Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1180 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 59  Következő
Szerző Üzenet
IDRE díjas
Valódi név: Dr. Dezső Péter

Hozzászólás 2008 júl. 1, 11:14 
Hegedűs Zsolt írta:
Alig várom az őszt!

hello Zsolt!
Köszi, de egyenlőre még csak egy fiatal van :wink: de már költési aktivitást vélek felfedezni az első számú tenyészpárom esetében is :lol:
jók a képek, igazi nagyüzemi csicsörke-gyár :wink: :lol:
esetleg kísérlet képpen nem próbálod meg egy-két öregebb párral most nyáron is... :?:
figyu, írok a Csicsörke Klubbos topicba is, majd olvasd el!

Hozzászólás 2008 jún. 30, 16:10 
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Mozcsi hímem lebetegedett! Már napok óta figyelem, nem eszik rendesen, szárnyát kicsit lógatja. Arra gondoltam, mert egyedül van a kalitban. Aztán hallottam kétszer is prüszkölni. Ma reggelre viszont látom, hogy kedvetlen, túl szelíd, és alvás közben nagyon zihál!! Most már biztos beteg! Torok atka, légzsák atka, vagy tüdőgyulladás?
Mivel és hogyan kezeljem? Le van fogyva, mellcsontja ki áll.
Atkára hoztam Ivermectint, tüdőgyulladásra pedig, van itthon Trisumix amit az állomány tenyészszezon előtti lekezelésére vettem (E. coli, salmonella, stb.) kérdés megfelelő e a szer, és hogyan alkalmazzam?

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jún. 28, 18:02 
Szia Csicsörke!
Gratula a fiatalokhoz!!!
Jómagam tavaszra- nyárra pihenőre tettem őket. A hímeket külön egyesével, a tojókat 1-2-3-4 - ével raktam ki a levegőre. Alig várom az őszt!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jún. 27, 16:25 
ma reggel úgy döntöttem, hogy visszaköltöztetem a fatert, a Mózit a kis családjához, hátha megbékélt már az asszony, a Momó. Már a 10. napja kint van a fészekből az egyke, a Mojza, már bátran ismerkedik az önitatóval és szemezgetett a fürtöskölessel is :wink: azért döntöttem a család-újraegyesítés mellett, mert tegnap és ma reggel is tojt egy-egy steril tojást a Momó a folyamihomokos tálkába, mivel a fészket már egy hete kivettem. namondom ha így pörög még a lelkem, hát csak elfogadja újra a férjura közeledését :lol: természetesen új fészket is tettem be nekik. A Mózi úgy fütyűlt az egyesítéskor, hogy majd szétdurrant az erőlködéstől, az asszonka azonban csak visszafogottabb lelkesedéssel konstatálta az eseményt. szegény kis Mojza jobban meg volt illetődve, asszitte neki szól eme heves üdvözlés, kapva kapott az alkalmon és egyből elkezdett kaját kunyerálni a fatertől, inkább kevesebb, mint több sikerrel...

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jún. 18, 11:08 
Csicsörke írta:
fejlemény van nálam a mozcsi-fronton: a Momó nevű tojóm egy saját fiókát nevel

szasztok!
ma reggel, a 18. napon elhagyta a fészket az első 2008-as mozcsi fiókám, a Mojza :lol: perszehogy csináltam pár képet iziben :wink:
Kép
Kép
Kép

sajnos nem volt minden fenékig tejfel, ugyanis a 13. nap reggelén arra lettem figyelmes, hogy a Momó agyba-főbe üldözi a Mózit, az apukát, aki már a homlokát is felsértette a fejvesztett menekülésben :? nem értem, hogy miért kattant be a Momó... ráadásul 13 nappal a kelés után :!: :?: pedig szépen etette a családot a Mózi, nem volt vele semmi gond... :roll: mondjuk tavaly is elüldözte maga mellől az asszony, ellenben sokkal korábban, szinte rögtön akkor, amint kikeltek a fiókák...
most szegény számkivetett Mózi az egyik kiállításokra szánt mozcsim, a Morrikóne kalitjában nyaldossa sebeit. egyébként ők meglepően jól kijönnek egymással, egy 3 éves és egy fél éves hím.

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jún. 12, 13:04 
guvat írta:
ez egy Mozcsi! :P

érdekes egy mozcsi az biztos :shock:

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jún. 12, 13:02 
Krissz írta:
Sajnos elpusztult a kicsike.

sajnálom :cry: de legalább megpróbáltad :roll:

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jún. 11, 19:52 
egy német madaras fórumról szedtem.
Ahogyan értelmeztem normál szülőktől való és azt válaszolták neki, hogy ez nem mutáció.

Hozzászólás 2008 jún. 11, 19:41 
Helló

Úgy látszik mindent harapófogóval kell kihúzni belőled. Az rendben hogy csicsörke (a topik címéből kikövetkeztettük :D ) de hol kelt, kié, mitől ilyen színű, honnan a kép?

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jún. 11, 19:37 
ez egy Mozcsi! :P

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 jún. 11, 18:10 
Engem aranyverébre emlékeztet (Auripasser luteus)... :oops:

Hozzászólás 2008 jún. 11, 15:24 
Szia Guvat

Valami bővebbet a madárról???

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jún. 11, 15:03 
Kép

Hozzászólás 2008 jún. 10, 21:07 
Üdv csicsörke.
Sajnos elpusztult a kicsike.

