Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2010 márc. 23, 18:38 
Csináltam új képeket a kis gengszterekről :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2010 márc. 23, 17:18 
Szervusztok!
Adtam odút a madaraknak. Kapnak mindennap lágykaját, magot és a szokásos gyümölcsöket is.
Szombaton raktam fel odút nekik, van érdeklődés, mászkálnak rajta, hangosabbak lettek, de még nem mentek be(vagy legalábbis nem láttam).
Nem volt még nálunk sikeres költés, de amikor próbálkoztunk akkor úgy rémlett, hogy ekkorra már minimum bementek.
A másik problémám, hogy ma láttam pár tollat a röpde alján. Csak nem elkezdtek vedleni? :46: Vagy csak a tojó hullajtja a tollakat? (mindig lekopaszodott költésnél)
Köszi.

Valódi név: Szabóné Mike Andrea

Hozzászólás 2010 márc. 20, 23:06 
Köszönöm bepeti:) Igazad lehet, ma ismét kelt egy fióka. Döbbenetes nagyot tudnak nőni egy-két nap alatt. És újabb tojás pattant ki. Csupa izgalomban vagyunk:D

Hozzászólás 2010 márc. 20, 20:31 
[quote][/quote]

Köszönöm a válaszodat.Eddig még nem kaptam Pű-t,ezért nem vettem észre.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 márc. 20, 19:44 
Ilona írta:
Szervusz Madaras86!

Úgy látszik,hogy más sem tudja megmondani jó vásárt csináltam-e a vitaminnal,most már mindegy.

Küldtem PÜ-t, de úgy látom nem találtad meg. :) Röviden: ennél sokkal olcsóbban is kaphatsz ehhez hasonló vagy jobb vitamint is. Nem rossz csak drága.

Hozzászólás 2010 márc. 20, 18:37 
Szervusz Madaras86!

Úgy látszik,hogy más sem tudja megmondani jó vásárt csináltam-e a vitaminnal,most már mindegy.A fiókák ma 24 naposak szép nagyok,sokat kaparásznak a lábukkal és néha magyaráznak.Az egyik pehelytolla fehér maradt a másiké beszürkült,így azt gondoltam,hogy az zöld lesz,de nem így van. Mind a kettőnek sárga a szárnya és a farka.A két fióka neveléséhez is nagyon sokat esznek a szülők,eszembe jutott,hogy Nálad milyen nagy mennyiségű kaja fogyhat el.A hím nagyon sokat kiabál,repked eszik és etet.A sárgarépát valamiért nem fogyasztják.Az alma,a tojás,csíráztatott mag,főtt rizs és tészta,tyúkhúr,a száraz magon felül minden mennyiségben mehet.A fóliát még én sem vettem le,mert sokat fúj a szél,de nálam egy kis rész szabadon van.Ma betonozták az új röpde alját 2.20 szor 3 méteres.Félbe lesz választva.A fiatalokkal közösbe tehetem a gyémánt galambokat?

Hozzászólás 2010 márc. 20, 18:17 
Sziasztok!

A kecskepapagájom 9 nappal ez elött rakta le az első tojását,azóta sem tojt többet.Azt az elsőt is lassan sikerült.
A hímmel minden nap pároznak.Láthatólag nincs semmi baja,mivel úgy viselkedik mint elötte csak most többet van az odúban.
Kicsit aggódom mivel hallottam hogy a kecskepapagájoknál gyakori a tojásvisszamaradás.

(9nap azért kicsit soknak tűnik.)

És ha valóban tojásvisszamaradása lenne akkor mit lehet vele csinálni?

Előre is köszönöm.

Hozzászólás 2010 márc. 20, 12:57 
mikebubu írta:
Épp költ a kecskepapagájom, először mióta tartani kezdtük őket. Szeretném megtudni, ez hány napos folyamat.Tegnap kelt ki az első, ma a második fióka, és még van 5 tojás. Azok ki fognak kelni, vagy már nem?

Minden attól függ, hogy a tojó mikor kezdett el ülni. Ha már az első tojás után megkotlott, akkor az utána tojt tojások időrendben fognak kelni persze ha kötöttek. Szóval még várhatsz fiókákat, míg az utolsó tojásnál sem telik le a kb. 20-21 nap.

Valódi név: Szabóné Mike Andrea

Hozzászólás 2010 márc. 19, 23:11 
Épp költ a kecskepapagájom, először mióta tartani kezdtük őket. Szeretném megtudni, ez hány napos folyamat.Tegnap kelt ki az első, ma a második fióka, és még van 5 tojás. Azok ki fognak kelni, vagy már nem?

Hozzászólás 2010 márc. 19, 21:32 
Szia!

