Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 aug. 4, 18:18 
Máté írta:
Köszönöm a gyors választ!
a laktiferm az micsoda?
A salátára vigyázunk a hasmenés miatt abból is csak annyit kapnak amennyit rövid idő alatt megesznek h ne tudjanak azon élni egész nap!:)

LAKTIFERM M por

Probiotikum szárnyasok, baromfi részére

Célállat: Szárnyas, baromfi.

Leírás:
A szárnyasok egészséges bélflóráját visszapótló és fenntartó probiotikum. Az emésztés és az erőnlét javítására szolgáló természetes hatóanyagú készítmény. A stabil bélflóra által csökkennek a stresszhatások és a gyógyszer felhasználás, valamint az emésztőrendszeri megbetegedések (elhalásos bélgyulladás, elhullás, stb.).
Elkerülhetők a gyógyszerezések mellékhatásai, a gyógyszercsapda.
Természetes anyag, magas hatóanyagszint.
Intenzív hizlalásnál kiváló adalék, gyógyszeres kezelések után az állatok felépülése gyorsabb!

Összetétel:
- Szőlőcukor: 90 %
- Tejsavtermelő baktériumok koncentrátum: 8 %
(Enterococcus Faecium (E1708), Lactobacillus plantarum, Pediococcus ac.)
- Vitamin premix: 2 %

Összetevők:
- Élő tejsavbaktériumok keveréke grammonként 1 x 10 a kilencediken CFU/gr

Beltartalom / kg:
- A-vitamin: 800.000 NE
- D3-vitamin :250.000 NE
- E-vitamin: 2.000 mg
- K3-vitamin: 200 mg
- B1-vitamin: 250 mg
- B2-vitamin: 750 mg
- B6-vitamin: 200 mg
- B12-vitamin: 2 mg
- Pantoten sav: 1.500 mg
- Niacin: 4.000 mg
- Folsav: 20 mg
- Biotin: 10 mg
vitaminok tiszta szőlőcukorban

Felhasználható:
- hasmenések megelőzésére,
- az egészséges bélműködés fenntartására,
- stresszhatások kivédésére,
- a gyógyszerfelhasználás jelentős mérséklésére,
- az elhullás csökkentésére.

Alkalmazás módja:
Felhasználható ivóvízben, száraz és nedves takarmányban, valamint permet formában.

Adagolás:
3-5 g (kávéskanál) 10 liter ivóvízhez vagy 100 gr / 150 kg takarmányban.

Szermaradvány, várakozási idő: Nincs.

Kiszerelés: 100 gr, 200 gr, 1 kg zacskós és 12,5 kg vödrös kivitelben.

Eltartható: Felbontatlanul, eredeti zárt csomagban hűvös helyen gyártástól számított 6 hónapig.

Felhasználható: A csomagoláson jelzett időpontig.

Engedélyszám: III-2/30-163/92.

Forrás: A termék csomagolásán található tájékoztató.

Hozzászólás 2009 aug. 4, 17:02 
Köszönöm a gyors választ!
a laktiferm az micsoda?
A salátára vigyázunk a hasmenés miatt abból is csak annyit kapnak amennyit rövid idő alatt megesznek h ne tudjanak azon élni egész nap!:)

Hozzászólás 2009 aug. 4, 15:32 
Máté írta:
lágy eleség az csak a tojás lehet vagy van valami más is?
1 pár kecske 2 pár hullámos és 1 pár nimfa vannak egy helyen de ebből most csak a kecskék és 1 hullámos pár költ! (nagy helyen)
mennyi tojást adjak szerintetek nekik?
Most minden nap kapnak 1 tojás mellett salátát és répát is és eddig nem volt semmi gond a fiókaneveléssel de nem is szeretném hogy legyen!!