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jún. 10, 15:57 
sziasztok, fejlemény van nálam a mozcsi-fronton: a Momó nevű tojóm egy saját fiókát nevel a párjával, Mózival immáron 10 napja :lol:
hogy miért emeltem ki a sajátot, álljon itt a januári DM cikkemből egy részlet :wink:
"Tavaly májusban már költési aktivitás volt megfigyelhető mindkét új pár esetében, azonban egyiküknél sem volt felhőtlen a családalapítás. Az egyik pár (Momó és Mózi) csak steril tojásokat produkált, de ettől függetlenül hagytam, hogy a Momó végig ülje a két hetet, hagy gyakorolja a kotlást. A másik pár (Mona és Morfi) esetében nem volt alkalmam meggyőződni arról, hogy fiasok-e a tojások, ugyanis a tojó a letojásuk után szinte azonnal meglékelte és szó szerint felfalta azokat.
Ez így nem mehetett sokáig, hát gondoltam egy nagyot, na mondom "Két legyet egy csapásra!". Beelőzve Mona kannibál akcióját egyből lecsaptam a következő két tojására és átpakoltam őket a Momó fészkébe. A dajkatojó egyből el is kezdte rajtuk a kotlást. Igen ám, de négy és öt napra rá ő maga is melléjük tojt egy-egy saját tojást. Azokat is bent hagytam a fészekben. Viszont ezek, az első fészekalj tojásaival ellentétben fiasok lettek és a fent említett 4-5 napos eltolódás sajnos végzetesnek bizonyult a számukra. Ugyanis egészségben kikeltek a Mona fiókái a Momó alatt, azonban a korábban kelt "kakukk fiókák" teljesen elnyomták a jó pár nappal később kelt mostohatestvéreiket. Esetleg, ha műtojásokkal összehangoltam volna a kelési időket, akkor elkerülhető lett volna ez a szomorú eset, de az őszintét megmondva nem számítottam a Momó tojásaira."

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jún. 10, 15:48 
Krissz írta:
Nemrég a viharban leesett a fészkük és kiestek a tojások.Kettő nem tört össze és azokat beraktam a sirálykák alá.Egy ki is kelt.

hello Krissz, mi lett a kis csicsörke sorsa? esetleg van újabb fotó róla?

Hozzászólás 2008 máj. 24, 16:42 
Köszi Zoltán.
Nemrég a viharban leesett a fészkük és kiestek a tojások.Kettő nem tört össze és azokat beraktam a sirálykák alá.Egy ki is kelt.
Ő az.

Kép

A kép nem a legjobb de lehet látni,hogy meg van etetve.

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 máj. 24, 15:49 
Krissz írta:
Üdv mindenkinek.
Szeretnék megkérdezni valakit,hogy milyen csicsörke ez a madár ami itt röpköd az udvaromba?Tudtommal ez is csicsörke.Ennek fájt a szárnya és egy darabig nálam volt de már szabadon engedtem.Le is fészkeltek a fenyőfámra.

Kép

Üdv!
Nálunk csak egy csicsörke-faj él, a csicsörke (Serinus serinus). :D
A képen is ez a faj van.

Hozzászólás 2008 máj. 23, 21:27 
Üdv mindenkinek.
Szeretnék megkérdezni valakit,hogy milyen csicsörke ez a madár ami itt röpköd az udvaromba?Tudtommal ez is csicsörke.Ennek fájt a szárnya és egy darabig nálam volt de már szabadon engedtem.Le is fészkeltek a fenyőfámra.

Kép

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 máj. 20, 13:52 
Szevasztok, privátban kaptam néhány kérdést a mozcsi-frontról, gondoltam megosztom veletek ezt a levelezést:
Kérdések:
"mennyibe kerül egy ilyen jószág ??
Lehet magányosan tartani mint a kanárit? Úgy tudom nagyon közeli rokona a kanárinak ezért logikus számomra ,hogy lehet...
És nem utolsó sorban a hangja érdekelne, ezen belül a hangereje. Ugyebár a csapper kanárik hangosak, fület sértőek. Mi a helyzet a Csicsörkékkel? Elviselhető? Vagy nagyon hangos? Gyakran énekelnek nászidőn kívül?"
Válaszok:
"A mozambiki csicsörke ára manapság 5-10.000HUF körül ingadozik, de inkább már 10eHUF felé kacsintgat egyébként elég nehéz beszerezni, szinte csak rendeléseket tudnak rá felvenni a tenyésztők (mint ahogy én is... már 5 párra van előjegyzésem...) de azért szorványosan hozzá lehet jutni egy-egy példányhoz, ha szerencséje van az embernek...
igen, lehet magányosan tartani, mint a kanárit és tényleg közeli rokona a kanárinak, mivel mind a kettő madár a Serinus nemzettségbe tartoznak, de hozzá kell tennem, hogy azért párban tartva biztosan jobban érezik magukat.
a hangját meghallgathatod az IDRE-s cikkemben a kezdőkép alatt található lejátszó gomb segítségével (Mozambiki csicsörke éneke):
http://www.idre.hu/serinus/mozambiki-csicsorke.html
szerintem nagyon kedves éneke van a mozcsiknak, de bizony elég hangosak is tudnak lenni, pláne amikor hajnalban több madár is rákezd egyszerre a nappalinkban de az én fülemet ez nem sérti, habár a feleségem másképpen nyilatkozna erről :roll:
nászidőn kívül azért ritkábban énekelnek, ha párban vannak tartva, de a magányosan tartott hímekre ez nem vonatkozik, ők bármikor rázendíthetnek, amikor csak kedvük szottyan :D "

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1180 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 59  Következő