Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2011 máj. 1, 20:38 
madaras86 írta:
dino írta:
Szia madaras!
Hány kecske párod van?

Szia!

Az egyik helyen 8 pár, a másik helyen "5 és fél":)
Én velük kezdtem a madarászást, nekem ők a nagy kedvencek és elég sok munkám is van bennük, hogy ilyen állományom lett, amilyen (nem darabszámra). Most a csapatban tartás miatt féltem,hogy ez esetleg bomlani fog, de szerencsére megmaradtak a régi párok és nagyon monogámnak tűnnek, iszonyatosan védik a hímek a saját tojóikat, itt félrepárzás nem lesz, az fix, úgyhogy jól működhet így is maga a célzatos párba állítás is.

Szia Jancsi,

milyenek a kecskék? csak egyszínűeket tenyésztesz vagy vegyesen?

Hozzászólás 2011 máj. 1, 20:22 
dino írta:
Szia madaras!
Hány kecske párod van?

Szia!

Az egyik helyen 8 pár, a másik helyen "5 és fél":)
Én velük kezdtem a madarászást, nekem ők a nagy kedvencek és elég sok munkám is van bennük, hogy ilyen állományom lett, amilyen (nem darabszámra). Most a csapatban tartás miatt féltem,hogy ez esetleg bomlani fog, de szerencsére megmaradtak a régi párok és nagyon monogámnak tűnnek, iszonyatosan védik a hímek a saját tojóikat, itt félrepárzás nem lesz, az fix, úgyhogy jól működhet így is maga a célzatos párba állítás is.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 máj. 1, 20:01 
Szia madaras!
Hány kecske párod van?

Hozzászólás 2011 máj. 1, 18:58 
Ma ismét letojt két tojóm, a 8 párból álló röpdében így már 6 pár tojásokon ül. De a 7. pár is a napokban le fog tojni. A 8. pár egyelőre sztrájkol, de nem meglepő, ez a tojó most pihen, kimerült.
A másik helyen még mindig csak 2 pár költ, ilona a tőled való tarka tojó 8-at tojt, 7 kötött be. És ezen a helyen a sárga tojó is szépen kaparja az odút, ő is tojni fog;)

Hozzászólás 2011 ápr. 29, 21:39 
Ilona írta:
Igen ,a tarka tavaly májusi ,a sárga júliusi kelés.

Ma megint letojt egy tojóm a nagyobb röpdében:) De másik kettő is nagyon mozgolódik és hajlik a hátuk, tojás van bennük.

Hozzászólás 2011 ápr. 29, 20:30 
Igen ,a tarka tavaly májusi ,a sárga júliusi kelés.

Hozzászólás 2011 ápr. 29, 6:04 
már vannak egyhetesek, akkor apránként elveszem őket tőle!

Hozzászólás 2011 ápr. 28, 21:59 
Máté írta:
Köszönöm a válaszokat!
Akkor még azt kérdezném h ami most alatta van tojás amin nem nagyon ül (és nem is nagyon látom őket termékenynek) mi legyen?kivegyem alóla és újat rak vagy bent hagyjam őket és várjak hátha lesz vmi?

Vannak már egy hetesek a tojások?
Ha igen, akkor vedd kis és sötétben lámpázd meg őket, ha nincs benne élet, vagy elhalt,akkor vedd el tőle. Ha van benne, akkor rakd vissza, hátha lesz valami. Annyi, hogy az odúban mindig legyen tojás, ne egyszerre vedd ki őket.

Hozzászólás 2011 ápr. 28, 21:57 
Ilona írta:
Szervusz Jancsi!
Örülök,hogy ilyen sikeresnek mutatkozik a kolóniás költés.Ne vedd rossz néven,de egyáltalán nem bíztam benne és csak abban reménykedtem,hogy nem történik valami komoly verekedés.
Szerencsére nincs baj és okosabbak lettünk.A tarka kis tojó ezek szerint "szuper",de mi van a tesójával,a szép kis sárgával? Nálam még mindig nem indult be a tojóm.Külsőleg semmi baja,étvágya is van,nem tudom mi lehet a gond.

Valószínűleg csak pihen, majd nekiáll ő is.
A sárga tojó is odúzik, de egyelőre csak ennyi. Ő is a tarkával van egy csapatban. De idősebb is volt a tarka, nem?

Hozzászólás 2011 ápr. 28, 21:02 
Köszönöm a válaszokat!
Akkor még azt kérdezném h ami most alatta van tojás amin nem nagyon ül (és nem is nagyon látom őket termékenynek) mi legyen?kivegyem alóla és újat rak vagy bent hagyjam őket és várjak hátha lesz vmi?

