Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 júl. 7, 20:42 
Fejlemények kecske ügyben. Ma délután fél 7 körül párosodtak a kecskéim, közben a tojó elég érdekes hangokat adott ki. A hím pedig a párosodás előtt is és utána is hajlongott a tojó előtt.
Jó volna, ha lenne belőlük valami...

Hozzászólás 2009 júl. 7, 15:22 
Szia Gabikaaa!

Ne bízz meg a kecskékben! Az én hímem egy nagyon nyugodt madár.
A röpdém alján van két rész ahonnét tudok takarítani,az etető tálcánál
nagyon alacsony alacsony rész van kb.6cm magas és 3ocm széles.
Kihúztam a tálcát tisztítani ,a tojó a fészekben,a hím a legmagasabb
ülőfán,mi baj lehet? Épp csak letettem a tálcát,visszafordulok és a hím már lent leste,hogy ott kilehet jönni. :roll:

Hozzászólás 2009 júl. 7, 13:06 
Szia Jocc55!
Néha elnézek 1-2 börzére. Őszintén szólva arra számítottam, hogy a csornai börze nagyobb lesz; mivel, hogy közel van Győr. Ezt a pár kecskét találtam érdemlegesnek megvételre. Voltak ugyan szép rózsás törpék is, de azokat én nem tartok.

Madaras86:
A törpéknek raktam végig odúkkal. A kecskéknek egyenlőre csupaszon van a vas. Vagy azt csinálom, hogy egy deszkát teszek végig a vas profilon, vagy pedig valamivel beburkolom. Még nem vettem észre, hogy a kecskék bejárnának az odúba.

Hozzászólás 2009 júl. 7, 11:27 
Pont a szelídségük miatt tarts tőlük! Nem fogja őket érdekelni, ha közben hozzád kell érni repülés közben..... Ráadásul a kecske jellemzően nem csak felfele megy,mint a többi madár, hanem lefele a talaj fele is. Basszus,hány odút raktál te a kecskéknek,ha az a vas végig lett odúval rakva?:D

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 júl. 7, 10:18 
Jee! Gabee! Szoktál járni börzékre?
Csornán szokott lenni! De nem tudom, pontosan, hogy mikor lesz a következő! Ha gondolod esetleg majd összefuthatunk! :)

Hozzászólás 2009 júl. 7, 8:32 
madaras86 írta:
Szia Ilona! Hajrá,drukkolok,remélem összejön:)

Szia Gabika! Másik fórumon láttam, hogy az új madárházad előtt nincs zsilip, ott törpékről volt szó,hogy nem jönnek ki,mert a felső részbe menekülnek majd. Na a kecskéknél sokkal jobban vigyázz, kifejezetten jellemző rájuk,hogy az alsó részekben is röpködnek és kirepülnek az ember mellett. Nekem van zsilipem,de ha bemegyek hozzájuk 10alkalomból legalább 5-6X kirepülnek mellettem a zsilip részbe. A madárházadon síkpala van? A kecskék honnan származnak? Jónak néznek ki. A tojó egyébként nagyon úgy áll,mintha már tojás lenne benne,bár ez lehet véletlen elkapott póz is. Még egy jó tanács,ha nem veszed zokon: látom a törpék felülnek a vasra. Ha tudsz,akkor tegyél a léc fölé egy deszkát,vagy egy lécet, hogy ne tudjanak a vasra ülni, a lécre meg ülhetnek. Később a kecskék is fel fognak rá ülni és amelyik madarat télen is kint hagyod benne, könnyebben lefagyhat a lába ha a vason éjszakázik.

Szia Madaras86!
Hát hidd el, hogy én a törpéktől sokkal jobban tartok. Ők vadak és össze-vissza röpködnek ha bemegyek hozzájuk. A kecskékről azért azt nem mondom, hogy szelídek. Ők is elég mozgékonyak, de szerencsére amikor bemegyek, ők nyugodtan megvannak. Azt nem tudom, hogy tojásos e. Úgyis kiderül a napokban.
A vasat már megoldottam a törpéknél. Sorban odúkat tettem fel rá, tulajdonképpen pontosan az odúk miatt lett felhegesztve az a profil.
Jahh, a kecskéket Csornán vettem egy úrtól, aki tenyészti őket. Az egyik gyűrűs csak, de akkor megnézem majd a gyűrűjét.
Köszönöm az észrevételeket!

