Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 feb. 2, 22:42 
Erről már beszéltünk a Ferivel évekkel ezelőtt !...Akkor az volt a gond hogy nincs szállás !?...Azóta van ??...

Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2009 feb. 2, 22:29 
Csajó Neco !

Bár nincsenek rollerjeim, de Szépmagam is csatlakoznék, feltéve ha ez nem ütközik áthidal6atlan akadályokba, hö-hö-hö...

canary1

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 feb. 2, 21:49 
Neco, ez jó ötlet! Támogatom!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 feb. 2, 19:24 
doromboló írta:
Tegnap hívott a Domonkos Robi (volt magyar bajnok)......

Szeva' Dorombi! Dógozhatnál rajta, hogy újra belefogjon a komoly melóba. Én az Andrét próbálom megtéríteni, hogy ne csak a tenyésztésbe, hanem a versenyzésbe is kóstoljon bele. Ez elég kemény diónak tűnik... :( :wink: :lol: No de nem baj! Nem adom fel! :lol:

Kedves Iker czimbora! Várjuk a beszámolót!
Annak meg nagyon örülök, hogy ilyen lelkes és aktív a csapat!

Beszéltem ma Ikerrel, és felmerült (csak ötletként, ha mindenkinek megfelelne!) hogy Albertirsán legyen a következő. Persze akkor lenne értelme, ha az ország más részeiből (Győrből Marcsiék, BP-ről Nagygabe, Kanizsáról Kinyó, Dorombi stb.) eljönnének erre, és a szegediek meg tudnák oldani a odautazást 1-2 autóval közösen.
Albertirsa tul.képpen az ország közepén van, ideális helyszínnek tűnik....
Persze ez csak felvetés, meg ha csak Szegedről jönnétek nem sok értelme van elköltözni.
Erről majd kérném a véleményeteket!

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 feb. 2, 14:25 
TISZTELT KYNYOO KOLLÉGA :!: SEMMI GOND NEM ÉRTETTEM FÉLRE DOLGOKAT :lol: AMI JELEN PILLANATBAN VAN TENYÉSZTÉSRE ANYAG M.O.-ON AZ MÁR EGGY KOMOLY POTENCIÁL :lol: HA KOMOLYAN BELEVÁGTOK A TENYÉSZTÉSBE+EGGY KIS SEGITSÉG A RÉSZEMRŐL,GONDOLTAM -SZAKMAI-NEM-FELPONTOZÁS.4-5 ÉVI KOMOLY MUNKA UTÁN LEHET RÓLA SZÓ HOGY BŰSZKÉN BENEVEZTEK P.L.10-15-KOL. A V.B.-RE A NAGYOK KŐZÉ :!: NEM KELL HOZZÁ SOK MINDEN CSAK-ÉVENTE MIN. 2-3-HAZAI VERSENY+KOMOLY ÉRTÉKELÉS+SZIGORÚ SZELEKTÁLÁS+12-15 BELEVALÓ TENYÉSZTŐ :roll: :lol: :lol: EHHEZ NAGY ŐSSSZEFOGÁS-AMIT NAGY ŐRŐMŐMRE ÉSZLELEK AZ I.D.R.E-ÁLTAL IS :D :D ŰDV. TIBI

Hozzászólás 2009 feb. 2, 14:03 
Jó értem!

