Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2008 okt. 15, 6:27 
Szia Lantos Zsuzsa!

Dr Dobos András szerint a légzsákatka könnyen diagnosztizálható: Fülpucolóval finoman kenetet kell venni az állat torkából és a legegyszerűbb mikroszkóp alatt meg kell nézni. Az atka látható. Ha nem látsz semmit, akkor valószínüleg baktériumos léguti megbetegedésről van szó. A tünete ennek is a folymatos szörcsögés. Ellenszere az antibiotikumos kezelés (álatorvos), utána laktiferm, ahogy Necó is írta. Az atkára meg atkaölő való: Milbentod, ivermectin, stb.

Ezzel a mikroszkópos vizsgálattal én még nem próbálkoztam, ha legközelebb ilyen gondom lesz biztos, hogy kipróbálom.

talán tudtam segíteni.

üdv

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 okt. 15, 0:59 
doromboló írta:
...A kész hangú madarakat nagyon sovány kaján kell tartani és bizony eléggé sötétben...Viszont ilyenkor meg depreszióssá válhat ezért elkzed a gyűrűvel játszani vagy a fejével tekeregni, vagy jól elhízni...

Vagy úgy dönt, hogy unja ezt az egészet, nem hajlandó még enni sem és úgy lefogy, hogy egy hang nem hagyja el a torkát...
Az egyik pont most nálam kezdett el szórakozni. Vasárnap hallgattam meg először a csapatot, akkor még nyekergett a színpadon. Ma már meg sem szólalt. Megnéztem oszt ol'an göthös, hogy beretválkozni lehet a mellével. Megnéztem az etetőjét, hát nem eszi a repcét a nyamvadt, pedig most már az az alaptakarmány. Kitettem a többi közé és elláttam minden jóval. Két hét múlva újra próbálkozunk. :wink:
A többi viszont egész jól funkcionál! :lol: Reszelősen, de húsz percet már végig nyekeregnek.

Az első fellépés:

Kép
Kép

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 okt. 15, 0:36 
Szia Lacidoki!

A tojóknál nagyon korai még ez a gerjedelem...Végeztek az öregcsajok a vedléssel? Nem lehet, hogy az előző szezon dolgozik még bennük? Egy fázisban kéne lenniük a madaraidnak az enyéméivel (egyszerre indítottuk a tenyészszezont mindannyian) a vedlés után néhány héttel nehéz elképzelni a pajzánkodhatnékot... :? Mit etetsz vélük?
A vedlés végeztével a normál kondíciójúaknak vékony szárazkaja kéne, minden vitamin, és kiegészítő nélkül. Én hetente szoktam adni nékik egy kevés almát, kéthetente meg egy kis lágykaját sok sárgarépával, de nem csinálok belőle gondot ha néha ezt is elfelejtem.

Hozzászólás 2008 okt. 14, 21:09 
Kedves Doromboló !
Rosszul fogalmaztam. A nyekergést is szépnek hallom !! Nem lesznek túl-
korosak a versenyen a palántáim!! :wink:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 okt. 14, 20:01 
Az nem igazán jó jel ha most már kész hangon énekelnek a fiatalok mert mire eljön a verseny már hatalmasan kiálló cerkával párzási rohamokkal tüzelve emelik a hangmagasságot és a hangerőt. A kész hangú madarakat nagyon sovány kaján kell tartani és bizony eléggé sötétben...Viszont ilyenkor meg depreszióssá válhat ezért elkzed a gyűrűvel játszani vagy a fejével tekeregni, vagy jól elhízni...Persze a most kész hangú madarak is szépen énekelnek csak versenyen nem lehet nyerni már velük...

