Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2012 márc. 12, 21:08 
Tom írta:
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem! A tojó kecskémnél tegnap délután vettem észre, hogy a földön van és dagadt a kloákája. Gondoltam, hogy tojás probléma van, de bíztam benne, hogy megtojja. Ma reggel vérfoltot találtam a földön és a madáron is. Most délután megfogtam és a tojás már teljesen 'kijött', de nem tudtam levenni.

A tojónak ez az első tojása és tavaly augusztusban vettem a párt fiatalokként.
A pár kinti fóliázott röpdében van, odú nélkül. Lágykaját is csak 1 hete kapnak.

Szerintetet mit tegyek? Ha bekenném olajjal segítene a dolgon?

Kép
Kép

Szia!
Ez nagy valószínűséggel lágy héjú tojás azért nem tudta megtojni!Minél előbb ki kellene szedni mert elpusztul nem tud üríteni sem.
Gondolom ilyenkor már állatorvos nem rendel úgyhogy neked kell megcsinálni mert nem biztos hogy megéri a reggelt.
Kellene valami tompa sima nem hegyes nem éles vékony valami amivel betudsz nyúlni,(én pipettával csináltam az egyik egzótámnál) a tojás és a hártya közé óvatosan ,de előtte mártsd bele parafin ha nincs akkor étolaj is megteszi.kend körbe a tojás körül,és lassan óvatosan préseld ki a tojást,ha sikerült óvatosan maszírozd vissza a tojás tartóját.

Hozzászólás 2012 márc. 12, 21:02 
Szia Tomi!

Abszolút nem korai! Ellenben totálrendellenes. Remélem azóta sikerült megoldani. Ha nem, akkor infralámpa és olajozás, ha 1-2 órán belül nincs semmi változás, masszírozd ki belőle még ma!

Valódi név: Ákos

Hozzászólás 2012 márc. 12, 18:51 
Tom írta:
Most behoztam meleg helyre, de sajnos nem igazán aktív. :cry:
10 hónap körüli, szerintem nem korai neki a tojásrakás...
Mi lehet az oka ennek?

10 hónap lehet,hogy egy kicsit korai...

Valódi név: Timár Tamás

Hozzászólás 2012 márc. 12, 17:07 
Most behoztam meleg helyre, de sajnos nem igazán aktív. :cry:
10 hónap körüli, szerintem nem korai neki a tojásrakás...
Mi lehet az oka ennek?

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 márc. 12, 16:34 
Minél előbb szedd ki belőle... Kend be olajjal, s ha vana környékeden valami aki csinált már ilyet, vagy tudna neked segíteni szólj neki,s szedjétek ki a kicsiből, hogy ne szenvedjen tovább...
Mjad írj, hogy mi lett vele...

Valódi név: Timár Tamás

Hozzászólás 2012 márc. 12, 16:14 
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem! A tojó kecskémnél tegnap délután vettem észre, hogy a földön van és dagadt a kloákája. Gondoltam, hogy tojás probléma van, de bíztam benne, hogy megtojja. Ma reggel vérfoltot találtam a földön és a madáron is. Most délután megfogtam és a tojás már teljesen 'kijött', de nem tudtam levenni.

A tojónak ez az első tojása és tavaly augusztusban vettem a párt fiatalokként.
A pár kinti fóliázott röpdében van, odú nélkül. Lágykaját is csak 1 hete kapnak.

Szerintetet mit tegyek? Ha bekenném olajjal segítene a dolgon?

Kép
Kép

IDRE tag
Valódi név: Bertók Gábor

Hozzászólás 2012 feb. 26, 22:09 
Üdvözlet mindenkinek!

