Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 ápr. 7, 20:42 
Ilona írta:
Szia Rasta!

Igazán sajnálom,hogy így jársz.Szerintem szerezz,gyorsan két kalitkát és szedd ki a madarakat.A kecskék nék még csak egy tojás van,kisebb veszteség mintha elpusztitják a kikelt nimfákat. :(

Külön kalitba rakjam a kecskéket?

Amúgy ez csak egy feltevés volt, de szerinted bántanák őket?

Hozzászólás 2009 ápr. 7, 20:23 
madaras86 írta:
Sziasztok!

Meglepően kevés volt a papagáj a monori börzén, kecskéből meg szerintem feltűnően kevés volt a megszokotthoz képest. Ez erősen felfelé is nyomta az árakat,ami összességében nekem mondjuk kedvezett:)
Zöldeket ismét nem sikerült vennem,egyetlen egy megfelelő méretű tojót láttam,de az fahéj színű volt, ami nem a kedvencem és 5ezer Ft. Még ha tudtzam volna hozzá egy szép nagy vad színű hímet,hát talán,de így......
Viszont végre tudtam venni vérfrissítésnek egy helyről egy szép sárga hímet és egy tarka tojót,egy másik helyről pedig egy sárga tojót. Mind nagyon fiatalok, viszont szép nagytestűek és még fognak is izmosodni.
A tarkákkal kapcsolatban kinek mi a tapasztalata,milyen színnel érdemes összetenni,ha tarka kölyköket akarok? Tarka hímet sajnos képtelenség szépet szerezni:( Egy sárga ősökkel rendelkező zöld pár sárga tollas hím lenne még elképzelésem szerint jó. Tarka megfelelő méretű hímet nem lehet látni:(
Bepeti,nem válaszoltál e-mailremre. Neked vannak eladó zöldjeid? Neme és kora mindegy, nem feltétlen kell ivarérett. Bár jó lenne:)

Szia Jancsi!

Nem kaptam tőled mail-t, így nem tudtam rá válaszolni ;)
Próbáld meg mégegyszer elküldeni.

Hozzászólás 2009 ápr. 7, 20:10 
Szia Rasta!

Igazán sajnálom,hogy így jársz.Szerintem szerezz,gyorsan két kalitkát és szedd ki a madarakat.A kecskék nék még csak egy tojás van,kisebb veszteség mintha elpusztitják a kikelt nimfákat. :(

Hozzászólás 2009 ápr. 7, 19:37 
Sziasztok!
A kecskék szerencsére elfoglaltak egy odút, már van is benne egy tojás.
De sajnos itt vége is a pozitívumoknak.

A tojás megjelenésével a kecske hím nem csak az odúja közelében, de az egész röpdében kergeti a hím nimfát. Nem tudom mit fog csinálni (a hullámosokról ne is beszéljünk...) a kis nimfákkal (ha lesznek...), akik mostanában fognak kelni.....

Nem akarom mindig csak a rosszat látni, de ha ilyen agresszívek lesznek a madaraim, akkor sajnos likvidálnom kell a 3 fajból.... és valószínűleg a kecskék meg a hullámosok húzzák a rövidebbet..... :cry: :(

Hozzászólás 2009 ápr. 7, 19:02 
Szia!

Igen, az egy Californiai copfosfürj tojó. Ők most a közös röpdében vannak egy pár barrabanddal, 4 pár copfosfürjjel( csak a többi nincs a képen,bemenekültek a téglaépületbe,míg bent voltam) és az éppen aktuális kölyök papagájokkal. A copfosok szerencsére sose kerülnek konfliktusba a papagájokkal.

Ilona írta:
Madaras 86!

Szépek az új kecskéid,ami velük van egy bóbitás fürj tojó?

Hozzászólás 2009 ápr. 7, 19:00 
Szia!