Én pl ebben a pillanatban készítek nekik, lágyeleséget. Reszelt répa + porrá darált háztartási keksz összekeverve + egy kicsi laktiferm bele.
Tojásból mindenképpen annyit kapjanak, amennyit pár órán belül elfogyasztanak, mert könnyen romlik. A salátával óvatosabban kell bánni, mert könnyen hasmenésük lesz tőle.
Aztán próbálkozhatsz főtt rizzsel is.

Hozzászólás 2009 aug. 4, 15:13 
lágy eleség az csak a tojás lehet vagy van valami más is?
1 pár kecske 2 pár hullámos és 1 pár nimfa vannak egy helyen de ebből most csak a kecskék és 1 hullámos pár költ! (nagy helyen)
mennyi tojást adjak szerintetek nekik?
Most minden nap kapnak 1 tojás mellett salátát és répát is és eddig nem volt semmi gond a fiókaneveléssel de nem is szeretném hogy legyen!!

Hozzászólás 2009 aug. 4, 15:11 
A kecske elvileg megfér a katalinnal. Elég békés madár a testméretéhez képest.

Hozzászólás 2009 aug. 4, 15:04 
hali
Azt szeretném megkérdezni, h a kecske papagáj megfér e a katalinnal 1 voilerben?
Jah és valakinek kell tavaszi fahéj hím kecske? Helyhiány miatt eladók. :(

Hozzászólás 2009 aug. 4, 12:51 
Az enyémekre úgy napjában egyszer jön rájuk a repülhetnék. Akkor aztán össze-vissza. De úgy látom, hogy nálam az 1,25*1,25-ös 2 m magas hely bőven elég a párnak.

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 aug. 4, 11:53 
madaras86 írta:
Na akkor sorba:)

2*1*2m? :D Akár tovább is bonthatnád, bőven elférnek.

Hát gondoltam én is, hogy elférnek, de utána olvastam, és valami 2x1,5x3-at írtak minimumnak.... Mondjuk egy jákó párnak meg feleekkorát... ez már gyanús 8)
De azért megkérdeztem, mégis mivan, ha, de megnyugodtam...

Hozzászólás 2009 aug. 3, 22:55 
Na akkor sorba:)

Lágyeleséget adhatsz nekik végig, de felesleges. Költés előtt szoktam nekik adni,akkor sem minden nap,csak hetente 2-3szor. Miközben költ nem szoktam adni,esetleg hébe-hóba......Aztán ahogy kikeltek a kölykök, naponta töbször kapják. Költés közben nem adom, mert felesleges a tojás meg elég drága:)

2*1*2m? :D Akár tovább is bonthatnád, bőven elférnek.

A felesleges szaporulat nagy része az expressz.hu-n keresztül kerül eladásra itthonról, sokat pedig Monorról visznek el.

Hozzászólás 2009 aug. 3, 16:03 
Üdv.madaras86!

Jó lenne megbízható ismerős tenyésztőtől venni madarat,az a biztos.
Te hol szoktad eladni a szaporulatot?

Hozzászólás 2009 aug. 3, 14:31 
Végre elválasztottuk a röpdét, így a kecskék és a nimfák is külön vannak 8) :D
Most 2x1x2m-es helyük lett, gondolom elég nekik, nem?
Kép
Kép

Hozzászólás 2009 aug. 3, 12:58 
Lágyeleséget csak a fiókák kelése után kell adni?

Hozzászólás 2009 aug. 3, 11:45 
A kotlás elkezdésétől. Csak honnan tudod,hogy mikortól kotlik a tojód? Attól,hogy az odúban van még nem tuti,hogy üli is a tojásokat rendesen. Szerintem a hőmérséklet, évszak is befolyásoló tényező lehet. Meg a kelési idő szerintem hosszabb,mint a könyvekben,bár nem tudom,hogy mennyi. Sose számolom a napokat,mégis mindig tudom mikor kell elkezdeni a lágyeleséget adni. Érződik az a madarak viselkedésén, nameg meg lehet hallani a fióka sipákolását.

