyenlőre csak egyéniben mérjük fel a csicsörke-kiállítási aktivitást :roll: És hogyha ez az aktivitás jelentősnek bizonyul (pl.: min. 8-10 tenyésztő 20-30 madárral), akkor jövőre mindenképpen érdemes lenne csinálni a Csicsörke Klub tagjainak önálló klub-kiállítást.
Az én terveim között szerepel két példány 2007-es gyűrűs mozcsi hím ezen kiállításon való szerepeltetése :lol:
Zsolt, esetleg Te hozol majd madarakat? Ha igen, akkor majd szívesen csatlakoznék utasként az autódhoz (természetesen csak benzinpénzhozzájárulás fejében :wink: nem szívesen fuvaroztatnám a csicsörkéket vonaton Karcagig...

Hozzászólás 2008 júl. 7, 10:57 
Köszönöm szépen a választ. El fogok gondolkodni, mert lehet, hogy akkor mégis egy tojó kanárit tennék a hím mellé....és reménykedem, hogy meglesznek együtt, meg még "fiókaáldás" is bejöhet :)

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 júl. 7, 10:02 
Szia!
Nálam a kanári hímek és tojók egész évben együtt vannak a röpdében, nincs velük gond.
A mozambiki hímet is megpróbálhatod együtt tartani a kanári hímmel. Biztos recept nincs rá, hogy problémamentes lesz. Én inkább arra tippelek, hogy nem jönnek ki egymással.
Amennyiben nagyobb a hely, s nincs tojó a közelben / se kanári, se mozambiki/, akkor nagyobb az esély rá, de függ szerintem az adott madarak vérmérsékletétől is.
Mindenesetre ha próbálkozol figyelj oda rájuk, s ha gond van, szét kell venni őket.
üdv

Hozzászólás 2008 júl. 7, 0:23 
Sziasztok,
bocs, hogy belepofátlankodok a komoly szakkérdések kellős közepébe. Kezdő madártartó vagyok, a segítségeteket kérem. Van egy szép énekes hím kanárim egy meglehetősen nagy, 90X50 cm kalitkában. eddig oké, de szeretnék még mellé más madarat is tenni, de mint megtudtam, másik hím kanári nem jöhet szóba mert összvesznek, tojóval csak költési időszakban lehetne együtt tartani, szóval arra gondoltam, hogy egy hím moz. csicsörkét költöztetnék hozzá, de egy helyen meg azt olvastam, hogy ekkor is fennáll(hat) az összeférhetetlenség a madarak között. Mi a véleményetek? Együvé lehet költöztetni egy csicsörkét egy kanárival?Köszönöm a segítséget.
endre

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 júl. 6, 11:48 
A Csicsörke Klub tagok felé a mai napon továbbítottam a kérést.
Az alábbi levelet küldtem el a rendszeren keresztül vagy emailben, ahol erre nem volt lehetőség ott privát üzenetben:
Kedves Csicsörke klub tag!

Az IDRE 2008 szeptember 17-21 között tartja meg a Karcagi Minősítő Versenyt.
Az egyesület elnöke azzal a kéréssel fordul hozzánk, hogy jelezzük esetleges résztvételi szándékunk mikéntjét.

Tudom, hogy mivel a Csicsörke Klub fennállása során még csak 1 tenyészszezonon vagyunk túl, s ezért még kevesen rendelkeztek gyűrűzött és kiállítható szaporulattal. Azzal is tisztában vagyok, hogy szeptemberben már mindenkinél megkezdődik a csicsörkék tenyészszezonja, tehát az időpont számunkra nem a legalkalmasabb. Azonban kérnélek benneteket, hogy a Karcagi Minősítő Versenyre, amennyiben lehetséges nevezzétek be csicsörkéiteket!

A jeletkezésre két féle alternatívát kaptunk.

