Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Harkai Ádám

Hozzászólás 2010 jún. 6, 20:47 
Sziasztok!Ádám vagyok!!!!A a kérdésem az hogy hogyan lehet megálapitani a kecske papagályn hogy ivarérettek????Mer most hoztam eggy párt és ilyenem még nemvolt!!!!!!!Amugy kényes madár??????Ezekröl lenne szó!!!!
Kép

Kép

Kép

Valódi név: Kiss Gáspár

Hozzászólás 2010 jún. 4, 20:42 
6 cm a nyílás

Hozzászólás 2010 jún. 4, 20:39 
zombori1 írta:
20x20x26 cm, boltban vettük, azt mondták,ez jó.A fiú az első perctől bemegy.Aranyos most is eteti a lányt.

Kicsit kicsi, de attól még be kéne mennie. Ezek szerint a nyílása is elég nagy. Akkor passz.....

Hozzászólás 2010 jún. 4, 20:29 
20x20x26 cm, boltban vettük, azt mondták,ez jó.A fiú az első perctől bemegy.Aranyos most is eteti a lányt.

Hozzászólás 2010 jún. 4, 20:13 
Az egyik tarka kecske tojóm 10 tojáson ül :shock:
Ezzel szemben a másik tojt egyet, utána kb 8-10 napra rá jött a második tojás (de nem üli), most várom mi lesz, ha ismét letelik a 8-10 nap :D Fáziskésése van.

Hozzászólás 2010 jún. 4, 20:11 
Tuti jó odú van feltéve neki? milyet kapott?

Hozzászólás 2010 jún. 4, 20:03 
A tojóm nem megy be az oduba, a földre tojik. Az első tojást betettem, de a fiú összetörte.Most újra tojt a lány,mit csináljak? Fél bemenni az oduba vagy még gyakorlatlan, először tojik?Vedlik is,ez természetes?Kell valami vitamin nekik?

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2010 jún. 3, 19:00 
Rendben van, rá fogok kérdezni az állat patikában.Köszönöm szépen a tanácsokat :D

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Hozzászólás 2010 jún. 1, 10:24 
Igaza van dinonak, én is ezt hiányoltam. A kálcium kolumba nálam nagyon jól bevállt, ugyan a konkrét példát gyémántgerléknél tudom mondani, volt egy tojóm ami rendszeresen vékony héjút és deformáltat tojt. Elkezdték kapni ezt a szert és most már kölyke van. Korábban csak port, törmeléket kaptak. Nálam kapnak most zeolitot, azt hiszem röptét, monoron vettem kagyló törmeléket is és van egy negyedik fajta amiből keverem nekik a kiegészítőjüket. Ezeket is eszegetik költés előtt.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 jún. 1, 10:12 
Sol írta:
Januártól vannak meg a kecskéim, nem akartam őket egyből fagyba tenni, azért maradtak bent áprilisig. Eddig gyönyörű szép "tömött" volt a tojóm, mióta tojt, azóta kezdett el hullani a tolla. Csak a sera-a vitamint adom nekik heti 2x plussz mindig van elöttük zeolit. Esetleg valami mást is kéne kapjanak? Az étrendjükkel szerintem nincsen gond, száraz és csíráztatott magok, sok zöldség gyümölcs, lágyeleség..Sajnálnám ha felkopaszodna :(
Még egy utolsó kérdés: szedjem akkor le az odút tojásokkal együtt, vagy hagyjam még egyszer próbálkozzanak?

Vízben oldódó kalciumkiegészítőt adhatsz nekik.

Hozzászólás 2010 jún. 1, 6:58 
Januártól vannak meg a kecskéim, nem akartam őket egyből fagyba tenni, azért maradtak bent áprilisig. Eddig gyönyörű szép "tömött" volt a tojóm, mióta tojt, azóta kezdett el hullani a tolla. Csak a sera-a vitamint adom nekik heti 2x plussz mindig van elöttük zeolit. Esetleg valami mást is kéne kapjanak? Az étrendjükkel szerintem nincsen gond, száraz és csíráztatott magok, sok zöldség gyümölcs, lágyeleség..Sajnálnám ha felkopaszodna :(
Még egy utolsó kérdés: szedjem akkor le az odút tojásokkal együtt, vagy hagyjam még egyszer próbálkozzanak?

