Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2010 ápr. 13, 15:30 
Ilona írta:
Szervusztok!

Kinél mi a helyzet fióka ügyben?Az enyém már szépen röpköd és a hím tolla is kezd helyrejönni.Ma,de legkésőbb holnapra,elkészülünk a madárház belsejével is.Mehetnek az új helyükre,csak azt nem tudom hogy sikerül kíméletesen megfognom őket.Ti mit tesztek a röpde aljára,homokot,fűrészport vagy zeolitot?

Nálam faforgács van alul, nem tudom jól teszem-e?
Kb. fél zsák forgács kell a 2x1 m-es röpdébe, van még egy ekkora, szóval ez nagy mennyiség, nem lehet 2 naponta takarítani.

Kalikó!
Te mivel takarítasz? Csak felmosod? Domesztosz, flóraszept, ecet, mit használsz?
Köszi.

Hozzászólás 2010 ápr. 13, 14:53 
Én semmit nem teszek a röpde betonpadlójára.
Kétnaponta takarítom ,kevesebb a por és nem a lehullott maghélyban és ürülékben kapirgálnak.
Persze nem biztos ,hogy ez a jó,de én igy csinálom.

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Hozzászólás 2010 ápr. 13, 14:49 
vivibaba93 írta:
Nem nem nagyon sok csak picivel több toll volt :)
Hát akkor csinálok nekik változatos étrendet :)
Köszi :)

Szivesen!
Csak nagyon ne változtass a megszokott étrenden nehogy emésztési gondok adódjanak belőlle.
Fokozatosan és keveset elv....

Hozzászólás 2010 ápr. 13, 8:15 
Szervusztok!

Kinél mi a helyzet fióka ügyben?Az enyém már szépen röpköd és a hím tolla is kezd helyrejönni.Ma,de legkésőbb holnapra,elkészülünk a madárház belsejével is.Mehetnek az új helyükre,csak azt nem tudom hogy sikerül kíméletesen megfognom őket.Ti mit tesztek a röpde aljára,homokot,fűrészport vagy zeolitot?

Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2010 ápr. 12, 18:39 
Nem nem nagyon sok csak picivel több toll volt :)
Hát akkor csinálok nekik változatos étrendet :)
Köszi :)

Hozzászólás 2010 ápr. 12, 15:52 
Talán több fehérje és ásványi anyag bevitele az első tojások megjelenéséig.
De alapjában nem tudjuk miből mennyit etetsz a madarakkal,és lehet,hogy minden optimális úgy ahogy csinálod.
Lényeg a változatos étrend,nyugodt környezet ,bár a kecskék igen jól viselik a zavarást és a fészekkontrolt egyaránt.
Lehetséges, hogy a több elhullajtott toll a heves udvarlásnak és párzási kisérletnek tudható be.
Nállam is több volt a toll párzási időben,de azért nem tulsok.
Ha nagyon sok akkor talán vitamin és ásványi anyag plusszról kell gondoskodni
hajrá ! :D

Hozzászólás 2010 ápr. 12, 14:30 
Kaliko!
Köszönöm a gyors válaszodat!Akkor még várhatunk bőven :D Visszaszámlálás indul :)
Köszönöm majd meglátjuk mi lesz :) Én nagyon szeretnék kis csimaszokat :oops:
Amúgy még mire kell odafigyelnem ? Vagy mire fordítsak nagyobb figyelmet még?

Amúgy még az a kérdésem lenne ,hogy picit több tollat találtam ma reggel a kalit aljába és a földön ennek van valami jelentősége?

Hozzászólás 2010 ápr. 12, 11:46 
Szia Vivi !
A tojásrakás általában egy héttel a párzást követően kezdődik .
Sok sikert!

