Kónya Zsolt írta:
...Már arra gondoltam, hogy más madarakkal együtt tartod a röpdés mozambikit.
A legifjabb csicsörkéim...
hát igen, még elférne egy-két díszpintyféle a mozambikok mellé a szobai röpdémben, de én úgy vagyok vele, hogy inkább mozcsiifjoncokkal szaporítgatom az állományt, de azt is csak átmenetileg, nehogy szóérje a ház elejét a kedves Nejem részéről
dehogyhamajd eccer kertesházam lesz...
jók a fotók a csicsikről

mondjuk vigyázni kell ezekkel a közeli fészkes fotózásokkal, nehogy bekattanjon a tojó ettől vagy ilyesmi, én bizony hülye fejjel tavaly egy jó fotó kedvéért levettem a fiókákkal teli fészket, no aztán meg napokig rájuk sem bagózott a tojó, hát bizony az mentette meg az életüket, hogy a hím nem kattant ettől be...
a majdnemvégzetes fotó:
(na hány fióka van a fotón? megoldás: 3db)
az volt a fura, hogy 2005-ben is csináltam hasonló fészkes fotót, de az érdekesmód meg sem kottyant ugyan annak a tojónak... lehet, hogy akkor már nagyobbak voltak a fiókák:
jamég azt akartam említeni, hogy én elhagytam ezt a fehér vékonyszálú fonalszerű fészekanyagszerű dolgot, mert az egyik fiókának szinte a begyéből kellett egy ilyent egyszer kirángatni, majdnem lenyelt egy 5cm-es darabot, még állítólag a fiókák lábára is rácsavarodhat... én csak simán fűszénát és papírzsepifecniket használok...