Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 jún. 18, 16:52 
Na ennek a röpde építéses topiknak utána járok köszi szépen :D.
A kecskés fórumnak már több mint a felét végigolvastam és nagyon sok mindenben segítséget adott.Végre egy olyan oldal ahova bármikor jöhetek kérdéssel :) Biztos jövök majd még :D .

üdv:Bali

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jún. 18, 16:42 
Van is valahol a fórumon pár röpde építésről szóló topik...

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 jún. 18, 16:29 
Bali szerintem itt nagyon sok segítőkész, tapasztalt tenyésztő van, akikhez bátran fordulhatsz a kérdéseiddel. Olvass utána a lehető legtöbbet a madarakról (itt a fórumon is) mielőtt belevágsz a vásárlásba...röpdeépítésbe :)

Hozzászólás 2010 jún. 18, 13:13 
Szia Betty!!!

Köszi a gyors választ :D !!!Akkor valószínű,hogy csak 1 párt fogok tartani!!A hely szerintem megoldható lesz bár még nem tudom a pontos méreteket,hogy mekkora lesz.Amúgy is nyár végére vagy őszre tervezem a beszerzésüket.Csak gondosan elő akarom készíteni a helyüket meg stb.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 18, 11:33 
Szia Bali!

Nekem két pár kecském van csak, akik közül az egyik pár éppen most költ. Természetesen külön is költenek. Amire oda kell figyelni, hogy két párat nem szabad összerakni, mert abból harc van. vagy hármat vagy egyet. A költő párom nekem egy 180*100*90 röpdében van, ami lehetne nagyobb is, de nagyon jól érzik magukat. Ekkora szerintem minimum kell. De vannak itt tapasztaltabb tenyésztők is, kijavítanak, ha valamit nem jól írtam :)

Hozzászólás 2010 jún. 18, 11:27 
Sziasztok!

Nekem még nincs kecském de nagyon tetszik és tervezem egy pár beszerzését.
Kérdésem a következő ,hogy mekkora a legkisebb hely amiben még jól érzik magukat?És érdemes egy pár beszerzése?Ezt úgy értem,hogy olvastam hogy kolóniákban költenek és nem biztos,hogy 1 pár neki állna.

Előre is köszi!

üdv:Bali

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2010 jún. 18, 6:01 
Sziasztok! :)

Megnyugodtam, hogy az almát nem csak én nem magozom ki.Bármi ami pici és fekete és majdnem szotyihoz hasonlít, nem marad meg sokáig a "Zöldségem" mellett, nyomban befalja :)
Szotyiról jut eszembe, 2 kecske és 4 huli mennyit kaphat naponta? Nemrég levittem 10 szemre az adagot, ez elég vagy még mindig sok?
Kezd a tojóm tolla rendbe jönni, még a farktollai hátra vannak, de szebb, mint volt :)
Viszont későn vettem észre, hogy az egyik lábujja megdagadt és befeketedett.Állatorvos azt mondta, kockázatos műteni egy madarat, az ujja meg majd leesik. Jelentem leesett és már minden rendben van nála, de azért sajnálom szegényt :cry:
Szert tettem 2 új fiatal hulira, hihetetlen mennyire pimaszok a többiekkel szemben, de érdekes, hogy eddig zavarta a régieket a hím, most meg puszi pajtások.
Jut eszembe, létezik, hogy megsértődött a kecském? :shock:
Bocsi az össze-visszaságért :)

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 17, 20:06 
Megnéztem. két tojás van az odúba :)

Hozzászólás 2010 jún. 17, 19:49 
Betty írta:
Szia!

Igen a Tőled hozott kecske tojó költ. Azt hittem ők is érzékenyek a nézegetésre. Igazából csak kíváncsi vagyok van-e tojás, de nem nagyon fogom őket zavarni.
Köszi.

Azért jók a kecskék, mert rajtuk kiélheti a kíváncsiságát az ember:)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 17, 19:43 
Szia!

Igen a Tőled hozott kecske tojó költ. Azt hittem ők is érzékenyek a nézegetésre. Igazából csak kíváncsi vagyok van-e tojás, de nem nagyon fogom őket zavarni.
Köszi.

Hozzászólás 2010 jún. 17, 19:40 
Betty írta:
Úgy néz ki, hogy a kecskéim költenek. Lehetséges ez még ilyenkor? Másfél hete láttam őket lamourozni :) A tojó szinte ki sem jön az odúból, és mintha a hím hordaná neki a kaját. Figyelem mindig amiket írtok, hisz nekem ez lenne az első költésük. Nem tudom van-e tojás az odúban, nem akarok hozzányúlni, mert félek, hogy otthagyják.
Ti hogy nézitek meg?

Miért ne lenne lehetséges?:)
A kecskék egész évben költenek, nem érdeklik őket az évszakok, időjárás, stb. A tőlem való tojó az? Nyugodtan nyisd fel az odút, arébb is rakhatod a tojót, ki is lökheted a fészekből, nem fogja érdekelni, ahogy visszateszed a helyére az odút, vissza fog menni. Ne csinálj ügyet belőle, ne hasonlítsd őket a skarlátokhoz, a kecskéket lehet zavarni, akár napjában többször is, abszolút nem érzékenyek a fészekkontrollra.

Hozzászólás 2010 jún. 17, 19:36 
Mindig probléma a kecskéknél a tollhullás. Nálam iylen nincs. Lehet az almamag az ellenszer?:D:D:D:D:D
Jó, ez lehet gyenge poén. Továbbra is amellett vagyok, hogy ha odaadunk egy almát a papagájnak(megmosva), úgy ahogy van magostól, az ég világon semmi baja nem lesz tőle. Napi rendszerességgel kapják így nálam télen, éveken át, mégsincs semmi baj. Nekem ez elég bizonyíték arra, hogy nyugodtan lehet nekik adni. Ha mindent betartanánk amit írnak, hogy ez emiatt, az amiatt káros, akkor éhenhalnánk. A meggy és cseresznyemagot pedig a kecskék nem tudják feltörni.

