Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 máj. 24, 20:09 
Szervusz Jancsi!

Kösz a vigasztalást,a most betett almot előbb átszitáltam.Mind a három tarka lett volna,remélem a megmaradt kettő szerencsésen felnő.A szülőkkel van egy kis gondom,úgy látszik túl jól etetek,mert ma délután párzottak.Egy kis idő eltelik mire letojik,de a hím etetni fogja a kicsiket igaz?Két fészek van náluk feltéve.Gratulálok a szépnek ígérkező szaporulathoz.Kár,hogy az a szép párod ilyen renitens,de biztos megoldod a gondod.
Még egy kérdés,a megmaradt fiókák ma kéthetesek,szerinted is elég fejlettek az idejükhöz viszonyítva?

Hozzászólás 2010 máj. 24, 19:46 
Szia!

A rozelláról ne gondolkozz tovább, ez a hely nagyon kicsi neki, a madár maga pedig egy kifejezetten ideges természetű, kifejezetten vad madár ekkora helyen összetörné magát. A barnafülűek ahogy elnéztem jópofa madarak, nekem még sose volt, de eléggé hangosnak tűntek börzék alkalmával, illetve ismerősöknél. A kecske egy jó választás, bár vannak hibái. Számolnod kell vele,hogy hogyha tálba adsz neki vizet, akkor napi rendszerességgel fürdeni fog, pancsolhat. Az önitatóval ez kivédhető, csak azt nálam mindig telehordták, eltömítették maggal, szeméttel így szerintem nem jó megoldás, persze egy pár madár esetén van energia naponta többször kicserélni:)
Szelídség szempontjából is az egyik legjobb döntés, szerintem párban tartás esetén nem sok madár van ami jobban szelidülne náluk.
Viszont a helyet kicsit kicsinek tartom, bár a többi papagáj számára is, inkább katalinnak, verébpapagájnak, hullámosnak való ekkora hely. Persze ha gyakran ki vannak engedve repülni, az enyhít a dolgon.

Amnet írta:
Sziasztok!

Szeretnék egy néhány tanácsot kérni!

Tartanék madarat(reményeim szerint tenyésztéssel is próbálkoznék) és van egy két dolog aminek meg kéne felelnie a leendő madárnak:

- viszonylaf inteligens
- kényelmesen elférjen egy pár 1m hosszú, 55cm mély, 85 cm magas kalitkában
- viszonylag könnyen tenyészthető legyen
- szívós madár legyen
- és ami a legfontosabb hogy relatíve csendes legyen(egyelőre egyetem miatt albérletre vagyok kényszerítve, és ez sok kompromisszumot igényel)

3 madárra tudtam leszűkíteni: rozella, barnafülű(ez kicsit hangosabb, viszont elég okos), és a kecskepapagáj

elég sokat olvasgattam utánuk, és mindent összevetve eddig a kecske a legmegfelelőbb, már csak azért is, mert 3000 Ftért lehet szerezni egy egyedet, és elég hamar ivarérett, és elég szapora jószág is

egy gondja van talán, hogy sose lesz az a teljesen kézszelíd állat, de gondolom ha ketten lesznek akkor ez nem is akkora nagy baj, nem simogatnám egész nap, úgyhogy ellenének ketten, én meg csak szemlélődnék

Hozzászólás 2010 máj. 24, 19:37 
Szia Ilona!

