Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 márc. 8, 13:32 
Igazából nem olvastam, hanem ők maguk kezdték el enni, és mivel ízlett nekik, bajuk nem lett, rosszul nem érezték magukat, el nem híztak, ezért úgy gondoltam, simán kaphatják. Azt viszont olvastam, hogy a tojást szeretik, de mégsem eszik, pont ahogy nem figyelnek a sárgarépára se, ha szőlőszem belsejébe rakok egy kicsit, véletlenül megesznek belőle egy falatot, utána pedig a szőlőt is eldobják, a szépiát utálják (nagyívben kerülik, ételre reszelve nem nyúlnak hozzá a tál komplett tartalmához, de azért lóg bent egy, hátha mégis meggondolják magukat) ezenkívül macskákat riasztanak el, pedig félniük kéne tőlük, plusz még sorolhatnám, hogy a szakirodalommal ellentétben mi mindent csinálnak. Porcelánmadarat pedig egyszer rámtukmált valaki, de aztis belökték a szekrény mögé :) Ezenkívül nem KELL ilyen kajákkal etetni őket, hanem kitapasztalni mi ízlik nekik, amitől bajuk nem lehet, és abból adni, pl csemegeként. Az élőhelyükön, ha beszabadulnak egy farmer földjére, nem hiszem, hogy ott minden száz százalékig vegyszer és rovarirtómentes, valószínűleg sokkal rosszabb dolgokat esznek meg, mint egy pár darab csipsz. Persze, lehet mondani, hogy azok ott vannak ezek meg itt, viszont ahogy észrevettem, igazán kemény madarak ezek, másképp nem az lenne a legnagyobb problémájuk, hogy legnagyobb fagy idején a fürdővizük befagy, és így nem tudnak pancsolni. Ezenkívül egy külön madaraknak készített termék sokkal veszélyesebbek lehetnek, pusztultak már el attól madaraim, hogy ízlett nekik a mézeskarika. Pedig az állítólag nekik készült (mielőtt megkövezne valaki a bolti mézeskarikáért, szólok, hogy ez 8 éves koromban volt).

Hozzászólás 2009 márc. 8, 9:44 
compontcom írta:
Igazából minden féle-fajta csipszet esznek, de a sós a kedvencük. Mondjuk ami sós, azt eszik :) Van egy szép nagy sókristályom a szobában, azt imádják :D Utána pedig kiszárítják az itatót.

:41:
Bocsi, ha megkérdezem, de melyik könyvben, vagy magazinban olvastad, hogy ilyen kajákkal kell etetni őket?!?!?!?!
Szerintem inkább tartsál porcelán madarakat!

Hozzászólás 2009 márc. 8, 3:35 
Igazából minden féle-fajta csipszet esznek, de a sós a kedvencük. Mondjuk ami sós, azt eszik :) Van egy szép nagy sókristályom a szobában, azt imádják :D Utána pedig kiszárítják az itatót.

Naigen, a rágás :D Az asztalon a fahéj egy ideig örömmel mászott be a hangszóró alá, és nemrég vettem észre, hogy azért, mert kirágta alul, és ezt ő jónak gondolta :) Kezdetben, szemetvetett a billentyűzetre, és ha nem teszem arrébb, elég sok billentyűt kifeszegetett volna.

Szobanövényekkel itt nincs gond, mert a kaktuszokat túlöntöztem, a többi kiszáradt, vagy odakint megfagyott :D

Tükrökkel, átlátszó felületekkel nincs gondom, egyszerűen elkerülik őket :) Egy kerek tükör van a falon, és faburkolat, kb másfél méter magasan, amire ha ráállnak, pont látják magukat. A világoszöld nagyon szerette a tükörképét, amíg egyedül volt, mikor meglett a sötétzöld, már nem is érdekelte. Az új jövevény megkapaszkodott a faburkolaton, és mikor rájött, hogy a túloldalról az a hülye mindig nekimegy, és nem engedi át, nemis figyelt oda többet :)
Érdekes viszont, hogy minden más helyen lévő tükörre fúj, mintha vetélytárs lenne, és a tojót nem engedi a közelébe :) Féltékeny jószág. Ahova megy a párja, oda megy utána őrködni, és ha látja, hogy arra megyek, mert pl rág a tojó valamit, amit nem kéne, mekeg egyet, és már mindketten a szoba másik végében vannak.
Az ablakokat alapból elkerülik, a közelébe se mennek.