Csak nem jó ha az ember álomban ringatja magát én személy szerint nagyon örülnék az építőjellegű kritikának és jobb ha az ember tisztán lát a madarai között mert így van cél amiért érdemes küzdeni szigorúnak és igazságosnak kell lenni az vezethet eredményre! Saját vélemény!!! Bár néha az igazság fáj!
Neco-tol olvastam egy hozzászólásban valahol ahol ajánlja a rollert kezdőknek is mivel könnyen szaporítható viszont a minőségre tenyésztés az már egy komoly feladat mindenki számára!
Amúgy örülök neki hogy a Tibi jól bírál ennek is biztos meg lesz a gyümölcse ugyanakkor azt a felfogást is megértem hogy nem kell a kezdők kedvét elvenni a dolgoktól! Nekem se ment el a kedvem attól még hogy tavaly nem sikerült egy fiókát se fognom a madaraktól de idén talán másképp lesz! Én nem szégyenlem magam e miatt és bátran felvállalom! Abszolút nem az érdekel hogy hány pontot kanak majd a madaraim hanem az hogy tudjam milyennek kellene lennie!
De ha felhúzzák a madarakat akkor meg leszek elégedve magammal hogy szuper minden közben meg egy [cenzúrázva] amit csinálok na ezt nem akarom hiszen ez volt az első éveimben!

Hozzászólás 2009 feb. 2, 13:31 
Én értettem a kinyó mire tapintot rá !...A válasz az, hogy korábban szívlapáttal kaptuk a pontokat, mióta a Tibi van meg harapófogóval...A csúcsmadár az mindenhol megállja a helyét de a középmezőnyös madarak bizony már sokkal kevesebb pontot kapnak kint mint idehaza. És ezt most egyáltalán nem bántásnak írtam le, mert gondolom arról volt szó, hogy a korábbi bírálatoknál azért lettek kissé felpontozva a madarak, hogy ne menjen el a kedv a tenyésztőknek a továbbiaktól....
Tegnap hívott a Domonkos Robi (volt magyar bajnok) az ominózus hosszú írásom után és egyetértettünk abban, hogy mi egészen más hangzásoknak örültünk mint kellett volna !...Itthon szarabbnál szarabb madarak voltak csak kaphatók és azoknak örültünk ! Nem is tudtuk sokáig milyen a csúcs kategória...Ezért vettem fel a kapcsolatot a kinti legjobbakkal és vagyonokért de sikerült szert tenni jónéhány igazi Harzer Rollerre .... amiből vannak neked is Kinyesz !....

IDRE tag
Valódi név: Ács Győrgy

Hozzászólás 2009 feb. 2, 13:00 
Üdv Mindenkinek!

Mint kezdő roller kanári tartó, még nem tenyésztő. Örültem a lehetőségnek, hogy részt vehettem az összejövetelen, ahol sokat tanultam. Köszönet illeti Varga Tibort, hogy segítséget nyújt az alapok megismeréséhez és tanácsaival segíti a tenyésztés fortélyainak megismerését, hogy tenyésztők legyünk ne csak madártartók. Természetesen köszönet mindenkinek a segítő hozzászólásokét a fórumon.

Hozzászólás 2009 feb. 2, 12:32 
iker írta:
Sziasztok!

A jegyzeteim alapján nemsokára beírok egy kis összefoglalót a tegnapi szegedi akcióról.

üdv:

Nagyszerű!!! :thumright:

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2009 feb. 2, 12:24 
Sziasztok!

A jegyzeteim alapján nemsokára beírok egy kis összefoglalót a tegnapi szegedi akcióról.

üdv:

Hozzászólás 2009 feb. 2, 12:18 
Kedves Tibor!

Véletlenül sem az vezérelt hogy lehúzzam a bírálatokat és így már teljesen egyértelmű a dolog hogy a labdarúgáson keresztül szemléltetted a dolgot! (remélem nem probléma a "tegezés")
Egyszerűen arra lettem volna kiváncsi hogy a magyar madarak a nemzetközi mezőnyben hol helyezkednek el! Illetve hogy milyen irányvonalat kövessünk ahhoz hogy minél jobb állományunk lehessen vagy hol van olyan forrás ami alapján te is tanultál mondjuk! Nos az egy teljesen korrekt dolog hogy ha mondjuk van egy kollekció amit lebírálsz és utána elmondod a szakvéleményedet hogy hogyan tovább! Lehet hogy az utóbbi vesenyen is ez így volt ezt nem tudhatom de remélem a következőn már megtudhatom!