1. A Csicsörke Klub tagjainak önálló klub-kiállítása
2. Egyéni résztvétel a kiállításon

Amennyiben a Klubtársak többsége az 1-es verzió mellett dönt, úgy ezt a verziót továbbítom az IDRE elnökének. Amennyiben nincs rá érdemi reagálás, illetve érdeklődés, úgy a 2-es verziót jelzem vissza. Ez esetben aki kiállítani szeretne, szándékát közvetlenül az IDRE vezetősége felé jelezze.
Mivel viszonylag röid a határidő a válaszadásra /2008.07.10/ ezért a 2007.07.09- ig beérkezett válaszok alapján jelzek vissza az egyesület elnöke felé.

A felkérés itt olvasható:
http://www.idre.hu/forum/viewtopic.php?t=218

üdv Zsolt

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 júl. 5, 6:44 
Kedves Csicsörke Klubtagok !

A 2oo8 évi Karcagi egzota minősítő kiállítás előkészítése hamarosan megkezdődik.
Ehhez kérném az előzetes tájékoztatásotokat, hogy a klub, mint szervezeti egység önállóan részt kíván - e venni a versenyen ? Amennyiben úgy döntötök, hogy klubkiállítást szeretnétek, akkor azt 2oo8 július 1o -ig itt a topikban jelezzétek az IDRE rendező bizottsága felé. (tájékoztatásul : az IDRE 2oo8 szeptember 2o - i tisztújjító közgyűléséig az idei beszámoló közgyűlésen megválasztott 3 személy látja el a rendezvények szervezésének feladatait. Lásd : közgyűlési hat.)

Ha viszont az a döntés születik, hogy egyénileg állítotok ki, akkor kérem, hogy szintén itt a topikban egyénileg jelezzétek a részvételi szándékotokat 2oo8 július 1o- ig.
Visszajelzésre a közös kiállítást illetően a klub vezetőjétől, nemleges válasz esetén a klub tagjaitól egyénileg van lehetőség.
A minősítő verseny nyílt és országos szervezésű, ezért az esetleges klubon kívűliek jelentkezését is elfogadjuk.
Kérem, hogy a szervezés megfelelő előkészítése érdekében a válaszaitokat határidőre adjátok meg.
A mínősítő verseny részletes leírása a "Országos Események" csoportban a "Karcagi Mínősítő Verseny 2oo8" topikban tekinthető meg.

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 júl. 4, 12:57 
Hegedűs Zsolt írta:
2007 március óta működik az ESSB, immáron 470 taggal. Legfontosabb célkitűzése a megalakulásnak a Serinus fajok megőrzése volt. A sikeres indulást követően a következő lépes következne. Arról kéri a véleményünket, hogy érdemesnek tartjuk-e, élni kivánunk-e egy olyan lehetőséggel, hogy egy kiállításon minél többSerinus faj szerepeltessünk.

köszi Zsolt az infót :D azért az bíztató, hogy nemzetközi szinten is van mozgolódás a csicsörke-fronton :lol:

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 júl. 3, 20:55 
Szóval kicsit részletesebben / nem szószerinti fordításban/ azt írja, hogy:

2007 március óta működik az ESSB, immáron 470 taggal. Legfontosabb célkitűzése a megalakulásnak a Serinus fajok megőrzése volt. A sikeres indulást követően a következő lépes következne.
Arról kéri a véleményünket, hogy érdemesnek tartjuk-e, élni kivánunk-e egy olyan lehetőséggel, hogy egy kiállításon minél többSerinus faj szerepeltessünk. Ezzel kapcsolatosan a BEC vezetőségével vették fel a kapcsolatot, az ő kiállításukhoz csatlakoznánk, ahol természesen a madarakat le is bírálnák. A lehetőséget ehhez biztosítja a BEC, ahol a kiállításon rokonfajokkal együtt lehetne bemutatni a csicsörkéinket. Nagyon nyitottak voltak a kezdeményezésre, s a kiállításuk a COM által elfogadott kiállítás és bírálat. Minden olyan madarász jelentkezhet, aki tagja valamely COM által is elfogadott szervezetnek. A hely kiválasztásában szerepet játszott, hogy központi helyen van /Belgium- Hollandi- Németország/ vonatkozásában. A BEC vezetők nagyon lelkesek kezdeményezésünkkel kapcsolatban, szívesen látják az ESSB tagokat.
A BEC kiállítások mindig kellemse légkörűek, és barátságos atmoszférával rendelkeznek, s nem csak BEC tagok vehetnek rajta részt.
A levelet egyfajta első érdeklődésként, igényfelmérésként írta, a megadott linken lehet máris jelentkezni, a letölthető formulával.
Kér egy visszajelzést arról, hogy ki milyen számú és fajú madarat szeretne szerepeltetni.
Hamarosan részletesebb, bővebb levelet küld majd.
Nagyon kiváncsi, hogy mik az első benyomások az ötlet, kapcsolatfelvétel vonatkozásában, s kiváncsian várja a válaszokat.

