Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 júl. 21, 16:52 
daniduke írta:
madaras86 írta:
Nálam is van olyan pár amelyik eddig tökéletesen költött(5-7 kölyköt), most a nyolc tojásból egy lett fias:S Jobban örültem volna,ha le se tojt volna a tojó. Nagyon vedlenek a kecskéim,de szerencsére elég gyorsan jönnek is helyre, megint nem marad köztük beteg tollazatú:)

Hogyhogy most vedlenek a madarak? Én úgy tudtam, hogy ősszel és tavasszal... Nálam is mostanában volt, de szépek lettek:)

madaras86 írta:
Bár már most összekenik a szép új tollukat nektarinnal, most érik a fánkon a termés,bár lassan elfogy:( De akkor meg jön az őszibarack.

Milyen fátok van?

Hát nem tudom, nálam rendszeresen nyáron vedlenek a madarak,legalábbis ekkor a legdurvánn, farok is kihullik, stb. Bár azt hiszem többnyire áthúzódik augusztusra,de most korábban kezdték. A skarlátszárnyújaim túl is vannak rajta. Persze így két évesen se mutatták meg,hogy milyen neműek lesznek:( Vagy lét tojó....Majd jövőre kiderül.

A fánk? Oda írtam azt is,hé!:) Nektarin! De nevezhetjük kopasz baracknak is. Ha jól tudom akkor az őszibarackból és a szilvából hozták létre.

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 júl. 21, 16:06 
madaras86 írta:

Volt oylan pár ami az OSB odút kirágta(illetve a tojó művelte egyedül), az odúd oldalfala pedig furnér?

Nálam is OSB van, vicces, hogy fel bírnak az oldalán mászni, mint a pókember 8)

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 júl. 21, 16:04 
madaras86 írta:
Nálam is van olyan pár amelyik eddig tökéletesen költött(5-7 kölyköt), most a nyolc tojásból egy lett fias:S Jobban örültem volna,ha le se tojt volna a tojó. Nagyon vedlenek a kecskéim,de szerencsére elég gyorsan jönnek is helyre, megint nem marad köztük beteg tollazatú:)

Hogyhogy most vedlenek a madarak? Én úgy tudtam, hogy ősszel és tavasszal... Nálam is mostanában volt, de szépek lettek:)

madaras86 írta:
Bár már most összekenik a szép új tollukat nektarinnal, most érik a fánkon a termés,bár lassan elfogy:( De akkor meg jön az őszibarack.

Milyen fátok van?

Hozzászólás 2009 júl. 21, 13:21 
Elvileg ma esedékes a harmadik tojás, abban az esetben ha tényleg 2 naponta tojik. Azt jól tudom, hogy kb a 2-3. tojásnál kezdi el ülni őket?

Hozzászólás 2009 júl. 21, 11:34 
Majd ha elül a tojó,akkor kezd rágni. Nálam se volt gond az odúcserével sose a kecskéknél. Nyugodtan kicserélhettem az odújukat,ha gond volt a régivel, sőt volt olyan,hogy kényszer helyzet volt és a madárházból be kellett vinnem egy régi páromat a garázsba egy kisebb,más alakú kalitkába. Ekkor már kölykeik voltak,me gmég tojás is volt alatta. Lazán felnevelte őket, nem gondolkozott túl sokat rajta,hogy elfogadja-e az új helyet. A kecske nagyon jófej papagáj, nem véletlen az egyik kedvencem:)

Gabikaaa írta:
madaras86 írta:
Gratula!

De Ú jaj,miből van ez az odú????
Ha nincs szerencséd és rágós a párod,akkor már most előre látom a sorsát:S Nekem volt oylan párom, aminek az odún belül a fát tetőléc fogta össze. Azt képes volt elrágni,bár nem egy költés alatt. És ne tévesszen meg az,hogy az odún kívül a röpdében semmit nem rágnak! Volt oylan pár ami az OSB odút kirágta(illetve a tojó művelte egyedül), az odúd oldalfala pedig furnér? Azt tuti kivégzik elég hamar, ha szerencséd van egy költést kibír.

Azóta átköltöztettem másik odúba a tojásokat. Szerencsére a kecskék is elfogadták és bejár rendesen a tojó. A képeken látható odú padlólapból van. Úgyhogy nem is attól féltem, hogy kirágják mert nagyon erős, kemény anyag, hanem nem tudtam rendesen megoldani a felfogatást; és a felfogató kampót magába a padlólap profiljába tudtam belecsavarozni. Szerencse, hogy megnéztem a felfogatást, mert már gyengült. De úgy néz ki, hogy ez most jó. Amúgy szerencsére nem nagyon rágnak, ezen a régi odún sem volt rágásra utaló nyom. Azért ellenőrzöm az odú állapotát.

Hozzászólás 2009 júl. 21, 10:51 
madaras86 írta:
Gratula!

Ha nincs szerencséd és rágós a párod,akkor már most előre látom a sorsát:S Nekem volt oylan párom, aminek az odún belül a fát tetőléc fogta össze. Azt képes volt elrágni,bár nem egy költés alatt. És ne tévesszen meg az,hogy az odún kívül a röpdében semmit nem rágnak! Volt oylan pár ami az OSB odút kirágta(illetve a tojó művelte egyedül), az odúd oldalfala pedig furnér? Azt tuti kivégzik elég hamar, ha szerencséd van egy költést kibír.