Maradok tisztelettel: Bálint Gábor

Hozzászólás 2009 feb. 2, 12:04 
TISZTELT KYNYOO KOLLÉGA :!: Első lépésemtől a COM. szerint tanultam és TANITOTTAK birálni mivel Yugoslavia-mostmár-SZERBIA COM tag a a60-as évek ota :roll: a D.M. nekűnk is ée nektek is olyan mint BRAZILIA a fociban AKÁR HOL BIRÁLOK A FEJEBBE VAN AZ IRÁNYVONAL AMI SZERINT FOGOK BIRÁLNI :!: AZ HOGY AZ ELSŐ HELYEZETT 358+2 PONTOT KAPOTT AZ ALÁIRTAM ÉS RÁŰTŐTTEM A PECSÉTEM-ÁLOKK ELÉBE MINDEN KRITIKÁNAK MINÉL SOKAT KELL DOLGOYNI AZERT HOGY LEGYEN MÉG TŐBB 360-PONTOS KOL. LEHET HOGY ÉN TUDOM MIVEL 25-30-ÉVE IGYEKSZEM JO MADARAKAT TENYÉSZTENI ÉS 1998-OTA BECSŰLETTESEN ÉS A COM.-SZABÁLYAI SZERINT BIRÁLNI TEGNAP SZEGEDEN JO VOLT LÁTNI 5-6 EMBERT AKIK SZIVVEL-LÉLEKKEL ELAKARJÁK ÉRNI HOGY NEKIK IS LEGYEN 360-PONTOS KOL. SZIVESSEN SEGITEK MINDENKINEK :!: ŰDV.VARGA TIBOR

Hozzászólás 2009 feb. 2, 10:04 
Marcsi ! Ne hagyd benn a hímet !!!....és adj a tojónak annyit amennyi csak belefér !!!!....Nyilván a tojó vagy férges vagy valami más miatt sokkal több kaját igényel mint egy normális !...A hímet meg azért vedd ki mert ha neki is marad akkor annyira el fog hízni, hogy nem fog tudni öhöm öhöm !...Ne hogy adj neki bármilyen gyógyszert most már !....
Vigyázz arra is, hogy a hüle tojók általában annyira pörögnek a fészekben, hogy egy használhatatlanul mély gödör lesz belőle ezért ha kész a cucc, akkor szedd le a peremét, hogy a madár ne elmerüljön benne, hanem szépen kényelmesen hasaljon. Akkor jó ha a benne ülő tojó háta visszintesen egybevág a fészek felső szintjével...Ki ne látszódjon de mélyebben se legyen azaz legfeljebb egy kicsit mélyebben lehet de ki ne álljon a háta semmiképpen se !...

Ugyan ezeket a kérdéseket Marcsi generálja de válaszom természetesen mindenkinek szól aki még kezdő a "szakmában"....

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2009 feb. 1, 23:42 
neco írta:
doromboló írta:
...Nem szeretnék vitát és veszekedést sem, ez az általam létrehozott fórum a magyarországi roller kanári megmentéséről a világon mindenhol magasan jegyzett helyére visszakerüléséről kell hogy szóljon....

Így legyen...!... :wink:

fric32 írta:
...De ennek ellenére lekezeltem at egész állomány ivermectinnel ás kapnak már antibiótikumot is...

Látod Feri, lentebb többek közt erről beszéltem...
Egy általános antibiotikum még csak-csak (vagy mégse :?: :roll: ), de pl. ivermectin látatlanban (tüdőgyuszi'?, szuszogás?, levertség ellen?) a tenyészszezon közepén minek?! :?

