Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 jan. 25, 11:06 
Ilona, lehet félreérthető voltam. Ha tökéletes költést akarunk és mindent meg akarunk adni a madarunknak, kell a madárnak a lágyeleség is, viszont ha ő egyszer költeni akar, akkor a lágyeleség megvonásával se biztos,hogy meg tudjuk akadályozni ezt a dolgot. De végülis ezt írod Te is:)

Hozzászólás 2010 jan. 25, 9:34 
Szervusz Betty!

A Jani írta nekem a múltkor,hogy lágy eleség nélkül is letojik a tojó,ha eljön az ideje.Ahhoz viszont,hogy a hím is jó formában legyen és a tojó se lágy héjú tojásokat tojjon,most több lágy eleségre és kálciumra van szükségük.Amikor a tojó már letojt adhatsz kevesebbet,de a fiókák kikelése után naponta akár többször is szükségük lesz rá.Mivel a tieid lakásban vannak,jó etetés mellett nem fordulhat elő tojás visszamaradás.A kint tartott
madaraknál,a hideg nehezítheti,hogy a tojó könnyen letojjon.Most izgulok,hogy nálam ne forduljon elő ilyen probléma.Sajnos ma reggel láttam,hogy a tojó kunyerbált a hímnél,hogy etesse meg,ami azt jelentheti,hogy hamarosan tojni fog.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 jan. 24, 11:52 
Köszi Ilona!
Az Én kecskéimnek is fenn van az odú, de egyelőre csak ismerkednek vele. A költéshez tényleg több lágyeleséget kell kapniuk, vagy ez a fiókanevelésnél érvényes? Most is megkapnak mindent, de valaol mintha olvastam volna, hogy ilyenkor többre van szükségük.

Hozzászólás 2010 jan. 24, 10:10 
Gratulálok az új szerzeményhez.Nálunk az egyik madárkereskedésben van egy jákó,nem eladó a bolttulajdonosáé.Amikor ott vagyok mindig beszélgetek vele egy kicsit.Bizonyára szereti az embereket,de azét külön jól esik,hogy velem mindig barátságos.Nagyon érthetően beszél,érdekes pléh szerű hangja van.Tudom,hogy nagyon drága,de ha az életkoromba még beleférne vennék egyet.Hosszú éltű és utánam ki viselné gondját,így inkább csak nézegetem.El ne kiabáljam,annak ellenére,hogy feltettem az odut,a kecskéim még nem akarnak fészkelni.Remélem kibírják addig míg enyhül az idő.A tojó éjjel a fészekben alszik,a hím pedig úgy döntött,hogy igénybe veszi a korábban kialakított ,zártabb részt.Amíg a fészek nem volt fenn ,éjjel is ,a kinti ülőfán aludtak.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jan. 23, 22:43 
Teszek már fel pár fotót az én kis drága kecske tojómról. Ma éppen repülés közben pihent meg és készítettem róla pár fotót :)
Jahh és visszament a kalitkába szó nélkül!

Kép

Kép

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jan. 23, 21:10 
de jó! Gratulálok hozzájuk! :)

Hozzászólás 2010 jan. 23, 21:03 
Betty! Tudom, nem ide illő téma, de megvannak a skarlát hímjeim!:)))) Illetve egyelőre megörzésre egy pesti ismerősömnél vannak, de jövőhéten jönnek haza:) Majd teszek fel képet a skarlátos részre. Honnan, kitől veszed a jákót?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jan. 23, 20:53 
Nálam is a vízben úszkál egy pár mag, de valóban aki figyel a madaraira azt egy cseppet sem zavarja ez a kis apróság.
Nekem is tetszik a kapirgálásuk :) olyan édesek mikor nyúlnak a kis lábukkal egy darab alma vagy saláta után. Én is megfigyeltem, hogy szinte első alkalommal visszatalál a kalitka ajtajához a madár, és be is repül ha már megunta a repkedést.
Tegnap a Jancsitól vett kiskecske tojóm kiosont egy kis lésen a kalitka takarításakor a szobában és ha láttátok volna a hímet, amilyen izgalommal követte a reptét. Érdekes volt, hogy milyen reakciót váltott ki belőle. végig figyelte merre repül és érdekes, máskor nem használt hanggal csalogatta oda az ajtóhoz. Ez is tanusítja, hogy nem buta madár.
Ilona azért cseréltem le a képet mert nemsokára (2-3hét) új családtagként érkezik hozzánk egy jákóbébi. Ettől függetlenül a skarátszárnyúakat tartom a legszebbnek és imádom a két kis rosszcsont madaram.

