Szia!
Nem feltétlen gond ez! Nálam se alszik minden pár együtt,sőt. A tojók többnyire az odúban alszanak a hímek az odú tetején. Vagy mindkettő az odú tetején. De van olyan madaram is,nem egy,amelyik a földön alszik elbújva valami mögé. Ettől még tökéletesen költenek együtt, ők nem annyira hűdehajde szerelmes madarak,mint pl a hullámosok,nimfák,stb amik állandóan agyütt vannak. A régi párod mindig egymás mellett volt?
A képen a tieiddel egy idős madarak vannak. Igaz ebből nem lesz semmi,nem hagyom nekik,mert ők tesók. Volt másik 5 véridegen hím a röpdében, meg egyetlen egy,amelyik a tojó tesója volt. Hát nem pont azt fogta ki? Bár ez a kölykös röpde, még én se akartam,hogy költsenek. Meg úgyis megbontom őket és idegennel kerül majd össze.
Ilona írta:
Szervusz madaras86!
Az új kis kecskéknek még nem akartam fészket adni,ezért az egyiket kivettem a röpdéből,a másiknak meg elzártam a bejáratát.
Azt hittem,hogy a tetején elüldögélnek a madárkák együtt.Az eredmény, a hím éjszakára felül a fészek tetejére,a tojó meg az egyik sarokban leül a földre.Remélem azért hamarosan összefognak szokni.Nincs közöttük balhé,de a tojó ritkán megy oda pl.a magból enni,ha a hím eszik.
Gondolom az ivarérettséggel minden rendbe jön közöttük.?