Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 jan. 18, 19:57 
Azt hittem jobban érdekel a dolog... :( :cry:

Hozzászólás 2010 jan. 17, 18:42 
bbetti18:
Jó lenne tudni az elhelyezési és a tartási körülményeit. Mekkora helyen van, étrendje megfelelő-e, van-e lakótársa stb.-stb.

Hozzászólás 2010 jan. 17, 14:46 
Tudna valaki segíteni???Van egy kecskepapagájunk és valamiért kopaszodik a feje és a nyaka!!!Miért van ez???

Hozzászólás 2010 jan. 17, 12:34 
köszönöm a segítséget

Hozzászólás 2010 jan. 17, 12:23 
marci657 írta:
Helló
Nekem már 4 hónapja van egy kecskepárom , tojóm lerakott 8 tojást aztán ült rajta 24 napig kb aztán otthagyta a tojásokat , és a tojások terméketlenek is voltak.
Ennek mi lehet az oka ?

Szia!

Valószínűleg azért hagyta ott a tojásokat, mivel a tojó érezte, hogy nem kötöttek. Ehhez van biológiai érzékük, hogy megérezzék.
A terméketlenségnek több oka lehet. Mint ahogy írtad elmúltak egy évesek így az kizárható, hogy nem ivarérettek. Valószínűleg a hím nem volt elég aktív állapotban, csak a tojó. Viszont ha ez volt az első költésük akkor ez is közbejátszhat. Nálam is volt olyan pár amelynek az első költése sikertelen volt, de másodjára már sikeresen költöttek. Így azt javaslom a második költés előtt készítsd fel őket a költésre megfelelő lágyeleség adagolásával. Szerintem jobb ha vársz tavaszig és akkor próbálkozol újra.
Üdv: Peti

Hozzászólás 2010 jan. 17, 10:43 
Pontosan nem tudom mert Monoron vettem őket a vásárban egy madarász barátommal , a tojó az 1 éves a fiú pedig 1,5 éves körül van .

Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 jan. 16, 22:55 
marci657 írta:
Helló
Nekem már 4 hónapja van egy kecskepárom , tojóm lerakott 8 tojást aztán ült rajta 24 napig kb aztán otthagyta a tojásokat , és a tojások terméketlenek is voltak.
Ennek mi lehet az oka ?

Mennyi idősek a madarak?

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Hozzászólás 2010 jan. 16, 22:38 
Helló
Ennek mi lehet az oka ?

Hozzászólás 2010 jan. 11, 18:31 
a kinti madaraknak mikor lehet az odúkat felrakni?(fűtetlen helyen teleltek és most is ugyanott vannak)

Hozzászólás 2010 jan. 10, 23:56 
Már elég késő van,holnapig rendezem megamban a kérdéseket
De mindenképpen fogok irni :34:

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Hozzászólás 2010 jan. 10, 23:42 
OK! Akkor átnézek oda is, de jöhetnek a kérdések privátba is.

Hozzászólás 2010 jan. 10, 23:31 
Szia Madaras!

Igen most irtam néhény szóban a copfosoknál.
Majd beszélünk Pü-ben ,mivel érdekelne több minden .

Oky?

Hozzászólás 2010 jan. 10, 23:05 
Szia Kalikó!

Ta vagy az,akinek a copfosfürjei a tél elején kezdtek el tojni? Mi lett a sztori vége? Lemaradtam róla, vagy fürjes topicban végig leírtad? Nekem is van rengeteg copfosom,de nekem ilyenkor soha nem tojnak, mondjuk kint vannak hidegben. És kotlani is csak nyár vége fele szoktak.

Ilona!
Nem kell, hogy lágyeleséget kapjanak, anélkül is le fog tojni, ha le akar. Gyanús, hogy egy-két héten belül meg fogja tenni:) Arra figyelj nagyon, hogy a tojás bele ne ragadjon (mi erre a szakkifejezés?). Ha ez történne, azt hamar észreveszed, a tojó borzolná a tollát és nehezebben repülne rövid időn belül csak a földön gubbasztana, alig tudna repülni. Ha ilyesmi van, akkor első lépésben tenni kell neki egy infralámpát,hogy a hő hatására hátha könnyebben megtojja a tojást. Ha mégse segítene, akkor be kell olajozni a kloákáját és kimasszírozni belőle a tojást. Szép lassan kell, időigényes folyamat. Mindenhol azt olvastam, hogy hogyha beletörik, akkor a madár belepusztul. Nálam volt ilyen esetre példa, de túlélte a madár. Szerencsére több éve nem volt ilyen esetem, régen 10enéve volt egy zöld tojóm,akivel télen rendszeresen így jártam, szerencsére midnig sikerült megmenteni. Ott talán az is volt a baj, hogy állandóan költött és rendszeresen 8-10 tojásokat tojt, ebbe is kimerülhetett. Mindenesetre ne legyen szükség a leírtakra:)

Hozzászólás 2010 jan. 10, 22:53 
Sziasztok!
Nállam is kint vannak az odúk,igaz fűtött a pecó 12-15 fok.
Sajnos ma kint találtam egy tojást törötten a kecskék röpdéjében.
Teljesen kifejlett volt a madárka ,ma telt le a költési idő ,ha a második tojást veszem figyelembe.
Reméllem változik a lapjárás,mert a copfosokkal is szívtam egy jót.