Hozzászólás 2010 ápr. 12, 8:41 
Ilona!
Az jó hír :D Én most nem voltam sajnos :(

Valaki esetleg tudna nekem segíteni?Tegnap pároztak a kecske papagájaim ezt követően kb. mennyi idő mire meglesz az első tojás ha sikerült a dolog? :)
Lágy eleséget kapnak vitamint kapnak....odúba puha fa forgács. Sindi a tojó már be-be szokott járni de ha nincs bent akkor az odú előtt ül és most láttam elsőre(vagyis tegnap) hogy Sid a hím eteti Sindit :)Aranyosak nagyon! Sindi az odút is kaparja :)
Kíváncsian várja az egész család a fejleményeket ! :)

Köszi előre is a segítséget :)

Üdv Vivi

Hozzászólás 2010 ápr. 11, 19:23 
Szervusztok!

Kirepült a fészekből a fiókám. :D Volt Valamelyikőtök ma Monoron a börzén?

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 ápr. 7, 18:01 
Nálam a tojás már bőrbe csomagolva kilógott, valószínűleg több hete szenvedhetett. Nem vettem észre mert az odújában tartózkodott. Idén ez lett volna az első tojása. Tartok tőle, hogy valóban a stressz ill. én okoztam a pusztulását. :oops: Kecskékkel még nincs nagy tapasztalatom. Köszönöm a válaszodat!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 ápr. 7, 17:41 
Itt egy videó.. nem demostratív céllal. Aki a képen épp "kínozza" a madarat saját bevallása szerint már több mint 20 éve foglalkozik madártenyésztéssel és onnét ez a gyakorlat... szóval ez kezdőknek tuti nem fog menni. Ha az általam leírt módszertől a madár mégsem képes letojni akkor jön (orvosilag) valami ilyesmi:

(Csak erős idegzetűeknek):

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 ápr. 7, 17:29 
dino írta:
Az egyik tojóm harmadik hete ült az odújában ma vettem észre, hogy tojásvisszamaradásban szenved. A kloákája megnyúlva, a tojás teljesen kilógott. Megpróbáltam a tojást összetörve eltávolítani, sajnos a madár a kezeim között elpusztult. Nálam még sosem fordult elő hasonló helyzet. Lett volna esélye más módszerrel? :cry:

Ez attól is függ mennyire volt addigra legyengülve a madár. Ilyenkor ha még kezdeti stádiumról van szó, akkor az infralámpa és a kloáka beolajozása segíthet. Ha a tojást összetöröd, akkor az azért kockázatos, mert ha bent marad belőle akár egy egész kevés is, az csúnya bajt okozhat még ha a madár túléli a beavatkozást akkor is. A gond az, hogy a stressz néha előbb végez a madárral... :(

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 ápr. 7, 17:26 
Az egyik tojóm harmadik hete ült az odújában ma vettem észre, hogy tojásvisszamaradásban szenved. A kloákája megnyúlva, a tojás teljesen kilógott. Megpróbáltam a tojást összetörve eltávolítani, sajnos a madár a kezeim között elpusztult. Nálam még sosem fordult elő hasonló helyzet. Lett volna esélye más módszerrel? :cry:

Hozzászólás 2010 ápr. 6, 20:50 
Szervusz Betty!
Kicsit elkeseredtem,hogy elpusztult a fióka.Remélem ez az egy sikeresen felnő,már lesekszik,hamarosan kifog repülni.A tojó tökéletesen rendben van,de a hím nagyon borzolt,hiányos a tollazata.A küllemétől eltekintve nagyon mozgékony,rendesen eteti a fiókát.
Örülök,hogy a tieid nem fáztak meg.Én már tudom,hogy milyen sokat kibírnak,hiszen egész télen kint voltak.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 ápr. 6, 12:27 
Ilona most olvasom, hogy elpusztult egy fiókád. Sajnálom :( A többiek jól vannak?
Jancsi úgy látom, hogy a kecske párom nagyon jól érzi magát kint. Estére még kicsit letakarom a röpdéjüket, de nappal sincs gond. Ha neked érzékenyebb madarak is kerültek ki, akkor nem aggódom. Nálunk még nincs költés, csak ki-be szaladgálás az odúból. Én azt az odút tettem fel nekik amibe a nimfáim költöttek korábban. Az is jó ugye? Az is kb 35 cm mély.

