Szia!
A rozelláról ne gondolkozz tovább, ez a hely nagyon kicsi neki, a madár maga pedig egy kifejezetten ideges természetű, kifejezetten vad madár ekkora helyen összetörné magát. A barnafülűek ahogy elnéztem jópofa madarak, nekem még sose volt, de eléggé hangosnak tűntek börzék alkalmával, illetve ismerősöknél. A kecske egy jó választás, bár vannak hibái. Számolnod kell vele,hogy hogyha tálba adsz neki vizet, akkor napi rendszerességgel fürdeni fog, pancsolhat. Az önitatóval ez kivédhető, csak azt nálam mindig telehordták, eltömítették maggal, szeméttel így szerintem nem jó megoldás, persze egy pár madár esetén van energia naponta többször kicserélni:)
Szelídség szempontjából is az egyik legjobb döntés, szerintem párban tartás esetén nem sok madár van ami jobban szelidülne náluk.
Viszont a helyet kicsit kicsinek tartom, bár a többi papagáj számára is, inkább katalinnak, verébpapagájnak, hullámosnak való ekkora hely. Persze ha gyakran ki vannak engedve repülni, az enyhít a dolgon.
Amnet írta:
Sziasztok!
Szeretnék egy néhány tanácsot kérni!
Tartanék madarat(reményeim szerint tenyésztéssel is próbálkoznék) és van egy két dolog aminek meg kéne felelnie a leendő madárnak:
- viszonylaf inteligens
- kényelmesen elférjen egy pár 1m hosszú, 55cm mély, 85 cm magas kalitkában
- viszonylag könnyen tenyészthető legyen
- szívós madár legyen
- és ami a legfontosabb hogy relatíve csendes legyen(egyelőre egyetem miatt albérletre vagyok kényszerítve, és ez sok kompromisszumot igényel)
3 madárra tudtam leszűkíteni: rozella, barnafülű(ez kicsit hangosabb, viszont elég okos), és a kecskepapagáj
elég sokat olvasgattam utánuk, és mindent összevetve eddig a kecske a legmegfelelőbb, már csak azért is, mert 3000 Ftért lehet szerezni egy egyedet, és elég hamar ivarérett, és elég szapora jószág is
egy gondja van talán, hogy sose lesz az a teljesen kézszelíd állat, de gondolom ha ketten lesznek akkor ez nem is akkora nagy baj, nem simogatnám egész nap, úgyhogy ellenének ketten, én meg csak szemlélődnék