Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 okt. 24, 22:23 
Az előttem szólok egész jól összefoglalták a dolgokat. Szerintem is inkább hím. De fejem nem tenném rá. Felülről a 3. és az utolsó képre alapozom azt, hogy egy fiatal hím, elég széles a homloka. A folt nagysága kevésbé mérvadó, láttam már szép pirosfejű tojót és majdcsaknem foltnélküli hímet is. A többi kép alapján akár egy nagyon jó minőségű tojó is lehet, ilyenről álmodok én is, amit már összekevernek a hímekkel. Csak hát zöldben azért nem megszokott ekkora tojó(sajnos) ezért is maradnék a hím-re tippelés mellett. Viszont ha hím, akkor gyengécske, azért abban állapodjunk meg, hogy egy kiváló hímnek a nemén nem sokat gondolkodunk;)
Egyébként módosító tényező lehet, hogy ennek a madárnak az ereiben is csörgedezik sárga vér, ez látszik a lábán. Ez alapján esetleg lehet méretben nagyobb és valóban tojó. Amúgy azt mondják a cseheknél vannak nagyon szép kecskék(nemtom).

Hozzászólás 2010 okt. 24, 21:28 
Kanike írta:
A hímek szokták a pupillájukat szűkiteni ill tágítani,érdemes figyelni hátha elárulja magát. :)

Pont erre utaltam én is :D. Figyeld meg közelről, hogy játszik-e a pupillájával. De a képen látszik, hogy fiatal a madár, és a szeme színe is változhat. Testvéreit nem láttad -már ha voltak- mert az is segíthet a dologban?
Igen, ha összerakod őket nagy valószínűséggel a viselkedésük elárulja a dolgot.
Amúgy szép madár, még ha hím is.

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2010 okt. 24, 20:26 
A hímek szokták a pupillájukat szűkiteni ill tágítani,érdemes figyelni hátha elárulja magát. :)

Hozzászólás 2010 okt. 24, 20:08 
Még nincs nagy gyakorlatom,de lehetséges,hogy mutatna valamit.Az én májusi tojóm,már elkezdett egy kicsit "nyafogni",de jól tudod,hogy a karantén miatt még nem teheted őket össze.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 okt. 24, 19:47 
Egy cseh tenyésztőtől vettem. Kb. négy-öt hónapos. Ha egyberaknám a hímmel -kb. 5 hónapos az is- az egymás iránti viselkedésük elárulna valamit?
Kép

Hozzászólás 2010 okt. 24, 19:07 
dino írta:
Ma beszereztem a zöld hím mellé egy "tojót". Egy kis segítséget kérnék a hozzáértőktől mivel nem vagyok biztos a nemében. A tenyésztő biztosra állította, hogy tojó, viszont a csőre és a vörös folt a homlokán szerintem túl nagy. Gyanús mert akkora, mint a hím és hangosan kiabál. :?

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Szia Dino!

Többször átfutottam a képeket. Végülis hímre tippelnék a nagy csőr, meg a fejforma alapján. Viszont az írisze nem narancssárga, valószínűleg még fiatal, de ha ilyen marad, akkor inkább tojó. Tehát nem zárnám ki, hogy nem-e egy nagyon szép tojó, bár ha tényleg az akkor kérdezem: Honnan lehet ilyet szerezni? :D

Hozzászólás 2010 okt. 24, 17:24 
Köszi a tippeket, holnap jobban meglesem a fejformáját. Nekem eddig sárgák voltak azok ritkábban hallatják a hangjukat és azt is főleg a hím. A két zöldet összehasonlítva nem látok különbséget a csőr szélességében, csak a tuti hímnek a szeménél lévő vörös csík vastagabb. A hangjuk szerintem egyforma, elég hangosan "kattognak". Egy dologban különböznek, az új madár valamivel karcsúbb és hosszabb nyaka van. Tartok tőle, hogy két hímem van. :evil:

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2010 okt. 24, 16:44 
Mátyás Gábor írta:
dino írta:
Ma beszereztem a zöld hím mellé egy "tojót". Egy kis segítséget kérnék a hozzáértőktől mivel nem vagyok biztos a nemében. A tenyésztő biztosra állította, hogy tojó, viszont a csőre és a vörös folt a homlokán szerintem túl nagy. Gyanús mert akkora, mint a hím és hangosan kiabál. :?

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Én sem merném biztosra mondani, de szerintem hím a madár.

Szia dino. Hát a harmadik kép alapján én tojót mondanék,az én hímjeimhez képest keskenyebb a fejeformája és a csőre is karcsúbb. :)
Kiabálni az én tojóim is szoktak, de a hangjuk az vékonyabb mint a hímeké.
A többi kép alapján nem lenne tippem. :)

Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 okt. 24, 15:46 
dino írta:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Én sem merném biztosra mondani, de szerintem hím a madár.

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Hozzászólás 2010 okt. 24, 15:43 
Szervusz dino!

Ne a madár és a folt nagyságát nézd,hanem a fej formáját.A madár nagysága nem biztos meghatározó,mert a zöldeknél elég sok a kistestű.A fejformáját is oldalról és felülről hasonlítsd össze.A hímé nagyobb,kerekebb,a tojónál felülről nézve,a nyak vonalával jobban egybesimul.A képek kicsit csalnak, nem tudnám biztosra megmondani a nemét.Majd a tapasztaltabbak...