Üdv: Gabikaaa

Hozzászólás 2009 júl. 6, 22:46 
Szia Ilona! Hajrá,drukkolok,remélem összejön:)

Szia Gabika! Másik fórumon láttam, hogy az új madárházad előtt nincs zsilip, ott törpékről volt szó,hogy nem jönnek ki,mert a felső részbe menekülnek majd. Na a kecskéknél sokkal jobban vigyázz, kifejezetten jellemző rájuk,hogy az alsó részekben is röpködnek és kirepülnek az ember mellett. Nekem van zsilipem,de ha bemegyek hozzájuk 10alkalomból legalább 5-6X kirepülnek mellettem a zsilip részbe. A madárházadon síkpala van? A kecskék honnan származnak? Jónak néznek ki. A tojó egyébként nagyon úgy áll,mintha már tojás lenne benne,bár ez lehet véletlen elkapott póz is. Még egy jó tanács,ha nem veszed zokon: látom a törpék felülnek a vasra. Ha tudsz,akkor tegyél a léc fölé egy deszkát,vagy egy lécet, hogy ne tudjanak a vasra ülni, a lécre meg ülhetnek. Később a kecskék is fel fognak rá ülni és amelyik madarat télen is kint hagyod benne, könnyebben lefagyhat a lába ha a vason éjszakázik.

Hozzászólás 2009 júl. 6, 20:47 
Az új helyükön:

Kép

Hozzászólás 2009 júl. 4, 16:30 
Üdv.!

Talán végre lesz valami.Két tojást találtam a fészekbe,remélem ezek szemesek lesznek. :D

Hozzászólás 2009 júl. 2, 8:14 
Az lehetséges,de emlékezz vissza milyen sokan írták,hogy télen is költött
a madaruk.

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 júl. 1, 21:41 
Ilona írta:
Üdv.daniduke!

Látom és örülök neki,hogy a tojód már jobban néz ki.
A fészket még nem adtad vissza nekik?

Sajnos már 2 hónapja várok a röpde átalakításra, de még mindig nincs kész. Ezért nem kaptak még.
Attól félek, mire kész a helyük, már nincs kedvük költeni... :cry:

Hozzászólás 2009 júl. 1, 20:41 
Üdv.daniduke!

Látom és örülök neki,hogy a tojód már jobban néz ki.
A fészket még nem adtad vissza nekik?

Hozzászólás 2009 jún. 30, 15:53 
Sárgának sárga, de ez folyékony anyag. Nálunk az állatgyógyszertárban árulják, recept nélkül kapható. De az állatkórházban is volt.
A hímed meg lehet,hogy nem 3 éves,hanem 10....Van rajta gyűrű? Ha nincs, akkor sose derül ki. Nekem a fiatal hímjeim szoktak még így viselkedni.

Hozzászólás 2009 jún. 30, 12:29 
Szia Ilona!

Tudom, hogy nem tőlem kérdezted, de lehet, hogy Madaras86 arra a vitaminra gondolt, amit én is adok a madaraimnak. Ez egy sárga színű, porszerű morzsás anyag, aminek édeskés illata van és nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét. Létezik amúgy piros változatban is, bár én mostanság már csak a sárgát látom.

Hozzászólás 2009 jún. 30, 8:31 
Üdv.madaras86!

Nálam sajnos nincs tojás.Azt hiszem,hogy a hím egy kicsit lusta.Láttam ugyan párzani,de később azt is láttam,hogy hiába hívta a tojó,körbeugrálta,de nem történt semmi.Te is írtad,hogy a három év még nem kor,de sajnos csak ezt a hímet találtam,az előéletét nem ismerem.
Te hol veszed azt a vitamint amit írtál,hogy költési időszakban adod a madaraidnak? Madáreleség boltban nem kaptam,nem is ismerik.

Hozzászólás 2009 jún. 22, 23:06 
A ma délutáni barkácsolás eredménye:

Kép

Hozzászólás 2009 jún. 22, 15:06 
daniduke írta:
Gabikaaa írta:
Sziasztok!
A mai napon beszereztem 1 pár sárga kecskét. Egy 1,25 m széles, 1,25 m mély és 2 m magas röpdében helyezem el őket. Egy ekkora helyre tehetek még be melléjük egy párat, vagy akkor már kicsi lesz nekik a hely?

Szerintem nekik pont jó, talán a szaporulat is elfér benne, de mégegy pár....
Ha el is férnének a költéskor ilyen kis helyen zavarnák egymást, nem?

Köszönöm a hozzászólást! Most gyártok éppen odút nekik... a 25*25*35 cm-es úgy tudom jó méretre.

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 jún. 22, 0:07 
Gabikaaa írta:
Sziasztok!
A mai napon beszereztem 1 pár sárga kecskét. Egy 1,25 m széles, 1,25 m mély és 2 m magas röpdében helyezem el őket. Egy ekkora helyre tehetek még be melléjük egy párat, vagy akkor már kicsi lesz nekik a hely?

Szerintem nekik pont jó, talán a szaporulat is elfér benne, de mégegy pár....
Ha el is férnének a költéskor ilyen kis helyen zavarnák egymást, nem?

Hozzászólás 2009 jún. 21, 19:22 
Üdv.Madaras 86!

Nagyon szépek a fiókáid,az én madárkáim is jól vannak.Már ismételten párzottak,holnap majd belenézek a fészekbe,mert a tojó egyre többet van bent.

Hozzászólás 2009 jún. 21, 17:54 
Sziasztok!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 143  Következő