Hozzászólás 2011 ápr. 28, 20:40 
Szervusz Jancsi!
Örülök,hogy ilyen sikeresnek mutatkozik a kolóniás költés.Ne vedd rossz néven,de egyáltalán nem bíztam benne és csak abban reménykedtem,hogy nem történik valami komoly verekedés.
Szerencsére nincs baj és okosabbak lettünk.A tarka kis tojó ezek szerint "szuper",de mi van a tesójával,a szép kis sárgával? Nálam még mindig nem indult be a tojóm.Külsőleg semmi baja,étvágya is van,nem tudom mi lehet a gond.

Hozzászólás 2011 ápr. 28, 12:57 
Jól indultak a csapatban tartott kecskéim, így a maradék párokat is beengedtem.
Az egyik helyen 8 párom van. Ez a hely kb 8m hosszú és a szélessége van ahol 1m, van ahol csak 70cm van ahol 2m. Odút egyelőre 13-at tudtam kihelyezni, de rakok még ki, jól szétszórtam őket.
Egy tojóm 8 tojáson ül, ebből 5 már bekötött, 2 tojóm most tojt le, 3 tojóm bent ül az odúban és nyekereg, kapar, ott is hamarosan tojás lesz. Egyik pár meg csak 4 napja van velük, így attól még nem várhatok ennyi idő alatt semmit. Szóval eddig nagyon elégedett vagyok. Eleinte hatalmas viták voltak, verekedések, de aztán odúfoglalás után ezek megritkultak. Amit most engedtem be utoljára párt, azoknak frissen kirepült kölykei is voltak, ezeket is beraktam a röpdébe, hogy még etessék őket. Ezeket szerencsére nem bántják az ivarérett madarak.

A másik helyen 5 pár van és 1 fiatal tojó magában, itt az egyik kölyköt nevel, az Ilona féle tarka tojó 8 tojáson ül, ebből 6 már bekötve, és egy tojó már kapar. Sajnos nem is tudtam, csak 4 odút felrakni, ma érkezik a többi odú, még berakok jópárat. Náluk nem is igazán van vita.

Hozzászólás 2011 ápr. 28, 12:49 
Sziasztok!

A fészekkontroll és forgács/fűrészpor pótlás nem ugyanaz. A fészekkontrollt nagyon jól tűrik a kecskék, semmi problémájuk vele, azt viszont semmilyen madár nem szereti, ha a fészek alapanyagot kicserélik abban az időszakban, mikor még csak tojás van. Mikor már kölyök van akkor lehet az alapanyagot is cserélni. Ha nagyon kikaparja a tojó az odúból az anyagot, az azt jelenti,hogy nem elég magas az odútok, ezért tudja ezt megtenni. Egyébként már nem fázna meg a tojás.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 ápr. 28, 12:09 
Máté írta:
Sziasztok!

Van egy pár kecském,a tojó év elején februárban már letojt a földre a röpdében akkor kaptak odut, a tojások terméketlenek lettek, nem tudom hányszor kezdtek idén tojni szerintem ez a harmadik de lehet nem, minden esetre most termékenyek a tojások!
Pár napja tettem be + forgácsot nekik mert szinte semmi nem volt benn és a földön voltak a tojások reggel meg szerintem hűs van hozzá h a láda alján legyen (bolti vékony) azóta kezdődött hogy a tojó csak éjszaka kotlik!
Tudom h papagájonként más az érzékenységük a fészek kontrollra de más madaramnál még ez nem fordult elő....

Ez fordult már elő másnál is h CSAK éjszaka hajlandó kotlani?egyébként a hím eteti rendesen.
lehet ezzel kezdeni vmit?

Szia Máté!

Nálam is előfordult tavaly ugyanilyen probléma. Általában a kecskék nem érzékenyek a fészekkontrollra, de vannak kivételek. Én is mikor benéztem az odúba 2 tojást láttam, de nagyon kevés volt benne a forgács ugyanis annyira kaparta az odú alját, hogy sok kihullot. Pótoltam bele kicsit, úgy gondoltam, hogy ez nem fogja őket megzavarni. Természetesen onnantól nem ment be az odúba, sőt meg is ette a tojó a tojásokat :?
Az idén ugyanez előfordult egy másik párnál. Hogy ilyenkor mi zavarja meg őket, nem tudom. Sokan azt mondták, hogy a kecske nem érzékeny ha benézünk hozzájuk, nekem viszont mégis más a tapasztalatom.
Ha letojik ismét a tojód, akkor hagyd, had csinálják a dolgukat, ne nézz be hozzájuk...legalábbis én így teszek a következő körnél.

