Szia ilona!
Jól írtad, a mákot a hígabb széklet ellen adják, hasfogó. Sokan a lágyeleségre szokták rászórni darált formában.
A kecske tojóm költését nem tudtam megakadályozni, ott akadtam el,hogy öt kölyök volt alatta. Azóta lehet több is, nem tudom, de nagyon szépen nőttek, jól etet. A többi odút viszont eltávolítottam, a közösben nem akarom,hogy költsenek, különrakni meg egyszerűen nem tudom őket. Most van a 7.féléves gyakorlatom(12hét), napi 8 óra meló, mellette 10 nap múlva határidős a szakdogám, a madarak etetése-itatása órákat vesz el a takarítás teljes napot és ráadásul még épül az új madárház is, ezért nem voltam mostanság a fórumon sem. De 2-3 hét múlva Több időm lesz és akkor páronként szétrakom őket.
Egyébként most már a többségük eteti egymást és párzanak is. A tarka tojóm amit egy sárga hímmel raktam össze a második költésnél sikeres lett, de a kölykök sárgák, egy tarka kölyök van, az viszont gyönyörű, a farka és szárnya sárga, a szárnytő a hátnál zöld szimmetrikusan mindkét oldalon. A has, fej zölddel tarkított, de a sárga dominál. Nagyon szép kis tojó lesz, ráadásul van egy hasonlóan világos tarka hímem, úgyhogy valószínűleg meghagyom.
Akkor lassan elkezdenek költeni a te kecskéid is, odú fent van nekik? Én tavaly le se fóliáztam a röpdéket, a kecskék nagyon ellenálló madarak. Idén tervezem, hogy lefóliázom a röpde elejét. De ha szélvédett helyen vannak, nagy gond nincs. Esetleg éjszakára érdemes lenne eléjük rakni akár csak egy nagy műanyag lapot, vagy egy pléddel letakarni az elejüket(nem tudom pontosan mekkora helyen vannak). De bírniuk kellene amúgy is. Viszont! A problémák elkerülése érdekében tarts otthon betadint. Papagájoknál ha gond van a hideggel, akkor az többnyire első körben úgy jelentkezik,hogy megfagy az ujjuk. Ilyenkor a madár még esetleg túl is élné, csak az utolsó ujjperc fagy le esetleg, de viszket neki ezért képess tövig lerágni. Ha ilyenkor betadinnal bekebed, az ezt