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 júl. 2, 13:02 
Hegedűs Zsolt írta:
Megvárom az angolt...

hello, jött egy angol nyelvű válasz:
We did not transfer this letter in English, because we do not think many English speaking members will send their birds to this show.
If you are interested in sending some birds to this show, or to visit this show, i will gladly help you with it.
Greetings, John Santegoeds

a lényeget jól sejtettem :wink: hogy lesz egy madár-show Hollandiában, Eindhovenben és kérdeztetik, hogy ki akarja erre elvinni a csicsörkéit. angol nyelven meg azért nem ment körbe az emil, mert nem nagyon számítanak angolul beszélő tagokra... :roll: de ha én (vagy szerintem kishazánkból bárki) tervezi, hogy kiviszi a madarát vagy meglátogatja a kiállítást, akkor a levélíró John szívesen segít ebben.
hát nem is tudom :roll: Eindhoven nincs itt a szomszédban, cirka 1500km... nomeg szállással kajával együtt szerintem 100eHUF alatt nem ússza meg az ember... :roll:

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 júl. 2, 12:44 
Hegedűs Zsolt írta:
...Érdekes lenne néhány adatsort összegyűjteni a nálunk lévő példányoknál. Esetleg a vadmadárgyűrűzéskor használatos morfometrikus adatsort, pl. méretek, szárnyformulákat, súly, stb rögzíthetnénk.

hello Zsolt!
az ötlet nem rossz :wink: egyébként az általam lefordított Birds of Africás mozcsis cikkben szép számmal vannak morfometrikus adatok :wink: nemre és alfajra is lebontva, azonban én úgy látom :shock: hogy eléggé átlapolnak egymással ezek az adatok... :roll:
ellenben én gyanítom, hogy a mesterséges körülmények között tartott egyedek esetében, az alfajkeveredés és az eltérő tartás-táplálás miatt nem feltétlenül tudnánk messzemenő következtetéseket levonni, de azért lehet, hogy egy kört megér a dolog :roll:
meg az őszintét megvallva én nem szívesen atrocitálnám a madaraimat, csak amennyire feltétlen szükséges, például az első számú tenyészhímemet még egyszer sem fogtam meg a három év alatt...

Hozzászólás 2008 júl. 1, 13:08 
Szia Zsolt

A biometriai adatok felvételezésére tett javaslathoz annyit fűznék hozzá, (amivel már régóta szerettelek volna felkeresni), hogy szerintem a legérdekesebb és tenyésztői szempontból a legfontosabb a vedlési formulák felvétele. Például havonta (kicsit zavarós, de sok adatot tartalmaz) felvennénk minden madár vedlési állapotát (evezők, kormánytollak elsősorban), így megtudnánk, hogy a hazai madarak (és főleg a tojók és hímek) milyen vedlési stratégiát követnek. Ha lenne időd :D (nekem nemigen van) egy adatlapot készíteni és azon csak bejelölni az adatokat, szétküldeni, én szívesen bekapcsolódnék, és nem csak a mozambikokkal, hanem a fehérhasúakkal is, mert ott is nagyon érdekes és létfontosságú a párok harmonizációja szempontjából.

Üdv

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 júl. 1, 12:56 
Szia!
:cry: Megvárom az angolt.....
:lol:

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 júl. 1, 12:55 
Csicsörke írta:
Hegedűs Zsolt írta:
Alig várom az őszt!

hello Zsolt!
Köszi, de egyenlőre még csak egy fiatal van :wink: de már költési aktivitást vélek felfedezni az első számú tenyészpárom esetében is :lol:
jók a képek, igazi nagyüzemi csicsörke-gyár :wink: :lol:
esetleg kísérlet képpen nem próbálod meg egy-két öregebb párral most nyáron is... :?:
figyu, írok a Csicsörke Klubbos topicba is, majd olvasd el!