Hozzászólás 2010 okt. 24, 15:41 
ui: Egyébként nagyon szép,gratulálok hozzá.

Hozzászólás 2010 okt. 24, 15:38 
Szervusz dino!

Ne a madár és a folt nagyságát nézd,hanem a fej formáját.A madár nagysága nem biztos meghatározó,mert a zöldeknél elég sok a kistestű.A fejformáját is oldalról és felülről hasonlítsd össze.A hímé nagyobb,kerekebb,a tojónál felülről nézve,a nyak vonalával jobban egybesimul.A képek kicsit csalnak, nem tudnám biztosra megmondani a nemét.Majd a tapasztaltabbak...

Hozzászólás 2010 okt. 24, 13:43 

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2010 okt. 23, 14:39 
Köszike :)
Hát fűtött helyen vannak mert a szobámba dekkolnak a hullámosokkal együtt :) :mrgreen:

Valódi név: László

Hozzászólás 2010 okt. 23, 12:39 
Szia vivibaba93 !

Szerintem már csak türelmesen kell várnod.. :wink: a tojásokra és a kicsikre :)

Még ha fűtött helyen is vannak akkor is tudják,hogy valami nem stimmel az időjárással. :mrgreen:

Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2010 okt. 21, 16:02 
Sziasztok!
Megint én... :)
Szépen levedletek a kecskuszok(VÉGRE)! :mrgreen:
Megvolt az egy hetes tojáskúra odú fönt van de azóta semmi... :(
Vitamint kapják, tojást azóta is....
Viszont reggel fél 7-től 18-as karikát kéne kitenni a szoba ajtóra mert mintha összeragadtak volna.... tényleg kajálnak ,isznak aztán folytatják a piszkoskodást.Aztán a tojó nagy elégülten fogja magát és beül az odúba.Észrevettem hogy most sűrűbben eteti a hím a tojót!---> ennek lehet valami oka is esetleg? :?
Én már nem tudok mit kezdeni velük azt hiszem, de ha ti tudtok még valamit esetleg akkor várom a tanácsokat :)
Aztán ha semmi sincs akkor így jártam ... :?

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2010 okt. 19, 21:27 
Ez a telelős volier,amiben most vannak. 3m hosszú 2,30 magas, 2m széles. (Tudom,tudom, lehetne nagyobb is, de csak ennyire telt a minimálbérből :| )
Még tavasszal volt 2-szer tojás,de előszőr nem költötte ki a tojó + vedlettek, másodszor meg a hullámos hím zavarta el a kecske hímet az odutól, senkinek nem hagyott nyugtot, és amúgy sem voltak fiasak sajnos...Majd most tavasszal a kinti volierbe kezdenek a kecskék költeni, hullámosok, nimfák...Ha bele vágok egyáltalán ebbe az egészbe.De hát nem tarthatom meg az összes fiókát,és itt a gond.Szívemhez nőnek rögtön.Szégyen vagy sem, de tegnap megkönnyeztem a 2 nimfámat mikor elcseréltem őket egy másikra :roll:

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Hozzászólás 2010 okt. 18, 21:45 
Sol, mekkora ez a röpde?
Szerintem inkább a hímek a "balhésak" de vannak kivételek. Költés vna nálad? Nálam volt együtt több pár de nagy helyen, a költés nem volt túl sikeres de komoly gondok nem voltak. Vagy pl amiket tenyészmadárnak szánok, már ivarérettek és azokból is együtt van most nekem 4 db. 3 hím meg egy tojó.

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2010 okt. 18, 21:15 
Igen,madaras jól gondolta, társas röpde.Hullámosok,nimfák, kecskék,törpe fürjek.Elég nagy helyük van, bár tettünk be egy meggyfát törzsestűl,ágastúl mindenestűl (kerti traktorral hoztuk haza,gyerekek,hát az egy élmény volt úgy közlekedni a városban, hogy arra vigyázz, ne húzd meg a másik kocsiját,közbe meg néznek az ember hülyén, hogy ez meg mi?! :mrgreen: ) és így valamennyi helyet elfoglal a térből, de mindenki vidáman repked és inkább a hullámosok között van vita, ki kivel mikor hol randizik, mint a nimfáknál és a kecskéknél, hogy ki hol ül.Békesség van *kop-kop-kop*
Ma láttam egy szép sárga hímet, de inkább hagyom akkor, hogy ketten elmekegjenek egymásnak,mint hogy bármi baj legyen pusztán azért,mert nem tudok leállni egy párnál :oops:
Egyébként a tojó a dominánsabb nálatok is? Hihetetlen mit el kell viseljen szegény hím.A gyümölcsös tál közeléba lopva tud csak menni, mert a lány mindig elzavarja onnan.Aztán meg képes álmából felzavarni és kitessékelni az oduból,mert őnagysága bent kíván aludni.Hihetetlen na. :mrgreen:

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2010 okt. 18, 19:08 
Kanike írta:
Cingiii neked mi a rossz tapasztalatod velük?

hozzá kell fűznöm nekem hullámossaim vannak...
de mikor 2 pár volt együtt, volt néhány csúnya baleset...
azzal egyet értek a többiekkel...h ez sokmindentől függ... :D
helyméret. meg ilyenek...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 143  Következő