Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2009 márc. 5, 18:56 
Ilona írta:

Emys szépek a Muskátpintyeid,

Japáni sirálykák, de köszi :D

http://www.exopet.hu/

Hozzászólás 2009 márc. 5, 18:46 
Ferkog, nekemis midnig a kanibalizmus jut róla eszembe :) A kamillát meg ajánlom, mert nagyon tetszett nekik, mikor végre sikerült kibányászni őket a tálból, meg föltakarítani (ugyebár ilyenkor jön a kakaseffektus, mikor a hím elkezd kaparni mint az állat, és beterít mindent kamillával/magokkal, bezzeg szegény tojó meg finom elegáns mozdulatokkal pakolja arrébb ami nem kell neki :)) jópárszor becélozták újra a tálat, és próbáltak lopni belőle :)

Hozzászólás 2009 márc. 5, 18:35 
Üdv.mindenkinek!

Azt hiszem,hogy bizonyos dolgokban túlzásba estek.Nem szükséges mindenféle vitamin készítménnyel,erősítővel felpumpálni a madarakat,hacsak betegség,vagy helytelen táplálás miatt nincsenek legyengülve.Tudom,hogy én könnyen beszélek,mert most is és Pesten is kertes házban laktam,tehát minden vitamin forrás a rendelkezésemre áll.Most is tudok friss tyukhúrt
adni a kecskémnek,a sárgarépámról is tudom,hogy vegyszer mentes .A madárkám imádja a pásztortáska és mindenféle fű tejes magját.Akinek nincs ilyen lehetősége,az is tud magokat csiráztatni,télen én is ezt teszem.A virágok közül Körömvirágot adtam neki szereti,ezután a Kamillát is kipróbálom.
Emys szépek a Muskátpintyeid,régebben én Díszpintyeket tartottam,most nem volt rá módom.Ezt a kis kecskét nagyon megkedveltem,azt hiszem maradok mellette. :)

IDRE tag

Hozzászólás 2009 márc. 5, 15:12 
Szia Zsolt79!

A virágpor borzasztó egészséges és nem árt a madaraknak. Ebben egyetértünk.

Csak nem hiszem, hogy lenne benne koleszterin és gonadotróp hormon (ezek nem tennének jót). Ezek az általad küldött kémiai analízisben sincsenek benne. (Ha valaki bebizonyítaná, hogy hormonok vannak benne nagyobb mennyiségben, az élelmiszerbiztonsággal foglalkozó hatóságok betiltanák.)

Az van benne ami a pollenben van+méhek nyálában+némi környezetszennyezés. Ezért nem ennék szívesen kínai mézet.

Üdv:

emys

Hozzászólás 2009 márc. 5, 14:51 
Compontcom - milyen kecskéid vannak???? Kannibálok???? :):):)
Én még nem adtam nekik semmi ilyenféle kaját - inkább megeszem....:):)
Asszem akkor kapna igazán a "csaje" szívinfartust, ha megtudná hogy a konyhába is beengedem a kis sz@rosokat - habár volt már erre példa (épp tegnap is :):):)) hogy nem csuktam rájuk az ajtót és szétnéztek itt is+ott is :). "~" kicsit nagyon nem szereti a madarakat - sőt írtózik tőlük (magától a tolltól is; képes megállni az utcán ha galambok szállnak le elé - inkább lelép az útra minthogy, usw....). De elviseli a már beteges állatszeretetem... egyébként nem értem... múltkor a vasútállomás környékén láttunk egy pateszt és arra azt mondta, hogy jajj de aranyos...hááát nem mutatta éppen fényes bundázatát :):):)
Viszont ha szeretik a kamillát - asszem akkor megyek majd mamámhoz szedni....legalább ő is örül, hogy többet vagyok vele - így két legyet ütök egy csapásra. Egyébként láttam már ilyen gyógynövényes, szárított keveréket kisállatok részére...(nem vagyok benne biztos, lehet, hogy csak rágcsálók részére való).
Mindenki ilyen "beteg" egyébként - madárőrület szempontjából - lassan azt veszem észre, hogy konkrétan többet költök rájuk, mint saját magamra....
Viszont amit ma láttam - nagyon felidegesített :(:(:( Nem akarom kimondani annak az állatkereskedésnek a nevét, de.... Egészen kicsi helyen ninfák, kis-sanyik, talán énekes papogik... Megkopaszodva+megrágva egymást - talán az unalom is közrejátszik... :(:(:( Legalább feltúrbózná otthon őket (vagy szétszedné kalitkákba), hamarabb el is tudná adni.... Ilyen csupasz madarat senki nem vesz meg. Asszem ezzel mindenki egyet ért velem.....
Lehet, hogy engem is ér majd vád - mert nem volierben tartom őket (De!Sokat vannak szabadon+sztem megfelelő takarmányt kapnak+egyéb mindent...). De nincs megtörve a farktolluk sem a kalit miatt és vidáman bohóckodnak.... keresik a társaságom, nézik velem a filmet, lesik mit mojolok melletük....
Üdv.: Ferkog