Nem akarok bekavarni a felállított szisztémámba. Érdekes kihívás lesz őszre a párok kialakítása, az indítás és a tenyész-szezon végigvitele.

Kéne konzultálnunk majd, mert lenne néhány ötletem a csicsörkékkel kapcsolatosan. Érdekes lenne néhány adatsort összegyűjteni a nálunk lévő példányoknál. Esetleg a vadmadárgyűrűzéskor használatos morfometrikus adatsort, pl. méretek, szárnyformulákat, súly, stb rögzíthetnénk. Komolyabb adatsor már többféle elemzére is alkalmas lehet. Hipotézisként lehetne olyanokat felállítani, hogy lehetséges-e a korai ivarmaghatározás morfometrikai adatok alapján? Van-e különbség a nemek, generációk morfológiája között? Amennyiben sikerülne szerezni természetese élőhelyről származó, esetleg alfajokhoz kötődő adatokat, segítségre lehenének akár alfaj meghatározásokban is, illetve nyomonkövethető lenne a tenyésztsé során az esetleges változás.
Véleményed?

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 júl. 1, 11:42 
zozimo2 írta:
Mozcsi hímem lebetegedett!

hello Zozimo2!
ez nem jó hír :( én azt gondolom, hogy ha ez az állapota már napok óta fennáll, akkor talán nem valószínű a tüdőgyulladás... szerintem az már hamarabb elvitte volna szegényt... én atkára gyanakodnék, próbáld ki az Ivermectint a leírás szerint, ha másnapra semennyit sem javul az állapota, akkor jöhet az antibiotikum... nekem még szerencsére nem kellet alkalmaznom ilyen készítményeket az állományomban...
javasolnék még infralámpázást is, napi 3-4 alkalommal fél órányit 40-50cm magasságból, de ki is tudjon térni a meleg alól, ha akar...
az nagyon nem jó, ha le van fogyva és már kiáll a mellcsontja... fel kell hízlalni! a kedvenc kajáját mindenképpen kapja, olajos magvakkal (néger+kender) és fürtöskölessel nem kellmost spórolni
több napos vitaminkúra is javallott ilyenkor, én Promotor 43-at adok nekik egy lapos mokkáskanálnyit 1 liter vízhez.
jobbulást a mozcsidnak és írd majd meg a fejleményeket!

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 júl. 1, 11:26 
sziasztok!
ezt a levelet kaptam az ESSB-től, de sajnos nem tudok németül :? megkértem őket, hogy küldjenek egy angol verziót is... :roll:
esetleg valaki el tudná mondani a lényeget :?:
annyit tudtam kivenni belőle, hogy lesz valami összejövetel Eindhovenben nov. 28-30 között... :idea:

--------------------------------------------------------------------------------
From: Fam. Santegoeds [mailto:fam_santegoeds@hotmail.com]
Sent: Tuesday, July 01, 2008 9:43 AM
To: Dezső Péter dr.
Subject: Serinus-Society

European Society of Serinus Breeders

Hallo,

Seit März 2007 ist die Serinus-Society jetzt aktiv.
Zusammen mit ihnen haben sich nun im Moment so etwa 470 Leute als Züchter oder Liebhaber von den Serinusarten angemeldet!
Wir hoffen, daß ihr durch und mit dieser Initiative in der Lage gewesen seid, mit andern Liebhabern Kontakte zu suchen und zu bekommen
und danach zu trachten diese Vogelarten für unsere Avikultur zu bewahren.
Das war nämlich der wichtigste Grund überhaupt an den Start zu gehen.

