Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 feb. 6, 19:13 
robi, hogy helyet változtattál a kecskéknek, a szülők fogják etetni a kicsit? a helyváltozás megzavarhatja őket és akár ott is hagyhatják a fészket.

Hozzászólás 2012 feb. 6, 16:36 
Végül úgy döntött a családi tanács ,hogy márciusig tartó kalitka fogság ellenében , behoztuk a kecskéket a lakásba . A szülők jól bírták a -13-15 fokot is de a kölyköt sajnáltam, szemmel láthatóan jobban értékeli a bent létet .

Hozzászólás 2012 jan. 30, 9:51 
Jelentem a KÖlyök él , úgy néz ki minden rendben ,. :)

Hozzászólás 2012 jan. 28, 20:03 
Frici, nem feltétlen lesz nálad is ez! A másik közös röpdében ugyan kevesebb párom van, de ott jól kijönnek egymással, egy zöld hímem van ami kicsit agresszívabb, azt majd még lehet kiveszem abból a csapatból, de ő se viszi túlzásba, csak az odúját védelmezi nagyon, most költ a párja(Ilona féle tojó). A maradék 4 pár egyelőre együtt marad, de az jóval zegzugosabb hely jobban ki tudnak térni egymás elől. A képeken gondolom a fahéj hímXzöld tojó és a sárga pár amire gondolsz, igen ők még együtt vannak, nincs még elég ketrecem, de őket is külön fogom tenni.

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2012 jan. 28, 19:39 
robi83 írta:
Na akkor erre varjon gombot valaki : utolsó infó máról a kölyök degeszre tömve , tojó rajta , ki se látszik. :eye: Reggel kiderül mi a folytatás.

Na ez jó hír, nem lehet, hogy csak azért hűlt ki a kicsi, mert a tojó nem ment be este az odúba? Vagy leugrasztotta valami az éjjel.

Jancsi jól lelombozol az ilyen tapasztalatokkal, az egyik ok amiért a kecskét választottam az az, hogy lehet csapatban tartani. Látom van ahol két pár van együtt. Azokat úgy hagyod vagy szét lesznek rakva?

Hozzászólás 2012 jan. 28, 19:26 
Na akkor erre varjon gombot valaki : utolsó infó máról a kölyök degeszre tömve , tojó rajta , ki se látszik. :eye: Reggel kiderül mi a folytatás.

Hozzászólás 2012 jan. 28, 18:44 
Tapasztalatmegosztás, csak hogy mások ne csinálják utánam:
A csapatban való költés idáig jól ment, most az első szezon után (elsősorban a hímek) bekattantak és elkezdtek kegyetlenül verekedni. Az egyik sárga hímem jelenleg elkülönítve van a fejét véresre verték, a fröcskölt tarka hímemnek a hátát nyakát marták szét, nameg tolla nagy része oda, de ő még semmi az előbb említett sárga hímhez képest. Mindezt 8m hosszú röpdében. Úgyhogy most szét lettek bontva páronként, képeket hamarosan rakok fel a képes részlegbe.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2012 jan. 28, 18:39 
Igen, az sokat dob a dolgon, hogy első költés.

Hozzászólás 2012 jan. 28, 18:31 
Ebben most nem fogunk egyet érteni.
A kecske felneveli ilyenkor is, nem a hőmérséklettől függ. Első költése a madárnak, inkább itt a 'gond'.

Hozzászólás 2012 jan. 28, 18:27 
Igazad, van Jani! De ha nem üli a fiókát rendesen, az kihűl és e-miatt nem kéri intenzíven a kaját, ezért nem is eteti! Az egy dolog, hogy a tojó bent van, de sajnos attól még lehet, hogy nem üli normálisan, a fióka meg fázik és legyengül....
Én erre gondolok, de lehet, hogy nincs igazam.....

Hozzászólás 2012 jan. 28, 17:58 
Tomi, ahogy olvasom nem az a gond, hogy nem üli, hanem hogy nem eteti!

Hozzászólás 2012 jan. 28, 16:19 
Nagy Tamás írta:
Szia robi83!

