Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 okt. 5, 10:11 
Szia ilona!

Jól írtad, a mákot a hígabb széklet ellen adják, hasfogó. Sokan a lágyeleségre szokták rászórni darált formában.
A kecske tojóm költését nem tudtam megakadályozni, ott akadtam el,hogy öt kölyök volt alatta. Azóta lehet több is, nem tudom, de nagyon szépen nőttek, jól etet. A többi odút viszont eltávolítottam, a közösben nem akarom,hogy költsenek, különrakni meg egyszerűen nem tudom őket. Most van a 7.féléves gyakorlatom(12hét), napi 8 óra meló, mellette 10 nap múlva határidős a szakdogám, a madarak etetése-itatása órákat vesz el a takarítás teljes napot és ráadásul még épül az új madárház is, ezért nem voltam mostanság a fórumon sem. De 2-3 hét múlva Több időm lesz és akkor páronként szétrakom őket.
Egyébként most már a többségük eteti egymást és párzanak is. A tarka tojóm amit egy sárga hímmel raktam össze a második költésnél sikeres lett, de a kölykök sárgák, egy tarka kölyök van, az viszont gyönyörű, a farka és szárnya sárga, a szárnytő a hátnál zöld szimmetrikusan mindkét oldalon. A has, fej zölddel tarkított, de a sárga dominál. Nagyon szép kis tojó lesz, ráadásul van egy hasonlóan világos tarka hímem, úgyhogy valószínűleg meghagyom.
Akkor lassan elkezdenek költeni a te kecskéid is, odú fent van nekik? Én tavaly le se fóliáztam a röpdéket, a kecskék nagyon ellenálló madarak. Idén tervezem, hogy lefóliázom a röpde elejét. De ha szélvédett helyen vannak, nagy gond nincs. Esetleg éjszakára érdemes lenne eléjük rakni akár csak egy nagy műanyag lapot, vagy egy pléddel letakarni az elejüket(nem tudom pontosan mekkora helyen vannak). De bírniuk kellene amúgy is. Viszont! A problémák elkerülése érdekében tarts otthon betadint. Papagájoknál ha gond van a hideggel, akkor az többnyire első körben úgy jelentkezik,hogy megfagy az ujjuk. Ilyenkor a madár még esetleg túl is élné, csak az utolsó ujjperc fagy le esetleg, de viszket neki ezért képess tövig lerágni. Ha ilyenkor betadinnal bekebed, az ezt

Hozzászólás 2009 okt. 5, 8:09 
Szervusz Daniduke!

Tudok a Nimfád elvesztéséről nagyon sajnálom,remélem a kicsik kifognak kelni.A Kecskék hogy vannak,befejezték már a vedlést,adtál nekik fészket?

Hozzászólás 2009 okt. 3, 15:38 
Gabikaa! Gratulálok,nagyon jól sikerült képek.Remélhető,hogy a következménye sok kis fióka lesz. :D :D

Hozzászólás 2009 okt. 2, 16:52 
... és azt hitték, hogy nem látom őket.... :D

Kép

Kép

Hozzászólás 2009 szept. 30, 20:12 
Szervusz Madaras 86!

Szétszedted már párba a fiatalokat? Mi a helyzet azzal a fiatal tojóddal,amelyik már letojt?Az enyémek nagyon jól érzik magukat,fészket még nem adtam nekik.A hím már néha eteti a tojót.Nálad mennyire lesz téliesítve a volier?Az én röpdém nem nagyon zárt,ezért félek a téltől.

Hozzászólás 2009 szept. 30, 15:53 
Köszönöm.
Olvastam a madaraidról, szomorú elveszíteni egy kis kedvencet.
Ha jól tudom a szín szerinti elnevezéseket, akkor a fiú madaram fahéj, a lány pedig (ez az egyszerűbb) sárga.
Nem penészedett meg a fészek tartalma, illetve nem baj ha tépi, így legalább ő is építhet és otthonosabbá teheti a fészket. Egyébként tapintásra jobb ez az elegy mint a sima forgács, puhább és talán jobban fel is veszi az ürülékből származó neveséget. Nálunk lakásban vannak a madarak és mivel 2 hét múlva (kicsik kelésétől) már volt némi szaga, kicseréltem a fészekanyagot frissre. Ugyanúgy kibélelte, mint elsőre. :D
[/img]

Hozzászólás 2009 szept. 30, 14:51 
Üdvözöllek Némadob!
.
Örülök,hogy végre a környékről is van valaki a fórumon.A fészek papírral való kibélelését nem tartom jó ötletnek,midig össze fogja tépkedni,ráadásul a papír megpenészedhet.Neked milyen színű kecskéid vannak,nekem idei sárga tojóm és tarka hímem van.A tavalyi madaraim sajnos elpusztultak.

Hozzászólás 2009 szept. 30, 13:37 
Sziasztok!

Örülök a fórumnak, végre van kivel megosztani a tapasztalatokat és van kitől kérdezni. Korábban olvastam kérdéseket a fészek anyagával kapcsolatban. Én faforgácsot raktam az oduba. Ezen felül passzentosra vágott kartonpapírt (doboz) tettem az aljára és körbe az oldalába. Ezt tisztíthatósági okokból raktam, de a madaram felhasználta fészekbélelésre. A karton belső lapját (karton=lap+hullám+lap) majd a hullámot letépkedte kis cafatokban és kibélelte vele a fészket.