Hát, árban ez iszonyat drága, amit én adok az 700Ft ugyanekkora mennyiség.
Az összetételét meg hogy mennyire jó, azt ne tőlem kérdezd, nekem inkább gyakorlati tapasztalataim vannak, mint elméleti tudásom. De nálam ilyen téren okosabbak is olvassák a fórumot, igazán hozzászólhatnának!
Kölykök hogy állnak? Nálam most az elmúlt napokban kelt eg fészekalj, már 4en vannak de még 2 kölyök kel kifele. Annyira nem vagyok velük megelégedve a 13párnból most 5 pár költ, bár több párom is kaparja már az odút. Lassan le kellene venni a fóliát is.

Ilona írta:
Szervusz Madaras86!

Az állatgyógyszertárba hozattak nekem egy Emulvit nevü takarmány kiegészítőt.Osztrák cég készíti,folyadék 1dl-es kiszerelésben,jó húzós: 3.050.-Ft-os áron.Madaraknak két naponta kell egy cseppet tenni az ivóvízbe.
Az összetétele közelébe sem jöhet az általad használt kiegészítőnek.
50.000N.E. A vitamin
200N.E.D3 vitamin
50 mg.E vitamin /alfa-tokofeloracetát/
260 mg.C vitamin
200 mcg.K1 vitamin
300mcg.Béta-karotin
100 mg.Lecitin,továbbá olajok,vitaminok/emulgált vitaminok,A,D3,E,C,K1 plusz béta-karotin/emulgátor E 484 felhasználásával.

A cég lapja: http://www.almapharm.de

Szerinted "jól bevásároltam",vagy tűrhető az összetétele. :(

Valódi név: Jani

Hozzászólás 2010 márc. 19, 21:02 
Hát én még csak 10-17 között teszem ki őket, de éjjelre még bent vannak.De jövő héten már a röpdében lesznek ha minden jól megy

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2010 márc. 19, 20:39 
Sziasztok!

Van köztetek, aki kitette már a madarakat "tavaszolni" ? :)

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Hozzászólás 2010 márc. 17, 17:36 
Szervusz Madaras86!

Az állatgyógyszertárba hozattak nekem egy Emulvit nevü takarmány kiegészítőt.Osztrák cég készíti,folyadék 1dl-es kiszerelésben,jó húzós: 3.050.-Ft-os áron.Madaraknak két naponta kell egy cseppet tenni az ivóvízbe.
Az összetétele közelébe sem jöhet az általad használt kiegészítőnek.
50.000N.E. A vitamin
200N.E.D3 vitamin
50 mg.E vitamin /alfa-tokofeloracetát/
260 mg.C vitamin
200 mcg.K1 vitamin
300mcg.Béta-karotin
100 mg.Lecitin,továbbá olajok,vitaminok/emulgált vitaminok,A,D3,E,C,K1 plusz béta-karotin/emulgátor E 484 felhasználásával.

A cég lapja: www.almapharm.de

Szerinted "jól bevásároltam",vagy tűrhető az összetétele. :(

Hozzászólás 2010 márc. 16, 14:53 
Hát Madaras remélem igazad lesz hogy összeszoknak !És ha továbbra is bántja akkor mit tegyek ?Nem akarja be engedni az oduba ül a rúdon.Ha be is megy a tojó akkor mondta anyu hogy a hím is be ment és bántotta. :( :( :03: :46:
Odut bármikor tudunk erősebbet is csinálni szóval az nem nagy baj :)
Hát az oduba forgács van (kemény faforgács) és széna. Akkor a szénát is takarítsam ki és csak forgácsot?
Köszönöm a gyors választ :)

Ők azok :)

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 márc. 16, 13:50 
vivibaba93 írta:
Sziasztok :)
Újabb fejlemény :(
A hím (Sidnek hívják) bántja(csipkedi) a tojót amikor be akar az oduba menni vagy ha útban van :( Mit csináljak szerintetek hogy ez ne így legyen ? :(
El vagyok keseredve :(
De az az érdekes hogy az eleségen nem veszekednek inkább együtt esznek !

Ő a tojó :) Sindi :)
Kép

Szia!

Nyugalom, majd összeszoknak. Viszont az odúddal gondok lesznek. Egyrészt gyenge maga az anyag, egy költés alatt lyukat fog rágni az oldalába. A belső lécek is túl véknyak, azt is el fogja rágni. És amint a kölykök kikelnek és elkezdenek üríteni, a fészekben lévő száraz fű is elkezd majd rohadni. Az odúba vagy fűrészport, vagy forgácsot tegyél, vagy a kettőt keverve, de füvet semmiképp!