Hozzászólás 2010 ápr. 4, 8:34 
Szervusz!
A párom most mondja,hogy a belső mérete nincs 35 cm és az aljától a bejáratig egy arasznyi a távolság.

Hozzászólás 2010 ápr. 4, 8:26 
Szervusz!
Úgy emlékszem,hogy 35 cm mély az odu.A tojó egy pár napja kint van ,nem sokszor megy be.
A fióka nem teljesen tollas,a szárnya szép erős,a fedőtollai most kezdenek kijönni.Amikor a hím eteti,nem kell,hogy mélyre behajoljon a fíókához.A tojó úgy látom,hogy most nem eteti.Abból,hogy a nagyobb fióka a másik hátán taposott és bele is csípett,csak arra tudok gondolni,hogy etetéskor is ilyen erőszakos lehetett és ez együtt okozhatta a fióka pusztulását.
Abban igazad van,hogy talán szerdán,amikor a tojó bement hozzájuk,igencsak fájdalmas sivalkodást hallottam.Erre a helyre már nem akartam második fészket feltenni.

Hozzászólás 2010 ápr. 3, 23:07 
Szia!

Megmondom őszintén én még olyat sose láttam, hogy két kölyök bántotta volna egymást. Sajnos nem tudok ebben tanácsot adni. Remélem egyedi eset és a következő költés sikeresebb lesz. Mindenesetre próbálj meg úgy hozzáállni, hogy ez az első költésük és ahogy én tapasztaltam első költésre sokszor abszolút sikertelenek. De teljesen tollas már a sárga kölyök? Milyen mély az odúd? Csak azért kérdezem, mert előfordul, hogy a tojó már hamarabb le akar tojni mint ahogy a kölykök kijönnének, ilyenkor ütheti, zavarhatja őket ki. Ha esetleg a kölyök még nincs abban az állapotban és az odú meg túl mély lehet nem tudott még kijönni. Csak találgatok, ez se túl reális, csak nem értem miért pusztulhatott el.

Ilona írta:
Szervusz Madaras86!

Kösz a gerlékkel kapcsolatos tanácsot.A fiókákkal ma nagy szomorúság ért.A múlt hét vége felé azt tapasztaltam ha felemeltem a fészek tetejét a nagyobb sárga kölyök bántotta a tarkát. Belecsípett és a hátára mászott. Azt gondoltam csak izgatja az odu ellenőrzés.Most csütörtökön
is ezt tapasztaltam.Azt gondoltam kiveszem a kicsit,de még sosem neveltem kézzel papagájt ,így nem mertem megtenni. A mai ellenőrzéskor már holtan találtam.Most azon gondolkodom,hogy mit csináltam rosszul.Kajába mindent megkaptak.Úgy láttam,hogy rendesen etetik őket,igaz ez a tarka jóval kisebb volt mint a tiszta sárga.Mi lehetett a gond,hiszen már 35 napos volt?

Hozzászólás 2010 ápr. 3, 22:06 
Szervusz Madaras86!

Kösz a gerlékkel kapcsolatos tanácsot.A fiókákkal ma nagy szomorúság ért.A múlt hét vége felé azt tapasztaltam ha felemeltem a fészek tetejét a nagyobb sárga kölyök bántotta a tarkát. Belecsípett és a hátára mászott. Azt gondoltam csak izgatja az odu ellenőrzés.Most csütörtökön
is ezt tapasztaltam.Azt gondoltam kiveszem a kicsit,de még sosem neveltem kézzel papagájt ,így nem mertem megtenni. A mai ellenőrzéskor már holtan találtam.Most azon gondolkodom,hogy mit csináltam rosszul.Kajába mindent megkaptak.Úgy láttam,hogy rendesen etetik őket,igaz ez a tarka jóval kisebb volt mint a tiszta sárga.Mi lehetett a gond,hiszen már 35 napos volt?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 143  Következő