Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 nov. 5, 16:16 
Madaras86 írta,minél nagyobb a röpde annál jobb.Van amikor az ember lehetőségei korlátozottak,de a kecskéknek nagy a mozgásigényük.Az első röpdém 3mx1mx1,6om volt.Tavasszal megépítettük a madárházat,ahol a hasznos rész kettőből áll 2mx1mx1,80m.Amikor át raktam a páromat lehetett rajtuk látni,hogy azt az 1m -t is hiányolják,de ebben az önálló fiókákat letudom választani és betudok rendesen menni takarítani.
A kecskék nagy szemetet tudnak csinálni,mert állandóan kaparnak,szétszórják a kajájukat.
Kép
Az új madárház.

Hozzászólás 2010 nov. 5, 10:58 
imi89 írta:
Köszi szépen.
1 párnak kb mekkora röpde v kalitka kell?
Mit kell nekik adni enni? ugyanaz mehet mint pl a nimfának?

Fénymag, köles és napraforgó az alap, ezt kiegészíteni minél többféle maggal, amihez csak hozzájutsz.
Ásványi anyagok
Rengeteg zöldség, gyümölcs, zöld, erre sokkal nagyobb igényük van, mint egy nimfának.
Röpde mérete? Minél nagyobb:)
Nálam a minimum ami szerintem még elfogadható: 2m hosszú 60 széles és 60-70cm magas. De van ahol 60*60cm* 1m hosszúban költenek.

Hozzászólás 2010 nov. 5, 10:54 
Ilona írta:
Mára szomorú napra virradtam,a röpde alján,elpusztulva találtam a félszemű kismadaram.Semmi baja nem volt,viszont az egérfogó fogott egy egeret.Elképzelhető,hogy az egér felzavarta és megütötte magát.
Kép
A kismadaram szeptemberben.

Még szürkület volt amikor hallottam,hogy nagyon kiabáltak lehet,hogy akkor történt a dolog.

Ne bánkódj, ez mindig benne van a pakliban:(

Hozzászólás 2010 nov. 5, 10:51 
Nálam van olyan pár amelyiknél csirkeháló van oldalfalnak a belső részen. Hozzá se nyúlnak. Nálam a fát se rágják, mikor friss ülőt rakok akkor a kérgét lehántják, de ennyi. Az odú ami rizikósabb, a vékony OSBodút, vagy a funérlemezt szétrághatja költés közben a tojó. Én már korábban párba állítom őket.

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 nov. 5, 10:43 
Köszi szépen.
1 párnak kb mekkora röpde v kalitka kell?
Mit kell nekik adni enni? ugyanaz mehet mint pl a nimfának?

Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 nov. 5, 10:30 
imi89 írta:
sziasztok.
Ha sikerül túladnom az idei szaporulatokon akkor szeretnék 1 pár kecskepapit.
Több kérdésem lenne:
Hogyan lehet a nemüket megkülönböztetni?
Nagyon rágós madár? ugy értem h a pontheggesztett hálót szétrágják?Mert nálm a barátok szétrágták és odabent az épületben röpködtek mikor reggel kimentem hozzájuk :)
Mennyi idősen ivarérettek?
És kb mennyit lehet értük pénzben adni, vagyishogy mennyi az elfogadható áruk?

A nemüket a fejforma, csőr és a méret alapján lehet megkülönböztetni. A hímeknek nagyobb fejük van, elölről nézve szélesebb a csőrük és testesebbek is a hímek. Nálam kecskepapagáj ponthegesztett dróthálót még soha sem rágott szét. Rágni szeretnek néha, de az enyémek például nem azok a rágós fajták. :) Költés közben sem nyúltak hozzá egy odúhoz sem. 1 éves koruk után párba állíthatók. Ez a pénz dolog pedig teljesen egyedfüggő. Én pl szívesen adnék 5-6 ezer Ft-ot is egy igazán szép madárért. De sajnos nagyon ritka az ilyen.
Árban 2500 Ft-tól max. 4000-4500 Ft-ig mozognak általában.