Mert az meg elotte volt mire megjott volna a valasz,nagy ketsegbeesesembe valamit kenytelen voltam tenni mert attol feltem mire lesz eredmeny lehet lehull a fel allomanyom ha ilyen gyorsan zajlik.
De szerencsere minden rendben veluk es ma kell 12 fiatalom es nevelnek is a tojok,eddig aztan majd megvalik megmaradnak vagy nem.
Epp ideje mert mar valami jo is legyen,ja,es meggyűrűztem az elso fiókát a saját gyürümmel, a 001 es egy kobalt. :06: :06:

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2009 feb. 1, 20:34 
Szia Rolleros társaság !

Ma reggel 9-től 1/2 1-ig nyomtuk a dumát jelen volt Ágyuri, Lacidoki, Iker Feri, Bajcsi Jani és egy kollégája, Varga Tibi, meg én is.

A "kerekasztal" téglalapra sikerült, de közel 3 órát kizárólag a szakmáról beszéltünk, elötte egy kis ismerkedés, napi pletyka, de aztán belevágtunk.
Volt szó a felkészítés időszakának tennivalóiról, hőmérsékletről, páratartalomról, étrendről, lágyeleség készítéséről összetevőinek arányairól, az egyes keverékarányok szervezetre való hatásáról stb.. kb. három óráig írhatnám, hogy mi mindenről beszéltünk, köztük a fényviszonyokról, genetikai kodoltságról, az énekhangzások örökítéséről.
A lényeg, hogy nagyon jó hangulatban tartottuk a tapasztalat cserét, de gondolom a többiek is írnak véleményt.
Szegény cigisek összesen kétszer szippanthattak mérget a szervezetükbe, de ott is a rollerről folyt a szó. Szóval ment a dolog rendesen, úgyhogy a következőt is megtartjuk lehet, hogy hamarabb, mint ahogy terveztük.
Akik nem értek ide sajnálhatják.
Iker Feri bevállalta egy "rövid" (kb. 4o - 5o oldal) Osztrák biráti anyag lefordítását, melyet az IDRE által kiadandó szaklapban is megjelentetünk és minden érdeklődő számára szeptember végére elérhetővé teszünk

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 feb. 1, 19:36 
Nálam a hét elején elkezdtek beindulni a tojók. Nagyjából egy héttel korábban, mint tavaly. Négyet már külön raktam, egymás után meg is fúrták a fészket. És itt kezdődtek a problémák... Az elsőhöz beraktam a hímet, szépen pároztak is. Aztán egyszer csak szétszedte a fészket.... Egy másik párnál a tojó veri a hímet. A harmadiknál a hím veri a tojót. A negyedik egyelőre problémamentes, de tojás az nincs.
Hát érdekesen indul a szezon....

Aki volt ma Szegeden, írhatna beszámolót! Nagyon kíváncsi vagyok!

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 feb. 1, 18:58 
doromboló írta:
...Nem szeretnék vitát és veszekedést sem, ez az általam létrehozott fórum a magyarországi roller kanári megmentéséről a világon mindenhol magasan jegyzett helyére visszakerüléséről kell hogy szóljon....

Így legyen...!... :wink:

fric32 írta:
...De ennek ellenére lekezeltem at egész állomány ivermectinnel ás kapnak már antibiótikumot is...

Látod Feri, lentebb többek közt erről beszéltem...
Egy általános antibiotikum még csak-csak (vagy mégse :?: :roll: ), de pl. ivermectin látatlanban (tüdőgyuszi'?, szuszogás?, levertség ellen?) a tenyészszezon közepén minek?! :?

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 feb. 1, 18:23 
Tisztelt Mindenki! Amit doromboló irt én a háttérből végig követtem mert Bonyhádon laktam és Tamás Zsolt barátom rollerozását érdeklődéssel követtem .Már akkor Szerettem volna csatlakozni a csapathoz de a keveredés amit tapasztaltam megzavart . Mára a körülmények ideálisak lettek így nekiláttam .Érdekes van aki minden évben ha emlékeim nem csalnak tavaly is ilyen tájban zaklatja ezt a kedves közösséget .Vannak számok amik realizálják a csoport gerincének fáradhatatlan munkáját.Szeretjük ezt a kedves madárkát ez ami a kapcsolatunk ,a számok a bálványok a pontok meg a papírok az meg másé. Jó egészséget mindenkinek és a madarainak Csaba

