Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1018 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 51  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Tibor

Hozzászólás 2013 jún. 13, 14:46 
Lucerna magot használnak-e magkeverékekben?

Hozzászólás 2013 jún. 12, 21:52 
Sziasztok!

Egy kedves barátoméknak elpusztult mostanában a rózsás törpepapagáj tojójuk, és a hím nagyon magányos, hiányolja a társát. Szeretnének egy új társat a madaruk mellé, esetleg tudna valaki segíteni, van mostanában valakinél eladó?

Köszi előre is!

Valódi név: Tóth Dorka

Hozzászólás 2013 jún. 9, 13:29 
Kínai törpefürj fiókák eladók Debrecenben!
Kép

Valódi név: szoke zoli

Hozzászólás 2013 jún. 6, 17:43 
sziasztok
kb 10 nap mulva , szombaton Budapestre utazom . Szeretnek vasarolni a papagajaim szamara feregtelenitot , antibiotikumot - megelozes celjabol illetve grittet , fertotlenitot s ami meg egy kis volierhez szukseges lehet . Jo lenne ha tudnatok ajanlani egy szakuzletet ahol ezek beszerezhetoek , s ami szombaton is nyitva tart .

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2013 jún. 6, 10:29 
Elektra írta:
Egy régebbi könyvben azt olvastam, hogy jó hatással van a díszmadarak táplálásában a csukamájolaj. Ez mennyire állja meg a helyét, illetve ti tapasztaltabbak vagytok, mi a véleményetek róla?

A csukamájolaj gyakorlatilag magas A és D vitamin tartalma miatt egészséges az embernek. Mivel ma már korszerű (arányaiban és mennyiségében) direkte madaraknak készült vitamin keverékek vannak, szerintem ne kockáztasd meg a magas olajtartalom miatti májkárosodás kialakulását, inkább gyári vitaminkeverékekkel próbálkozz. Erre a célra a legjobb a KORVIMIN ZVT + REPTIL por, de sajnos ez azt is jelenti, hogy ez az egyik legdrágább készítmény. Persze ha körülnézel, akkor olcsóbbakat lehet találni (de jobbakat már kevésbé ;) ).

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2013 jún. 6, 10:07 
Nevemen: bevallom őszintén a megadott körzetben nem ismerek zebrapintyes tenyésztőt. Privátban átküldök egy Pesti elérhetőséget, hátha nem is olyan nehézkes az összetalálkozás.
A "minőségi" követelményeknek még ha filozófiai vonzatát le is vesszük, nem egyszerű megfelelni. Ha a kiállítási standard követelményekből engedsz, (ez bevallom tanácsos is lenne mert sikeres szaporulat szempontjából nem kezdőknek való kategória), akkor nem hiszem hogy extra gond lenne a beszerzés.

Hozzászólás 2013 jún. 6, 9:00 
Sziasztok!
Egy régebbi könyvben azt olvastam, hogy jó hatással van a díszmadarak táplálásában a csukamájolaj. Ez mennyire állja meg a helyét, illetve ti tapasztaltabbak vagytok, mi a véleményetek róla?

Hozzászólás 2013 jún. 5, 12:08 
Kérdésedre válaszolva: Igen. :) Mindhárom szempont jól hangzik. De a legfontosabb most az lenne, hogy lehetőleg Bp budai oldal, vagy Pest megye budai oldalához közelebb eső részén levő helyről tudnék vásárolni. (de ha nagyon nincs közelebb átmegyek a Pesti oldalra is, csak messzebb ne kelljen.) Nekem a teljesen standard kinézetű madár tetszik és mivel a kislányomnak veszem szülinapjára, így persze nem lenne szerencsés ha valami egészségi gondja lenne. (Persze gondozni közösen fogjuk őket.) Még 28 évvel ezelőtt nekem is voltak Zebrapintyeim, egy nagyon aranyos pár, akik az évek alatt jópár fészekaljnyi fiókával okoztam örömet gyerekkoromban, ezt az örömet szeretném megosztani az én gyerekeimmel is, ezért az is fontos, hogy egy jól harmonizáló pár legyen, akiktől egészséges fiókák születhetnek majd. Egy a gond a tervemmel, hogy már csak pár napom van az egészre. A kalitka (Ferplast Piano 6) + kaják, stb., ma a futárral már megérkezett, már csak egy szép, standard, egészséges, nem rokon, összeillő Zebrapinty pár hiányzik hozzá a jövő héti szülinapig. :) Ha tudtok ajánlani bárkit, (aki lehet most ezt ebben a pár napban nem olvassa), de Bp budai oldalának vonzáskörzetében tenyészt Zebrapintyet, kérlek küldjétek át az elérhetőségét. Köszi.