Látom, hogy sokan tartatok kecskepapagájokat és hogy elég aktív élet van itt a hozzájuk kötődő fórumon.
Szeretnék csatlakozni a "kecskés-csapathoz", így elsőnek ime a bemutatkozásom:

Már kiskoromtól papagájokat tartott, tenyésztett a nevelőapám, először hullámosokat, nimfákat, rózsásfejűeket, majd egyre bővült az állomány, énekesek, rozellák, penantok, kecskék, kis és nagy sándorok, szakállasok...
Aztán fel kellett számolni az állományt, az élet különböző dolgokat hozott és egy időre távol kerültem a madaraktól. Most éppen egyedül élek és elkezdtem gondolkozni azon hogy kellene valami háziállat, amit a lakásban lehet tartani és foglalkozni vele. Nem kellett sokat gondolkoznom, mire rájöttem, hogy egy papagáj, az ami kell nekem. Gondolkoztam, olvastam és végül arra jutottam, hogy a kecske az ami legjobban megfelelne - minden szempontból.
Az eredmény az lett hogy felkerestem egy tenyésztőt és addig nézegettem a madarakat, hogy le is foglalóztam egy pár tavalyi sárga kecskét és holnap nekilátok megépíteni nekik egy szobai ketrecet. A ketrec
méretei 120x100x50cm (MxHxSZ). Ez remélem elég lesz nekik, persze úgy hogy naponta kiengedem őket a szobába repkedni.
Élénk, érdeklődő de szelid madarakat választottam, azzal a szándékkal hogy kézszelíddé teszem őket. Párt azért mert a kettő szebb mint az egy :D meg hogy akkor se unatkozzonak, amikor nem tudok foglalkozni velük. Ha meg költenek, annál jobb...
Tényleg, szobai tartás és röptetés mellett is képesek költeni? Ilyenkor is ki lehet őket engedni? Mik a tapasztalatok?
Ahogy emlékszek, nagyon strapabíró madarak és egyáltalán nem érzékeny madarak. Nálunk amolyan Jolly-Joker szerepük is volt, nem egyszer nevelték fel más madár fiókáját, akár kis sándort is, bár az nagyon megviselte őket...

Bocs a hosszúra nyúlt bejegyzésért, és azért is ha kicsit OFF voltam!

Gábor

Valódi név: Zsuzska

Hozzászólás 2012 feb. 26, 21:48 
Warhawk írta:
Nos, nem tudom az mit tartalmaz, biztos nem egészséges dolog megenni. Remélhetőleg csak megrágták és nem ették meg. Várjuk meg a holnapot és nézd meg változott-e a székletük színe. Az sem gond, ha netán egy fényképet tudsz készíteni róla és felteszed ide a fórumra... akár a madarakról is ;)

Ez a kép még szeptemberben készült.

Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2012 feb. 26, 21:58-kor.
Képbeillesztés

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 feb. 26, 10:50 
zsuzska, úgy értelmezem a soraidat, hogy vedlenek a madaraid jelenleg, hisz írtad, hogy nem nőtt még nekik teljesen vissza a tolluk. Vedlés alatt nem termékenyek a tojások, valószínű ezért voltak üresek.
Nálam is van pár kecske aki úgy néz ki mit akit megkopasztottak, de tudom, hogy beindult náluk a vedlés.
Nem tudom mikor kell vedleniük de nálam is kettő biztos, hogy vedlik.

Hozzászólás 2012 feb. 25, 23:22 
Az a hungarocell lenne, valóban nem túl kedvező nekik :?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 25, 21:36 
zsuzska írta:
Bocs elírtam. nikecel (szigetelő szivacs). Hát olyan sötét vöröses-barnás szerű.

Nos, nem tudom az mit tartalmaz, biztos nem egészséges dolog megenni. Remélhetőleg csak megrágták és nem ették meg. Várjuk meg a holnapot és nézd meg változott-e a székletük színe. Az sem gond, ha netán egy fényképet tudsz készíteni róla és felteszed ide a fórumra... akár a madarakról is ;)

Hozzászólás 2012 feb. 25, 21:08 
Idézet:
Ööö... mi az a "nikecál"? A répától is lehet (ahogy Betty mondta) kissé rózsaszínes a székletük. Egész pontosan mennyire volt az piros?

Bocs elírtam. nikecel (szigetelő szivacs)
Hát olyan sötét vöröses-barnás szerű.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 25, 20:56 
zsuzska írta:
észrevettem hogy szétcsipkedtek egy nikecál darabkát, lehet hogy ettek belőle???? Mit tudnék tenn???