Hozzászólás 2009 feb. 1, 16:44 
hello!

lenne par kerdesem:
1. akkor az itthoni biralat nem olyan komoly mint a nemet?
2. mi alapjan tortenik itthon akkor a biralat? Nincs olyan leiras hanganyag ami mutat egy iranyt ha ugy tetszik standardot? Ezt a Tibitol is kerdem...
3.furcsa hogy a DM-en nincs 360pontos kollekcio nagyon de itthon elofordul, akkor altatjuk magunkat hogy van nalunk csucsminoseg?
4.vagy pedig az orszagos allomany szintjehez biralunk?
kivancsi lennek ezekre a dolgokra...

Hozzászólás 2009 feb. 1, 13:07 
Alábbi írásom után felhívott Richter Guszti aki megkért hogy ne égessem !...Ezúton vagyok kénytelen elmondani, mivel nincs itt a topikon regisztrálva, különben "pü"-t (privát üzenet) küldtem volna neki, hogy nem állt szándékomban sőt meg sem fordult a fejemben, hogy ezt ő annak veszi !...Pusztán tényeket írtam le amiből sejthető a hazai roller tenyésztők eltünése...Nem szeretnék vitát és veszekedést sem, ez az általam létrehozott fórum a magyarországi roller kanári megmentéséről a világon mindenhol magasan jegyzett helyére visszakerüléséről kell hogy szóljon.
Egyszerűen arról van szó, hogy vannak emberek akik sokat tettek a Magyar roller kanári helyzetéhez és vannak aki sokat vettek el !...
Évtizedekkel ezelőtt, mondjuk a magyar rendezésű Inter Kanári azaz az abszolút tényszerűség miatt +10 év óta, hány nagyértékű és tenyésztésre is megfelelő egyedet hozott be és adott át az érdeklődőknek az a maroknyi gárda akik még megmaradtak mint a Magyar Diszmadártenyésztők Országos Egyesülete Roller Szakcsoportjának képviselői ?....Mikor rájuk találtam a 80-as években 5 en voltak már csak ! Richter Gusztáv a bíró, Péter Géza, Kitulják Pál, Tóth János és Szabó MIklós...külsősként a Szerbiai magyar Varga Tibi, megfigyelőként Csenkei Csaba madarak nélkül !....Egyszer elküldte madarait a Nagy Kanász Jani bácsi is...Akkoriban a versenyük Pécset volt a Terrárium ház vendéglakásának konyhájában...Ekkor csatlakoztam hozzájuk, majd írásaim is hamar megjelentek a DM-ben...Erre megmozdult valami...Jelentkezett a régebben volt tag, a miskolci Tóth László, a zalaegerszegi Németh Sándor, majd a tőlem kapott madarakkal, Tamás Zsolt Bonyhádról és a soproni Domonkos Róbert aki aztán meg is vert egyszer de ha mögöttem végzett is szoros eredménnyel !...Volt egy-két szép év amire nagy örömmel tekintek vissza aztán elindult valami !...Valami nagyon csúnya dolog, amiről kiderült, hogy már nagyon régóta ment hisz ezért is fordítottak sokan hátat a rollerezésnek. Én ezt egyik pécsi versenyen vettem észre mikor "véletlenül" száraz volt az itatója annak a madaramnak amelyik a kollekciómban nem szólalt meg....Akkor még úgy volt, hogy pénteken leadtuk a madarakat és attól fogva volt egy etető -itató (ő volt az örök riválisom) ember aki vállalta az ellátást, aztán még a felhordó mehetett a madárszobába és a madrakkal csak a verseny végén találkozhattunk... Utolsónak ment az én kollekcióm, a végén szóltak, hogy vihetem őket, három 90 pontos lett de sajnos a negyedik nem szólalt meg !?.. Mikor észrevettem a turpisságot, szóltam, hogy álljon meg a menet a negyedik madaramnak száraz az itatója