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 nov. 5, 9:55 
sziasztok.
Ha sikerül túladnom az idei szaporulatokon akkor szeretnék 1 pár kecskepapit.
Több kérdésem lenne:
Hogyan lehet a nemüket megkülönböztetni?
Nagyon rágós madár? ugy értem h a pontheggesztett hálót szétrágják?Mert nálm a barátok szétrágták és odabent az épületben röpködtek mikor reggel kimentem hozzájuk :)
Mennyi idősen ivarérettek?
És kb mennyit lehet értük pénzben adni, vagyishogy mennyi az elfogadható áruk?

Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2010 nov. 5, 9:46 
Ilona írta:
Mára szomorú napra virradtam,a röpde alján,elpusztulva találtam a félszemű kismadaram.Semmi baja nem volt,viszont az egérfogó fogott egy egeret.Elképzelhető,hogy az egér felzavarta és megütötte magát.
Kép

Még szürkület volt amikor hallottam,hogy nagyon kiabáltak lehet,hogy akkor történt a dolog.

Ilona!
Sajnálom! :(
Pedig olyan szép kis madárka volt!

Hozzászólás 2010 nov. 5, 9:35 
Kép

Hozzászólás 2010 nov. 3, 8:19 
Akkor én is engedjem ki ?Ha a tojó kijön az nagy baj? :?
Kíváncsi vagyok arra az Elek madárra :wink: :)

Hozzászólás 2010 nov. 3, 0:45 
vivibaba93 írta:
Ilona írta:
vivibaba93 írta:
Ilona!
Nagyon szép madarak! Gratulálok hozzájuk! :) :wink:

Köszönöm szépen.
A madarak szelídségével kapcsolatban teljesen igazad van.Én etetéskor teljesen test közelben vagyok velük.Szenzációs amit minden tanítás nélkül csinálnak.Az a legkevesebb,hogy
a fejemre,vállamra hátamra szállnak.Az utolsó fészekaljból az egyik madárnak megsérült a szeme,így csak az egyik szemére lát.Vele külön foglalkoztam,mert amikor kirepült a fészekből nehezen tájékozódott és sokáig nem ült fel az ülőrúdra.Este kalitkába tettem,reggel kiengedtem.
A lágykaját kézből adtam neki.A többiek ezt mind látták és egyszer csak maguktól odajöttek és
azóta ők is igénylik,hogy kézből is kapjanak enni.Közben a kezemen mászkálnak,lökdösik egymást,hogy jobban beletudjanak csípni az almába,vagy a zöldbe.Közben megtudom simítani a hátát,megfogom a lábát.Igaz,hogy kihúzza az ujjaim közül,de nem megy el.Igénylik a közelségemet. :D :D

Igen!!! :)
Én is így látom a dolgokat! Nálam mondjuk még nem szálltak a kezemre vagy hátamra de a kalitkán keresztül a hím már elfogadta az almát! :)
Mostanában meg nem engedtem ki őket ugye a tojásrakás miatt de a hím nagyon kiakarna jönni!Ugye hozzá volt szokva hogy minden nap hazaértem suliból szellőztettem és kiengedtem őket :) De most ugye nem engedem ki és mindig "toporzékol" az ajtóba.

Én néhány körre ilyenkor is kiengedtem a hímem. Pár kör után úgyis ment vissza a tojóhoz, kivéve ha a tojó is kijött megmozgatni az izmait. De Elekék (Pontosabban Mekk Elek:) ) rendes madarak voltak:) És ők még azok az igazi szép nagy zöld kecskék voltak..... Valahol elvileg van egy képem, majd előkeresem:)

Hozzászólás 2010 nov. 2, 21:51 
Ilona írta:
vivibaba93 írta:
Ilona!

Köszönöm szépen.
A madarak szelídségével kapcsolatban teljesen igazad van.Én etetéskor teljesen test közelben vagyok velük.Szenzációs amit minden tanítás nélkül csinálnak.Az a legkevesebb,hogy
a fejemre,vállamra hátamra szállnak.Az utolsó fészekaljból az egyik madárnak megsérült a szeme,így csak az egyik szemére lát.Vele külön foglalkoztam,mert amikor kirepült a fészekből nehezen tájékozódott és sokáig nem ült fel az ülőrúdra.Este kalitkába tettem,reggel kiengedtem.
A lágykaját kézből adtam neki.A többiek ezt mind látták és egyszer csak maguktól odajöttek és
azóta ők is igénylik,hogy kézből is kapjanak enni.Közben a kezemen mászkálnak,lökdösik egymást,hogy jobban beletudjanak csípni az almába,vagy a zöldbe.Közben megtudom simítani a hátát,megfogom a lábát.Igaz,hogy kihúzza az ujjaim közül,de nem megy el.Igénylik a közelségemet. :D :D