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Hozzászólás 2010 máj. 31, 20:40 
Sol írta:
Köszi a választ! :)
Az a helyzet, hogy jelenleg sajnos nincs elég pénzem rá, hogy egy újabb voliert csináltassak.
A hullámos lány mondjuk elég dinka tud lenni, de ahogy bekukucskál az odúba, a hím kecske már zavarja is el onnan.
Télen a szobámban voltak még a madarak, lehet hogy az zavart be a vedlésnél?
Sajnos ereket nem láttam a kis tojásokban, csak egy sárga kis gombócot, ez most akkor mit jelent? Azon gondolkodom, lehet majd csak ősszel teszem fel nekik újra az odút, addig mindenki szedje össze magát.Vagy csak én aggódom túl a dolgot?

Nem tudom, a kecskéknél gyakori ez a tollhibás probléma, szerintem ez nem normál vedlés, a kecskéknek egy tipikus betegsége, hogy aztán emögött hiánybetegség, túlhajszolás, vagy genetika áll, az jó kérdés, talán mindkettő. Az mondjuk biztos, hogy a téli bent tartás is bekavarhat nekik, nálam más madárnál volt rá példa. Ha már régóta üli a tojó és csak sárga gombócot látsz, akkor az a tojássárgája és nem termékenyült meg, abból nem lesz kölyök.

Hozzászólás 2010 máj. 31, 20:34 
daniduke írta:
madaras86 írta:
Hát Dani ezekből tuti nem :(
Egyébként nagyon jók a képek, nekem sose sikerült iylet lefényképeznem, a korábban feltöltött tojásos képeknél is elfelejtettem odaírni, hogy azok netről letöltött képek, pedig úgy lenne korrekt.
Viszont ha így beszáradtak akkor már elég régóta ülheti őket a tojó.

Oké.
Akkor hogyan tovább, maradjon az odú, vagy pihenjenek egy kicsit?

Hát ha iylen állapotban vannak, mint a ttojód, én simán elvenném tőlük a tojást, de az odút fent hagynám.

Hozzászólás 2010 máj. 31, 18:12 
Köszi a választ! :)
Az a helyzet, hogy jelenleg sajnos nincs elég pénzem rá, hogy egy újabb voliert csináltassak.
A hullámos lány mondjuk elég dinka tud lenni, de ahogy bekukucskál az odúba, a hím kecske már zavarja is el onnan.
Télen a szobámban voltak még a madarak, lehet hogy az zavart be a vedlésnél?
Sajnos ereket nem láttam a kis tojásokban, csak egy sárga kis gombócot, ez most akkor mit jelent? Azon gondolkodom, lehet majd csak ősszel teszem fel nekik újra az odút, addig mindenki szedje össze magát.Vagy csak én aggódom túl a dolgot?

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2010 máj. 31, 8:24 
madaras86 írta:
Egyébként nagyon jók a képek, nekem sose sikerült iylet lefényképeznem, a korábban feltöltött tojásos képeknél is elfelejtettem odaírni, hogy azok netről letöltött képek, pedig úgy lenne korrekt.

Oké.
Akkor hogyan tovább, maradjon az odú, vagy pihenjenek egy kicsit?

Hozzászólás 2010 máj. 30, 22:53 
Sol írta:
Sziasztok!
Szeretném, ha tanácsot adnátok nekem.Kecskéknél az első költés nem sikerült.Kaptak még egy esélyt.2 hete a tojó most már legalább üli az új tojásokat, szám szerint hármat, ami nekem kevésnek tünik.Etetéssel viszont gondok vannak :(
Hullámos fiú ha kell, ha nem az odú elött ül, magyaráz neki egész nap és eteti, amit a kecske el is fogad. Viszont a hím alig foglalkozik vele.Mikor sír, nagyon ritkán eteti meg, vagy ő jön ki végül, vagy a hullámos tömi meg. Csak ő üli a tojásokat.
Hím a tojásrakás elött, a tojó pedig most kezdett el látványosan vedleni.
Ha esetleg ez a költés sem sikerül nekik, mikor tegyem fel nekik legközelebb az odút? Nem szeretném a tojót leterhelni, vagy akkor a vedlés miatt nem jött össze nekik? Nem néztem még meg a tojásokat, hogy fiasak-e, szegény tojóm nagyon félős :shock:
Köszönöm a válaszotokat előre is!