Hozzászólás 2008 okt. 14, 19:17 
Sziasztok Karvezetők !
Elbizonytalanodtam ! A röpdében nyáron hangjukat próbálgató tanoncok
csöndben vannak,szabadidő hiányában nincs módom a garázsban lesni
őket hogy kegyeskedjenek megszólalni és a nembéli hovatartozásukat
ezáltal nyíltam felvállalni. 6 tuti hím azért már elkülönítésre került,egyen-
ként a többfunkciós/pl. költés/drótkalitokba tettem őket,pár napig fennt
a lakásban az apjuktól énekleckét vettek,s miután összefüggően trilláztak,
énekkalitba rakva visszakerültek a garázs diszkrét félhomályába.Az öreg
tojók viszont gerjednek a kiskamaszok hangjára is,ketten fészkelődni
kezdtek. A fényt erre lecsökkentettem, éjszaka szellőztetem a garázst,
hogy áthüljön,remélem elegendő lesz a gerjedelmük lelohasztásához !
Tudom,külön helyiség kéne,de jelenleg még erre van lehetőség.
Amík dalolnak viszont lenyűgözőek,a 2 tenyészhímet is beleértve !!! :wink: Üdv: Laci

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 okt. 14, 17:13 
Halihali rollerosok,
sziasztok elveszett emberek :D Margó, Gizmó!
Talán még én is, mert délelőttönként rettenetes a nagy tejfehér köd :shock: :lol: ! Délutánra meg gyönyörű az őszutó! Szanaszét szórja még utolsó sugarait az éltető :sunny: -ocska. A tojóim kint vannak a röpiben :roll: , gondolom, még kint is maradnak egy darabig, szedjenek csak magukba jó kicsi napsütést. Télen majd "radiálnak" idebenn 8) ! A kispasik fújják ezerrel, ha rádől a rúdra a trió (ú, de nyelvtörő :shock: ) megalszik a lábosban a tej :lol: .
No, újdonság nálam semmi, talán csak az, hogy a vasárnapi séta során lefényképíroztam a tó tündérét :wink: ! A sok kispasi (Puszi Sámuelnek!) mellé elhoztam Nektek:

Kép

És puszi nektek is! Gabesz

Hozzászólás 2008 okt. 14, 11:47 
Zsolti gratula a szép babához és látom ám, hogy azért nem maradtál hűtlen a madarakhoz sem, hisz még a babuci ruháján is van egy madármotívum....
Most nektek valóban ő legyen az első, majd utána, ha nem lesz vele már annyi elfoglaltságotok :lol: , jöhetnek a madarak is....
Jó egészséget az egész családnak!

Hozzászólás 2008 okt. 14, 11:19 
Gyönyörűez a gyerek és ami érdekes hol a mama, hol a papa vonásait vélem felfedezni az arcikáján !....
Én még nem szedtem ki a hímeket csak azt tudom hogy lesz talán 2 koleksön....Mert annyinak látom ugrálni a nyakikáját ha klimpírozok a zongorán...
Sajnos a vedléssel még a fele sem végzett és az alapszabályt követeve csak olyan madárral lehet tréningezni amelyik teljesen kivedlett !

Hozzászólás 2008 okt. 14, 8:00 
Kedves Barátaim, Doromboló

átfogalmazom: a mi esetünkben nem felelt meg. Nem mondom, hogy nem tartható, csak azt gondolom, hogy számunkra jobb lett volna ha nem 2 szobás lakásban tartjuk őket. Az a toll, maghéj, ami a házban volt...
Hogy a tartásbeli problémákról ne is beszéljünk... :) ezt nem vonom kétségbe. Hálás vagyok a sok segítségért, amit tőletek kaptam!
Mellékelem egy képet Sámuelről.

Barátsággal, Zsolt

Kép[/img]

Hozzászólás 2008 okt. 14, 6:51 
Neco ,ez már hadsereg!!!!! Klónoztad őket? Mátrixkatonák? Gizmo ,Persze tudom most minden a kis poronty körül forog , de ne felejts el minket. Egyszer ha gondolod ,tud hova kel fordulnod. :wink:

Hozzászólás 2008 okt. 14, 2:51 
Szeva Gizmó!!! :D Üdv a családnak!