Hozzászólás 2011 ápr. 27, 22:26 
Sziasztok!
A tenyésztőnél nem tudtam dönteni a kecskepapagáj és a rozella között, mivel a kecskét már ismerem, nagyon ragaszkodtam hozzá, de rozellát is szerettem volna. Az egyik kecske csak egy fél lábbal volt megáldva (a baloldali csak egy kis 'csonk', a jobboldalin két ujj fejlődött ki, de abból csak az egyik használható, a másik hátrahajlik), és kaptam egy olyan ajánlatot, hogy amennyiben a rozellát választom, megkapom ezt a kis bugrist ajándékba. Persze rögtön belementem... :drunken:
A rozellák kint, kisebb röpdében, a kecske egy nagy kalitkában, napközben kint, a rozellák mellett (nem összeeresztve), sötétedéskor bekerül, a szobába, hogy röpködjön, kézhez tudjam szoktatni valamennyire, bár egyelőre nem akar kirepülni a kalitkából, hiába van nyitva az ajtó, zöldet, kölest eszik rendesen, két pofára mekeg. Kicsit nehezen oldódik fel. :cyclops:
A lábai ellenére valami hihetetlenül ügyes, kapaszkodik, ugrál, ugyanúgy mászik a rácsokon mint bármelyik 'lábas' kecske, a rudakon állással volt egy kis gondja, néha lecsúszott róluk, ezért kb 2-3 centi szélesre hasogattam fát, azt raktam be, közelebb egymáshoz, ezeken szépen le tud pihenni. :D
A lényeg, hogyha tudna valaki ötleteket adni, hogyan tudom megkönnyíteni a dolgát, szívesen veszem a tippeket, mivel ez az első 'rokkant' madaram...

Hozzászólás 2011 ápr. 27, 10:17 
Köszönöm:)
A madárkát kivettem ,bár nehezen ment de csak sikerült :D
(a kecske a tojó a hullámos pedig a hím ;)
A kis kaszanova,a mire kivettem odáig jutott ,hogy a kecske párját is csípkedte ha az etetni akarta a tojót./igaz ez a hím kecskémet nem nagyon hatotta meg / :P
A hullámos biztos azt hitte ,hogy ő az apuka XD
M1 szegényke most itt van bent a másik kalitban és várja ,hogy visszamehessen :)

Hozzászólás 2011 ápr. 26, 19:53 
Sziasztok!

Van egy pár kecském,a tojó év elején februárban már letojt a földre a röpdében akkor kaptak odut, a tojások terméketlenek lettek, nem tudom hányszor kezdtek idén tojni szerintem ez a harmadik de lehet nem, minden esetre most termékenyek a tojások!
Pár napja tettem be + forgácsot nekik mert szinte semmi nem volt benn és a földön voltak a tojások reggel meg szerintem hűs van hozzá h a láda alján legyen (bolti vékony) azóta kezdődött hogy a tojó csak éjszaka kotlik!
Tudom h papagájonként más az érzékenységük a fészek kontrollra de más madaramnál még ez nem fordult elő....

Ez fordult már elő másnál is h CSAK éjszaka hajlandó kotlani?egyébként a hím eteti rendesen.
lehet ezzel kezdeni vmit?

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2011 ápr. 26, 16:23 
Sztem a legjobb a békesség, vedd ki, biztos, ami biztos... :wink: :roll:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 ápr. 26, 15:38 
kecskeee01 írta:
Kivegyem a röpdéből,hogy nyugta legyen a tojómnak a költés alatt vagy nem gond ha bent marad ?

Én nem kockáztatnék, de van rá elvi esély persze, hogy nem lenne baj (ha tojó az a hullámos, akkor viszont nagyon nem jó, hogy együtt vannak).

Hozzászólás 2011 ápr. 26, 13:13 
Köszönöm a segítséget ,tegnap délután tényleg megérkezett a második tojás ahogy mondtátok :)
Egy olyan kérdésem lenne még ,hogy:
van egy hullámos papagájom akit a kecskéknél tartok és ő állandóan a sarkában van a kecske tojómnak(etetni akarja,bemegy mellé az odóba)stb..
Kivegyem a röpdéből,hogy nyugta legyen a tojómnak a költés alatt vagy nem gond ha bent marad ?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 143  Következő