ckuzmos írta:
Nevemen írta:
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Elég sürgősen szeretnék egy pár "tökéletes" :) zebrapintyet vásárolni, tenyésztőtől Buda, Budakeszi, Zsámbék, Érd, stb. környékén. Tudtok ajánlani valakit? Már órák óta a netet túrom, de nem sok sikerrel, hátha itt konkrétan tudtok ajánlani valakit.

Köszi!

Milyen szempontból keresel tökéletes zebrákat? Egészség szempontjából, standard szempontjából vagy tökéletesen harmonizáló pár legyen stb?

Hozzászólás 2013 jún. 4, 16:33 
Akkor én vagyok a kivétel, meg helyem is van hozzá. Az a tapasztalatom ezen a téren, hogy a hely is behatárolja a tartott fajokat.

IDRE tag

Hozzászólás 2013 jún. 4, 15:53 
Nevemen írta:
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Elég sürgősen szeretnék egy pár "tökéletes" :) zebrapintyet vásárolni, tenyésztőtől Buda, Budakeszi, Zsámbék, Érd, stb. környékén. Tudtok ajánlani valakit? Már órák óta a netet túrom, de nem sok sikerrel, hátha itt konkrétan tudtok ajánlani valakit.

Köszi!

Milyen szempontból keresel tökéletes zebrákat? Egészség szempontjából, standard szempontjából vagy tökéletesen harmonizáló pár legyen stb?

IDRE tag

Hozzászólás 2013 jún. 4, 15:51 
baltibb írta:
Nem különálló, mert így több jut az egyéb beruházásokra, a madarakat meg megoldom sajátból. :)

A különálló irányvonalat a fajokra értettem.
Aki asztrildokkal és amandinákkal foglalkozik, az általában nem foglalkozik szabadon is tartható énekesekkel és fordítva.
A kivételek erősítik a szabályt :)

Hozzászólás 2013 jún. 4, 15:03 
Sziasztok!

Köszi!

Hozzászólás 2013 jún. 4, 14:49 
Nem különálló, mert így több jut az egyéb beruházásokra, a madarakat meg megoldom sajátból. :)

IDRE tag

Hozzászólás 2013 jún. 4, 9:51 
Hát ez eléggé két különálló irányvonal. :) Szerintem pici körbejárással könnyen felkutathatóak a számlaképes tenyésztők. De ahogy érzem nem ez lenne a legnehezebb feladat a pályázatban...

Hozzászólás 2013 jún. 4, 9:28 
Úgy néz ki, hogy lemondok erről a megoldásról. Egy pályázatba lehet esetleg beépíteni madár vásárlást. Főleg asztrildok, amandinák és szabadban tartható énekesek jöhetnek szóba.

IDRE tag

Hozzászólás 2013 jún. 4, 8:22 
Nagyon sok madarász tud adni számlát is. De ez amolyan gombhoz keressük a kabátot esetnek tűnik nekem.
Döntsd el milyen madár kell, és úgy keress olyan tenyésztőt aki számlát is ad róla.

Hozzászólás 2013 jún. 3, 15:47 
Tudtok esetleg számlaképes egzótásról / kardinális, stb is lehet /. Nem nyugtáról van szó, ha nem a megvett madárról Áfás számlát kiállítani.

IDRE tag
Valódi név: Puhl Dóra

Hozzászólás 2013 máj. 30, 21:57 
laczkó tamás írta:
Tetszik nekem az új design-ja a honlapnak, a vegyes madaras kép a fejlécben is tök jó!
Köszi Dóri!

Örülök, hogy tetszik :)

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2013 máj. 30, 20:43 
Tetszik nekem az új design-ja a honlapnak, a vegyes madaras kép a fejlécben is tök jó!
Köszi Dóri!

www.gportal.hu/laczkotomi

IDRE tag
Valódi név: Tóth Ádám

Hozzászólás 2013 máj. 30, 20:01 
:lol:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1018 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 51  Következő