Hozzászólás 2009 márc. 5, 13:05 
[quote="emys"]Azt félve jegyzem meg, hogy a koleszterin csak állati anyagokban van, növényiekben nincs. A virágport meg inkább koleszterin csökkentőként mondják. Valószínűleg félreértett vagy félrefordított valamit aki csinálta ezt a listát.

Azt meg csak remélem, hogy nincsenek benne gonadotrop (nemi szervekre ható) hormonok. (főleg tenyészállatokon szép kis galibát okozna)

(egyes növényekben (pillangós virágúak) lehetnek nemi hormonokra hasonlító vegyületek pl. fitoösztrogének, ami az állattenyésztőknek gondokat okozhat, mert megzavarja a gazdasági állatok ivari ciklusát)

Bocs az offért.

Ne viccelj már, miért offolnál? :) Csak egy kicsit jobban ki kellene bontani a témát. Én azt tudom amit olvasok, de fél infókból nehezen értek :wink:

A teljes kémiai analízise a következő:
Ha elfogadjuk, hogy ez helyes, akkor kérlek pontosan jelöljétek meg mi az ami káros a madaraknak.... "légy realista, követeld a lehetetlent:))"

Vitamins:Provitamin A (carotenoids) 5-9 mg %Vitamin B1 (thiamine) 9.2 micrograms %Vitamin B2 (riboflavin) Vitamin B3 (Niacin) Vitamin B5 (panothenic acid)Vitamin B6 (pyridoxine) 5 micrograms %Vitamin B12 (cyamoco balamin)Vitamin C (ascorbic acid)Vitamin D - Vitamin EVitamin H (biotin)Vitamin K. Choline. InositolFolic Acid, 5 micrograms %Pantothenic acid 20-50 micrograms/gramRutin. 16 milligrams %Rutin in beehive pollen 13%Vitamin PP (nicotinicamide)

Minerals:Calcium. 1 - 15% of ashPhosphorus 1-20% of ashIron, 1-12% of ash0.01-1.3% of fresh pollen0.6-7.1 mg % of air driedCopper 05-08% of ash1.1-2.1 mg % of freshPotassium, 20-45% of ashMagnesium, 1-12% of ashManganese, 1.4% of ash, 0.75 mg %Silica, 2-10% of ashSulphur, 1% of ash Sodium - Titanium-ZincIodine - ChlorineBoron-Molydbenum

Caproic (C-6) - Caprylic (C-8)Capric (C-10) - Lauric (C-12)Myristic (C-14) - Palmitic (C-16)Palmitoleic (C-15) one double bondUncowa - Stearic (C-18)Oleic (C-18) one double bondLinoleic (C-18) two double bondsArachidic (C-20) - Stearic (C-22)Limolenic (C-18 three double bonds)Eicosanoic (C-20 one double bond)Brucic (C-22 one double bond)Pseudotduga dry pollen contains0.76-0.89 % fatty acid. Major are:Oleic, Palmitic, Linoleic, Pinus dry pollen contains: 125-1.33% fatty acid based on dry weight of pollen, major are: Linolenic, Oleic - Stearic.

Enzymes & Co-enzymes:DisstasePhosphataseAmylaseCataiaseSaccharaseDiaphorasePectaseCozymaseCytochrome systemsLactic dehydrogenaseSuccinic dehydrogenaseNote: The cozymase in mixed fresh pollen runs about 0.5-1 .0 milligram per gram. comparable to the amounts in yeast. (Bee pollen contains all known enzymes & co-enzymes and probably all that will be known in the future.)Pigments:Xarmmepayll, (20-150 micrograms per gram.)Carotates (50-150% micrograms per gram.) Alpha & Beta Carotene

Miscellaneous:Waxes, Resins, Steroids, Growth Factors, Growth Isorhanetin, Vernine, Guanine, Xanthine, Hypoxanthine, Nuclein, Amines, Lecithin, Glucoside of Isorhanstin, Glycosides of Quercetir, Selenium, Nucleic acids flavonoids, phenolic acids, tarpenes

Fats & Oils: - 5%Fatty acid (may be 5.8%)Hexadecanol may be 0. 14% of pollen by weight.Alpha-amino butyric acid is present in pollen fat.

