Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 ápr. 24, 23:32 
Sziasztok!

Végre van egy kis időm...
A 13 tojás tényleg durva, nekem a legtöbb amit láttam tojó alatt azt hiszem 11 tojás volt, de ez még az alap, zöld változatnál volt. Azok a madarak sokkal jobban költöttek, de ígyis ha jól rémlik 9-et vagy 10-et tudott felnevelni. A sárgák már jóval kevesebbet is tojnak és rosszabbul is nevelnek. Én esélytelennek látom a 13 kölyök felnevelését, de hajrá. Lehet nem ártana majd besegíteni kézzel a tojónak.

Betty, melyik tojód tojt le?
Első költésnél mondtma,hogy gyakran van sikertelenség. Egyik ismerősöm kb a tieddel egy idős tojót vitt tőlem, talán eggyel előtt elévő csapatból, nem tudom. Ott is ugyanígy eltűntek az első tojások, a tojó állandóan kapart, rugta őket neki a falnak, összetörtek megette ,stb. A második költésnél pedig megvannak a tojások, már kotlik rajtuk. Első költés gyakran sikertelen.

Daniduke, gondoloma nimfákkal akarod megcserélni a kecskéket. Helyedben én máris kicserélném őket.

Nálam a sárgák szépen költenek. A tarkák továbbra is sztrájkolnak, mind3 pár:(

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 ápr. 24, 15:24 
Betty írta:
Nálunk két tojás volt eddig, de ma eltünt az egyik. Ilyenkor mit csinálnak? Nem látom kidobva sem, de a tojáshéj is eltünt.

Megették? Kalcium vagy lágyeleség probléma (hiány) nem lehetséges?

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 ápr. 24, 15:21 
Nálunk két tojás volt eddig, de ma eltünt az egyik. Ilyenkor mit csinálnak? Nem látom kidobva sem, de a tojáshéj is eltünt.

Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2010 ápr. 24, 13:52 
daniduke!
De jó neked :D Egy párat teleportálnál hozzám is ? :)

Hozzászólás 2010 ápr. 24, 13:13 
daniduke írta:
Hello,
Van egy tojásunk :)
Persze ez nem biztos hogy jó hír, mivel nemsokára költözniük kell, és így kérdéses hogy folytatják-e....

Jó az esély ,hogy folytatják.
Nekem is volt,hogy helyváltoztatást kellett csinálni és simán ülte tovább a tojásokat.
Ha jól emlékszem Madaras86.számolt be rólla,hogy hosszabb költöztetés után is folytatta a költést,de az is lehet,hogy már fiókák is voltak,de ez nem biztos,régebbi hozzászólás volt már.
A kecskék nagyon jól tolerálnak dolgokat.

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2010 ápr. 24, 12:22 
Hello,
Van egy tojásunk :)
Persze ez nem biztos hogy jó hír, mivel nemsokára költözniük kell, és így kérdéses hogy folytatják-e....

Hozzászólás 2010 ápr. 23, 1:01 
Helo

Ez biztosm, hogy csak egy tojóm van mivel csak ők vannak a kalitkában ketten. És tuti, hogy párban vannak mert láttam őket szerelmeskedni is. :lol: Az előző tulaj ezt nekem említette de én sem hittem el. Azt mondja neki 14-et tojt és fel is nevelte mindet. Hát kíváncsi leszek. Hamarosan kelniük kell a hétvégén vagy jövőhét elején.

Majd írok mi újság lett a vége. Az énekesekkel nem jártam szerencsésen két kotlásból semmi nem kelt ki. Ez a hőingadozás bezavarta a madarakat.

Majd lehet, hogy átteszek az énekeshez, hogy költse ki és nevelje fel :lol:

Anita

Valódi név: Jencski Zoltán

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 22:27 
nita!

Ez szinte hihetetlen h 13at tojjon!
Egy pár madarad van csak? Mert meglehet h két pár toj egy odúba. vagy nem lehet h elnézted és véletlenül két tojód van? Mert a kettő tojhatott ennyit, na de egy! Ezért nem értem ha fiasak akkor meg nem lehet 2 tojód. Amúgy ennyit képtelenek szerintem felnevelni. Szerintem ha kikelt maximum 6 akkor a többi tojást dobd ki alóluk. Ez persze csak egy tipp, mert én ezt tenném. Nálam 8 tojás volt a max, de 5volt a legtöbb amit felneveltek.

Majd írj h h alakult a dolog. Üdv

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 19:54 
nita írta:
Helo

Képzeljétek a kecske tojóm alatt 13db tojás van. Ez szerintetek normális? És ahogy néztem mind fias. Úgy néz ki a tojó mint egy felfújt béka.

Anita

Lehet le akarják tudni az egész évi szaporulatot egyszerre! :D

IDRE tag

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 19:47 
nita írta:
Helo

Képzeljétek a kecske tojóm alatt 13db tojás van. Ez szerintetek normális? És ahogy néztem mind fias. Úgy néz ki a tojó mint egy felfújt béka.