Kép
Egy kép a családfőről

Hozzászólás 2010 jan. 7, 16:28 
Szervusz madartas86!

Ma kitakarítottam a röpdét.Amikor az elválasztó hálót letekertem,akkor láttam,hogy a kis komisz nem csak a burkolatot rágta meg,hanem végig ment belül és átrágta a hálót.Az 1 m széles,kb.150 cm magas háló,úgy néz ki,mintha 10 cm-ként keresztbe késsel elvágták volna.Gondolhatod mennyire kellett vigyáznom,hogy a leválasztott részből ne szökjenek ki,amikor kinyitottam az ajtót,hogy bemenjek.Végig ott szemtelenkedtek a hálónál,rettenetesen kíváncsiak voltak,hogy mint csinálok.A fészket csak feltettem,a tojó egyből megvizsgálta.Remélem ,hogy még nincs a tojásra felkészülve,mert lágyeleséget ritkán adok nekik.A mag mellé almát kapnak minden nap.

Hozzászólás 2010 jan. 7, 0:29 
Szia!

Nem igazán tudom elképzelni ezt a dolgot,hogy hogy is néz ki, de szerintem ezzel nincs gond, hogy ott alszik. Nálam most is több pár költ, vannak kicsik is és tojások is, de volt olyan ismerősöm,akinél a hideg, esetleg egyébb tényezők hatására tojáselakadás volt a tojójánál. Erre ilyenkor a hidegben nagyobb az esély, szóval megfontolandó az odú, bár én mindig fent hagyom minden madaramnál.

Ilona írta:
Sziasztok!

Van egy kis gondom,a röpdében van egy rész ahová az elválasztó hálót tekerem fel.Ennek a két oldala farost lemezzel van burkolva.A tojóm szép komótosan rágott rajta egy lukat.Azt hittem csak szórakozik,de két napja
éjszakára bebújik abba a szűk résbe és ott alszik.Jobban tenném,ha fel raknám a fészket? :) :o

Hozzászólás 2010 jan. 6, 18:30 
Sziasztok!

Van egy kis gondom,a röpdében van egy rész ahová az elválasztó hálót tekerem fel.Ennek a két oldala farost lemezzel van burkolva.A tojóm szép komótosan rágott rajta egy lukat.Azt hittem csak szórakozik,de két napja
éjszakára bebújik abba a szűk résbe és ott alszik.Jobban tenném,ha fel raknám a fészket? :) :o

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 jan. 4, 20:03 
Szia Ilona!

Az új lakónk nagyon jól érzi magát. Már otthonosan mozog a kalitkában és úgy látom a hímmel elfogadták egymást. A skarlátszárnyúimmal élnek most egy lakosztályban, majd tavasszal készül nekik a kinti röpde és az idén már kint fogom őket teleltetni. (remélem nem fogom megsajnálni őket és nem fognak ismét a szobában kikötni amint beköszönt a hideg) :)

A zöld kecskék párba vannak. Őket még Monoron vettem szeptemberben és kíváncsiságból feltettem nekik egy hete a költőodút. Látni kéne őket, hogy milyen lázban vannak. Ki-be járkálnak az odúból és filóznak a bejáratnál mikor megyek hozzájuk. A szomszéd kalitban lévő sárga kecskék pedig leskelődnek és figyelik őket. Remélem tavasszal ha kikerülnek, ők is beindulnak:-)

Hozzászólás 2010 jan. 4, 17:46 
Szervusz Betty!

Mi újság,hogy van az új kecskéd?Mi lesz a külön lévő zöld hímmel,ő is kap párt?

Valódi név: Dobó Zsolt

Hozzászólás 2010 jan. 3, 10:45 
Nálam egy 60x40x50 kalitkában is költőt az eredeti kecske párom de sajnos a tojóm a harmadik költés közben elpusztult (1. magtalan tojások 7, 2. 5 tojás (1 sajnos eltört) 3 magos tojás, 2 fióka, de sajnos csak egy repült ki, az egyik fióka lába elnyomorodott, 3. nyolc nagy tojás, sajnos nem volt csak egy odúm így a kis papagáj összetört pár tojást de legalább 6 magos volt), a két odú biztos kell. Most egy 70x150x190 kinti lakban laknak egy pár énekes papagájjal csütörtök óta.

Kép

Kép

Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 143  Következő