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2010 jún. 17, 15:18 
:D
Én nem is tudtam, hogy az alma magjában van cián :lol: Bár mindig kimagozom, és feldarabolom nekik apró kockákra.
A ciánt a meggy és cseresznye magjára értettem.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 17, 15:07 
Úgy néz ki, hogy a kecskéim költenek. Lehetséges ez még ilyenkor? Másfél hete láttam őket lamourozni :) A tojó szinte ki sem jön az odúból, és mintha a hím hordaná neki a kaját. Figyelem mindig amiket írtok, hisz nekem ez lenne az első költésük. Nem tudom van-e tojás az odúban, nem akarok hozzányúlni, mert félek, hogy otthagyják.
Ti hogy nézitek meg?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 17, 13:21 
feketemarcsi írta:
Egyébként én nagyon szeretem az almának a magját is megenni és mi is ettük vödörszám a sárgabarack magot, mégsem lett bajunk tőle.

Tény, hogy egyszer valaki megevett egy teáscsészényi almamagot és ciánmérgezésben meghalt tőle. Tény, hogy tartalmaz ciánt, de lehet az alma érettségétől vagy attól, hogy mennyi ideig volt levegőn (oxidáció) csökkenhet talán a cián tartalma. De én inkább nem kísérletezek vele. Egyszerűbb megelőzni a bajt, mint kockáztatni :)

feketemarcsi írta:
A dokumentumcsatornákon redszeresen mennek természetfilmek és a papagájok is esznek mérgező gyümölcsöket, de tudják milyen ásványi anyagot kell enniük, hogy ne okozzon bajt.

Így igaz, azok a papagájok rendszeresen fogyasztanak folyómeder széléből agyagot amivel közömbösítik a mérget. Ez viszont nem mondható el a fogságban tartott madarakról (ráadásul nem minden fajta és minőségű agyag felelne meg erre a célra).

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 17, 13:12 
Én csak felcikkezem nekik az almát, a magját nem adom. gondolom ez a paradicsommagra nem vonatkozik...azt nehéz lenne kiválogatni :)
ma reggel adtam neki egy kis fagyasztott kukoricát, azt lehet adn nekik ugye? A jákóm imádja, ezért gondoltam, hogy nekik is megkínálom.

Hozzászólás 2010 jún. 17, 12:52 
Az enyémek télen napi 1 almát megkapnak maggal együtt. Eddig nem panaszkodtak........Sőt a mag az első, amit kiszednek belőle.

National geographic szerint:
"Csekély mennyiségben ugyan, de az alma magja is tartalmazza a halálos vegyületet. Fellelhető a szakirodalomban olyan közlemény, mely arról tanúskodik, hogy egy ember egy csészényi almamag elfogyasztása után ciánmérgezés következtében hunyt el. Egyes számítások szerint viszont több ezer almamag elrágcsálása szükséges ahhoz, hogy a nem kívánt hatás bekövetkezzék."

Más megközelítésben:
http://hazipraktikak.hu/?tag=almamag
"Almamag-kúra:
1500 szem almamagot egyenlően elosztva 10 részre 10 nap alatt megenni. Ez a kúra az egész gyomrot is fertőtleníti."

Ha már almatermésűek:
Tűztövis:
"A tűztövis napjaink divatos díszcserjéje feltűnő piros, ritkán sárga almaterméssel rendelkezik. Cián-tartalmuk kb. 120 ppm. A termés a Toxikológia Központok statisztikáiban figyelemreméltó helyet foglal el, ennek ellenére komoly panaszokat nem észleltek. Érdekesség, hogy egy 12 éves fiú öngyilkossági kísérlete 2 marék bogyó elfogyasztása után tünetmentesen zajlott le. "

"A nemesített sárgabarack esetében gyermeknél 20, felnőttnél 40 mag elfogyasztása mondható veszélyesnek, 60 mag halálos is lehet. És ez csupán egy példa…"
Gyerekkoromban vödörben gyűjtöttük a magját, kiraktuk,megszárítottuk és iszonyat mód bezabáltunk belőle:) Még mindannyian élünk, pedig a 60-at nagyon durván túlléptük, ráadásul nem egyszeri alkalom volt.

Ha valaki nem kifejezetten a magot szedi ki az almából és azt adja még normál kaja helyett is a madárnak szerintem nem lesz semmi gond. Nem láttam még tenyésztőt, aki kiszedte volna nekik a magot.......És olyan madarat se ami emiatt pusztult el. Összesítve szerintem nem kell ilyesmik miatt parázni.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 17, 12:24 
daniduke írta:
Betty írta:
Köszi. Az almát, paradicsomot, banánt én is adtam, de adok nekik akkor egy kis cseresznyét és meggyet is.

Még annyi, hogy a magjukat nagyon szokták szeretni, de ciánt tartalmaz!

Így van! Egy csésze almamag egy felnőtt embert képes kiütni, a madaraknak féltucatnyi is halálos lehet...

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2010 jún. 17, 11:15 
Betty írta:
Köszi. Az almát, paradicsomot, banánt én is adtam, de adok nekik akkor egy kis cseresznyét és meggyet is.

Még annyi, hogy a magjukat nagyon szokták szeretni, de ciánt tartalmaz!

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 17, 8:10 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 143  Következő