Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 nov. 6, 19:31 
Először fogd meg és tapogasd meg a fenekénél, hogy érzel-e benne egyáltalán tojást. Ha igen akkor olajjal be kell kenni a kloákáját. Talán ki is lehet masszírozni belőle, de én ilyet még nem csináltam, könnyen összetörhet benne a tojás. Legjobb lenne állatorvoshoz vinni.

Hozzászólás 2011 nov. 6, 19:07 
teljesen úgy csinál mint amikor tojni fog 2 percen belűl, főleg az uduban van .
ha elakadt mi a teendő?

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 nov. 6, 18:23 
robi83 írta:
robi83 írta:
Helló
Jancsi ha rendelsz féreg hajtót beszálnék egy kicsit ha nem gond :)

Kérdés : mennyi idő telhet el max a tojás rakások között , úgy értem tojás és tojás közt ?
Szemmell láthatóan van a madárban tojás 2db gond nélkül lerakot de at utolsó óta 3 nap telt el.

BtW: ez a 4. nap, tegnap viselkedése alapján biztos voltam benne hogy meg lesz a tojás .

Hali!
Minden másnap kellene tojnia, ha m,ár négy napja nem tojt akkor vagy abbahagyta, vagy tojáselakadása van. Nálam nem volt még ilyen, de négy nap már elég soknak tűnik. Bent van az odúban vagy kint? Nem gubbaszt a tojó?

Hozzászólás 2011 nov. 6, 11:38 
robi83 írta:
Helló

Kérdés : mennyi idő telhet el max a tojás rakások között , úgy értem tojás és tojás közt ?
Szemmell láthatóan van a madárban tojás 2db gond nélkül lerakot de at utolsó óta 3 nap telt el.

BtW: ez a 4. nap, tegnap viselkedése alapján biztos voltam benne hogy meg lesz a tojás .

Hozzászólás 2011 nov. 6, 10:59 
Helló

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2011 nov. 6, 9:18 
Nyugodtan próbáld ki. Nálam annak is csak a magját ette ki a kecske. :roll:

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 nov. 5, 23:39 
Szárított "macskapöcse" paprikát lehet adni nekik gondolom akkor?

Hozzászólás 2011 nov. 5, 21:38 
Warhawk írta:
Előbb utóbb rászoknak szvsz... :) Nekem az első naptól kezdve megették (igaz, az első napoktól kezdve adtam is nekik). :)
+1 :wink:

Ilona írta:
Csak azon mosolygok, meglátszik rajtuk,hogy jobb "kezesek", piros a jobb lábuk.
:D :D

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 nov. 5, 21:29 
jojo írta:
Na erről az erős paprikáról a papagájaimnak az a véleménye, hogy egye meg az, aki eléjük adta.
Megkóstolják, aztán kiköpik, utána az etető felé se néznek.A csőrüket nem győzik utána törölgetni.

Előbb utóbb rászoknak szvsz... :) Nekem az első naptól kezdve megették (igaz, az első napoktól kezdve adtam is nekik). :)

Hozzászólás 2011 nov. 5, 21:09 
Érdekes,hogy nem szeretik,pedig nekem sincsenek különleges kecskéim.
Csak azon mosolygok, meglátszik rajtuk,hogy jobb "kezesek", piros a jobb lábuk.

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2011 nov. 5, 19:48 
Na erről az erős paprikáról a papagájaimnak az a véleménye, hogy egye meg az, aki eléjük adta.
Megkóstolják, aztán kiköpik, utána az etető felé se néznek.A csőrüket nem győzik utána törölgetni.

Persze olvastam, hogy nem érzik az erőset.Ez kívülről nem úgy néz ki.
Szóval én hiába próbálkoztam semmi sem eszi meg.Semmilyen részét sem. :( Pedig jó lenne.

Hozzászólás 2011 nov. 5, 18:26 
Ilona írta:
Én bepirosodott erős fűszerpaprikát adok nekik,annak nem csak a csumáját eszik meg.

Megmondom őszintén én még sose adtam nekik, de jövőre akkor már tudom mit ültetek a kert végébe:)

Hozzászólás 2011 nov. 5, 17:55 
Én bepirosodott erős fűszerpaprikát adok nekik,annak nem csak a csumáját eszik meg.

Hozzászólás 2011 nov. 5, 16:39 
madaras86 írta:
Köszi Kanike! Azt meg lehet saccolni, hogy hány csepp egy ilyen adag?:)
Én egy itatásra elhasználok 40-50 l vizet. Ha 1l-hez kell 5-10 csepp, akkor 40l-re ez 200-400 csepp. Gondolom 1-2 hét múlva ismételni kellene a peték kelése miatt. Hol tartod érdemesnek beszerezni és kb mennyibe kerül? Nálunk az ilyesmit rendeltetni kell, úgyhogy lehet egyszerűbb ha én rendelem meg a neten. Bár eddig soha nem alkalmaztam csak ivermectint annak meg semmi hatását nem láttam, szerencsére nem jött belőlük élősködő, legalábbis szemmel látható méretű biztosan nem.
Hogy hány csepp egy fiola azt nem számoltam de olyan 150-et saccolok. :? Nálam lejárt a szavatossága és még bőven volt benne.
Én a G-kuckóban vettem,ezt ajánlotta viszont a honlapjukon ne is keresd, én nem találtam. Onnan rendelni is lehet telefonon úgy tudom.
De szerintem állat patikában is meg lehet venni vagy rendelni.
Az ára 1500-1600ft rémlik,de nem tenném le a nagy esküt. :|
Nekem is mostanában kell majd újat vennem ha lesz időm.