Hozzászólás 2010 márc. 16, 12:58 
Sziasztok :)
Újabb fejlemény :(
A hím (Sidnek hívják) bántja(csipkedi) a tojót amikor be akar az oduba menni vagy ha útban van :( Mit csináljak szerintetek hogy ez ne így legyen ? :(
El vagyok keseredve :(
De az az érdekes hogy az eleségen nem veszekednek inkább együtt esznek !

Ő a tojó :) Sindi :)
Kép

Valódi név: Erika

Hozzászólás 2010 márc. 16, 8:39 
Ja jó, csak hozzászólásodból úgy is lehetett érteni, hogy tőlem:)
Keresett engem is privátban, csak nem ajánlottam az enyémeket. Volt benne ugyan 5-6 madár, ami szép volt( a többi gyenge), de nem ajánlottam neki, merthogy ivarérettek és gondoltam neki fiatal kellene szelidíteni. ezek szerint mégis ivarérettet vett?[/quote]

Szia madaras!

A jelek szerint igen. Az itteni egyik madártenyésztővel ment, vele választották ki. Egyébként meglepődtem, hogy mennyire barátságos madarak-vagyis inkább csak a tojó-mert a hullikhoz és a
a kis sándoromhoz mérten ez rögtön haverkodott velünk.

Hozzászólás 2010 márc. 15, 22:22 
haNa39 írta:
madaras86 írta:
Szia!

Mármint tőlem? Vagy úgy általánosságban érted

Azt nem tudom madaras, hogy tőled vette-e? Vivi, itt a fórumon már kérdezett Téged. Be van sózva most a gyerek, hogy le fog-e tojni a tojó vagy sem. :mrgreen:

Ja jó, csak hozzászólásodból úgy is lehetett érteni, hogy tőlem:)
Keresett engem is privátban, csak nem ajánlottam az enyémeket. Volt benne ugyan 5-6 madár, ami szép volt( a többi gyenge), de nem ajánlottam neki, merthogy ivarérettek és gondoltam neki fiatal kellene szelidíteni. ezek szerint mégis ivarérettet vett?

Valódi név: Erika

Hozzászólás 2010 márc. 15, 22:14 
[quote="madaras86"]Szia!

Mármint tőlem? Vagy úgy általánosságban érted

Azt nem tudom madaras, hogy tőled vette-e? Vivi, itt a fórumon már kérdezett Téged. Be van sózva most a gyerek, hogy le fog-e tojni a tojó vagy sem. :mrgreen:

Hozzászólás 2010 márc. 15, 22:06 
Szia!

Mármint tőlem? Vagy úgy általánosságban érted?

haNa39 írta:
madaras86 írta:
Ilona írta:
Szervusz Madaras86!
Biztosan még sok a dolgod,de írd majd meg milyen volt a börze? Biztos sok gondot okozott a nagy szél.Vettél valamilyen madarat?

Szia!

Annyira sok dolgom van, hogy még most se fejeztem be:)
Kalitka elmosás,stb. Új helyek kialakítása, átcsoportosítások, na meg alapvetően a sok tavazi meló. Egyrészt imádom, végre tavasz imádok kint dolgozni, másrészt meg elegem van belőle, hogy reggeltől sötétedésig csak robot van...
A börze jó volt. Neten sokan azt írják nem volt akkora mint egy nyári, ehhez képest én és ismerőseim is úgy gondoljuk, hogy simán volt akkora. Talán jobb volt a szervezés, a kocsik elég sűrűn álltak, így mennyiségre még több befért. A parkoló rész is tele volt árúsokkal. Roma árúsból is jóval kevesebb volt,mint szokott lenni, ez is nagyon pozitív élmény volt, mert máskor rengeteg helyet elfoglalnak a portékájukkal.
Eladás szempontjából a börze jó is volt,meg rossz is. Nagypapagájokat elvitték, a copfosfürjekért szétszedtek.
A kecske viszont nem igazán kellett, sok volt belőle, másrészt így tavaszra nekem nagyon a selejtje maradt. A börzén láttam szép sárga kecskét és évek óta először végre láttam egy pár nagyon szép zöld kecskét. Mind méretre, mind színre tökéletesek voltak. 6000Ft volt a pár és konkrétan az orrom előtt vették meg......Azt hittem megőrülök:D
De vettem barnardot, schmuckokat, verébpapagájt, tarka és fehér gyémántgerléket (ezeket megrendeltem előre, különben nem lett volna).
Szóval összeségében szerintem ismét nagyon jó volt Monor:)

Szia Madaras!
Két sárga kecskét a gyerekm hozott haza...tényleg nagyon szépek!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 143  Következő