Nem minden hím jár be etetni, nincs ezzel gond. Az viszont elég kockázatos,hogy a hullámost együtt tartod velük, nekem csinált már hullámos mészárlást a kecske kölyköknél, azóta egy ketrecbe egy pár papagáj van.
Ha nem jönne össze a költés én vedlés után raknék nekik odút, bár igazság szerint nem kéne most a kecskéknek vedleni. A kecskék pedig nem túl félősek,attól, hogy sír mikor az odúhoz nyúlsz még nyugodtan megnézheted a tojásokat, nem kell félni, ők nem érzékenyek a fészekkontrollra.

Hozzászólás 2010 máj. 30, 22:49 

Hozzászólás 2010 máj. 30, 21:36 
Sziasztok!
Szeretném, ha tanácsot adnátok nekem.Kecskéknél az első költés nem sikerült.Kaptak még egy esélyt.2 hete a tojó most már legalább üli az új tojásokat, szám szerint hármat, ami nekem kevésnek tünik.Etetéssel viszont gondok vannak :(
Hullámos fiú ha kell, ha nem az odú elött ül, magyaráz neki egész nap és eteti, amit a kecske el is fogad. Viszont a hím alig foglalkozik vele.Mikor sír, nagyon ritkán eteti meg, vagy ő jön ki végül, vagy a hullámos tömi meg. Csak ő üli a tojásokat.
Hím a tojásrakás elött, a tojó pedig most kezdett el látványosan vedleni.
Ha esetleg ez a költés sem sikerül nekik, mikor tegyem fel nekik legközelebb az odút? Nem szeretném a tojót leterhelni, vagy akkor a vedlés miatt nem jött össze nekik? Nem néztem még meg a tojásokat, hogy fiasak-e, szegény tojóm nagyon félős :shock:
Köszönöm a válaszotokat előre is!

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2010 máj. 30, 13:46 
madaras86 írta:
Daniduke, a nem láttál semmit-et hogy éted?:) Sötétet láttál,vagy átvilágított a lámpa a tojáson? Az üres tojás olyan,mint az amit feltettem, csak az erek nélkül.

Olyanok mint a keljfejancsi, mindig az egyik felük felé gurulnak. Ebből sem lesz már kismadár...
Kép

Kép

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 máj. 30, 11:10 
madaras86 írta:
Szia!

Ha vedlik, akkor lehet kifogás, hogy amiatt nem kötött a tojás. Mikor vedlenek nálam, olyankor elég gyatra szokott lenni a kelési arány. De ha nem vedlik és mégis üres a tojás, akkor többnyire szimplán impotens a hím. Ritkább esetben előfordulhat, hogy a tojóval van gond, de nem jellemző. Egyébként nem sok terméketlen kecske hímmel találkoztam még az állományomban, most pont a tarka hímem amivel iylen gondok vannak.

Előfordul, hogy nem fogadja el egymást a két madár, de erre is a sok-sok év alatt nálam egyetlen egy példa volt, na azt ha más mesélné, akkor elküldeném az anyjába, hogy ne hazudozzon. Párba tettem két madarat és letojt a tojó, kikeltek a kölykök és egyből meg is ölték őket. De totál széttépték a kicsiket. Első költés, gondoltam adok még esélyt. Következő költésnél ugyanez lejátszódott. Hogy harmadik esélyt kaptak-e nem emlékszem, de ha igen, akkor ugyanez játszódott le, mert szétszedtem őket. Mindkét madár új párt kapott és mindkettőnek az új madárral sikeres lett a költése. Hogy aztán ez mivel magyarázható?! Nehéz kérdés........ Azt mondtam nem harmonizáltak,na de akkor miért kezdtek költeni?:) És kölyökggyilkossággal állnak bosszút, vagy mi?! Szóval magyarázat az nincs....

A tieidnél a párcserét meg lehet próbálni, ahogy elnézem veszteni valód nincs. Egyébként az,hogy az első költésük nem jött össze nem annyira gáz, ez gyakori, de a következőeknek már sikerülnie kellett volna.

Köszi! Elvileg a jövő hét végén kellene kelniük, ha most sem sikerül megpróbálom a cserét.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 143  Következő