Régen azért voltak a tarkákból is szépek. De valahogy mindent sikerül elrontania a "színvonalas" tenyésztői munkát végző emberkéknek. Amegmá ugye olcsóbb a népnek meg akkor inkább az kell és a végén minden egyed így elsatnyul. Egyébként a képeket megnézve az én új madaram se tűnik hatalémasnak, de élőben tényleg szép nagy madár. Igen,valószínűleg sárga hím lesz a párja, csak tartok tőle,hogy totál sárgákat fognak hozni. Nálam még évekkel ezelőtt volt kísérlet arra,hogy mi van akkor,ha sárgát teszek zöldhöz,stb. Sárgát zölddel párba téve költöttek: zöldeket és zöldeket pár sárga farok és szárnytollal. Ezeket visszatettem sárgákhoz, így pedig már a kölykök nagy része sárga lett, akadt néha egy két nagyon sötét tarka,majdnemhogy zöld,csak a farkuk szárnyuk volt sárga és egyetlen szép tarka tojóm kelt azokból a párosításokból. Most tartok tőle,hogy ezt a tojót ha sárga hímmel teszem össze,akkor nem lesznek tarka kölykök. Egyébként ha lennének,csak a sárga dominálna bennük,az nem baj,attól csak szebbek,de némi tarkaság maradhatna:)

Zottan írta:
Szia Jani!
Valószínűleg a tarka színmutáció más változásokat is okoz a madarak testében, én is azt tapasztalom, hogy a tarkák kisebbek és "rosszabb kinézetűek", mint az egyszínűek. A képeden lévő tarka tojó mellé tennék egy erős sárga hímet, abból bizonyosan születnek szép egyedek, bár valószínűleg a sárga lesz túlsúlyban rajtuk. Persze ez nem baj. :)

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 ápr. 7, 17:52 
Szia Jani!
Valószínűleg a tarka színmutáció más változásokat is okoz a madarak testében, én is azt tapasztalom, hogy a tarkák kisebbek és "rosszabb kinézetűek", mint az egyszínűek. A képeden lévő tarka tojó mellé tennék egy erős sárga hímet, abból bizonyosan születnek szép egyedek, bár valószínűleg a sárga lesz túlsúlyban rajtuk. Persze ez nem baj. :)

Hozzászólás 2009 ápr. 7, 17:36 
Madaras 86!

Szépek az új kecskéid,ami velük van egy bóbitás fürj tojó?

Hozzászólás 2009 ápr. 6, 21:30 
Szia!

CSak megerősítésképpen: Vedd ki a kecskéidtől,ha azt akarod,hogy a kecskéid életben maradjanak......

jocooo írta:
aha, értem. Hát én 1 voilerbe tettem még őket kipróbálni. Idáig kijönnek egymással sőt még követik is a kecskét mintha 1 fajból valók lennének, de ha látom, h elkezdik csipkedni a kecskét rögtön veszem ki őket. Köszi a gyors válaszokat!

Hozzászólás 2009 ápr. 6, 21:29 
Sziasztok!

Meglepően kevés volt a papagáj a monori börzén, kecskéből meg szerintem feltűnően kevés volt a megszokotthoz képest. Ez erősen felfelé is nyomta az árakat,ami összességében nekem mondjuk kedvezett:)
Zöldeket ismét nem sikerült vennem,egyetlen egy megfelelő méretű tojót láttam,de az fahéj színű volt, ami nem a kedvencem és 5ezer Ft. Még ha tudtzam volna hozzá egy szép nagy vad színű hímet,hát talán,de így......
Viszont végre tudtam venni vérfrissítésnek egy helyről egy szép sárga hímet és egy tarka tojót,egy másik helyről pedig egy sárga tojót. Mind nagyon fiatalok, viszont szép nagytestűek és még fognak is izmosodni.
A tarkákkal kapcsolatban kinek mi a tapasztalata,milyen színnel érdemes összetenni,ha tarka kölyköket akarok? Tarka hímet sajnos képtelenség szépet szerezni:( Egy sárga ősökkel rendelkező zöld pár sárga tollas hím lenne még elképzelésem szerint jó. Tarka megfelelő méretű hímet nem lehet látni:(
Bepeti,nem válaszoltál e-mailremre. Neked vannak eladó zöldjeid? Neme és kora mindegy, nem feltétlen kell ivarérett. Bár jó lenne:)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2009 ápr. 6, 20:16 
Kösz Rasta!

Megtaláltam és már válaszoltam is,nem kevertél meg semmit. :D

Hozzászólás 2009 ápr. 6, 19:46 
Ilona!
Azt hiszem a törpepapagájos topicban vannak :lol:

Hozzászólás 2009 ápr. 6, 16:00 
aha, értem. Hát én 1 voilerbe tettem még őket kipróbálni. Idáig kijönnek egymással sőt még követik is a kecskét mintha 1 fajból valók lennének, de ha látom, h elkezdik csipkedni a kecskét rögtön veszem ki őket. Köszi a gyors válaszokat!