KÖSZÖNÖM!!

Zsolt

IDRE tag

Hozzászólás 2009 márc. 5, 12:10 
Azt félve jegyzem meg, hogy a koleszterin csak állati anyagokban van, növényiekben nincs. A virágport meg inkább koleszterin csökkentőként mondják. Valószínűleg félreértett vagy félrefordított valamit aki csinálta ezt a listát.

Azt meg csak remélem, hogy nincsenek benne gonadotrop (nemi szervekre ható) hormonok. (főleg tenyészállatokon szép kis galibát okozna)

(egyes növényekben (pillangós virágúak) lehetnek nemi hormonokra hasonlító vegyületek pl. fitoösztrogének, ami az állattenyésztőknek gondokat okozhat, mert megzavarja a gazdasági állatok ivari ciklusát)

Bocs az offért.

emys

Hozzászólás 2009 márc. 5, 9:57 
Fegyverneki Attila írta:
Zsolt79 írta:
100g virágpor aminosav összetételében egyenértékű 0,5kg marhahússal,7db tojással. Vagyis 30g pollen/két csapot kávéskanálnyi/
elég egy felnőtt ember napi fehérje szükségletének.

Szia Attila,

Minden infó jól jönne, ha más adatokat ismersz.
De az esetek 99% -ban, ekkor vegyük a külföldi lapokat tényleg ezt írják. gazdagabb fehérjeforrás mint a marhahús a magyar oldalak meg lematematikázzák.
(http://www.envirobee.com/beepollen2.htm)
Nagyon jó lenne összeszedni mi a valóság akkor. Mindemellett a tapasztalataim nagyon jók, a kcskepapagájok nagyon hamar rákaptak, szemmel láthatóan nagyon szeretik....

Várok minden plusz infót, Köszönöm!!!!!

Zsolt

Hozzászólás 2009 márc. 5, 9:16 
Nálunk az 'asszony a főnök' ha a ketrec másik felébe akar sétálni, szegény párja csoszoghat arréb, másképp ittis jön a leninjázós effektus :)
Egy párszor a napi zölddel bekerült egy pár virág is, azt örömmel eszegetik. Kockacukrot próbálta valaki? Nálunk falják, de egyszerre nem kapnak túl sokat. Egyszer kamillát szárítottunk bent, mikor nem figyeltünk egy kicsit, máris enni kezdték, el se akartak menni mellőle. Viszont ha már fehérjeforrás, nálunk a főtt tojást egyáltalán nem hajlandóak megenni, se magában, se keverve valamivel, pl zöldséggel, viszont a csirkehúst a tányérból lopják :)

Hozzászólás 2009 márc. 5, 1:01 
Zsolt79 írta:
100g virágpor aminosav összetételében egyenértékű 0,5kg marhahússal,7db tojással. Vagyis 30g pollen/két csapot kávéskanálnyi/

Szia Zsolt!

A virágpor értékes anyag, még annak ellenére is, hogy a méhészeti és egyéb oldalakon felsorolt adatok sokszor sajnos meg sem közelítik a valóságot. Ez egyébként a legtöbb méhészeti termékre elmondható.
Szóval 500 g marhahús sokkal értékesebb fehérjeforrás mint 100 g virágpor.
Az átlag ember napi fehérjeszükséglete ideális esetben testsúly kilogrammonként 1g felé közelít, de ha csak 0.5 g-al számolunk, 30 g pollen akkor is szűkös fehérjebázisnak bizonyulna.

Hozzászólás 2009 márc. 4, 14:42 
Szia "Frekog"

Felső zárt önetetőbe tegyél nekik bioboltban kapható virágport. Meglátod mennyire fogják szeretni, rengeteg vitamint és fontos aminosavakat tartalmaz vedlési időszakban különösen szeretik.

Nekem nagyon nagyon jó tapasztalataim vannak vele kapcsolatban, bár egyesek szerint könnyen gombásodik, akár a többi lágyeleség.

Az egyszerű cukrok közül a fruktóz ,glükóz, laktóz, pentoz, raffinoz, ribóz, dezoxiribóz található a virágporban. Fontosabb aminosavak leucin, izoleucin, lizin, metionin, fenilalanin, triptofán, valin.