Összeszedtem még hat hímet, és bujkálnia kell még vagy 3-4-nek a többi közt. Egyszerűen nem tudom kilesni mel'ikek lehetnek még kandúrok. :roll:

Kép

Hozzászólás 2008 okt. 13, 11:56 
Szevasz Gizmó !
Örülök hogy a pici szépen fejlődik s hogy mindannyian jól vagytok ! Azt azonban ne írd, hogy a szobamadarak nem tömbházba valók mert akkor azon is el lehetne gondolkodni hogy a hal mit kers a vízben ?!... :shock: :lol:
Azt viszont sehol nem bírnák ki a madarak hogy magára hagyod őket napokra s talán hetekre is ?!..A többi időközben általad elmesélt tartástechnológiai problémárol meg ne is beszéljünk.
Szóval maradjunk annyiban, hogy ezek a madarak pont az ember mellé találódtak ki de úgy hogy megfelelő elhelyezéssel, erre alkalmas kalitkában, az előírt takarmány biztosításával és az egyed, vagy egyedek rendszerinti vizsgálatával együtt !....

Hozzászólás 2008 okt. 13, 11:25 
Sziasztok,

többször gondoltam a fórumra, mint írtam.
Mi jól vagyunk, szombaton keresztelni fogunk, Sámuel csodálatosan növekszik, s szépül. Örömünket leljük benne.
A madaraink is jól vannak. Remélem. Ugyanis rájöttünk, hogy tömbházlakásban nem lehet megfelelő módon tartani. Így eladtuk őket.
Sokszor eszünkbe jut a paprikacsumisz látványakor.

Barátsággal, Zsolt - Gizmó :)

Hozzászólás 2008 okt. 12, 20:32 
Köszönöm szépen a tippeket mindenkinek!

Hozzászólás 2008 okt. 12, 18:06 
neco írta:
...Mona látom árulod a rollereket. Remélem azért marad néhány a következő szezonra?!? :roll:

Szia! Igen, marad, ezek csak az eladó madaraim, gondoltam, megpróbálom, mert nekik nem kell versenyre menniük. A hímek csak a verseny után mehetnek.
Egy hím - 2 tojó felállás fér csak el nálam, ezért kell a leredukálás.

Hozzászólás 2008 okt. 12, 17:44 
Skrachlaci írta:

..... pontos diagnózis a lényeg valóban ahogy írtad...

Naja....mondom én, aki szintén vakon osztogatja itt az észt... :roll: :?

Hozzászólás 2008 okt. 12, 17:29 
Szia neco!

Köszi az infót! A pontos diagnózis a lényeg valóban ahogy írtad, baktérium okozta (tüdőgyuszi), vagy élősködő?

Hozzászólás 2008 okt. 12, 17:15 
doromboló írta:
NECOOOOO ! Légyszives vedd át a péztárt ...

Muszáj ?!? :? Nem lenne jobb, ha míg csak maroknyian vagyunk egy kézben lenne minden?

Gyurinak küggy' egy tenyésztői számot, hogy rendelni tudjon gyűrűket!

Mona látom árulod a rollereket. Remélem azért marad néhány a következő szezonra?!? :roll:

Hozzászólás 2008 okt. 12, 17:11 
Szia Zsuzsa! Ha paraziták ellen lekezelted a madarat, és megfázás elleni nyavalyák ellen is tettél már, akkor mikoplazmózis ellen kérj valamit a helyi lódokitól. Valszleg valami lórugásnyi antibiotikumot fog adni, ha ennek az adagolását befejezted csinálj a tollgombócnak ezután egy hetes laktiferm kúrát. (ezt is -mármint laktiferm-et- kérj a dokitól)
A baj az, hogy szövődményként a nehéz, ziháló légzés visszamaradhat. :? De legalább a váladékozás elmarad, és nem fertőz tovább a kis tollgombóc a kezelés után. :wink:

(Laci nálad is ezért nem sikerül a szörcsögő madarat meggyógyítani szerintem. Sokan kezelik (tévesen!) atka ellen szegény verebeket, és mikor ez a kezelés eredménytelen, olyan előrehaladott már a madár állapota, hogy vagy elpusztul, vagy visszamarad a nehéz, ziháló légzés mint szövődmény.
Fontos lenne a pontos diagnózis.
És persze bocs, hogy belepofáztam. :oops: ! )

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2008 okt. 12, 17:17-kor.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 261  Következő