Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 feb. 11, 20:36 
csien írta:
Sziasztok

Kecskepapagájhoz nem nagyon "értek", így segítségrre lenne szükségem. ' tojóm volt eddig amelyiknek hoztam most egy hímet. Nos azóta a tojó mást sem csinál csak előrehajol, felemeli a fenekét és "hümmög" :D vagy mit csinál. Ez normális :) majdnem fél éve van itt de ez nekem most új :)

A kecskéid párosodni fognak. A tojó ezzel jelzi a hímnek, hogy kész a "dologra". :D
Az enyém is ezt csinálja mindig párosodás előtt.

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Valódi név: Jani

Hozzászólás 2010 feb. 11, 20:31 
Sziasztok

Kecskepapagájhoz nem nagyon "értek", így segítségrre lenne szükségem. ' tojóm volt eddig amelyiknek hoztam most egy hímet. Nos azóta a tojó mást sem csinál csak előrehajol, felemeli a fenekét és "hümmög" :D vagy mit csinál. Ez normális :) majdnem fél éve van itt de ez nekem most új :)

Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 feb. 11, 19:07 
Sziasztok!

Tegnap kikelt mindhárom fióka. Érdekesnek találom, mert egy 12 órás időtartamban kelt ki mind a három.

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Hozzászólás 2010 feb. 11, 9:36 
Kösz az email címedet,én a verébpapagáj kérdésemet szerettem volna pű-ben,vagy email-ben elküldeni az oldalon,de valamiért ez most nem lehetséges,majd biztos rendezik.Visszatérve a kecskéhez,ma reggel jól megnéztem a tollakat,nem sok van a röpde alján az is a fészek alatt és inkább sárga tollak.Valószínű,hogy a tojóé.A hímnél az nem tetszik,hogy minden helyzetben borzolt a tolla és egy-egy úgy áll mintha ki akarna hullani.Csinálok majd képeket,de nem lesz könnyű,mert a gépemen nincs képstabilizátor és fókusz,a madárkám pedig mindig izeg-mozog.A hónap elején egy hétig kaptak Laktifermet,de az gondolom nem okozhat semmiféle bajt.

Hozzászólás 2010 feb. 10, 21:12 
Szia Ilona!

A madaras86@freemail.hu címen mindig elérsz, de ide is igyekszem benézni. Az, hogy az étvágya megnőtt betudható a hidegnek és annak is, hogy ő eteti a tojót is és igyekszik jól megetetni. A tollborzolás lehet a hideg miatt is, lehet betegség is, bár ha annyira aktív, akkor szerintem nincs gond. Képeket kéne látni róla, vagy legjobb lenne élőben látni. De a vedlést hogy értetted? Hullik a tolla? Az most nagyon nem lenne normális.

Hozzászólás 2010 feb. 10, 20:32 
Szervusz Madaras86!

Lehet,hogy valami baj van a kecske hímemnél.Úgy látom,hogy vedlik.Aktív,rendesen eteti a tojót,nagyon sokat eszik,de mindig fel van borzolva a tolla.Ebben a hidegben,ilyen korán,természetes dolog lenne?Az étvágya a korábbihoz képest feltűnően nagy lett és a magok közül mindig napraforgót enne.

Hozzászólás 2010 feb. 9, 9:17 
Akartam Neked emailt küldeni,de azt írja ki,hogy ennek a felhasználónak nem küldhetsz emailt.
Akkor miért van a hozzászólásnál a levél ikon feltüntetve.

Hozzászólás 2010 feb. 8, 21:28 
Lehet agyoncsapnak minket,hogy ezt itt tárgyaljuk ki:)
A könyveknek nem mindig kell hinni. Szerintem nagyon vadak ők is, nagyon bizalmatlanok. És harciasak is, egymással szemben is, gyakori a körömcsipkedés, lábsérülés. A telet se bírják.
De azért szeretnivalóak! És szerintem nagyon szépek is. Na meg a párok rettenetesen tudnak ragaszkodni egymáshoz. A beszédkészségükről az amerikai lapokon lehet elsősorban olvasni, én még egy hazai beszélő verébről se hallottam. Viszont vittek tőlem kölyköt ami teljesen megszelidült. Nekem is volt egy tojóm, ami a tél elején fiatalon került be a lakásba, pontosabban a szobámba (mert anyukám nem engedte volna be a lakásba, így dugdosni kellett:) ). Mivel nagyon párbaállós madarak, eléggé magányosan érezhette magát. beszélgettem hozzá néha-néha, de különösebben kiemelt figyelmet nem kapott. Csak ott volt az asztalom mellett, így megszokta a jelenlétem. Aztán 2 és fél hónap után arra lettem figyelmes,hogy mikor a kalitkájába tettem be a kajáját, elkezdett közelíteni felém. Meglepődtem, mert korábban mindig vergődött, irány a kalitka másik végébe, ha odamentem. Elkezdtem én is közelíteni felé az ujjammal és hát finoman megharapdálgatta, úgy elkezdte vakargatni,ahogy a párok egymás feét szokták. Onnantól kezdve totál barátságos volt, főleg húgom haja volt a mindene:) Szóval fiatal madarat kell beszerezni és nem szabad erőltetni a dolgokat, a madárra kell bízni a dolgot. Már ha szelidítés a cél, bár szerintem Te is jobban szereted, ha párban vannak a madarak és inkább egymással foglalkoznak.