Hozzászólás 2010 jan. 23, 20:24 
Ilona írta:
Akkor amit Tőled vettem madarakat abból a 10 %-ból valók,mert a víz nincs messze az etetőjüktől mégsem hordanak bele semmit.A kaját tényleg szét hordják,főleg a zöldeket és sokat kapirgálnak.

Kíváncsi vagyok, hogy akkor is így marad-e, ha elkezdenek költeni. Így végiggondolva a kölykök röpdéjében tényleg nem hordják bele. Na meg itt se tömegesen kell elképzelni a dolgot, de azért hordanak bele.

Hozzászólás 2010 jan. 23, 16:50 
Akkor amit Tőled vettem madarakat abból a 10 %-ból valók,mert a víz nincs messze az etetőjüktől mégsem hordanak bele semmit.A kaját tényleg szét hordják,főleg a zöldeket és sokat kapirgálnak.

Hozzászólás 2010 jan. 23, 11:59 
Én kifejezetten jónak tartom, hogy kapirgálnak, ha eléjük teszek egy tál kaját nem csak a tetejét eszik meg(mert a maghéj eltakarja az alsóbb magokat), hanem az egészet,mert felkaparják. Más papagájok csak a felső szintet ennék meg.

Ne mondjátok,hogy senkinél nem hordanak bele a vízbe semmit a kecskék? Nálam főleg a fénymagot viszik, a naprát azt nem, illetve az alma, répa maradékot is előszeretettel megmossák:) De nagyon sok vérvonalam van több helyről és ez 90%-ukra igaz. Más ismerőseim is ezt tapasztalták. Pedig direkt nem a kajákjuk mellett van a víz.

Hozzászólás 2010 jan. 23, 9:38 
Szervusz Betty!

Nem tenyésztőnél,hanem madártartónál voltam,kedvtelésből tart többféle
madarat.Az én kecskéim nem hordják bele a magokat a vízbe.A szemetelésről az a véleményem,hogy azt minden madárkedvelő elfogadja és igyekszik minél nagyobb tisztaságot tartani.A kecske nem csak elsőre visszatalál a kalitkájába,de mindenféle csalafinta és kedves módon tudtára adja az embernek,hogy meddig akar kint lenni.Miért van új profilképed feltéve,volt,vagy vettél egy Jákót?A tartási körülményekrők,aki tenyésztő az tudja,hogy a lehető leg optimálisabb körülmények között tartottakból lesz szép,egészséges,eladható madár. Aki meg kedvtelésből tartja az csak kínozza a madarait,ha nem teremt a fajnak megfelelő körülményeket,hiszen hosszú évekig akar gyönyörködni bennük.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jan. 22, 21:09 
Én még kezdő kecske tartó vagyok, ugyanis csupán 6-7 hónapja vannak ilyen madaraim, de azt a kijelentést, hogy buta madarak Én is megcáfolom. Valóban kapirgálnak meg nagy felfordulást tudnak csinálni, de e mellett rettentő kíváncsi és tanulékony madarak.
Sajnos az én két páram is egyelőre 70*60-as kalitkában van a szobában, de tavasszal készül számukra a kinti röpde és igenis szükségük van a nagy térre. Én ki szoktam őket engedni a szobába, amit nagyon élveznek. Egyáltalán nem luxus egy nagyobb röpde nekik, hisz tudjuk, hogy rendkívül mozgékony, gyors madarak.
Ilona a tenyésztő akiről beszéltél butaságokat mondott!