Nach diesem tatsächlich erfolgreichen Start ist nun vielleicht Zeit für folgenden Schritt!
Der Grund dieses Schreibens ist nämlich, daß ich gern eure Meinung zu folgender Sache wissen möchte:
Wir sollten mal gerade mit einer Anzahl verschiedener Serinusarten auf einer Ausstellung versammelt sein,
um bei dieser Gelegenheit auch einmal "Life" miteinander zu sprechen.
Mit diesem Gedanken im Hinterkopf habe ich Kontakt gesucht mit dem Vorstand von der B.E.C. (http://home.hetnet.nl/~bec-info/) und
habe dann angefragt, ob es möglich ist, auf ihre Vogelausstellung zu kommen und unsere Vögel dort auszustellen und bewerten zu lassen?
Die Möglichkeit war theoretisch, um hier mit verwandten Arten, nämlich mit Serinusarten an der Ausstellung teilzunehmen.
Es werden jedes Jahr einige von diesen Arten auf der Schau gezeigt, aber nicht in großer Anzahl!

Warum wurde die B.E.C. Schau gewählt.
Wegen dem offenen Charakter von dieser europäischen Meisterschaft, die abgehalten wird unter dem Regeln der COM und es ist kein Problem die Vögel anzumelden.
Solange man als Mitglied einem Verband angeschlossen ist, der von der COM anerkannt wird, egal in welchem Staat.
Die Örtlichkeit ist vernunftsmäßig zentral gelegen in den Niederlanden, Belgien oder Deutschland.
Das sind auch die Länder in denen die meisten Mitglieder leben.
Die B.E.C.hat die Serinusarten, auf unsere Anregung hin, in ausführlicher Form in ihr/ihre "vraagprogramma" (http://home.hetnet.nl/~bec-info/vraagpr-a4.rtf)
Ausstellungsrichtlinien aufgenommen.
Auf diese Art können die meisten Arten dieser Avikultur in der Ausstellungsliste angemeldet/eingetragen werden.
Unterarten werden nicht benannt.
Der B.E.C.- Vorstand war direkt begeistert und will gern Gastgeber für die Mitglieder der Serinus-Society auf ihrer Ausstellung sein.
Der B.E.C. beweist auch jedes Jahr wieder, das diese Vereinigung eine prächtige Schau in einer super Atmosphäre auf die Beine stellen kann!

Dieses letzte kann ich aus eigener Erfahrung vermelden, da, obwohl ich kein Mitglied bin, dort im vergangenen Jahr mit verschiedenen Vögeln
an der Ausstellung teilgenommen habe und sagen muß; daß diese Vereinigung eine wirklich gut organisierte Schau veranstalten kann.

Ausstellungsort:
Zaal Valkenhorst, Oirschotsedijk 23, Eindhoven.
Vögel einbringen; 25 november
Öfnung von die Show fur die Aussteller; 27 november
Show; 28-29-30 november 2008.

Es ist nun für uns tatsächlich sehr belangreich zu wissen, ob sie eventuell Interesse haben einen oder mehrere Vögel für diese Schau anzumelden.
Das tatsächliche Einschreiben der Vögel behandeln wir später, es geht uns zuerst darum in einer ersten Indikation festzustellen, ob überhaupt
irgendein Interesse unserer Mitglieder besteht, hieran teilzunehmen.

Deshalb will ich auch ganz konkret folgende Fragen stellen:

1. Haben sie Interesse an dieser Schau unter der "Serinus-Society-Flagge" mitzumachen?

2. Mit wieviel Vögeln gedenken sie an der Schau teilzunehmen?

3. Mit welchen Arten möchten sie an der Schau teilnehmen?

4. Haben sie in diesem Rahmen noch Anmerkungen zur Vervollständigung/Ergänzung?

Ich persönlich würde es sehr genießen, wenn eine schöne Anzahl Vögel von uns auf der Schau presentiert würde.
Auf diese Weise können wir die Zucht der Serinusarten auf eine gute Art fördern.

Es dürfte nicht zuviel sein, wenn sie in diesem kurzen Zeitraum einen kleinen Bericht zurück geben können,
ob wir mit dieser Initiative weiter machen sollen...oder nicht.
Spätere Besonderheiten über die Prozedur; "Wie und Was" folgen dann noch. Uns ging es zunächst um so etwas,
wie den ersten Eindruck in dieser Sache.

Groeten, John Santegoeds.
fam_santegoeds@hotmail.com
0031 640 973 948

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1180 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 59  Következő