Minden madárnál változó, hogy meddig ülik a fiókákat. Amikor eljön az idő a tojó már nem fogja betakarni a kicsiket, akár milyen hideg/meleg van. Tehát, ha a fióka nem elég fejlett, akkor több mint valószínű, hogy kihűlés lesz a vége a dolognak.
Hiába van megetetve.... Persze vannak olyan "jó" tojók melyek végig melegen tartják a fiókákat...

(((ezért nem kell hidegben költetni, mert ez is lehet a vége, ami a madárnak egyáltalán nem jó, de a gazdának se)))

Értem , köszönöm .

Hozzászólás 2012 jan. 28, 16:06 
Szia robi83!

Minden madárnál változó, hogy meddig ülik a fiókákat. Amikor eljön az idő a tojó már nem fogja betakarni a kicsiket, akár milyen hideg/meleg van. Tehát, ha a fióka nem elég fejlett, akkor több mint valószínű, hogy kihűlés lesz a vége a dolognak.
Hiába van megetetve.... Persze vannak olyan "jó" tojók melyek végig melegen tartják a fiókákat...

(((ezért nem kell hidegben költetni, mert ez is lehet a vége, ami a madárnak egyáltalán nem jó, de a gazdának se)))

Hozzászólás 2012 jan. 28, 15:19 
adam92 írta:
Hát ha csak melengetik az nem elég neki. Biztos nem etetik? (mert akkor jobb lenne elvenni és megpróbálni neked etetni)

Megnéztem , megetette nem degeszre , de van a begyében .
Viszont arra nincs ötletem miért hagyta kihülni a tojó reggel ???

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 jan. 28, 14:58 
Hát ha csak melengetik az nem elég neki. Biztos nem etetik? (mert akkor jobb lenne elvenni és megpróbálni neked etetni)

Hozzászólás 2012 jan. 28, 13:23 
MOst Komolyan tanácstalan vagyok , a kölyök elvan bújik az anyja alá , az takargatja is , viszont még mindig nem etette meg.... Tényleg nem tudom hogy elvegyem -e vagy , hadjam békén... esetleg hozzam -e be a lakásba . :|

Hozzászólás 2012 jan. 28, 10:11 
Ha hérfőig elvan ezeken akkor be szerzem a tápot, most még kint van az anyja alatt , ugy néz ki magához tért , viszont ettetés még nem volt , hagyomőket még együtt hátha .... Lövésem nincs mi lehetett a baj , eddig szépen etette a tojó. :shock:

Hozzászólás 2012 jan. 28, 9:31 
Szia Robi!

A legalkalmasabb erre papagájnevelő tápszer lenne, de ha ahoz nem jutsz hozzá, akkor addig elég ha csinálsz egy pépet amibe bármi belerakhatsz, amit úgy egyébként is megehetnének a nagyok. Ha fecskendővel akarod etetni akkor ennek tényleg nagyon pépnek kell lennie. Pl főzz rizset és szűrőn nyomkodd át. Répát is főzhetsz hozzá, vagy tojást, azt is átnyomkodhatod, vagy nem tudom nyersen mennyire lehet leturmixolni a répát. Adhatsz hozzá mézet, vitamint, ásványi anyagokat, stb. De ez csak átmeneti, jobb lenne a táp.

Hozzászólás 2012 jan. 28, 9:09 
S.O.S!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reggel kimentem a madarakhoz , benéztem az oduba és az egyetlen megmaradt Kölyök(akimár egésznagy) kinyúlva feküdt az anyja mellett . Még élt behoztam és felmelegítettem , magához is tért . Nem volt megetetve . Most visszatattam az oduba , azanyja rá is ült viszont nem tudom megeteti -e . adok neki pár órát viszont ha nem eteti megpróbálom én .
Kérdés Hogy és mivel tudnám etetni??????

Valódi név: Luca

Hozzászólás 2012 jan. 25, 20:38 
Jaj, köszönöm a dícséreteket:) Nem az én érdemem a szépségük, hanem a szülőké:)
Szóval akkor két tojó?
A többiről is majd csinálok képet, ha kijönnek az odúból végleg:)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 143  Következő