Hozzászólás 2010 jan. 22, 20:44 
Az a helyzet,hogy én ezt a fiatal embert még nem ismertem.Én mentem hozzá megrendeléssel,kéréssel,ezért nem akartam nagyon kekeckedni.Azt viszont komolyan megmondtam,hogy nem buták,nagyon leleményes,kíváncsi és kedves madarak.Még találkozom vele és akkor biztosan megkérdezem. :!: :!: :!: :!:

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2010 jan. 22, 20:26 
madaras86 írta:
Na ez botrány.....
Lehordták a kedvenc madaramat?!
Ha egyetlen madarat tarthatnék, de az lehetne bármely fajból, hát 100%, hogy a kecskét választanám. Egyetlen egy dolog van, amiért sokan szidják, az pedig az, hogy mindenféle magot belehord a vízbe. Az egy dolog, hogy ez sok munkát jelent a tenyésztőnek, de ez nem azt jelenti, hogy a madár azért csinálja,mert buta. Amúgy szerintetek miért csinálja? Felpuhítani a maghéjat? Könnyen szelidül, egyből visszatalál a kalitkába, találékony, bátor madár. WÁH!
Ilona megkérdezted mivel indokolja ez az Úriember az állítását?

Ezen én is meglepődtem.
Nálam még soha nem rakták a magokat a vízbe, az viszont tény, hogy nagy mocskot tudnak csinálni, de hát a zöldségek, gyümölcsök már csak ilyenek.
:P

Én azt hallottam, hogy sok mag kárbavész, mert kapírgálnak. Engem ez nem zavar, az alomba is szoktak krátereket fúrni :lol:

Hozzászólás 2010 jan. 22, 19:41 
Nekem jelenleg 2 pár alatt kölyök van, 4pár alatt tojás, 2 párom odúzik. A többi sztrájkol:) Most bajban vagyok, mert hagytam(és vettem) 5 fiatal párt, amik ivarérettek lettek mostanára és külön kéne rakni őket a közös röpdéből, leselejtezni az idősebb párjaimból, csak nincs szívem.

Hozzászólás 2010 jan. 22, 19:35 
Na ez botrány.....
Lehordták a kedvenc madaramat?!
Ha egyetlen madarat tarthatnék, de az lehetne bármely fajból, hát 100%, hogy a kecskét választanám. Egyetlen egy dolog van, amiért sokan szidják, az pedig az, hogy mindenféle magot belehord a vízbe. Az egy dolog, hogy ez sok munkát jelent a tenyésztőnek, de ez nem azt jelenti, hogy a madár azért csinálja,mert buta. Amúgy szerintetek miért csinálja? Felpuhítani a maghéjat? Könnyen szelidül, egyből visszatalál a kalitkába, találékony, bátor madár. WÁH!
Ilona megkérdezted mivel indokolja ez az Úriember az állítását?

Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 jan. 22, 19:23 
3 tojás van az enyémeknél, de ahogy látom nem fiasak. Nem is baj így télvíz idején. Az utolsó költésből a 3 fióka már nagyon szép. 2 tojó lett és 1 hím. A hím és az egyik tojó teljesen sárga, a másik tojón pedig vannak fahéj foltok. Plusz még ott van az augusztusi fióka is. Ő szintén tojó és rajta is van egy fahéj folt.
Ez a 4 madár tavasszal eladóvá válik.

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Valódi név: Harmai Norbert

Hozzászólás 2010 jan. 22, 18:39 
Szia!
Szerintem nem ragárod túl.
Én madár házam 2m*2m*1.8m-es szerintem ez is kicsi nekik.
Aki ilyen kicsi helyen tartja és nem engedi őket ki az nem normális.
Ha őt zárnák be egy szobába neki sem tetszene. [/quote]

Hozzászólás 2010 jan. 21, 10:22 
Szervusztok!

Nagyon nagy a csönd,senkinél nincs valami jó újság? :(
Voltam egy madártartónál,aki nagyon ügyes és az Édesapja asztalos.
Egy csodaszép madárházat épített amiben majd a nyáron fog egy-egy pár madarat tartani.Megkértem,hogy nálunk is segítsen az új madárház építésében.Beszélgettünk a madarairól és mondott egy számomra nagyon fájó dolgot,ami arra mutat,hogy hiába vannak madarai ha igazából nem ismeri őket. A lényeg ,hogy azt mondta,a kecskéket buta madaraknak tartják.Mondjuk nem csodálom,ha ez a véleménye amikor két pár kecskét tart,kinti röptetés nélkül egy 60 cm. hosszú alacsony és keskeny
kalitkában. Az én 3 m hosszú röpdémre,meg azt mondta,hogy nagy,olyan lukszus,mintha Mercédeszben tartanám őket.Erre már csak azt tudtam mondani,hogy én szeretném,ha a madaraim egészségesek lennének és jól éreznék magukat. Mi a véleményetek,túl reagálom a dolgot?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 143  Következő