A virágpor lipioid anyagai a viasz, illóolajok, fitoszterinek.
Telítetlen zsírsavai a linolén és olajsav, fitoszterinek a kampeszterin, koleszterin, metilkoleszterin. Virágpor színét adó karotinoidok és flavonidok ugyancsak hasznos bioaktív vegyületek.
Gazdag ásványi anyagokban
/K,Ca,P,S,Mg,Cu,Mn,Zn,Co,Ct,Ni,Si/ ,
tartalmaz hormonokat /gonadrotop/, enzimeket.
A virágpor a vitaminok tekintetében a leggazdagabb méhészeti termék.
Túlzás nélkül mindent tartalmaz

A VIRÁGPOR ANYAGAINAK SZÁZALÉKOS ÖSSZETÉTELE.

Anyagok: Értéke %-ban
Viz 4-10%
Egyszerű cukrok 8-40%
Összetett cukrok 0,1-19%
Szabad aminosavak 10%
Lipidek 3-20%
Vitaminok 7%
Ásványi anyagok 2-13%

Üdv: Zsolt

Üdv: Zsolt

Hozzászólás 2009 márc. 4, 14:09 
Sziasztok!
Ilona története tényleg mesébe illő... :)

Jelen pillanatban a képen látható sárga jószágom úgy gondolta, hogy vedlik egy kicsit (fedőtollazat, pihe, szárny és farok tollak egyaránt lassú ütemben potyognak ki). Nem gondolom azt, hogy azért mert valami baja van (legalábbis remélem). Ez annak tudható be, hogy rendszeresen kap a magkeveréken és egyéb takarmányon kívül még multivitamint is??? És ez serkentőleg hat rá??? Az ártatlanja eléggé rottyon volt.....

De a másik(fahéj, tojó???) még mindig eteti, pedig a sárga az elvileg hím. Néha azért a fahéj lábbal "leninjázza", hogy elég a kuncsorgásból.... :):):)

További jó madarászást mindenkinek...

Hozzászólás 2009 márc. 3, 18:26 
Ilona, nálunk ez van:

KépKép

Mikor készítettünk, nem voltunk biztosak benne, hogy elég nagy-e lesz, de kiderült, hogy nagyon jól érzik benne magukat, sőt. Egyik oldalról a másikra ugrálnak, sokat mozognak, főleg a rácsokon, az ülőrudakból kettőt használnak, belülről, az elülső magasabb rész mögött van egy 5-6 centis faperem, oda szállnak föl aludni, az a kedvenc helyük :) lent van elég hely itatónak és több tálnak, meg kapirgálni is tudnak. Mikor jött az ősz, egy fóliát körécsavartunk, hogy csak az ajtó legyen szabadon, mikor pedig tényleg sok volt a mínusz, egy takaró pont elég, hogy körbeérje, kellemes, langyos levegő szokott bent lenni ilyenkor, a sötétség ellen pedig egy lámpát rögzítettünk fölülre. A hátulja furnérlemez, jobbról balról rács, elől pedig a nagy ajtó. Az ajtó mögött van egy szúnyogháló, hogyha nyitogatom pl mikor enni adok, csak alul egy kicsit fölemelem, és nem kell aggódjak, hogy ki-e repülnek fölöttem. Van egy odujuk, ami egyelőre belülről van, de tervben van, hogy kívülről a rács egyik felét furnérlemezre cseréljük, rá lyukat vágunk, és így akasztjuk be az odút. Ha nyáron vihar van, akkor jobbról balról ahol rács van, egy-egy furnérlemezt föl lehet akasztani. Elég könnyű mozgatni, (na mondjuk azért egyedül nehéz.. :D) két ember könnyen cipelgetheti, ezért van nálunk most a verandán, ha jobb lesz az idő, visszakerülnek a fűzfa alá :). Nem foglal sok helyet, az a jó benne, mert nálunk minden van, még halott német katona is, de hely az nincs :)

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 márc. 3, 17:10 
compontcom írta:
És hogyhogy pont a kecskék? :) Én először az Obiban találkoztam kecskékkel xD hallottam, hogy valami nagyon mekeg, és valami zöld izé pattog összevissza :) És utána lett kecském :D Ki hogyan találkozott ezekkel a madarakkal? :)