Ebből a szobából lehet a konyhába menni, és a két helység között ajtó nincs. Mikor a konyha felé sétáltak, egyszerűen beraktam őket a kisketrecbe egy percre, így megtanulták, hogy arra tilos menni :)

Hozzászólás 2009 márc. 7, 16:23 
:( :( :(
Habár sejtettem én is, hogy ez a szitu....
Nem lesz így szaporulat.... De az biztos, hogy már nem tudnék megválni egyiktől sem - igazából megvannak így együtt.
:(:(:(

Hozzászólás 2009 márc. 7, 16:01 
Szia!

Kiengedés előtt egy órával vedd ki a madártól a kajáját,vagy a vizét. Kiengeded,röpköd amíg gondoljátok és mikor be akarod zárni,akkor beteszed neki a kajáját. Ez a legtutibb módszer,100%,hogy visszamegy,mivel éhes/szomjas. Ha simán csak kedvenc kajájáról van szó,előfordulhat,hogy makacskodik.
A növényekről nem tudom kinek mi a tapasztalata, én kb annyira szeretem őket,mint a madarakat,úgyhogy van is rengeteg féle. Kb 13-14éve laktunk bérházban, ott kecskepapagájt tartottam és előfordult,hogy mire hazaértünk kiszabadult és kb minden növényt tönkretett. Pedig volt köztük bőven mérgező is. A madárnak az ég világon semmi baja nem lett,évekig élt még,pedig sokszor fordult elő iylen. A növények annál nehezebben viselték, inkább az ő érdekükben javasolnám az elpakolásukat:)

Rena írta:
Sziasztok!

Nekem is van egy kecskepapagájom, és lenne egy kérdésem. Olvastam itt, hogy sokan szabadon engeditek a lakásban. Mivel most költöztünk panelba, így nekem is ezt kellene tennem szerintem (eddig nagy helyen volt, mert kertes házban laktunk). Szóval nem igazán tudom,h ezt hogyan kezdjem, egyszerűen csak kinyitom az ajtót és kijön, az oké, de sztem nem fog magától visszamenni, megfogni meg nehézkes lenne gondolom, de nem akarom megijeszteni szegényt.Ezért is nem merem kiengedni.Ti hogyan kezdtétek ezt?És még vmi ami miatt aggódom: nem jelent neki problémát a függöny, vagy olyan dolgok amibe valahogyan beleakadhat?Csak mert vhol olvastam ilyet is. Inkább felkészülök a legrosszabra...... :lol: Egyébként Ő egy gyönyörű sárga kecske, majd mutatok nektek róla később képet is. Eddig nagyon izgága volt, és gondolom szüksége van a mozgásra. Meg hihetlenül kiváncsi a kis drága, ja és Gézának hívják :lol: de nemtom miért, ez jött mikor megláttam először.
Üdv mindenkinek: Rena :D

Hozzászólás 2009 márc. 7, 15:58 
ferkog!

Minden képen egyértelműen hímnek látszik a madarad, szóval az is. A fejét kell nézni, a tojónak sokkal kisebb lenne. De nincs ezzel gond, ha jól kijönnek egymással.

Hozzászólás 2009 márc. 7, 14:33 
daniduke írta:
ferkog- Szerintem Lujzi hím. Bár ez közel sem biztos, de a hosszú farktollai, a zömök teste miatt én hímnek mondanám...

Szerintem is tuti hím. A negyedik képen jól látszik a fejformája .

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 márc. 7, 13:12 
Rena írta:
Sziasztok!