Gabikaaa írta:
Üdv Nektek!
A 20-23 nap kelési időt, mikortól kell számolni? A tojás lerakásától vagy a kotlás megkezdésétől. Eddig úgy néz ki ránézésre, hogy az 5 tojásból 4 fias. Egyiknek más a színe és fényesebb is.

Hozzászólás 2009 aug. 3, 11:43 
Hát,nekem sárgáim vannak,esetleg tarka, zöldben nem tudok segíteni. De ha Monorra kijutsz, tuti lesz. Inkább a zöld színt javaslom,mint a fahéjat, ha szaporulatod lesz a vad szín jobban eladható,mint a fahéj. Legalábbis régen ez volt, gondolom nem változtak nagyon az igények.

Ilona írta:
Nekem a zöld és a fahéj színű tetszik,még nem tudom hol fogok kapni.
a környéken nem ismerek megbizható tenyésztőt,leghamarabb Monor
jöhet szóba,de nehezen tudunk eljutni a bőrzére.
A röpdét természetesen fertőtlenitem,a mostani hím pedig külön kalitkába kerül.

Hozzászólás 2009 aug. 3, 11:27 
Üdv Nektek!

A 20-23 nap kelési időt, mikortól kell számolni? A tojás lerakásától vagy a kotlás megkezdésétől. Eddig úgy néz ki ránézésre, hogy az 5 tojásból 4 fias. Egyiknek más a színe és fényesebb is.

Hozzászólás 2009 aug. 2, 20:49 
Nekem a zöld és a fahéj színű tetszik,még nem tudom hol fogok kapni.
a környéken nem ismerek megbizható tenyésztőt,leghamarabb Monor
jöhet szóba,de nehezen tudunk eljutni a bőrzére.
A röpdét természetesen fertőtlenitem,a mostani hím pedig külön kalitkába kerül.

Hozzászólás 2009 aug. 2, 15:09 
madaras86 írta:
A kecskék alapvtően nagyon kíváncsi madarak,úgyhogy elvileg nagyon könnyen rászoktathatók bármire. Aért kivételek vannak. Szerintem minél többféle dolgot kap,annál könnyebben elfogadja az új dolgokat is. De pl az én kecskéim többsége meg a sárgájáért nem rajong,inkább a tojás fehérjét szeretik. De aért megeszik minden részét,csak látszik,hogy előbb a fehérje részt próbálja kiválogatni.
Én nem vagyok állatorvos,csak a gyakorlati tapasztalataimat tudom mondani,illetve amit hallottam. Pl hallottam oylat,hogy nem megfelelő táplálás esetén már fióka korban eldőlhet, hogy a madár nemzőképes lesz-e,mertnogy nem úgy fejlődnek az ivarszervek,stb. Nem tudom, nem értek hozzá, de érdemes lenne utána járni. Bár logikusnak tűnik.
A lassúság komótosság vagy valóban öregségre,vagy betegségre utal. A meg hogy a fejét lógatja, az nagyon gáz, abszolút nem normális. Hogy a fészek tetején alszik, abban semmi meglepő nincs. Tegnap éjszaka benéztem az egyik kölykös röpdébe, 20onegynéhány kecske van most abban. Egyetlen egy sem volt az ülőkön:) Éjszakára behúzódnak az odúkba,odúk tetejére,mögé,kis sarkokba. Jellemző a kecskékre. De a költőpárjaim se alszanak a ülőrudakon. Vagy az odúban, vagy a tetején.

Én helyedben elkülöníteném azt a hímet és lefertőtleníteném jól a helyüket, csak utána tennék bele új madarat. Milyen színűeket akarsz egyébként? Fiatalt vegyél, azzal nem vágnak át. Vagy megbízható helyről.

