Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 okt. 31, 19:21 
Köszi.Megnézem!És Ilonával hol tudom felvenni a kapcsolatot? :D

Hozzászólás 2010 okt. 31, 19:08 
Norbi91 írta:
Köszönöm a sok segítséget.És hol tudnék venni kecske papagájt,én sárga-zöld foltosat szeretnék de ez nem annyira fontos,az állatboltokban elég drágán adják,és megmondom őszintén nem szeretek állat boltban vásárolni mert ami beteg még azt is eladják tisztelet a kivételnek.Jobban szeretnék inkább tenyésztőtől vagy hozzá értőtől vásárolni.Amúgy ki a könnyebb esek a hím vagy a tojó????Budapesten nem tudtok eladó kismadarakat?

Állatkereskedésből semmi esetre se!!!!!!! Sokkal drágább és nem tudnak semmit a madár koráról, előéletéről, viszont magabiztosan fognak beszélni neked még a madár őseiről is, akikről semmit nem tudnak. A www.expressz.hu-n gyakran hírdetnek. De pl itt a fórumon Ilonának azt hiszem van még eladó tarkája, bár ő nem pesti, de nekem is hoz majd Bp-re madarat és akkor egy úttal talán neked is tudna vinni.
Hogy hím vagy tojó? A hímek nagyobb testűek, valahogy jobban szeretik azt vinni házi kedvencnek, viszont némelyik bekattan ivarérés után és agresszívvé válik, ha előtte megszelidítették. Sok év alatt két ilyen hímmel találkoztam, de jelzem, hogy megvan erre is az esély.

Hozzászólás 2010 okt. 31, 18:56 
Köszönöm a sok segítséget.És hol tudnék venni kecske papagájt,én sárga-zöld foltosat szeretnék de ez nem annyira fontos,az állatboltokban elég drágán adják,és megmondom őszintén nem szeretek állat boltban vásárolni mert ami beteg még azt is eladják tisztelet a kivételnek.Jobban szeretnék inkább tenyésztőtől vagy hozzá értőtől vásárolni.Amúgy ki a könnyebb esek a hím vagy a tojó????Budapesten nem tudtok eladó kismadarakat?

Hozzászólás 2010 okt. 31, 18:42 
Warhawk írta:
madaras86 írta:
Warhawk, szerintem szelidülés előtt is ki lehet engedni a szobába, sőt kellene is.

Jajj, ezt nem jól fogalmaztam, az én hibám! :) Nem a teljes megszelídítésre gondoltam, hanem megszokja az új helyet, tudja, hogy a kalitkában kap enni (tehát vissza fog menni, ha éhes), és nem fél már... szóval szelíd lesz, de nem fog még trükköket csinálni :lol:

Nagyobb madárnál tovább várnék, mert azt nehezebben lehet befogni ha netán nem akarna visszamenni a helyére, de ők valóban meglehetősen gyorsan barátkoznak (különösen ha fiatal madárról van szó).

Na pont emiatt is szeretjük annyira a kecskét:)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 okt. 31, 18:38 
madaras86 írta:
Warhawk, szerintem szelidülés előtt is ki lehet engedni a szobába, sőt kellene is.

Jajj, ezt nem jól fogalmaztam, az én hibám! :) Nem a teljes megszelídítésre gondoltam, hanem megszokja az új helyet, tudja, hogy a kalitkában kap enni (tehát vissza fog menni, ha éhes), és nem fél már... szóval szelíd lesz, de nem fog még trükköket csinálni :lol:

Nagyobb madárnál tovább várnék, mert azt nehezebben lehet befogni ha netán nem akarna visszamenni a helyére, de ők valóban meglehetősen gyorsan barátkoznak (különösen ha fiatal madárról van szó).

Hozzászólás 2010 okt. 31, 18:37 
Norbi91 írta:
Értem köszönöm.És mire kell még ennél a fajnál oda figyelni???

