Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 máj. 29, 22:36 
Én azt mondom ha jó a hím nem akadály a bugyogó :D

Daniduke, a nem láttál semmit-et hogy éted?:) Sötétet láttál,vagy átvilágított a lámpa a tojáson? Az üres tojás olyan,mint az amit feltettem, csak az erek nélkül.

Hozzászólás 2010 máj. 29, 21:44 
Hali!
Ha párzottak, viszont sok az üres tojás, akkor nézzétek meg azt is, hogy nincs-e túl nagy bugyogó a leányzón. Egy kis kloáka körüli fazonigazítás csodákra képes! :-D

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2010 máj. 29, 21:40 
Köszi mindenkinek.
Azért nem tudom, hogy mióta ül a tojó, mert nem láttam pontosan hogy mikortól kezdte, már a tojások előtt is sokat bent volt.
Mivel hetente takarítok náluk, azt tudom hogy már 3x takarítottam minimum úgy, hogy a tojó bent volt, úgyhogy a 21 nap biztos megvan. Akkor várok még.
Azt tudom, hogy erezetes a kötött tojás, és hogy nem látok nagyon át rajta, ha már idős a madárka, de azért gondoltam meglámpázom.... nem is láttam semmit.
Nem vedlettek, most sem vedlenek.
Nem tudom hogy összeillenek-e, de gyanítom hogy igen. A hím lazán elzavarja a legjobb falatoktól a tojót, vagy ha bent sír a tojó az odúban, és nyújtom a hímnek a paradicsomot, akkor dob el mindent, és jön hozzám :lol: . Mondjuk etetik egymást rendesen, amúgy nem problémáznak, csak ugye nem olyanok mint a nimfák, hogy összebújnak, és követik egymást. De a többi kecskét is ilyen távolságtartónak ismertem meg.
Nem hinném hogy rossz a hím, mondjuk inkább remélem :lol: Eddig ez a második költés próbájuk, az elsőnél egy rohadék hullámos kidobálta a tojásokat, azokban volt fél kismadár. Most meg ugye még nem tudom. Nah de legközelebb majd pár nap után meglámpázom a tojglikat, hogy ne kelljen esetleg hiába végigülni a tojónak.
Elvileg ült a tojó:
Kép

Hozzászólás 2010 máj. 29, 21:38 
dino írta:
Szia madaras!
Miért rossz a hím, hogy ha nem vedlik? Csak azért kérdezem mert az egyik hímem tavaly és az idén is vedlett, főleg a fején, a másikat egyáltalán nem láttam még vedleni. Az első egyedül van mert elpusztult a tojó. A másik és párja már a harmadik alkalommal próbálkozik ebben az évben eddig sikertelenül (az elsőből kikelt egy fióka de azonnal el is pusztult). Tavaly is sikertelen volt mindkét pár. Gondoltam rá, hogy kicserélem a két hímet bár nem tudom van-e értelme.

Szia!

Ha vedlik, akkor lehet kifogás, hogy amiatt nem kötött a tojás. Mikor vedlenek nálam, olyankor elég gyatra szokott lenni a kelési arány. De ha nem vedlik és mégis üres a tojás, akkor többnyire szimplán impotens a hím. Ritkább esetben előfordulhat, hogy a tojóval van gond, de nem jellemző. Egyébként nem sok terméketlen kecske hímmel találkoztam még az állományomban, most pont a tarka hímem amivel iylen gondok vannak.

Előfordul, hogy nem fogadja el egymást a két madár, de erre is a sok-sok év alatt nálam egyetlen egy példa volt, na azt ha más mesélné, akkor elküldeném az anyjába, hogy ne hazudozzon. Párba tettem két madarat és letojt a tojó, kikeltek a kölykök és egyből meg is ölték őket. De totál széttépték a kicsiket. Első költés, gondoltam adok még esélyt. Következő költésnél ugyanez lejátszódott. Hogy harmadik esélyt kaptak-e nem emlékszem, de ha igen, akkor ugyanez játszódott le, mert szétszedtem őket. Mindkét madár új párt kapott és mindkettőnek az új madárral sikeres lett a költése. Hogy aztán ez mivel magyarázható?! Nehéz kérdés........ Azt mondtam nem harmonizáltak,na de akkor miért kezdtek költeni?:) És kölyökggyilkossággal állnak bosszút, vagy mi?! Szóval magyarázat az nincs....