Azt már én is észrevettem, hogy a kecskéim inkább a lapos helyeken alszanak, mint az ülőrúdon. Délutánonként egy osb lapon, egy tálkához hozzábújva szoktak napozni :P

Hozzászólás 2009 aug. 2, 10:05 
A kecskék alapvtően nagyon kíváncsi madarak,úgyhogy elvileg nagyon könnyen rászoktathatók bármire. Aért kivételek vannak. Szerintem minél többféle dolgot kap,annál könnyebben elfogadja az új dolgokat is. De pl az én kecskéim többsége meg a sárgájáért nem rajong,inkább a tojás fehérjét szeretik. De aért megeszik minden részét,csak látszik,hogy előbb a fehérje részt próbálja kiválogatni.
Én nem vagyok állatorvos,csak a gyakorlati tapasztalataimat tudom mondani,illetve amit hallottam. Pl hallottam oylat,hogy nem megfelelő táplálás esetén már fióka korban eldőlhet, hogy a madár nemzőképes lesz-e,mertnogy nem úgy fejlődnek az ivarszervek,stb. Nem tudom, nem értek hozzá, de érdemes lenne utána járni. Bár logikusnak tűnik.
A lassúság komótosság vagy valóban öregségre,vagy betegségre utal. A meg hogy a fejét lógatja, az nagyon gáz, abszolút nem normális. Hogy a fészek tetején alszik, abban semmi meglepő nincs. Tegnap éjszaka benéztem az egyik kölykös röpdébe, 20onegynéhány kecske van most abban. Egyetlen egy sem volt az ülőkön:) Éjszakára behúzódnak az odúkba,odúk tetejére,mögé,kis sarkokba. Jellemző a kecskékre. De a költőpárjaim se alszanak a ülőrudakon. Vagy az odúban, vagy a tetején.

Én helyedben elkülöníteném azt a hímet és lefertőtleníteném jól a helyüket, csak utána tennék bele új madarat. Milyen színűeket akarsz egyébként? Fiatalt vegyél, azzal nem vágnak át. Vagy megbízható helyről.

Hozzászólás 2009 aug. 2, 9:01 
Üdv.madaras86!

Megértem,hogy a Te tapasztalatoddal nem értesz egyet velem.
Abban az időben amikor a pintyeket tartottam,nem volt terméketlen madaram.Előfordult,hogy nem tetszett nekik az elhelyezés ,nem építettek fészket,de változtattam rajta,biztonságban érezték magukat és költöttek.
A beltenyésztettség akkor még nem volt ekkora gond,mint most.
Nincs nagy tapasztalatom a papagájokkal ,de ezt a madarat akkor sem értem.Sok mindent nem eszik meg amit a tojóm megevett,sárgarépa,főtt tészta ,rizs,a tojásból is csak a sárgáját.Tudom,hogy a megszokások rabjai
és nehéz egy-egy új dologra rászoktatni.Amennyiben korábban rosszul etették,ezalatt az öt hónap alatt,már változhatott volna.Mozog repdes,de sokkal komótosabb mint a tojóm volt.Egy lábon pihen,de előfordul,hogy
nem dugja hátra a fejét,hanem lógatja és úgy alszik.Éjszaka a fészek tetején ülve alszik,nem az ülőfán.
Mi a véleményed,szeretném tudni.

Hozzászólás 2009 aug. 2, 0:51 
Sziasztok!

Azért ezt a terméketlenség dolgot durva a korra fogni. 8-10 éves kecske hím is költhet egész szépen. Illetve volt olyan párom, ami másfél-két évet pihent a gyakori költések után és utána kezdte újra. De valóban, az ilyenek többnyire eladásra kerülnek. Van akinek csak hobbinak, dísznek kell a madár, egy terméketlen madár erre tökéletesen alkalmas lehet. Egy öreg madarat már gázabb rásózni valakire.

Csináltam pár képet a fiataljaimról, bár soha nem sikerül úgy, hogy mind rajta legyen.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 143  Következő