Hozzászólás 2010 feb. 8, 20:42 
Sok jót olvastam róla,legalábbis a verébpapagájok között a legbarátságosabb,beszédre tanítható fajta.Neked is ez a tapasztalatod?Elég nagy lesz a röpde ahhoz,hogy még egy pár papagáj elférjen benne,természetesen a kecskéktől elkülönítve,de ez még csak gondolat.

Hozzászólás 2010 feb. 8, 18:41 
Igen, vagy kéktarkojúak, Forpus coelestis, miért?

Hozzászólás 2010 feb. 8, 16:49 
Szervusz Madaras86!

Bocs a nem ide való kérdésért.Szürkehátú verébpapagájaid vannak?Gondolom amit a lapodon láttam madarakat,annak kék színű mutációja.

Hozzászólás 2010 feb. 7, 15:59 
Szervusz Gumisember!

Félre értettél,Én konkrétan arra vagyok kíváncsi,hogy a madaras ismerősödnél mekkora az a röpde amiben együtt tartja a kecskéket a nimfákkal?Egyébként Én is a páronkénti tartás híve vagyok,nem szeretném,ha egy agresszív egyed miatt bármelyik madár vagy fióka megsérülne,elpusztulna.

Hozzászólás 2010 feb. 7, 12:40 
Én maradok az egy röpde egy pár madár felállásnál. Még ha sikeres lesz is így együtt a költés, szinte biztos, hogy valamilyen szinten zavarni fogják egymást. Ha a sikeres költés a cél, akkor semmiképp se tenném őket csapatba, az nagyobb kockázatot jelent. Mi történik a természetben? A madarak többnyire csapatban élnek, költéskor viszont párokra szakadnak. Másrészt elképzelhető, hogy jól meglesznek, de ez egyedfüggő. Ahogy az emberek mind más természetűek, úgy a madarak is. Vannak alapvető tulajdonságok, amiket nagy általánosságban el lehet mondani egy adott fajról, de kivételek mindig lesznek.

Hozzászólás 2010 feb. 7, 12:06 
Itt újabb kérdés merül fel! Ha 50 pár lesz benne akkor nem elég. :D Ha max. 2-2 pár szerintem elég. De szerintem ide fog tévedni valaki akinek nálam sokkal nagyobb tapasztalata van ebben és megmondja a frankót.

Hozzászólás 2010 feb. 7, 12:00 
Gumisember írta:
Tom írta:
Helló!
Röpdében kecskét és nimfát lehet együtt költetni?

Ha elég nagy akkor lehet! Ismerős madarásznál is együtt vannak, igaz elég "szellősen" egy röpdében.

Mit jelent az elég szellősen? Nálam az új röpdém 2 m széles és 3 m hosszú lesz.

Hozzászólás 2010 feb. 7, 8:13 
Tom írta:
Helló!

Ha elég nagy akkor lehet! Ismerős madarásznál is együtt vannak, igaz elég "szellősen" egy röpdében.

Valódi név: Timár Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 7, 0:46 
Helló!

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 feb. 4, 23:01 
Igen láttam a képeket! Szép madarak! az én párom közül a hím hihetetlenül nyugodt madár. Kíváncsi vagyok, hogy fog majd udvarolni a 10x olyan mozgékony tojónak! :D

Hozzászólás 2010 feb. 4, 20:43 
Betty, a képeket láttad a másik részben, igaz? Most együtt van a négy madár, néha vannak viták, de nem vészes. Egy ülőn alszik mind a négya tojók az egyik oldalon szorosan egymás mellett, a két hím az ülő másik oldalán, de nem totál egymás mellett. Remélem hamarosan összeáll az egyik pár és külön rakhatom őket. A hímek érdeklődőbbek, a tojók viszont nem kérnek a közeledésükből. Majd kiderül, van még idejük a költési időszakig, nameg még csak egy hete vannak együtt.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 feb. 4, 18:55 
Szia Jancsi!

Igen fiatal még mindkét párom, vagyis egy évesek. Biztos tavasszal náluk is beindul a lamur :) A zöldek odúznak. A sárgák még a skarlátokkal osztoznak egy kalitkán, ugyanis tavasszal kapnak új helyet. Nekik nincs odú, hisz felesleges így feltenni nekik.
Lágyeleséget szoktak kapni (tojás, túró, alma, sárgarépa).
A skarlátjaid hogy viselkednek?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 143  Következő