A tieidnél a párcserét meg lehet próbálni, ahogy elnézem veszteni valód nincs. Egyébként az,hogy az első költésük nem jött össze nem annyira gáz, ez gyakori, de a következőeknek már sikerülnie kellett volna.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 máj. 29, 21:06 
Szia madaras!
Miért rossz a hím, hogy ha nem vedlik? Csak azért kérdezem mert az egyik hímem tavaly és az idén is vedlett, főleg a fején, a másikat egyáltalán nem láttam még vedleni. Az első egyedül van mert elpusztult a tojó. A másik és párja már a harmadik alkalommal próbálkozik ebben az évben eddig sikertelenül (az elsőből kikelt egy fióka de azonnal el is pusztult). Tavaly is sikertelen volt mindkét pár. Gondoltam rá, hogy kicserélem a két hímet bár nem tudom van-e értelme.

Hozzászólás 2010 máj. 29, 20:54 
Ja és pár dolog kimaradt:)

Vedlett valamelyik madarad tojásrakáskor? És most vedlik még? Ha akkor vedlett és most már nem, akkor vedd el tőlük a tojásokat, kezdhetnek újra. Ha még mindig vedlik, akkor engedd a tojónak végig ülni az idejét aztán vedd el az odút is amíg át nem vedlik a hím. Ha meg nem vedlett, akkor több mint valószínű, hogy rossz a hímed.

A kölykök keléséhez még annyit, hogy az, hogy két naponként kelnek, nem feltétlen minden tojó esetében igaz, attól függ hanyadik tojástól üli a tojó a tojásokat. Van amelyik egyből az elsőtől üli, ez esetben van az eltérő idejű kelés, de ha csak 3.-4. tojás után kezdi ülni őket, akkor azok még kb egyszerre kelnek.

Hozzászólás 2010 máj. 29, 20:49 
Daniduke!

Azután, hogy a tojó valóban üli is a tojásokat (és nem csak az odúban van), kb ilyesmit kéne látnod, majd ez a napok múlásával, egyre inkább sűrűsödik, végül csak azt látod, hogyha átvilágítod, hogy sötét tojás, nem tudod átvilágítani.

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 máj. 29, 20:14 
Szervusz Daniduke!

Mennyi az a hosszú ideje? Nekem most, a melegebb időben is ,26 napra kezdtek kelni a fiókák.Korábban már írtak róla,hogy lámpázással meglátod az erezetet,de ha többször megnézted a tojásokat, akkor kívülről is láthatod,hogy a termékeny tojás színe is megváltozik.Két naponként tojta a tojásokat,a fiókák is egy-két napos különbséggel kelnek.Ha úgy gondolod,hogy az utolsó tojásnak is ki kellet volna már kelnie,akkor vedd el tőlük.Sajnálom,hogy ilyen sikertelenek a madaraid.Biztos,hogy összeillenek? Etetni tudom,hogy jól eteted őket.

Hozzászólás 2010 máj. 29, 14:29 
Már elég sok ideje ül a tojó a tojásokon, így megnéztem őket. Nem tudom ilyenkor mit is kell keresni, meglámpáztam párat.
Egyet fel is törtem, nem volt benne semmi.
Most mi legyen? Kivegyem a tojásokat, és hagyjam az odút, vagy azt is vegyem le?
Kőőőőősz.

Hozzászólás 2010 máj. 27, 6:20 
Amnet:

Nekem ugyan nincs katalinom, de az egyik kedvencem. Általában csak jót szoktak írni róla: kicsi, halk, békés (bár ezt most madaras megcáfolta a katis topikban)
Tar Róbert (Szőreg city) elvileg tenyészt katalinokat.

Van egy külön katalinos topik is, jó sok infó felhalmozódott, inkább kérdezz ott ;)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 26, 14:36 
Amnet írta:
Hát akkor azt mondjátok h ekkora kalitka nem jó kecske párnak? csak mert a tenyésztő akinél venném szintén ekkora helyen tartja őket, és szaporodnak is nála ...

