Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 márc. 26, 16:11 
Ilona írta:
Üdv.Rasta !

Hol tartanak a Kecskéid a költéssel? Érdekel,hogy mit tapasztalsz,meg természetesen szurkolok is,hogy legyenek kicsik.

Szia!
Köszönjük az érdeklődést.
3 nappal ezelőtt a kecske tojó beköltözött egy odúba, és onnan nem tágított. Közben keserves, síró hangot adott ki. Tojás-visszamaradásra gyanakodtam, de szerencsére tegnapra meglett az első tojás. A tojó vígan repkedett kint. Ma reggelre megint bent volt az odúban, és ugyan azt a hangot hallatta. Viszont mire hazaértem már nem volt sehol egy tojás sem. Ráadásul találtam egy halom tollat az odúban, a tojó nagyon rosszul néz ki (kopaszodik, főleg a fején).
Itt tartunk....

Hozzászólás 2009 márc. 26, 9:25 
Üdv.Rasta !

Hol tartanak a Kecskéid a költéssel? Érdekel,hogy mit tapasztalsz,meg természetesen szurkolok is,hogy legyenek kicsik.

Hozzászólás 2009 márc. 24, 9:47 
Helló!

Mint korábban már írtam sokféle madarat tenyésztettem,de ez az első Kecske papagájom.Úgy tudom,hogy a legtöbb papagáj nem hord a fészekbe
semmilyen anyagot.Az én kis tojóm már nagyon szeretne fészkelni,de nincs párja.Abban a helységben ahol kiszoktam engedni repülni,le van terítve a kutyámnak a földre egy régi cserge.Eddig nem érdekelte,de most minden nap két-három csomónyit gondosan kitépked a szőrből ,nem viszi sehová. :o
A kérdésem tehát.nektek hord be a fészekbe valamilyen anyagot a madaratok :?:

Hozzászólás 2009 márc. 22, 21:49 
Elég régen volt,a 12-ik oldalon lehet.Anittal beszéltek róla,mert az Ő madarának is ilyen volt a csőre,de többet nem irt csak ennyit.Próbáld Őt kérdezni.

Hozzászólás 2009 márc. 22, 21:07 
Hali
Melyik oldalon van a krissz hozzászólása ahol a papagája csőre vége fekete? Nem találom:S, És a papagájom kurálom :wink: nyárra szépnek kell lennie :wink:

Hozzászólás 2009 márc. 22, 18:13 
Üdv.Rasta!

Szurkolok nektek,van már tojás a fészekben?

Hozzászólás 2009 márc. 22, 18:10 
jocooo írta:
Ja és még egy kérdésem lenne, van másik kecském is ami már nálam kelt ki, annak meg olyan baja van h kb 2 hónapja elkezdett a csőre vége befeketülni. Neki mi lehet a hibája? Úgyanúgy van tartva mint a többi és a többinek nincs ilyen "panasza"

Amit leírtál,abból ítélve a hímed szervezete nem tudta eldönteni,hogy milyen tollruhát növesszen.Az én kecském is december végén fejezte be a vedlést.Amennyiben a madarad mozgékony,jó az étvágya,akkor valószinüleg
csak a tartási körülmény változás okozta a problémát.Jó vitamindús kaja /tojás,sárgarépa,alma ,tyukhúr,füzfavessző..../ és reméljük rendbe jön.
A csőr elszineződéröl már korábban irt a Krisz ,neki is van egy ilyen madara,nem írta,hogy ez betegség lenne.

Hozzászólás 2009 márc. 22, 13:04 
Ja és még egy kérdésem lenne, van másik kecském is ami már nálam kelt ki, annak meg olyan baja van h kb 2 hónapja elkezdett a csőre vége befeketülni. Neki mi lehet a hibája? Úgyanúgy van tartva mint a többi és a többinek nincs ilyen "panasza"

Hozzászólás 2009 márc. 22, 13:02 
Hali Ilona
Szóval a Madrakat olyan október vége fele lettek behozva és majd most április elején viszem ki őket.
Mind a 2 madarat egy időben vettem augusztusban.
A tojó amióta nálam van októberben vedlett, a hímen pedig szeptemberben lehetett látni.
A madárrak bőrszíne ugyanolyan mint amikor vettem őket, vagyis nemvettem észre én semmi féle elszineződést.
A kismadarat amit én láttam a dobozon kívülről majdnem csak a hím etette.
És azért hagytam ilyen állapotban költeni őket mert a hím elkezdett javulni és úgy gondoltam, h helyrejön de a tojások kikeltése közepénél megint elkezdett vedleni.

Hozzászólás 2009 márc. 21, 22:01 
Üdv.Jocooo!

Reméltem,hogy végig gondoltad a kérdéseimet,mert abból sok minden kiderülne.Tartási hiba,vagy betegség,amit csak az állatorvos tud kezelni.
Ha valaki olyat csinál,hogy összel nappal kiviszi a madarát és este beviszi a lakásba megakaszthatja a madár vedlését és az hosszú ideig elhúzódhat.
A mindig lakásban tartott madárnál előszokott fordulni a folyamatos vedlés.
Egyéb probléma,parazita,vitaminhiány,hormonbetegség.Ha mindkét madarad régóta nálad van akkor parazita és vitaminhiány nem lehet,mert azt írtad,hogy a tojód rendben van.Marad a hormonbetegség,vagy tolltüsző ciszta. Az utóbbi betegségnél a madár bőre megvastagszik,kis göbög keletkeznek rajta és a toll nem tud áttőrni.
Azt írtad,hogy négy hónapja ilyen állapotban van a hímed,tehát miért hagytad ilyen állapotban költeni őket.Ez is oka lehet ,hogy csak egy fióka
kelt ki.
Szóval,ha ezek után úgy ítéled meg,hogy nem tartási hibáról van szó,csak az állatorvos tud a madaradon segíteni

Hozzászólás 2009 márc. 20, 17:53 
jocooo írta:
de az a baj, h már rég 2 hete kirepült a kismadár és a hím vedlik annyira, a tojónak nincs semmi baja

Nagyon tanácstalan vagyok abban amit a madaradról írtál.
Azt,hogy a vitamint adod neki jól teszed,gondolom,hogy szépiát,vagy tojáshéjat is esznek.
Néhány kérdés: hol tartod a madaraidat,nyáron kint és télen bent,mindig
kint,vagy mindig bent?
A tojó és a hím is régóta nálad van?
Mikor vedlettek?
Miért hagytad ilyen korán költeni ?
Milyen színű a madarad bőre?