Ööö... mi az a "nikecál"? A répától is lehet (ahogy Betty mondta) kissé rózsaszínes a székletük. Egész pontosan mennyire volt az piros?

Hozzászólás 2012 feb. 25, 20:42 
Warhawk írta:
zsuzska írta:
Meg mitöl lehet vörös a székletük????

Az, hogy vörös a székletük az nagyobb bajnak tűnik mint a tojásrakás. Mit adtál nekik enni? Mert akár attól is lehet vörös (és akkor nincs baj).

Hát a szokásos magkeveréket, meg sárgarépát, de észrevettem hogy szétcsipkedtek egy nikecál darabkát, lehet hogy ettek belőle???? Mit tudnék tenn???

Hozzászólás 2012 feb. 25, 20:40 
Betty!
A múltkori tojások nem voltak fiasak. És szerintem vagy tegnap este vagy ma napközbe rakta le a tojásokat. Még csak 2 van. Biztos hogy pár mert egy tenyésztőtől van csak más pártól és azt mondta hoyg elivileg hím és tojo. Csak azért aggaszt a tojásrakás mert a múltkori is nagyon megviselte őket és és nagyon lefogytak. Viszont a fiú madár is ül a tojásokon talán jobban mint amelyik lány. Ez miért lehet???
Kinti fűtött röpdében vannak és benne van még az odú is (és ezért benne is marad)
Nem tudom hogy a sárgarépa miatt lenne mert azt mindennap kapnak mert imádják, bár tegnap kicsit többet kaptak.
Most már sötét van és nem tudok jó képet csinálni, de akkor holnap lefényképezem őket. bár most tényleg elég rosszul néznek ki mert még nem nőtt vissza teljesen a tolluk a multkori tojásrakás óta.
De itt egy régebbi kép ami nyár végén készült róluk

http://s19.postimage.org/88cla9iib/Picu ... 110821.jpg

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 feb. 25, 20:17 
zsuzska, ha sárgarépát adtál nekik, attól biztos, hogy más színű lesz a székletük. Mindig az elfogyasztott étel alapján változik a széklet színe. Ha nem bánkódnak, ugyanolyan vidámak, elevenek mint máskor, ne aggódj, nincs semmi bajuk. Ha egy évesek, akkor nyugodtan hagyhatod őket költeni, bár attól függ, hogy hol tartod most őket. A tojások fiasak voltak? Elemlámpával tudod megnézni, hogy van-e benne élet. A kotlás kb. 5. napján már meg kell indulni az embrió fejlődésének. Ilyenkor a tojást az elemlápa felé tartod és ha látsz benne ereződést, akkor fias. Ha csak úgymond a sárga részt látod benne, akkor üres a tojás. Mivel már ivarérettek, nagyon nem tudsz velük mit csinálni. Ha leveszed az odút tőlük, akkor biztos le fog tojni a földre, etetőbe stb.. Hagyd, hogy újra költsenek, max ha nem fiasak a tojások, egyet hagyj szerintem alattuk, a többit pedig vedd el tőlük.
Tuti párod van? Esetleg képet tegyél fel róluk és az alapján könnyű megmondani a nemüket.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 25, 19:28 
zsuzska írta:

Az, hogy vörös a székletük az nagyobb bajnak tűnik mint a tojásrakás. Mit adtál nekik enni? Mert akár attól is lehet vörös (és akkor nincs baj).

Hozzászólás 2012 feb. 25, 18:11 
Sziasztok!!
Segítséget szeretnék kérni!!
A papagájaim 3 hónapon belül már másodszorra raknak le tojást. Az előzőek nem keltek ki, meg a madarak is csak egy évesek. nem tudom mit tudnék csinálni, valaki adjom tanácsot!!! Légyszi!!!
Előre is köszönöm a segítséget!!!

Hozzászólás 2012 feb. 7, 11:23 
Etetik, jól vannak .

Hozzászólás 2012 feb. 6, 19:32 
A nagy hőmérséklet különbség inkább okozhat gondot.
Én nem vittem volna be őket .

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 143  Következő