Azóta átköltöztettem másik odúba a tojásokat. Szerencsére a kecskék is elfogadták és bejár rendesen a tojó. A képeken látható odú padlólapból van. Úgyhogy nem is attól féltem, hogy kirágják mert nagyon erős, kemény anyag, hanem nem tudtam rendesen megoldani a felfogatást; és a felfogató kampót magába a padlólap profiljába tudtam belecsavarozni. Szerencse, hogy megnéztem a felfogatást, mert már gyengült. De úgy néz ki, hogy ez most jó. Amúgy szerencsére nem nagyon rágnak, ezen a régi odún sem volt rágásra utaló nyom. Azért ellenőrzöm az odú állapotát.

Hozzászólás 2009 júl. 21, 10:37 
Gratula!

Gabikaaa írta:
Hétvégére megleptek a kecskék:

Kép

Kép

Hozzászólás 2009 júl. 21, 10:33 
Ilona írta:
Üdv.madaras 86!

Igazad volt ,úgy tünik megint üresek a tojások.Július 4-én találtam az első
két tojást,tegnap többször,ma pedig reggel óta nincs a tojó a fészekben.
Úgy tűnik nem lesz szerencsém ezzel a párral :( pedig a kajába mindent
igyekszem nekik megadni.

Elképzelhető,hogy csak a vedlés miatt üresek most a tojások. Nálam is van olyan pár amelyik eddig tökéletesen költött(5-7 kölyköt), most a nyolc tojásból egy lett fias:S Jobban örültem volna,ha le se tojt volna a tojó. Nagyon vedlenek a kecskéim,de szerencsére elég gyorsan jönnek is helyre, megint nem marad köztük beteg tollazatú:) Bár már most összekenik a szép új tollukat nektarinnal, most érik a fánkon a termés,bár lassan elfogy:( De akkor meg jön az őszibarack.
A meleg is betett a madaraimnak költés terén,de nem baj majd augusztus végén,szeptemberben újra kezdik. Bár most is van több pár ami alatt kicsi kölykök vannak.
Ha úgy látod jónak hamarosan itt van Monor, cseréld le a hímedet! És ha lehet fiatal, 6hónap körüli madarat vegyél, az még nincs kipróbálva, de már viszonylag hamar ivarérett lesz.

Hozzászólás 2009 júl. 21, 8:40 
Üdv.madaras 86!

Igazad volt ,úgy tünik megint üresek a tojások.Július 4-én találtam az első
két tojást,tegnap többször,ma pedig reggel óta nincs a tojó a fészekben.
Úgy tűnik nem lesz szerencsém ezzel a párral :( pedig a kajába mindent
igyekszem nekik megadni.

Hozzászólás 2009 júl. 20, 20:56 
Hétvégére megleptek a kecskék:

Kép

Kép

Hozzászólás 2009 júl. 16, 23:16 
Gabikaaa írta:
Madaras86!

Múltkor kérdezted, hogy a kecskéim honnan származnak. Megnéztem a gyűrűt. A tenyésztő csornai, Töreki István (H02-013)

Köszi!

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 júl. 16, 17:06 
Gabi!

Én is ugyanilyen kecskepárt kaptam! :)

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 júl. 14, 23:27 
A csornai egyesületnél tag, de ha jól emlékszem, harkai. Egyszer voltam nála. :)

Hozzászólás 2009 júl. 14, 23:06 
Madaras86!

Múltkor kérdezted, hogy a kecskéim honnan származnak. Megnéztem a gyűrűt. A tenyésztő csornai, Töreki István (H02-013)

Hozzászólás 2009 júl. 14, 15:08 
Pár új kép a kecskékről:

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2009 júl. 14, 15:02 
Sziasztok!
Régen nem írtam idre egyéb elfoglatságaim miatt. De most gondoltam teszek fel én is néhány friss képet. Az első költésük nem sikerült a kecskéknek. Most úgy néz ki hogy már lesz valami. :) Most kb. egy hetesek a zöld fiókák, pontosan nem tudom mivel nem voltam itthon mikor keltek.
Íme két kép róluk:
Kép

Kép

Hozzászólás 2009 júl. 10, 21:52 
Etetni fog, ha lesz kölyök. A probléma esetleg azzal lehet, hogy ismét nem lesznek jók a tojások, ha a hím már vedlett mikor pározniuk kellett volna.

Ilona írta:
madaras86 írta:
Nincs gond, nálam is van pár a költőpárok közül, amik már elkezdték a vedlést. Jobb is, ha ebben a hőségben nem nagyon költenek.

De nálam a tojó négy tojáson ül,remélem a hím azért fog rendesen etetni?

Hozzászólás 2009 júl. 10, 15:39 
[quote="madaras86"]Nincs gond, nálam is van pár a költőpárok közül, amik már elkezdték a vedlést. Jobb is, ha ebben a hőségben nem nagyon költenek.

De nálam a tojó négy tojáson ül,remélem a hím azért fog rendesen etetni?

Hozzászólás 2009 júl. 10, 15:10 
Nincs gond, nálam is van pár a költőpárok közül, amik már elkezdték a vedlést. Jobb is, ha ebben a hőségben nem nagyon költenek.

Ilona írta:
Gondom van,a kecske hímem szórja a tollait.Korai még a vedlés,vagy nálatok is előfordult? :(

Hozzászólás 2009 júl. 10, 14:43 
Gondom van,a kecske hímem szórja a tollait.Korai még a vedlés,vagy nálatok is előfordult? :(

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 143  Következő