Nekem is van egy kecskepapagájom, és lenne egy kérdésem. Olvastam itt, hogy sokan szabadon engeditek a lakásban. Mivel most költöztünk panelba, így nekem is ezt kellene tennem szerintem (eddig nagy helyen volt, mert kertes házban laktunk). Szóval nem igazán tudom,h ezt hogyan kezdjem, egyszerűen csak kinyitom az ajtót és kijön, az oké, de sztem nem fog magától visszamenni, megfogni meg nehézkes lenne gondolom, de nem akarom megijeszteni szegényt.Ezért is nem merem kiengedni.Ti hogyan kezdtétek ezt?És még vmi ami miatt aggódom: nem jelent neki problémát a függöny, vagy olyan dolgok amibe valahogyan beleakadhat?Csak mert vhol olvastam ilyet is. Inkább felkészülök a legrosszabra...... :lol: Egyébként Ő egy gyönyörű sárga kecske, majd mutatok nektek róla később képet is. Eddig nagyon izgága volt, és gondolom szüksége van a mozgásra. Meg hihetlenül kiváncsi a kis drága, ja és Gézának hívják :lol: de nemtom miért, ez jött mikor megláttam először.

Szia!
Bár nekem nincsen tapasztalatom kiengedéssel, de azt szokták javasolni amit a többiek is: -ha új a kalitja mindenképp hagyd bent pár napig, hogy megszokja
-csak a kaliton belül adj neki kaját
-kiengedés előtt távolíts el a szobából minden értékes,vagy veszélyes tárgyat, ablakot csukd be, függönyt húzd el, tükröt takard le.
-hagyj neki időt, hogy magától bemenjen, csak a legvégső esetben fogd meg
-ha sürgősen be kell rakni a kalitba, akkor a csemegéjével csalogasd be
-ha így sem megy, sötétítsd el a szobát, és csak a kalitot világítsd meg.

Sok sikert, és ha tudsz, hozz képeket!!! :lol:

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 márc. 7, 13:04 
ferkog- Szerintem Lujzi hím. Bár ez közel sem biztos, de a hosszú farktollai, a zömök teste miatt én hímnek mondanám...

Hozzászólás 2009 márc. 7, 11:39 
Talán most sikerül képet feltöltenem...
Fahéj színű - LUJZI :) Sárga színű - TOTYI :)

Kép

Kalitos és szószerint: "Kint a bárány, bent a farkas" :):):)

Kép

Evősös...

Kép

Se be, se ki (mint én oviban, kapaszkodtam az ajtófélfába :oops: - elmondások szerint... :oops: )

Kép

Tájékozódós, leskelődős...

Kép

GAME: A kalitban - single player :):):)

Kép

"Szökésben"

Kép

És egy igen jól sikerült kép
(legalábbis sztem; és a bizonyosság, hogy a kalitban tartás ellenére is szép a farktolla is /nincs megtörve/)

Kép

Asszem elég is lesz ennyi :) ...
Csak annyit kérnék, hogy valaki említette hogy megállapítja Lujzi nemét (fahéj) - most akkor már, hogy van kép - megköszönném... elvileg tojóként vettem...

U.I.: Egyébként az "Img" klikk alatt van a képfeltöltés... :lol: konkrétan bebizonyosodott hogy vaksi vagyok... :):):)

Hozzászólás 2009 márc. 7, 10:53 
Sziasztok! Üdv. Réna!
Az bizonyos, hogy a szobanövényekkel kell ingen vigyázni - sajnos a szobai növények javarészt mérgező! Mázli, hogy ezek után már a neten könnyen utána tudsz nézni... Amit biztosan tudok, hogy a : mikulásvirág, hibiskus, sansavera, karácsonyi kaktusz (szúrósabbik fajtájuk tüskéik miatt), dracena, primula, stb. Erről jut eszembe... :):):) a HÖLGY FÓRUMOSOKNAK ELŐRE IS: SOK BOLDOG NŐNAPOT KÍVÁNOK!!!! :):):) Főként ezek szoktak (általában) a lakás díszei lenni.
Az enyéim nem másznak függönyön, de minden mást megnéznek, megvizsgálnak. Rágás a főbb jellemzőjük.
Én mind a kettőnél vártam 2-3 napot, hogy megszokják a környezetüket + engem is. Azután kalit ajtó nyit és indulhat a banzáj. Visszaterelés kicsit nehézkes addig, amíg nem tudja hogy mi van.... Sárgának sikerült megtanítanom rendesen: be van készítve egy faág - "Tyotyi gyere" - elérakom - rálép - berak... + dicsérés: okos madár...:) Fahéjjal még gyúrunk rá.... Ő elevenebb és szerintem direkt csinálja a fesztet. Ezt azért tartom jó ötletnek, mert van így kontakt, tudja hogy nem bántom ekkor sem és persze ha nem kézszelíd - könnyebben meg is lehet vizsgálni, ellenőrizni. De ha sürgős a dolog - elég a kedvenc kajájukat is bedobni a kalitba.... :lol: :lol:

