Nem feltétlen a válság hatása ez,hamarabb elkezdődött már. Szerepe van benne a drágább magoknak, annak,hogy EU-n kívülről nem jöhet be madár, annak hogy a szlovákoktól már nem éri meg behozni madarat,stb.
Monorral kapcsolatban valóban nem maradtál le szinte semmiről. Nem baj megyek áprilisban is, ha véletlen találok pár szép zöldet akkor megveszem, úgyis kell nekem is, meg pár ismerősnek is.
Viszont láttam a korábban feltett érdekes színek egyikét. Azt hiszem nem magyar volt a tenyésztő,aki árulta. És egész szép nagy volt,csak kicsit gubbasztott. De engem inkább emlékeztetett egy elb*szott sárgára.
Beszúrok egy képet,hogy melyik színre gondoltam.
Peti, te az itteni eggyesületnek voltál/vagy tagja?
bepeti2 írta:
madaras86 írta:
Ezt a "szép nagy" dolgot elég nehéz meghatározni. Nem lehet leírni,tapasztalat kell hozzá. Azt szoktam mondani,hogy nem tudok egy madárról véleményt nyílvánítani,amíg nem tartottam olyat. Kell,hogy megszokja a szemem,hogy legyen viszonyítási alapom. Na jó,azért ma már nagyjából látom,hogy mi milyen,de ez volt az alapja. Én nem a hosszát nézem,hanem hogy legyen nagy feje, nagy széles teste. Meghát hosszú is legyen,igaz:) Szóval emelkedjen ki az átlagból. Érdekes dolog ez,mert jópár éve,mikor a kecskéket megismertem 15-16 éve a zöldek között is voltak gyönyörű nagytestű madarak. De nagyon leromlott az állomány.
Peti Monoron voltál most? Fahéjból láttam türhetőt,de nekem a fahéj nem igazán jön be, inkább a sima zöld tetszik. Kérdezgettem az árakat,mert egy ismerősömnek hozni kellett volna, 3-4ezerre mondták őket. Jól felkúszott megint az áruk. De végül nem hoztam. Végülis lehetett volna,de amit magamnak nem vennék meg azt másnak se fogom. Ha találnék szép nagytestű zöldet arra azért lecsapnék. Agyaltam már rajta, hogy megveszem amit legnagyobbat látok,aztán feljavítom méretben a sárgákkal. ESZMÉLETLEN,hogy mutácóval kell javítani az eredeti vad színt......... Végülis volt már sárga-zöld párom, az első csapatban voltak tiszta zöldek és zöldek pár sárga tollal. Aztán azokat sárgával összerakva totál sárgákat és egy-két tarkát hoztak. Szebb, erősebb sárgák lettek az ilyen madarak és nem ütött vissza a zöld a kölykeiknél.
Nem voltam Monoron( de akkor nem is maradtam le a "nagy " vételről

) Már én is pont azon gondolkodtam, hogy ha más nem lesz akkor sárgát fogok venni vérfrissítésnek. Az árak egy kicsit megnőttek-tudjuk be a válság hatásának- én még az utolsó tavalyi zöld fiatalt 2,5 eft-ért adtam el januárban. Még azért próbálkozok zöldet keresni, áprilisig közepéig ráérek.