Elképzelhető, hogy szaporodnak, de ez a méret akkor is kicsi nekik. Ez látszólag ellentmond, de valójában attól, hogy szaporodnak, még nem biztos, hogy azért teszik, mert jól érzik magukat. Ugyanakkor ez madaranként is változó lehet. Természetesen a legfontosabb dolog a kalitka mérettel kapcsolatban itt is érvényben van: Olyan hiba nincs, hogy túl nagy lenne. :)

Hozzászólás 2010 máj. 26, 13:51 
Üdv!

Hát akkor azt mondjátok h ekkora kalitka nem jó kecske párnak? csak mert a tenyésztő akinél venném szintén ekkora helyen tartja őket, és szaporodnak is nála ...

és a katalinról esetleg vki tudna egy rövid, tömör felvilágosítást adni?
tartás, szaporodás, ellenállóképesség, helyigény, hangosság ... ilyesmik

és esetleg a kecskéről is ilyeneket

hálás lennék érte :)

+ ha vki szeged környékén tud tenyésztőt aki ezeket tenyészti akkor oda-vissza lennék :)

előre is köszönöm

Hozzászólás 2010 máj. 25, 20:28 
Szervusz Jancsi!

Jól láttad,hogy kevés volt a begyükben,mert azután csináltam a takarítást és a képeket amikor az a sajnálatos baleset történt.Mivel a tojó nem tudott kijönni,nem is tudott etetni.Mivel én megtehetem,naponta többször kapják a kaját.A téli és a mostani költés között nagy a különbség,ezek a fiókák sokkal fejlettebbek.Azért Tőled is szeretettem volna tudni,hogy elég nagyok-e,mivel még nem sok az össszehasonlitási alapom.A tojó még nem kapar,csak párzottak.

Hozzászólás 2010 máj. 25, 17:50 
Sok tojónál előfordul,hogy költés közben újra letojik,ebből nincs gond, a hím tovább nevel. De pl nekem is van olyan párom, ami ugyan párzani párzik két hete, de kaparni még nem kapar a tojó, közben a kölykeik pár nap múlva jönnek majd elő az odúból.
A kölykök szerintem elég nagyok, viszont a begyük üresnek tűnik! Persze ez nem feltétlen gond, ha épp két etetés közti időszak, csak ha állandóan üres akkor van gond. Azt megbeszéltük,hog jó a lágykaja amit adsz nekik, azt viszont elfelejtettem írni, hogy hogyha meg tudod oldani, akkor inkább napi többször, kis adagokat adj nekik. Bár van egy olyan tippem, hogy így csinálod:)

Ilona írta:
Szervusz Jancsi!

Kösz a vigasztalást,a most betett almot előbb átszitáltam.Mind a három tarka lett volna,remélem a megmaradt kettő szerencsésen felnő.A szülőkkel van egy kis gondom,úgy látszik túl jól etetek,mert ma délután párzottak.Egy kis idő eltelik mire letojik,de a hím etetni fogja a kicsiket igaz?Két fészek van náluk feltéve.Gratulálok a szépnek ígérkező szaporulathoz.Kár,hogy az a szép párod ilyen renitens,de biztos megoldod a gondod.
Még egy kérdés,a megmaradt fiókák ma kéthetesek,szerinted is elég fejlettek az idejükhöz viszonyítva?

Hozzászólás 2010 máj. 25, 17:45 
Az első párom nekem is kb ekkora helyen költött, de akkor még bérházban laktunk. Most már nem tenném ekkora helyre őket. Elvannak, szaporodnak is, de mégsem ideális. Te is életben maradsz akkor is, ha egy szobába bezárnak és adnak enni-inni. A kecske és a katalin is szerintem értelmes madarak, én a katalinokat is kifejezetten nagy bohócnak tartom, érdekes madarak, egyéniségek. A neophemák (bourk, fény,ékes,stb) csodaszép madarak, viszonylag kisebb helyen megvannak és halkak is, viszont értelmet azt nem sokat tanusítanak. Bár szeretem őket is. Ja és 3000-ért zöld kecskét tudsz majd venni, sárgát szerintem nem.