Hozzászólás 2009 márc. 7, 9:19 
Üdv.Compontcom!

Jókat írtál,de ne feledkezzünk meg a vizes edényekről és arról sem ,hogy megrágják a virágokat ami esetleg mérgező is lehet.Jobb ha a függönyön mászkál,mint ha véletlenül nekirepül az ablaküvegnek.Én ha kiengedem a madárkámat a kalitka ajtaját mindig becsukom,hogy ne menjen be enni.
:lol: Pontos időben szoktam visszaengedni,már vár engem ,hogy nyissam ki az ajtót és adjak neki valami jutalom kaját.Állandóan beszélek hozzá,"nézd meg mit adtam neked egyél szépen".Eddig jól bevált.Te milyen csipszet adsz nekik? Egyébként nem baj,hogy hosszabban írsz ,mert mindig érdekes.

Hozzászólás 2009 márc. 7, 5:02 
Szia Rena!
Szerintem ne engedd ki rögtön, hanem hagyd nézelődni, hogy 'fölmérje a terepet'. Addig amíg bent van, javsalom, adj neki finomságokat, hogy megszokja, ilyet ott kap, ha pedig azt akarod, hogy bemenjen, meglengeted a csőre előtt :) Én ezt szoktam csinálni, ha pl kintről be akarom őket terelni a kalitba, amiben behozom őket. Egy kis csipszet odanyújtok nekik, hogy megrágcsálják, utána a ketrecbe szóróm, és mennek is be utána.
Nálunk szeretnek a függönyön mászkálni :) Meg a szúnyoghálón. Viszont vigyázz a légycsapdákkal és hasonlókkal. Egyszer felejtettem el elrakni egy háromszög alakút a polc tetejéről, hát nem belemászott a fahéj? Egy pár tolla ottmaradt, miután leraktuk az asztalra, egy óra hosszáig meg se mozdult, másnapra már jól volt, ugyanúgy mászkált, meg ugrált. Mondani se kell, azóta még a celluxot is elpakolom az asztalról.
Figyelj a vázákra, az enyémek előszeretettel másznak mindegyikbe bele, de nem mindből olyan könnyű kijönni, kell a segítség :) A könyveknél meg itt különösen figyelni kell, egyszer találtak 4 szótárt szépen egymásra pakolva, 'kicsit' megrágták.
És már megint kisregényt írtam :) Rossz szokásom.

Hozzászólás 2009 márc. 6, 22:25 
Sziasztok!

Hozzászólás 2009 márc. 6, 9:34 
Köszönöm a helpet! Tegnap belepillantottam a japáni sirályka fórumban ott írta valaki, hogy simán van itt is "IDRE KÉPFELTÖLTÉS"... Vagy ennél csak a profilképet lehet feltölteni??? Mindjárt meg is nézem...:)

Hozzászólás 2009 márc. 6, 9:13 
Üdv.Ferkog!