Ne bánkódj, ez bárkivel megeshet! Kár a kicsiért. Az a szerencse, hogy időben észrevetted,mert lehetett volna itt nagyobb gond is. Egyébként lehet, hogy a fűrészporban volt, mert az asztalosműhelyekben ez többnyire a földről van összesöpörve. Nekem is volt már olyan, hogy voltak benne oda nem illő dolgok is(műanyag darab,stb). Ha nagyon maximalista vagy akkor ha fűrészport raksz alájuk, át lehet szitálni, forgácsnál már nehezebb ügy. Jól látom a kicsik tarkák lesznek?
Nálam ma jött elő egy hármas fészekalj, pár napon belül még várok egy négyest és egy hatost, rá egy héttel egy 5-öst. A tarkáim is beindultak, a legszebb páromnál nem kötöttek a tojások....Most figyelhetem őket,hogy a tojó, vagy a hím a hibás, esetleg szimplán nem tetszenek egymásnak és másik madárral meg jól költenének. Gondoltam rá,hogy egy sárga párt szétbontok, meg ezeket is és úgy rakom párba őket felcserélve, de egy bevállt párt már nem szívesen bolygatnék. Szóval most vadászok egy ivarérett párra, mert ettől a két madártól kölyköt kell fognom, kár lenne értük.

Hozzászólás 2010 máj. 24, 19:07 
Sziasztok!

Szeretnék egy néhány tanácsot kérni!

Tartanék madarat(reményeim szerint tenyésztéssel is próbálkoznék) és van egy két dolog aminek meg kéne felelnie a leendő madárnak:

- viszonylaf inteligens
- kényelmesen elférjen egy pár 1m hosszú, 55cm mély, 85 cm magas kalitkában
- viszonylag könnyen tenyészthető legyen
- szívós madár legyen
- és ami a legfontosabb hogy relatíve csendes legyen(egyelőre egyetem miatt albérletre vagyok kényszerítve, és ez sok kompromisszumot igényel)

3 madárra tudtam leszűkíteni: rozella, barnafülű(ez kicsit hangosabb, viszont elég okos), és a kecskepapagáj

elég sokat olvasgattam utánuk, és mindent összevetve eddig a kecske a legmegfelelőbb, már csak azért is, mert 3000 Ftért lehet szerezni egy egyedet, és elég hamar ivarérett, és elég szapora jószág is

egy gondja van talán, hogy sose lesz az a teljesen kézszelíd állat, de gondolom ha ketten lesznek akkor ez nem is akkora nagy baj, nem simogatnám egész nap, úgyhogy ellenének ketten, én meg csak szemlélődnék

Hozzászólás 2010 máj. 24, 14:58 
Szervusztok!

Ilyen ez a madártartás,öröm is,bánat is.Két hetesek a fiókáim és nagyon szépen fejlődtek,erre
ma délelőtt,baleset miatt,elpusztult az egyik fióka.Arra lettem figyelmes,hogy a tojó a fészek
bejáratánál többször visszaesett,pedig kiakart jönni.Megnéztem,hogy mi a baj.A lábára tekeredett egy hajcsomó,amibe belevolt gabajodva az egyik fióka.Az ő súly miatt nem tudott a tojó kijönni.Sajnos mire ezt észre vettem a fióka már elpusztult. :( Miként kerülhetett a fészekbe hajszál nem tudom.Valószínű a röpte alján, a betonon,lehetett és a tojó a lábával bevitte.Kitakarítottam a fészket és közben csináltam néhány képet a kicsikről.Nem valami jól sikerültek,de lehet látni,hogy szép nagyok.
Kép

Kép

Kép
És végül az elpusztult kicsi. :(
Kép

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 máj. 17, 21:19 
Köszi István! Majd csinálok róla képet.

Hozzászólás 2010 máj. 17, 19:58 
Betty írta:
István (Kaliko) képzeld a kis kecském jobban van. Ma már láttam repülni is a röpdében. Köszönöm a jótanácsod és a megnyugtató válaszod amit pü-ben megbeszéltünk. Sajnos rajtad kívül más nem segített, vagy adott volna tanácsot!