Változatos táplálék, megfelelő kiegészítők, sok ásványi anyaggal és minél több zöldséggel, gyümölccsel. Ha lehet minél többet legyen majd szabadon is a lakásban.
Nálam mikor lakásban voltak problémát csak a vizükkel okoztak. Ha önitatót tettem belehordták a magokat és eldugították, ha tálban adtam nekik vizet akkor meg kifürödték és nyáron a hőségben hamar berohadt. Talán érdemesebb önitatót tenni és gyakran cserélni benne a vizet, viszont imádnak fürdeni is, nálunk mikor a lakásban voltak a kecskék, akkor mikor kiengedtem őket repülni, akkor leterítettem egy fóliát a földre és egy mélytányérban tettem ki nekik langyos vizet, imádták a dolgot:) Azért jobb a mostani kecskéimnek, kint a kertben naponta fürödhetnek.

Hozzászólás 2010 okt. 31, 18:21 
Warhawk írta:
Norbi91 írta:
70cm hosszú,csak attól félek hogy tépkedni fogja a tollait.

Ha tépkedni fogja akkor nem a kalitkától lesz. Ez egy madárnak szerintem elég lesz (de ha teheted miután megszelídült röptesd a szobában). Tegyél be neki ágat, hintát, de semmiképpen se tegyél be csengőt vagy tükröt :)

A kecskék alapból nagyon bizalmas madarak és roppant kiváncsiak, találékonyak is. Ezek miatt a tulajdonságaik miatt nem szükséges,hogy teljesen megszelidüljenek, mert kis taktikázással könnyedén visszamennek a kalitkába(gondolom emiatt mondtad,hogy csak szeliden). Ahogy megéhezik, vagy megszomjazik, magától visszamegy, illetve gyorsítható a folyamat, ha adunk a kalitba egy kis almát, vagy főtttojást, ha vissza akarjuk zárni. Persze azért minimum egy hétig ne legyen kieengedve a madár, miután megvették.

Hozzászólás 2010 okt. 31, 18:16 
vivibaba93 írta:
Répát próbáltam már egészben, fölvágva ,lereszelve ,főzve......... sehogy :mrgreen:
Milyen magot lehetne csíráztatni? :)

Alapvetően bármit, de a legkönnyebben a naprát, búzát tudod megcsinálni.

Hozzászólás 2010 okt. 31, 17:59 
Értem köszönöm.És mire kell még ennél a fajnál oda figyelni???

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 31, 17:32 
Norbi91 írta:

Ha tépkedni fogja akkor nem a kalitkától lesz. Ez egy madárnak szerintem elég lesz (de ha teheted miután megszelídült röptesd a szobában). Tegyél be neki ágat, hintát, de semmiképpen se tegyél be csengőt vagy tükröt :)

Hozzászólás 2010 okt. 31, 15:05 

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 31, 14:55 
Norbi91 írta:
Egy 70x37x60 ferplast kalitka áll rendelkezésemre ami viszonylag nagy kalitka.Lehetőleg egyedül szeretném tartani mert kettőnek már szűkös lenne.Olyan kérdéseim lennének hogy lehet e ekkora kalitkában tartani,és mennyire jó szobamadár,hangos fajta?

A 70cm a magassága vagy a szélessége? Ha magasabb mint széles akkor nem túl előnyös a kialakítása, de egy madárnak elegendő lesz még így is. Főleg ha megszelídül és ki tudod engedni naponta a lakásban. Nem zajos és ha egyszer szelíd lesz akkor nagyon kedves tud lenni az emberhez.

Hozzászólás 2010 okt. 31, 13:59 
Sziasztok.Azért regisztrálta be ide mert lenne pár kérdésem.Jelenleg nincs madaram de szeretnék egy kecske papagájt.Mindenhol olvasom hogy röpdében érzi jól magát,sajnos ez nálam nem megoldható.Egy 70x37x60 ferplast kalitka áll rendelkezésemre ami viszonylag nagy kalitka.Lehetőleg egyedül szeretném tartani mert kettőnek már szűkös lenne.Olyan kérdéseim lennének hogy lehet e ekkora kalitkában tartani,és mennyire jó szobamadár,hangos fajta???Előtte nimfa papagájunk volt.Voltam most hétvégén a VAJDA HUNYAD VÁRÁBAN A DÍSZMADÁR KIÁLLÍTÁSON,de ott csak két kecske papagájt láttam de nem nagyon hangoskodtak így nem tudom igazából hogy milyen hangjuk van.Köszi előre is a segítséget. :lol:

Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2010 okt. 31, 13:32 
Répát próbáltam már egészben, fölvágva ,lereszelve ,főzve......... sehogy :mrgreen:
Milyen magot lehetne csíráztatni? :)

Hozzászólás 2010 okt. 31, 13:31 
vivibaba93 írta:
Minden oké van nálunk! A tojó már a 2. tojáson ül és most már ritkában jár ki :)
Kapnak tojást,tojás héját,almát,vízbe vitamin cseppet minden nap.Még eszembe jutott a répa bár azért soha nem ugráltak! :? Salátát is kaptak tegnap de azért se voltak oda .... :)
A szokott csőrkoptató amihez eddig nagyon hozzá se nyultak hát izééé.... baromira fogy!Nem sajnálom :mrgreen: Általában a tojó rágja! :) Ha kinyitnak a boltok mehetek csőrkoptatóért :wink: Ha már megyek a városba..... még mit tudok nekik venni mai szükséges vitamiként vagy bármi!?
Köszi előre is!
Vivi

Szia!

Nem tudom, hogy a répát lereszelve, vagy egészben adod, de ha nem nagyon eszik az adott formában, akkor próbáld meg a másik formában adni nekik. Ami még jól jött volna nekik, az a csíráztatott mag.

Hozzászólás 2010 okt. 31, 13:23 
Minden oké van nálunk! A tojó már a 2. tojáson ül és most már ritkában jár ki :)
Kapnak tojást,tojás héját,almát,vízbe vitamin cseppet minden nap.Még eszembe jutott a répa bár azért soha nem ugráltak! :? Salátát is kaptak tegnap de azért se voltak oda .... :)
A szokott csőrkoptató amihez eddig nagyon hozzá se nyultak hát izééé.... baromira fogy!Nem sajnálom :mrgreen: Általában a tojó rágja! :) Ha kinyitnak a boltok mehetek csőrkoptatóért :wink: Ha már megyek a városba..... még mit tudok nekik venni mai szükséges vitamiként vagy bármi!?
Köszi előre is!
Vivi

Hozzászólás 2010 okt. 30, 16:33 
Értem!

Ezt Ilona is írta. :)

Köszi :)

Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 okt. 30, 16:27 
vivibaba93 írta:
Gábor itt fojtatom! :wink:

Az én tojómat nem tudom milyen mert még úgy nem kukkantottam be hogy tojás lett volna alatta :D
Amikor nem volt tojás alatta talán egyszer vagy kétszer benéztem és meg se kottyant neki csak nézett rám a nagy szemeivel... vagy kiment :) De inkább most ráhagyom !Nem kockáztatok de szerintem nem zavarná! :)

Most még nincs jelentősége a fészek kontrollnak. Inkább csak akkor érdemes amikor már fiókák vannak, hogy az esetlegesen elhullott fiókát időben el lehessen távolítani az odúból.

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Hozzászólás 2010 okt. 30, 16:24 
Gábor itt fojtatom! :wink:

Az én tojómat nem tudom milyen mert még úgy nem kukkantottam be hogy tojás lett volna alatta :D
Amikor nem volt tojás alatta talán egyszer vagy kétszer benéztem és meg se kottyant neki csak nézett rám a nagy szemeivel... vagy kiment :) De inkább most ráhagyom !Nem kockáztatok de szerintem nem zavarná! :)

Hozzászólás 2010 okt. 30, 13:27 
Nem tudom :)
Volt amikor beszéltem hozzájuk közbe pakoltam a ruhásszekrénybe és ráült az ajtóra aztán úgy hessegettem ki a szekrényből :D
Én nagyon szeretem őket :oops: :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 143  Következő