Hozzászólás 2011 nov. 5, 13:59 
Köszi Kanike! Azt meg lehet saccolni, hogy hány csepp egy ilyen adag?:)
Én egy itatásra elhasználok 40-50 l vizet. Ha 1l-hez kell 5-10 csepp, akkor 40l-re ez 200-400 csepp. Gondolom 1-2 hét múlva ismételni kellene a peték kelése miatt. Hol tartod érdemesnek beszerezni és kb mennyibe kerül? Nálunk az ilyesmit rendeltetni kell, úgyhogy lehet egyszerűbb ha én rendelem meg a neten. Bár eddig soha nem alkalmaztam csak ivermectint annak meg semmi hatását nem láttam, szerencsére nem jött belőlük élősködő, legalábbis szemmel látható méretű biztosan nem.

Hozzászólás 2011 nov. 4, 9:18 
madaras86 írta:
Csak olyan nagy divat lett ez a féregtelenítés, de mikor megkérdezem mikor mit mivel nem nagyon tudnak mit mondani.

imihb írta:
Ti erre milyen módszert alkalmaztok?

Jani, imihb, nálam eddig még szerintem nem volt belső vagy külső parazita a madarakban de azért a lentebb látható készítménnyel leszoktam őket itatni fél évente,a biztonság kedvéért. Én 2dl vízhez adok 1-2 cseppet,nem nagyon méregetem,3-4 napon át. Hogy hatásos-e passz,de bajuk eddig még nem lett tőle.:)
Ezen kívül rendszeresen adok nekik zöld erős paprika csumát, itt a benne lévő mag a lényeg úgyis csak azt eszi ki a kecske,és néha szárított csilinek a magját.

SH-Levabird csepp 10 ml, féreghajtó madaraknak
Kép
Alkalmazás, adagolás módja:
Szájon át. Közvetlenül a madár csőrébe cseppentve ill. ivóvízben.
A készítményből 1 csepp 10 mg hatóanyagot, 1ml. 200 mg hatóanyagot tartalmaz.

IDRE tag
Valódi név: Gaál Imre

Hozzászólás 2011 nov. 4, 8:38 
Warhawk írta:
imihb írta:
Szeretném kérdezni,hogy 1 költőpárnak,ha külön vannak téve akkor elegendő feltenni 1 odút vagy többet kellene akkor is?

Ha több van, az sosem baj, tudnak válogatni legalább. De csak azért szokás többet feltenni, ha több madár is van, hogy bőségesen legyen odú, kevésbé akarják a másikét elvenni...

imihb írta:
Sok helyen szakirodalomban írják,hogy a kecske papagájokat elég sűrűn kell féreghajtani.

Ezt azért írják, mert a kecskepapagáj sokat tartózkodik a földön, kapirgál, onnan eszik (gyakorta a rovarokat is amit talál ilyenkor), így jó esélye van elkapni valami bélférget. Igazából ha nálad nem a földön vannak (beton, rács, stb), akkor nem lesz ebből semmi gondod. Féreghajtásra meg időnként almaecet, fokhagymakivonat megfelel. Ha erőspaprikát adsz nekik rendszeresen az is remek, ugyanis féreghajtóként (is) funkcionál. ;)

Rendben van,köszönöm mindkettőtök segítségét!

Hozzászólás 2011 nov. 3, 21:21 
Warhawk írta:
madaras86 írta:
Szóval akkor le kellene adnom tőlük egy székletmintát vizsgálatra? Mert én tapasztalni nem tapasztalok semmit, nem soványak.

Székletmintából meg sem lehet állapítani 100%-osan, hogy van-e valami bennük. Ugyanis előfordulhat, hogy épp nem ürítenek petét és akkor az eredmény negatív lesz. Amúgy ez a féregtelenítés is csak akkor válik égetővé, ha erős a gyanú, hogy van valami... addig az fokhagyma/erőspaprika elég.

Rendben!:)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 nov. 3, 21:17 
madaras86 írta:
Szóval akkor le kellene adnom tőlük egy székletmintát vizsgálatra? Mert én tapasztalni nem tapasztalok semmit, nem soványak.

Székletmintából meg sem lehet állapítani 100%-osan, hogy van-e valami bennük. Ugyanis előfordulhat, hogy épp nem ürítenek petét és akkor az eredmény negatív lesz. Amúgy ez a féregtelenítés is csak akkor válik égetővé, ha erős a gyanú, hogy van valami... addig az fokhagyma/erőspaprika elég.

Hozzászólás 2011 nov. 3, 21:12 
Warhawk írta:
madaras86 írta:
Warhawk a fokhagyma kivonat totál elég, nem csak kiegészítés?

Ha biztosan van bennük bélféreg, akkor kevés. Megelőzésre vagy enyhébb esetekben jó csak. Ugyanígy az erőspaprika is. Viszont feleslegesen gyógyszerezni sem jó őket...

Szóval akkor le kellene adnom tőlük egy székletmintát vizsgálatra? Mert én tapasztalni nem tapasztalok semmit, nem soványak. Csak olyan nagy divat lett ez a féregtelenítés, de mikor megkérdezem mikor mit mivel nem nagyon tudnak mit mondani.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 143  Következő