Szia Betty !
Nagyon örűlök ,hogy ilyen szerencsés fordulatot vettek a dolgok,és rendbe jött a kis hím :D
Majd ha már egésszen gyógyult lessz tegyél fel rólla egy képet,mert igazán szép a madarad :)
További sikeres tenyésztést :wink:

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Valódi név: Basa Mariann

Hozzászólás 2010 máj. 17, 17:54 
Karanténba tettem azalatt a két nap alatt amíg nálam volt nem érintkezett semmivel azóta a kalit ki van domesztoszozva.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 máj. 17, 17:19 
István (Kaliko) képzeld a kis kecském jobban van. Ma már láttam repülni is a röpdében. Köszönöm a jótanácsod és a megnyugtató válaszod amit pü-ben megbeszéltünk. Sajnos rajtad kívül más nem segített, vagy adott volna tanácsot!

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 máj. 17, 16:54 
Ha karanténban volt és nem raktad be a többiek közé akkor nem lesz baj. Menj biztosra és fertőtleníts mindent.

Hozzászólás 2010 máj. 17, 16:48 
Behuzatolt az előző gazdinál! nem hiszem hogy egyéb baja lett volna :(

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 17, 15:51 
feketemarcsi írta:
Főleg, ha esetleg veszélyes fertőzése volt és hazavitted.

Mondjuk jogos, de azért remélem tényleg nem komoly...

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 17, 15:24 
anyi írta:
Sziasztok!
Hát ennyi volt szegény madárka ma reggelre kinyúlt! Valószínűleg azért ajándékozta el a gazdi hogy ne nála dögöljön meg, de ez azért aljas dolog volt tőle. :( :cry: :03:

:( Szegény pára.

Hozzászólás 2010 máj. 17, 15:22 
Sziasztok!
Hát ennyi volt szegény madárka ma reggelre kinyúlt! Valószínűleg azért ajándékozta el a gazdi hogy ne nála dögöljön meg, de ez azért aljas dolog volt tőle. :( :cry: :03:

Hozzászólás 2010 máj. 15, 20:52 
Ja és Monorról annyit, hogy a múlt havi börze után azt vártam,hogy a kecskékből megint dömping lesz és nem lesz ára. Ehhez képest megvették az összes kecskét és ahogy elnéztem nem csak tőlem, reggel mikor körbejártam még volt jópár helyen, utána meg következő körnél már alig láttam. Bepetitől követeljétek, hogy mutassa meg az új fahéj kecske párját!:)

Hozzászólás 2010 máj. 15, 20:36 
Na most?:)

Hozzászólás 2010 máj. 15, 19:57 
Rendben itt leszek a közelbe! :D
Örűlök ,hogy ilyen szépen alakulnak a dolgok a kecskéiddel. :D
Sajnos nállam nem volt sikeres a legutóbbi költésük :(

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Hozzászólás 2010 máj. 15, 19:48 
Régen:D
Akkor megpróbálom újra összedobni bár sokmindenre nem emlékszem. Még ma kész lesz:)

Kalikó írta:
madaras86 írta:
Sziasztok!

Kalikó! Miért nem válaszoltál az utolsó levelemre?

Szia Jancsi!
Csak ,hogy én nem kaptam tőled levelet,.. :(
Pedig nagyon vártam, :D
Mikor irtál?

,

Hozzászólás 2010 máj. 15, 19:05 
Szia Waldemadar!
Most értem vele haza még a régi helyén kapott huzatot, remélem még nem késő! 2009-es tojó.A párt még átrágjuk:-)
Köszi
Szia

Valódi név: Jencski Zoltán

Hozzászólás 2010 máj. 15, 18:57 
Szia anyi!

Lehetséges hogy huzatot kapott amikor vittétek haza, vagy az előző helyén fázhatott meg?
Sokmindent nem tehettek az érdekében, max amíg gyengélkedik legyen meleg, világos helyen, elkülönítve a többiektől. ha lehet bennet, hogy véletlenül se legyen huzatban... . Kapjon zöldséget és gyümölcsöt, tojást, az megerősítheti ha nem késő még. Ha valóban behuzatolt akkor nemhiszem hogy sokat tudtok tenni érte:S Hím vagy tojó? Fiatal? Tőlem visztek neki párt? üdv, jobbulást a madárnak!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 143  Következő