Gondolom elég lágyeleséget adtál nekik,hiszen a kismadarat felnevelték.A hím is rendesen etette ?

Hozzászólás 2009 márc. 18, 20:43 
de az a baj, h már rég 2 hete kirepült a kismadár és a hím vedlik annyira, a tojónak nincs semmi baja

Hozzászólás 2009 márc. 17, 22:15 
Az én kecském az első költéstől az utolsó költésig nagyon kopasz és alig van tolla.Nem is tudom hogyan tudja melegen tartani a tojásokat.De ha vége a költésnek utána össze szedi magát.A költések nagyon megviselik a madarat és ilyenkor vitaminra szükségük is van.Add neki továbbra is.

Hozzászólás 2009 márc. 17, 20:27 
helló
Nekem a kecském 6 tojásból csak 1et keltett ki:S
Ja és lenne kérdésem, mert szerintem valami betegsége van az egyik kecskémnek, mert majdnem már 4 hónapja úgy néz ki mintha egész végig vedlene és csapzott a tolla. Mit csináljak? Adok nekik vitamint is.

Hozzászólás 2009 márc. 17, 18:46 
Krissz írta:
Sziasztok.
A mai nap benéztem a sárga kecském odújába,hogy minden rendbe van e,mert pár nap múlva kéne kelniük.Nem tetszett neki de leszállt a tojásokról m,és akkor vettem észre,hogy 10 db tojáson ül.
Erre kíváncsi leszek,hogy hány db fog kikelni belőlük.
Igaz,tavaly az utolsó költésre 7 db-ot nevelt fel egyszerre.1 nem kelt ki.
A másik sárga tojóm is ül de azt még nem néztem meg.
Majd beszámolok a kelés eredményéről ha mind kikeltek.

Gratulálok!
Szurkolok,hogy sikeres legyen a kelés. :D :D :D

Hozzászólás 2009 márc. 17, 18:30 
Sziasztok.
A mai nap benéztem a sárga kecském odújába,hogy minden rendbe van e,mert pár nap múlva kéne kelniük.Nem tetszett neki de leszállt a tojásokról m,és akkor vettem észre,hogy 10 db tojáson ül.
Erre kíváncsi leszek,hogy hány db fog kikelni belőlük.
Igaz,tavaly az utolsó költésre 7 db-ot nevelt fel egyszerre.1 nem kelt ki.
A másik sárga tojóm is ül de azt még nem néztem meg.
Majd beszámolok a kelés eredményéről ha mind kikeltek.

Hozzászólás 2009 márc. 15, 21:55 
Üdv.Rasta!

Nem kicsi,így már tényleg csak az a gond,hogy megférnek-e a többiekkel?Többször hallottam,hogy költéskor kicsit veszekedősek.
Remélem minden rendben lesz és lesznek fiókáik.

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 márc. 15, 21:18 
Ilona írta:
Rasta!

Úgy látszik ma egy kicsit lassabban megy a gondolkodás. :o
Később jutottak eszembe a honlapodon lévő madárfotóid.Azokból úgy tűnik,hogy a voliered nagysága társasröpdének megfelelő,de tenyésztésre kicsi.Szégyenlem,hogy nem tudom,de hogy teszitek fel a válaszoknál az előzmény idézetét? :oops:

Ez biztos? Csak négy pár madaram(+ egy db törpe fürjem) van a röpdében, ami kicsit több mint 2x2x2méteres. Ez kicsi tenyésztésre? :shock:

Amúgy pont ma raktunk fel még egy odút(hosszadalmas barkácsolások után). Meg ma jött egy kis hullámos is (így lett meg a 2 pár hullámos).

Hogy ne legyen annyira off az egész hozzászólás: a kecskéim sűrűn etetik egymást, az utóbbi napokban többször láttam őket párosodni, erősen védik az odúkat, és sokszor bemennek. Jelent ez valamit?

Hozzászólás 2009 márc. 15, 20:29 
[quote="madaras86"]Jaj,dehogy félreértettél!!!!! Engem abszolút nem zavar, másokat nem tudom, hogy nem zavarja-e. Bár alapvetően ezek is hozzátartoznak a fórumozáshoz. Bocsánat,én tényleg nem akartalak megbántani, nem úgy írtam.

Nem tesz semmit.Én csak nyár óta netezek és nincs mindig kéznél a segítség

Hozzászólás 2009 márc. 15, 19:10 
Jaj,dehogy félreértettél!!!!! Engem abszolút nem zavar, másokat nem tudom, hogy nem zavarja-e. Bár alapvetően ezek is hozzátartoznak a fórumozáshoz. Bocsánat,én tényleg nem akartalak megbántani, nem úgy írtam.

Ilona írta:
Madaras 86!

Kösz a segítséget,de ha ez ennyire zavaró igérem többet nem teszek fel olyan kérdést,vagy kérést ami nem kecskés.Bocsánat!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 143  Következő