Hozzászólás 2009 ápr. 6, 14:40 
jocooo írta:
Köszi a hálóra a jótanácsokat!
Én is voltam monoron, elis adtam 5 sárga kecskét :wink: , vettem helyettük 1 nagyon szép újabb sárga kecske hímet, de már nem volt tojó hozzá:S így szegény most még egyedül marad :? és még vettem fisher törpepapagájt, erről a fajról ti tudtok vmit mondani? És jólelfér majd a kecskémmel egy röpdében :?: Remélem igen :D

Tegnap este én is és Rasta is válaszolt akérdésedre,nem tudom hová tűnhetett,ezért ismét írok.A törpepapagájok nagyon összeférhetetlenek.Semmilyen más faju papgájjal nem tarthatók együtt.
A fischeri a törpék közül is csak a saját fajtájával tartható.Ahogy Rasta is írta,még a rácson keresztül is igyekszik leharapni a másik madár lábujját.
Nagyon erős csőrük van. :( :(

Hozzászólás 2009 ápr. 5, 15:25 
Köszi a hálóra a jótanácsokat!
Én is voltam monoron, elis adtam 5 sárga kecskét :wink: , vettem helyettük 1 nagyon szép újabb sárga kecske hímet, de már nem volt tojó hozzá:S így szegény most még egyedül marad :? és még vettem fisher törpepapagájt, erről a fajról ti tudtok vmit mondani? És jólelfér majd a kecskémmel egy röpdében :?: Remélem igen :D

Hozzászólás 2009 ápr. 5, 15:03 
Üdv!.
Biztosan hallottátok már a mondást:"ez a nap is pocsékba ment" :( :( :(
Reggel fél ötkor kelés rohanás a buszhoz,ki a nyugatiba,végre nyolc órára odaértünk a férjemmel a monori börzére.A hátsó kapunál mentünk be,a második sorban két árusnál is volt zöld szinű kecske.Az egyik nem tetszett,a másiknál meg azt gondoltam,ha már itt vagyunk nézzünk jól körbe.
A lényeg,hogy jól megjártam ,több zöld kecske nem volt.Mire visszamentünk
az előbbiek is elkeltek.Egy árusnál találtam három,vagy négy zöldet ,meg egy sárgát,de a kisfia gyorsan közölte velünk,hogy nem eladók.Megkérdeztem az édesapját,hogy látott-e még valahol zöldeket.Elmesélte,hogy reggel hatkor amikor megérkeztek,gyorsan körbe szaladt és megvette ami volt,ezeket viszi haza.Az eredmény alaposan elfáradtunk,a tojóm meg továbbra is sírhat a párja után,pedig a röpdém is olyan készültségben van,hogy csak a hálót kell felszerelni.Marad a karaskadő :?: :(

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2009 ápr. 5, 11:19 
Több tenyésztőnél is olyan megoldást láttam, aminél a háló keretét tartó drót karikát műanyag csővel burkolták, "puhították".
Régebben méterre árulták a Babetához vagy egyéb motorokhoz benzincsövet, ami tökéletesen megfelelő volt e célra is. Biztos manapság is lehet valami hasonlót, ha nem is olyant kapni.

A műanyag csőbe nem szükséges végig, körbefuttatni a drótot, ha elég merevet használunk, akkor elég csak egy T alakot kialakítani belőle, majd erre fixáljuk a csövet. A csőre meg a hálót :)
Ezzel a megoldással elég puha és rugalmas keretet kapunk, és ha véletlenül el is találjuk vele a madárkát, nem fog sérülni.

Jó barkácsolást!

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 ápr. 5, 11:07 
:lol:
Simát, de óvatosan. :)
Megfelel egy fa keretből, szivacs párnázatból és függönyből összetákolt házi háló is, pillanatok alatt össze lehet ütni.

Hozzászólás 2009 ápr. 5, 8:15 
jocooo írta:
és úgy nem lesz semmi baja a madárnak?

Zottan gondolom speciális(kipárnázott oldalú) hálót használ, vagy simát, de óvatosan: :wink:

Hozzászólás 2009 ápr. 4, 21:24 
és az ütőről nem repültek el? h lehet?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 143  Következő