Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 aug. 29, 21:41 
Máté írta:
kb 1-2 nappal a kikelés után pusztultak el de ekkor már 2 hetes volt a legnagyobb fióka!(utolsó 2 vagy 3 fióka)

De nagy meleg esetén előfordulhat az is,hogy megfulladtak. Ilyenkor én le szoktam venni az odúk tetejét a kecskéknél. Szerencsére a kecske tojók abszolút nem érzékenyek az ilyen jellegű dolgokra, sose hagyja ott a tojásokat,kölyköket.

Hozzászólás 2009 aug. 29, 21:40 
ez a 4 már nagy és egész nap esznek és csipognak is a kajáért.....szerintem agyonnyomták a frissen kelt kicsiket akik a kajáért könyörögtek!:(

De ennyinek is örülök főleg úgy h akitől vettük azt mondta h nem biztos h idén költ és ha költ is akkor is csak az ősz közepén!Nálam addigra már kirepülnek!:)

Hozzászólás 2009 aug. 29, 21:39 
Jocc55 írta:
Gyanús volt a skarlátszárnyú és penannt(?) formájú kecskepapagáj!
Majd kikupálódik! :)

:D
Bezony, pennant. Csak most elég sok minden össze van zárva, mert még most építem az új részt és amíg nincs kész,addig kénytelenek közösködni. Na de az 4,5m*6m-es lesz(persze felosztva több kisebb részre), arra majd nem panaszkodhatnak.
Kép

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 aug. 29, 21:37 
Máté írta:
nálam is elpusztult 2 talán 3 kis kecske papagáj is!
Szerintem agyon nyomta őket a másik 4 akik viszont már nagyok!
A tojónak első költése!
Előfordul ez ilyen számban?
Rengeteg kaját kapnak és állandóan esznek!

Szerintem 4 kicsi az ideális a kecskéknél.

Hozzászólás 2009 aug. 29, 21:36 
kb 1-2 nappal a kikelés után pusztultak el de ekkor már 2 hetes volt a legnagyobb fióka!(utolsó 2 vagy 3 fióka)

Hozzászólás 2009 aug. 29, 21:34 
nálam is elpusztult 2 talán 3 kis kecske papagáj is!
Szerintem agyon nyomta őket a másik 4 akik viszont már nagyok!
A tojónak első költése!
Előfordul ez ilyen számban?
Rengeteg kaját kapnak és állandóan esznek!

Hozzászólás 2009 aug. 29, 21:33 
Gyanús volt a skarlátszárnyú és penannt(?) formájú kecskepapagáj!
Majd kikupálódik! :)

Hozzászólás 2009 aug. 29, 21:28 
Jocc55 írta:
Nekem ugyanilyen párom van.

Gyönyörűek a madaraid!

Köszi, bár nem a legszerencsésebb a kép a megtépett skarlátszárnyúval:)

Hozzászólás 2009 aug. 29, 21:27 
Nekem ugyanilyen párom van.

Gyönyörűek a madaraid!

Hozzászólás 2009 aug. 29, 21:14 
Szia!

Nem feltétlen gond ez! Nálam se alszik minden pár együtt,sőt. A tojók többnyire az odúban alszanak a hímek az odú tetején. Vagy mindkettő az odú tetején. De van olyan madaram is,nem egy,amelyik a földön alszik elbújva valami mögé. Ettől még tökéletesen költenek együtt, ők nem annyira hűdehajde szerelmes madarak,mint pl a hullámosok,nimfák,stb amik állandóan agyütt vannak. A régi párod mindig egymás mellett volt?

A képen a tieiddel egy idős madarak vannak. Igaz ebből nem lesz semmi,nem hagyom nekik,mert ők tesók. Volt másik 5 véridegen hím a röpdében, meg egyetlen egy,amelyik a tojó tesója volt. Hát nem pont azt fogta ki? Bár ez a kölykös röpde, még én se akartam,hogy költsenek. Meg úgyis megbontom őket és idegennel kerül majd össze.

Kép

Ilona írta:
Szervusz madaras86!

Az új kis kecskéknek még nem akartam fészket adni,ezért az egyiket kivettem a röpdéből,a másiknak meg elzártam a bejáratát.
Azt hittem,hogy a tetején elüldögélnek a madárkák együtt.Az eredmény, a hím éjszakára felül a fészek tetejére,a tojó meg az egyik sarokban leül a földre.Remélem azért hamarosan összefognak szokni.Nincs közöttük balhé,de a tojó ritkán megy oda pl.a magból enni,ha a hím eszik.
Gondolom az ivarérettséggel minden rendbe jön közöttük.?

Hozzászólás 2009 aug. 27, 20:20 
Szervusz madaras86!

Az új kis kecskéknek még nem akartam fészket adni,ezért az egyiket kivettem a röpdéből,a másiknak meg elzártam a bejáratát.
Azt hittem,hogy a tetején elüldögélnek a madárkák együtt.Az eredmény, a hím éjszakára felül a fészek tetejére,a tojó meg az egyik sarokban leül a földre.Remélem azért hamarosan összefognak szokni.Nincs közöttük balhé,de a tojó ritkán megy oda pl.a magból enni,ha a hím eszik.
Gondolom az ivarérettséggel minden rendbe jön közöttük.?