Anita

13 tojás? Atya világ. Hogy képes egy pár majd 13 fiókát felnevelni? Szerintem ez sok kicsit. Átlagban nem 5-7 tojás szokott lenni? Szegény szülők mire majd felnevelik őket.

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 19:43 
Helo

Anita

IDRE tag

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 18:38 
Waldemadar gratulálok a fiókához!
Nálunk egyelőre egy tojás van, bár nem zavarom a költésben a tojót, így lehet van már több is alatta.
Olyan aranyosan védi és ül rajta. Egy pár tollat láttam az odúban, kitép egy párat ilyenkor?

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 ápr. 19, 20:00 
waldemadar írta:
Ma kikelt 2010 első kiskecskéje! Várom a többit:)

Gratulálok! A hétvégén talán nekem is összejön végre!

Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2010 ápr. 19, 19:50 
Waldemadar!

Dájóóó neked :D

Valódi név: Jencski Zoltán

Hozzászólás 2010 ápr. 19, 19:35 
Ma kikelt 2010 első kiskecskéje! Várom a többit:)

Hozzászólás 2010 ápr. 17, 22:19 
Ilona írta:
Abban az ablakban a férjem által gondozott orchideák,tillandsiák,cryptantusok vannak.Szeretik a fényt,de az erős nap ellen árnyékolni is kell. A kertünk igen nagy,1651 nm.és nagyon sok évelő növény van benne.Mind a ketten szeretjük őket.A kölyköt ma elválasztottam,mert úgy nézett ki,hogy a tojó már haragudott rá.Nincs gond szépen evett egyedül is.

Úgy látom együtt jár a "hülyeség" mindenkinél:) Ne sértődj meg emiatt, csak anyukám szokta így mondani. Én is imádom a kertet, növényeket, kaktuszokat, orchideákat is. Csak a helyem soha nem elég......De sok más madarász is van aki imádja a növényeket. Sokáig próbálkoztam a papagájok röpdéinek beültetésével is, ez sajnos nem jött össze, kár érte.

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2010 ápr. 17, 22:08 
Köszönöm.
Akkor várok türelemmel. 8)

Hozzászólás 2010 ápr. 17, 21:38 
Abban az ablakban a férjem által gondozott orchideák,tillandsiák,cryptantusok vannak.Szeretik a fényt,de az erős nap ellen árnyékolni is kell. A kertünk igen nagy,1651 nm.és nagyon sok évelő növény van benne.Mind a ketten szeretjük őket.A kölyköt ma elválasztottam,mert úgy nézett ki,hogy a tojó már haragudott rá.Nincs gond szépen evett egyedül is.

Hozzászólás 2010 ápr. 17, 20:59 
Ilona nagyon szép az új röpdéd! Láttam növénybarát vagy, nem fogja nagyon le a fényt az ablakotoknál?
Szemetszúrt a magnólia is, irigyellek érte:) Remélem most sikeresebben fognak költeni a kecskék. Én többnyire kirepülés után elég hamar le szoktam választani a kölyköket és mennek a közös röpdébe, ahol az idősebb kölyköktől tnaulnak, illetve azok tovább etetik őket. De volt olyan csapatom, amit helyhiány miatt nem tudtam leválasztani és azok a kettővel későbbi költés idején is a költőpárral voltak, bármiféle gond nélkül. Ez egy kb 2*1*2m-es helyen volt. Persze ez is egyedfüggő is.

Daniduke, nekem is volt tojóm, ami nem volt hajlandó letojni kb másfél éven át, de előtte viszont kb 4 évig folyamatosan költött. Pihent egyet, aztán kezdte újra. A fiatal madaraknál többnyire nincs gond, mikor már kifejlettet vettem, nekem is volt olyan,hogy nehezen indult be, most is van egy ilyen tarka tojóm, de nem válok meg tőle, mert hatalmas madár. Majd eljön az ő idejük is, a madarászathoz türelem kell. A nimfás fórumon látom megy a vita a helykérdés kapcsán. Nekem kényszerhelyzetből a nimfáim egy 1,4m hosszú, 1m széles és kb 80cm magas helyen vannak most, 3 pár. Most készült el az új helyük, ami jóval nagyobb, de már nem tudom átpakolni őket, mert letojtak, így ezt a költést ki kell várni. Abszolút nem bántják egymást, jól elvannak, a gond inkább annyi,hogy ekkora helyen nem tudnak rendesen repülni. Az a hely amit te írtál nyugodtan elbír még több párt is, nemhogy hármat. Több odút rakj fel, ennyi a lényeg.

Hozzászólás 2010 ápr. 17, 19:49 
Szervusz Daniduke!

Nem hiszem,hogy a fészek a gond,majd beindulnak.Nálam az első költéskor egy fészek volt fenn.Most,hogy átköltöztettem őket ,két fészket tettem fel és a tojó az újat választotta.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 143  Következő