Igen!!! :)
Én is így látom a dolgokat! Nálam mondjuk még nem szálltak a kezemre vagy hátamra de a kalitkán keresztül a hím már elfogadta az almát! :)
Mostanában meg nem engedtem ki őket ugye a tojásrakás miatt de a hím nagyon kiakarna jönni!Ugye hozzá volt szokva hogy minden nap hazaértem suliból szellőztettem és kiengedtem őket :) De most ugye nem engedem ki és mindig "toporzékol" az ajtóba.

Hozzászólás 2010 nov. 2, 21:47 
vivibaba93 írta:
Ilona!

Köszönöm szépen.

Hozzászólás 2010 nov. 2, 18:56 
Ilona!

Hozzászólás 2010 nov. 2, 18:47 
Szervusz Norbi91!

Az ilyesmit jobb személyesen megbeszélni,írd meg pü-ben hol laksz.
Tojóim vannak eladók teszek fel róluk képet.
Kép
A világosabb ,fahéj színű a tojó.
KépEzen a képen is a világosabb színű a tojó.

Mindegyik madár idei fióka.

Hozzászólás 2010 nov. 2, 16:36 
Üdv Ilona!
Van még eladó madár,és ha igen milyenek??Ha igen akkor hogy tudnánk lebonyolítani a dolgot?
Köszönöm :)

Hozzászólás 2010 nov. 2, 9:47 
Szervusz Norbi91!

Hogy döntöttél madárvásárlás ügyben?

Hozzászólás 2010 nov. 1, 14:01 
madaras86 írta:
Warhawk írta:
Norbi91 írta:
70cm hosszú,csak attól félek hogy tépkedni fogja a tollait.

Ha tépkedni fogja akkor nem a kalitkától lesz. Ez egy madárnak szerintem elég lesz (de ha teheted miután megszelídült röptesd a szobában). Tegyél be neki ágat, hintát, de semmiképpen se tegyél be csengőt vagy tükröt :)

Warhawk, szerintem szelidülés előtt is ki lehet engedni a szobába, sőt kellene is.
A kecskék alapból nagyon bizalmas madarak és roppant kiváncsiak, találékonyak is. Ezek miatt a tulajdonságaik miatt nem szükséges,hogy teljesen megszelidüljenek, mert kis taktikázással könnyedén visszamennek a kalitkába(gondolom emiatt mondtad,hogy csak szeliden). Ahogy megéhezik, vagy megszomjazik, magától visszamegy, illetve gyorsítható a folyamat, ha adunk a kalitba egy kis almát, vagy főtttojást, ha vissza akarjuk zárni. Persze azért minimum egy hétig ne legyen kieengedve a madár, miután megvették.

Nálam is kint voltak (most ugye költenek) én merem állítani hogy jobban az emberhez szoknak úgy hogy kint vannak!Nem tudom ezzel ki hogy van én így vettem észre! :)
A szelídítésben meg ki lehet használni azt a kíváncsi természetüket ! :mrgreen:

Hozzászólás 2010 nov. 1, 13:59 
madaras86 írta:
vivibaba93 írta:
Répát próbáltam már egészben, fölvágva ,lereszelve ,főzve......... sehogy :mrgreen:
Milyen magot lehetne csíráztatni? :)

Alapvetően bármit, de a legkönnyebben a naprát, búzát tudod megcsinálni.

Köszike ! Megpróbálom :)

Hozzászólás 2010 okt. 31, 19:27 
Norbi91 írta:
Köszi.Megnézem!És Ilonával hol tudom felvenni a kapcsolatot? :D

Itt a fórumon ha visszaolvasol tuti fogsz találni hozzászólásait és ott tudsz neki írni privát üzenetet, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan ő is fog itt válaszolni neked:)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 143  Következő