Szia Zsolt!
Persze, tisztában vagyok vele, hogy még nehéz bármi konkrétat is kijelenteni. Ez nekem se sikerült, mint ahogy le is írtam.
Még nem felajánlást várnék ide a fórumba, csak egy koncepciót, félidős helyzetjelentést a klubtagoktól. A beérkezett adatok alapján szeretnék a szezon végére egy áttekinthető táblázatot készíteni, melyből minden klubtag számára áttekinthető lenne a klubon belüli keresleti-kínálati helyzet, segítendő a saját tenyésztési koncepció megvalósítását.
Egyszerűen arra gondoltam, hogy érdemes lenne mindenkinek átgondolni valamelyest a következő szezont csicsörkefronton. Illetve eselteg ha nemeket illetően nem is, de számszakilag valamelyest felmérni, hogy a klubon belül ki milyen állományfejlesztést szeretne végrehajtani, hozzávetőlegesen pluszban vagy minuszban van-e.
A csicsörkés oldalon a klubtagoknál jóval több mozambiki csicsörke tartó tenyésztő szerepel. Egyenlőre sajnos hiába kapacitálom többüket a Klub-ban való megjelenés felé. Néhányukkal azért tartom a kapcsolatot. Sajnos az már látszik, hogy sokaknak vagy teljesen sikertelen volt ez a szezon, vagy csak 1-2 fiatal kelt. Hozzá kell tenni, hogy mint a tenyésztői jegyzékből is látszik, sokuknak csak 1-1 párjuk van ebből a fajból.
Örülnék, ha a klubtagok is megpróbálnának általuk ismert csicsörketartókat klubba invitálni, hogy minél jobban fel tudjuk térképezni a hazai állományt. Már az is jó lenne, ha tenyésztői listát bővíteni tudnám, ezért kérlek jelezzétek felém kapcsolatfelvétel céljából, ha listán nem szereplő csicsörke tartót, tenyésztőt ismertek!
Nagyon várom én is hogy valaki igazán hozzáértő segítsen nekünk átgondolni a faj fennmaradása szempontjából leginkább célravezető, hosszútávú tenyésztési, párösszeállítási koncepciót, legalább a fő irányelvekben.