Hát, mivel a lehető legolcsóbb röpdét akartam építeni, ezért favázas lett OSB oldalakból. Így a nagy papagájok ki is estek a listáról, mert szétrágnák a házukat. Megint csak a röpde kivitelezése miatt nem tartja a hőt (annyira) így nem nagyon lehet olyan madarakat tartani, akik igénylik a fűtést. Így már nagyon leszűkült a kör. Mivel a kecskék nagyon tetszettek is, és olcsók is voltak, szereztem egy párat :lol:

Hozzászólás 2009 márc. 3, 16:28 
Szeretnénk egy kerti röpdét építeni.Tudom,hogy nincs akkora ami
kicsi lenne.Mi a véleményetek,mekkora a legkisebb méret,amiben még
jól érezné magát egy pár és biztonsággal költene is. :? :?:

Hozzászólás 2009 márc. 3, 16:22 
Üdv.Rencsi!

Ahogy a többiek is írták már,rendkívül kíváncsi,kedves és nagyon mozgékony madárka.Sajnos megint egyedül van és azt nem szereti.
Hoztunk hozzá egy sárga kecskét,amit kaptunk,de kiderült,hogy az is tojó,ezért visszavittük.Az én kecském fahéj színű,szeretnék hozzá egy
zöld hímet.

Hozzászólás 2009 márc. 3, 10:42 
Ilona írta:
Én sok-sok évvel ezelőtt pintyeket tenyésztettem,de a munkám miatt
egy időre le kellett mondanom a madártartásról.
Tavaly,február 17-én reggel,a férjem szólt nekem,hogy a fatárolóban a
polcon valamilyen madár üldögél.Azt gondoltam,biztos egy sérült galamb
bujt el a hideg elől.A reggeli után kimentem ,hogy megnézzem és legnagyobb meglepetésemre egy gyönyörű ,számomra ismeretlen,zöld színű
papagájt találtam az udvaron.A fűben kapirgált és esze ágában sem volt
elrepülni.Gyorsan kikészítettem egy kalitkát,tettem bele eleséget,de a madárkám nem akart belemenni.Kinyitottam a lakás ajtaját és ha hiszitek,ha nem,szépen magam előtt terelve,mint a libuskát,betereltem a lakásba.
Esze ágában nem volt elrepülni,szépen előttem sétált.A lakásban nagyon otthon érezte magát,estefelé sikerült megfognom és betenni a kalitkába.
Az internetről tudtam meg,hogy kecskepapagáj.Azóta élvezzük a társaságát. :P :!:

Na és milyen a kis madárka? Biztosan nagyon megszerettétek! Azt mondják jó fej kis papagáj a kecske papi! Micsoda sztori! :D
Nagyon tetszik! :lol:

Hozzászólás 2009 márc. 2, 22:38 
Én sok-sok évvel ezelőtt pintyeket tenyésztettem,de a munkám miatt
egy időre le kellett mondanom a madártartásról.
Tavaly,február 17-én reggel,a férjem szólt nekem,hogy a fatárolóban a
polcon valamilyen madár üldögél.Azt gondoltam,biztos egy sérült galamb
bujt el a hideg elől.A reggeli után kimentem ,hogy megnézzem és legnagyobb meglepetésemre egy gyönyörű ,számomra ismeretlen,zöld színű
papagájt találtam az udvaron.A fűben kapirgált és esze ágában sem volt
elrepülni.Gyorsan kikészítettem egy kalitkát,tettem bele eleséget,de a madárkám nem akart belemenni.Kinyitottam a lakás ajtaját és ha hiszitek,ha nem,szépen magam előtt terelve,mint a libuskát,betereltem a lakásba.
Esze ágában nem volt elrepülni,szépen előttem sétált.A lakásban nagyon otthon érezte magát,estefelé sikerült megfognom és betenni a kalitkába.
Az internetről tudtam meg,hogy kecskepapagáj.Azóta élvezzük a társaságát. :P :!:

Hozzászólás 2009 márc. 2, 21:16 
És hogyhogy pont a kecskék? :) Én először az Obiban találkoztam kecskékkel xD hallottam, hogy valami nagyon mekeg, és valami zöld izé pattog összevissza :) És utána lett kecském :D Ki hogyan találkozott ezekkel a madarakkal? :)

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 feb. 28, 9:51 
compontcom írta:
Nagyon szépek a te kecskéid is :) melyik közülök a Mangó? :D

Köszönjük! 8) Mangó felülről a második a képeken, a legalsón pedig a nagyobbik.(ő a hím)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 143  Következő