Hozzászólás 2009 aug. 24, 22:13 
Ja,akkor meg nem is vészes. Lehet csak nálam van így,de nagyon sok olyan párom van ami első költésre nem volt túl sikeres. Második költésnél meg már tökéletesen neveltek.

Gabikaaa írta:
madaras86 írta:
Más volt ott a gond, ha esetenként 7-8 kölyköt is felnevelnek, nem hiszem,hogy háromnál ügyetlenkednének és agyontaposnák.

Gabikaaa írta:
Sziasztok!

Sajna a legkisebb fióka elpusztult, ma vettem észre. Szerintem agyonnyomták a szülők szegényt.
A másik 2 fióka viszont nagyon gyorsan iperedik. Ma meggyűrűztem az idősebbiket.

Nem tudom mi lehetett a gond. Ez az első költésük, bízom benne, hogy a másik kettő rendben lesz. Mindent megkapnak, hogy sikeres legyen a költés.

Hozzászólás 2009 aug. 24, 22:10 
Ilona írta:
Tulajdonképpen,hány tenyészpárod van?Már maga a napi etetés is sok munkával járhat,de hogy tudod praktikusan megoldani a rendszeres takarítást?Ha jól látom a képeken,az etető és itató részek nem a röpdék alján vannak,hanem a hálóra vannak felakasztva?Esetleg úgy oldottad meg,hogy a kaja maradék és az ürülkék lepotyog olyan helyre ahonnét könnyen,zavarás nélkül kitudod pucolni?Az ötletek miatt kérdezem,mert jövőre ,a praktikusabb tisztítás érdekében,át kell építenünk a röpdénket.

Hát ez nehéz kérdés......épp változóban van,mert pár hónapja állítottam be 3 párt, meg most van ismét 3 pár sárgám és 2-3 pár tarkám amit tervezek beállítani az öregebb párok helyett. Jelenleg mondjuk úgy,hogy 10párom van, de a cserék után lesz kb 13pár. Ők az egyik kedvenc madaraim, velük kezdtem a madarászást,így nagyon a szívemhez nőttek. Azért az a 13 pár már sok, valószínűleg le lesz még redukálva ez a szám,csak nagyon nehéz dönteni.

Hozzászólás 2009 aug. 24, 22:09 
madaras86 írta:
Más volt ott a gond, ha esetenként 7-8 kölyköt is felnevelnek, nem hiszem,hogy háromnál ügyetlenkednének és agyontaposnák.

Gabikaaa írta:
Sziasztok!

Sajna a legkisebb fióka elpusztult, ma vettem észre. Szerintem agyonnyomták a szülők szegényt.
A másik 2 fióka viszont nagyon gyorsan iperedik. Ma meggyűrűztem az idősebbiket.

Nem tudom mi lehetett a gond. Ez az első költésük, bízom benne, hogy a másik kettő rendben lesz. Mindent megkapnak, hogy sikeres legyen a költés.

Hozzászólás 2009 aug. 24, 22:02 

Gabikaaa írta:
Sziasztok!

Hozzászólás 2009 aug. 24, 21:05 
Sziasztok!

Hozzászólás 2009 aug. 23, 10:08 
madaras86 írta:
Mindenkinél költés van? Nálam szerencsére a párok többsége leállt, jelenleg csak 7pár költ:D A többi gondolom majd szeptember körül kezd újra, ami ideálisabb is, főleg ha még a hőség is ismét bejön.

Tulajdonképpen,hány tenyészpárod van?Már maga a napi etetés is sok munkával járhat,de hogy tudod praktikusan megoldani a rendszeres takarítást?Ha jól látom a képeken,az etető és itató részek nem a röpdék alján vannak,hanem a hálóra vannak felakasztva?Esetleg úgy oldottad meg,hogy a kaja maradék és az ürülkék lepotyog olyan helyre ahonnét könnyen,zavarás nélkül kitudod pucolni?Az ötletek miatt kérdezem,mert jövőre ,a praktikusabb tisztítás érdekében,át kell építenünk a röpdénket.

Hozzászólás 2009 aug. 22, 11:46 
Az én gyűrűim is 4,5-esek.

Hozzászólás 2009 aug. 22, 11:09 
Gabikaaa írta:
Sziasztok!

Tegnap volt 6 napos az első fióka. Megpróbáltam meggyűrűzni, de még leesik a lábáról a gyűrű. Nálatok mi a helyzet a gyűrűzéssel? Mikor szoktatok?

Helló!

Mint már írtam olyan 8-10 napos koruk között próbáld meggyűrűzni őket. Bár nem tudom milyen nagyságú gyűrűvel próbálkoztál, Én 4,5-es gyűrűt raktam rájuk.
Íme egy kép a múlt hétről, azóta már kirepültek.

Kép

Hozzászólás 2009 aug. 22, 8:16 
Sziasztok!

Tegnap volt 6 napos az első fióka. Megpróbáltam meggyűrűzni, de még leesik a lábáról a gyűrű. Nálatok mi a helyzet a gyűrűzéssel? Mikor szoktatok?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 143  Következő