Nem égtél le,mert én még a számitógépemre se tudom felrakni a képeimet.Az etetéssel kapcsolatban megírtam,hogy én könnyen beszélek,mert kertes házban lakom.Ismeretlen területről én sem mernék semmit leszedni és odaadni a madaramnak.A mag csíráztatásánál tényleg csak arra gondoltam,nem hajtatásra.Tehát nedvesen tartod a magokat,két nap alatt kicsíráznak,jól átmosod és így add a madárkáknak.Nagyon sok vitamint tartalmaz. :)

Hozzászólás 2009 márc. 6, 0:15 
ferkog írta:
Lehet, hogy hülyén hangzik és tudom hogy itt láttam már valahol (lustaság fél egészség :D ) - meg mondaná valaki, hogy lehet felrakni képet???? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Beégek itt ezerrel..... Nah mindegy, lesz ez még így se!
Csak azért, mert van most egy - két (nem igazán jólsikerült képem, de látható/ak/ a papagáj/ok/). :P
Előre is köszönöm!

Japáni sirálykák..hm...tetszenek...

Monori vásárra de elmennék - ATYA ÚÚÚÚÚR ISTEN!!!!!! Életemben csak egyszer voltam ilyen - állatbarátok őrületén... Talán áprilisban összejön - persze ha nem mondja megint vissza a ism.

Ilona - igen, én sem szintetikus fityfirittyekkel tömném a madaram, ha nem félnék attól hogy valamit összeszednek esetleg megmérgeződnek tőle (ezt szépen megfogalmaztam). Viszont csíráztatni szoktam nekik egy kaspóban. Így amikor kiengedem őket azt csipegetik - van is rendetlenség utánuk-kaparnak feszt ilyenkor. De már megszoktam, hogy kétnaponta kell takarítani...csak megszokás kérdése...

A szintetikusra visszatérve>>> most néztem meg mert idegesített - amit most kapnak - csupán természetes eredetű anyagokból készűlt..... :)

Szia! Töltsd fel a képeket egy képfeltöltéssel foglalkozó oldalra! Majd amit kapsz linket a feltöltött képről (pl. link fórumba vagy ilyesmi) a hozzászólásodba írd be előbb Img gombot nyomj utána a link, majd megint Img gomb. Utána elölnézetben nézd meg a hozzászólást és ott kell lennie a képnek is! Remélem tudtam segíteni! :roll: :D

Hozzászólás 2009 márc. 5, 23:03 
Lehet, hogy hülyén hangzik és tudom hogy itt láttam már valahol (lustaság fél egészség :D ) - meg mondaná valaki, hogy lehet felrakni képet???? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Beégek itt ezerrel..... Nah mindegy, lesz ez még így se!
Csak azért, mert van most egy - két (nem igazán jólsikerült képem, de látható/ak/ a papagáj/ok/). :P
Előre is köszönöm!

Japáni sirálykák..hm...tetszenek...

Monori vásárra de elmennék - ATYA ÚÚÚÚÚR ISTEN!!!!!! Életemben csak egyszer voltam ilyen - állatbarátok őrületén... Talán áprilisban összejön - persze ha nem mondja megint vissza a ism.

Ilona - igen, én sem szintetikus fityfirittyekkel tömném a madaram, ha nem félnék attól hogy valamit összeszednek esetleg megmérgeződnek tőle (ezt szépen megfogalmaztam). Viszont csíráztatni szoktam nekik egy kaspóban. Így amikor kiengedem őket azt csipegetik - van is rendetlenség utánuk-kaparnak feszt ilyenkor. De már megszoktam, hogy kétnaponta kell takarítani...csak megszokás kérdése...

A szintetikusra visszatérve>>> most néztem meg mert idegesített - amit most kapnak - csupán természetes eredetű anyagokból készűlt..... :)

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2009 márc. 5, 22:27 
Semmi baj. Hogy ne offoljunk a japáni sirályka topikban válaszolok.

emys

http://www.exopet.hu/

Hozzászólás 2009 márc. 5, 20:50 
Emys nagyon szégyenlem,ha tévedtem,nekem is volt Japáni sirálykám és Muskátpintyem is és az utóbbinak volt egybefüggően ilyen mintás a melle,hasa.A Japáni sirálykának,bármelyik színváltozatának,voltak a szárnyán,fején,torkán,hasán fehér foltok,ez az egybefüggő rajzolat csak a mellükön volt.A csőr színezetét sajnos nem látom jól a képeden.Persze ez már jópár évvel ezelőtt volt,gondolom azóta sokkal több az új színváltozat.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 143  Következő