Először költöttek a madaraim, 6 tojásból 2 fióka lett, akik jelenleg 3 és fél hetesek. Van 3 új tojás is, de nem hiszem, hogy lesz belőle valami, mert a kicsiktől nem tud nyugodtan ülni rajtuk a tojó.

Üdv és jó madarazást!

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2009 szept. 28, 15:44 
Szia Ilona!

Köszönöm, kipróbálom Én is!

Betty

Hozzászólás 2009 szept. 27, 18:33 
Szervusz Betty!

Egy héten egyszer szoktam a magra szórni egy kevés mákot,tényleg csak annyit mintha megsóznám.Régebben a díszpintyeimnek adtam,ezért kipróbáltam,hogy a kecskék szeretik-e,bevált és szerintem jót tesz, ha a sok zöld és gyümölcs miatt kicsit hígabb a székletük.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2009 szept. 27, 8:53 
Ilona Én a mákot még csak nem is hallottam, hogy lehet adni nekik. Te hogy adtad? darálva? Lehet kipróbálom, hátha bejön nekik. Én pár hete a boltban kapható, finomra őrölt kukoricadarát keverve darált kekszel adtam nekik és a skarlátszárnyúakkal együtt mind egy szálig eltüntették :)

Betty

Hozzászólás 2009 szept. 25, 17:13 
lenne egy kérdésem!
Valahogy meglépett az egyik kecske hímünk akinek fiókái voltak!:(
A fiókák kb 1,5-2 hét múlva repülnének ki ha jól számolom és már szinte teljesen tollasak!
Az anyjuk felbírja nevelni így őket?

Hozzászólás 2009 szept. 24, 7:58 
Sziasztok!

Ti is szoktatok néha adni a madaraknak mákot?Egyébként a tojó már megengedi,hogy a hím néha megetesse.

Hozzászólás 2009 szept. 17, 11:08 
Szervusz Daniduke!

Az én madaramnál tavaly kb.másfél hónapig tartott,de jóval későbbi időben kezdte el a vedlést.Amikor már nem borzolt,szép zárt a tolla,aktív,akkor befejezte,de Te mindig figyeled őket,úgyhogy észre fogod venni a változást.

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 szept. 15, 21:26 
Ilona írta:
Szervusz daniduke!

Nálad mi a helyzet a madarakkal,a kecskék nem kezdték újra a költést?
Mostanában nem írtál róluk.

Szia!
Most vedlenek még, így várok az odúval. Remélhetőleg nemsokára befejezik (tényleg, ezt honnan lehet tudni?).
A nimfák kaptak odút, a kecskék meg kidülledt szemekkel bámulták a szomszédot :lol:

Hozzászólás 2009 szept. 15, 20:54 
Szervusz daniduke!

Nálad mi a helyzet a madarakkal,a kecskék nem kezdték újra a költést?
Mostanában nem írtál róluk.

Hozzászólás 2009 szept. 15, 20:16 
madaras86 írta:
Gabikaaa írta:
Sziasztok!

Mi a teendő ha a tojó agresszív a fiókával? Már párosodott újra a hímmel. Amikor a hím kint van csak akkor csinálja, de ha bemegy a hím, akkor befejezi. Mi miatt lehet ez?

Szia!

Úgy érted megtépte?
Alapvetően nem lesz semmi baja a kölyöknek, majd ha kijött a fészekből,kitollasodik. A tojó azért bántja,mert üldözné kifele a fészekből,mert kezdeni újra költeni. De jobb, ha felraksz egy másik odút is és remélhetőleg a tojó majd átmegy abba és ott kezd új fészekaljnak. Szerintem szerencsésebb, ha a másik odút kicsit magasabbra teszed,talán akkor jobban fogja az érdekelni. A hím majd eteti tovább a kölyköket.

Köszönöm a választ!
Igen megtépte. Elsőre nekem is az jutott eszembe, hogy teszek fel egy másik odút, de gondoltam biztos ami biztos megkérdezem inkább itt.

Hozzászólás 2009 szept. 15, 20:13 
Gabikaaa írta:
Sziasztok!

Mi a teendő ha a tojó agresszív a fiókával? Már párosodott újra a hímmel. Amikor a hím kint van csak akkor csinálja, de ha bemegy a hím, akkor befejezi. Mi miatt lehet ez?

Szia!

Úgy érted megtépte?
Alapvetően nem lesz semmi baja a kölyöknek, majd ha kijött a fészekből,kitollasodik. A tojó azért bántja,mert üldözné kifele a fészekből,mert kezdeni újra költeni. De jobb, ha felraksz egy másik odút is és remélhetőleg a tojó majd átmegy abba és ott kezd új fészekaljnak. Szerintem szerencsésebb, ha a másik odút kicsit magasabbra teszed,talán akkor jobban fogja az érdekelni. A hím majd eteti tovább a kölyköket.

Hozzászólás 2009 szept. 15, 17:40 
Sziasztok!

Hozzászólás 2009 szept. 14, 20:54 
Szervusz madaras86!

Gratulálok a szerzeményeidhez.A Walesi hercegnőt sajnos csak képről ismerem,nagyon szép madár,biztos jó fogják érezni magukat nálad.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 143  Következő