Amnet írta:
kevés :D?
na ne ...
ez volt a legnagyobb szobai kalitka amit be tudtam szerezni ... tisztában voltam vele hogy minél nagyobb hely kell nekik, ezért is kerestem jó ideig, szeretném komolyabban csinálni a madártenyésztést, de amíg egyetemista vagyok addig csak a szobai kalit a megengedett, és bevallom őszintén ennél nagyobbat el se tudnék helyezni :)

az h ne legyen hangos elég fontos tulajdonság ... akkor szerinted marad a kecske és a katalin?
katalintenyésztő történetesen van szegeden, de az utánaolvasva kevéssé figyelemreméltó madár, inkább a nyugisabbak közé tartozik, míg a kecske az elég érdekes(videókból,irodalomból)

igazából egy páron gondolkodok, és azt hittem ez a méret(1mx55cmx85cm) megfelelő egy párnak

// meg van némi ellentmondás amit felfedeztem, talán az a baj hogy túl sokat olvastam utána:
a kecske a kismadaraknak való magkeveréket szereti? ... tehát a kisebb magkeveréket? - vörösköles, fehérköles, sárgaköles, fénymag, zab, csíkos napraforgó, kendermag, fürtösköles + zöld ?

Hozzászólás 2010 máj. 25, 15:38 
Látom újraindult a topik.
Nálunk 7 tojás, van, sajnos nem tudom mikor kezdett ülni a tojó, de szerintem lassan kelniük kéne. (nem néztem, hogy fiasak-e, ezért lehet, hogy hiába ül a tojó)

Hozzászólás 2010 máj. 25, 8:26 
Szervusz Waldemadar!

Én korábban csak díszpintyeket tartottam.Ez az első papagáj párom,azoknak is a második költése.
Az első fészekből február végén keltek a fiókák és csak azután kezdtek új költésbe,hogy a fióka kirepült.Most a harmadiknál is ezt vártam,bár olvastam róla,hogy nevelés közben is letojnak,de a két hetes fiókáknál még korainak gondoltam.Kösz,hogy megnyugtattál.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 máj. 24, 22:55 
Amnet írta:
na ne ...
ez volt a legnagyobb szobai kalitka amit be tudtam szerezni ... tisztában voltam vele hogy minél nagyobb hely kell nekik, ezért is kerestem jó ideig, szeretném komolyabban csinálni a madártenyésztést, de amíg egyetemista vagyok addig csak a szobai kalit a megengedett, és bevallom őszintén ennél nagyobbat el se tudnék helyezni :)

az h ne legyen hangos elég fontos tulajdonság ... akkor szerinted marad a kecske és a katalin?
katalintenyésztő történetesen van szegeden, de az utánaolvasva kevéssé figyelemreméltó madár, inkább a nyugisabbak közé tartozik, míg a kecske az elég érdekes(videókból,irodalomból)

igazából egy páron gondolkodok, és azt hittem ez a méret(1mx55cmx85cm) megfelelő egy párnak

// meg van némi ellentmondás amit felfedeztem, talán az a baj hogy túl sokat olvastam utána:
a kecske a kismadaraknak való magkeveréket szereti? ... tehát a kisebb magkeveréket? - vörösköles, fehérköles, sárgaköles, fénymag, zab, csíkos napraforgó, kendermag, fürtösköles + zöld ?

A kecskéknek nagy a mozgásigényük, valóban kicsi lenne számukra a hely. Én is kisebb madarakat javasolnék. A katalin, bourk vagy fénypapagájt esetleg énekes papagájt. Papagájokhoz képest nem zajosak és viszonylag könnyen szaporíthatóak. A kecskéknek megfelel az általad leírt magkeverék + gyümölcsök.

Hozzászólás 2010 máj. 24, 21:27 
na ne ...

Valódi név: Jencski Zoltán

Hozzászólás 2010 máj. 24, 21:24 
Ilona!

Ez normális, a tojó valószínűleg a másik odúba fog majd tojni, de a hím továbbra is etetni fogja a kicsiket. Nálam mindig így csinálják, és nagyon jól működik.

Üdv

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 143  Következő