ezért nem énekelt, hiába szóltam, már közölték velem,hogy vége a versenynek...Pedig azokat a kollekciókat amelyikben volt olyan madár amelyik nem szólalt meg a végén mindig vissza lehetett vinni...Itt most nem,... hiába mondtam, hogy megitatom és 10 perc múlva már jó lesz....Ekkor nekem is átvillant az agyamon, hogy most itt kéne abbahagynom, de kis gondolkodás után rájöttem, hogy ha ez így működik akkor teljesen elfogy a magyar rolleres csoport és maradtam...Nem úgy a többiek akik egy-két esztendő után részben hasonló okok miatt elköszöntek, pedig minden felszerelésük meg volt !...
Teltek múltak az évek és közben akik jöttek hamar el is mentek. Én soha egyetlen egyszer nem elégedetlenkedtem és messzemenően a tisztelet hangján beszéltem mindig mindenkivel !...Soha nem mertem elmondani a bajokat, a Guszti volt számomra az Isten ! Aztán ahogy mentek az évek úgy jöttek a pofonok s kezdett a helyzet megváltozni...Azt hittük a Robival hogy már milyen jó madaraink vannak mert mindig igen magas pontokat kaptunk itthon rájuk.... Robi Soproni ezért könnyen kapcsolatba került az Osztrákokkal ezért elhatároztuk hogy megméretjük magunkat ott is !...Legnagyobb megrökönyödésünkre 78-85 pont közöttiekre bírálták a madarainkat !.. És ugyanezeket pedig itthon 88-90 pontosokra !?....Megzavarodtunk !...Már akkor is voltak német madaraim de azokat az itthoni felfogás szerint válogattuk ki melyek nem hoztak igazi áttörést. Aztán a drága Gheling és a Krocska madarak, majd ezek kombinációi már igazi európai szinvonalat eredményeztek...
Végezetül visszatérve a telefon beszélgetésre felrótam végre megbátorodva, hogy milyen igazságtalan volt az is, hogy azon az ominózus találkozásunkkor mikor a Neubrandt Gabi és az Iker Feri is ott volt, Guszti megmutatta azokat a muzeális értékű 100 éves bélyegzőket melyek a roller szakcsoportté...Megmutatta, majd visszacsomagolta és elvitte !...Egy világ dőlt ösze bennem - bennünk !...Akkor amikor kristálytisztán látszott, hogy ez az új vezetőség már tényleges garancia a roller szakcsoport megmentésére, felvirágoztatására, akkor sem volt képes átadni azokat a relikviákat melyek nem Richter Gusztág, nem Maróti Béla, nem Szendrő Béla És nem Boros és nem Mayor-Maróthy magántulajdona volt és van, hanem a Roller Szakcsoportté !...
Sajnos, hogy a külföld biztos anyagiakat, öltönyös úriembereket jelent egy bíró számára, amivel mi nem tudunk de nem is akarunk konkurálni !
Mondhatom, hogy édesapám 8 infarktus után halt meg, tehát az én esélyeim sem nagyok az aggkor elérésére de mégsem jutna eszembe, hogy az 1934-ben alapított vándorserleget amit 10. alkalommal sikerült madaraimnak elnyernie egykoron mellém temessék, hanem visszakerül oda ahová való...azokhoz az emberekhez akik még tovább tudják vinni a roller imázst !!!....Jelképesen tartom meg míg vagyok, ha kilépek ilyen vagy olyan okból akkor ez a relikvia ugyanúgy a Roller csoportot illeti meg mint pl.a bélyegzők !....
Mindnyájunk nevében mondhatom, hogy javuló egészséget kívánunk a Richter Gusztávnak korábban javasolt díszelnökünknek !

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 261  Következő