madaras86 írta:
Szia Ilona! Hajrá,drukkolok,remélem összejön:)
Szia Gabika! Másik fórumon láttam, hogy az új madárházad előtt nincs zsilip, ott törpékről volt szó,hogy nem jönnek ki,mert a felső részbe menekülnek majd. Na a kecskéknél sokkal jobban vigyázz, kifejezetten jellemző rájuk,hogy az alsó részekben is röpködnek és kirepülnek az ember mellett. Nekem van zsilipem,de ha bemegyek hozzájuk 10alkalomból legalább 5-6X kirepülnek mellettem a zsilip részbe. A madárházadon síkpala van? A kecskék honnan származnak? Jónak néznek ki. A tojó egyébként nagyon úgy áll,mintha már tojás lenne benne,bár ez lehet véletlen elkapott póz is. Még egy jó tanács,ha nem veszed zokon: látom a törpék felülnek a vasra. Ha tudsz,akkor tegyél a léc fölé egy deszkát,vagy egy lécet, hogy ne tudjanak a vasra ülni, a lécre meg ülhetnek. Később a kecskék is fel fognak rá ülni és amelyik madarat télen is kint hagyod benne, könnyebben lefagyhat a lába ha a vason éjszakázik.
Szia Madaras86!
Hát hidd el, hogy én a törpéktől sokkal jobban tartok. Ők vadak és össze-vissza röpködnek ha bemegyek hozzájuk. A kecskékről azért azt nem mondom, hogy szelídek. Ők is elég mozgékonyak, de szerencsére amikor bemegyek, ők nyugodtan megvannak. Azt nem tudom, hogy tojásos e. Úgyis kiderül a napokban.
A vasat már megoldottam a törpéknél. Sorban odúkat tettem fel rá, tulajdonképpen pontosan az odúk miatt lett felhegesztve az a profil.
Jahh, a kecskéket Csornán vettem egy úrtól, aki tenyészti őket. Az egyik gyűrűs csak, de akkor megnézem majd a gyűrűjét.
Köszönöm az észrevételeket!
Üdv: Gabikaaa