Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 okt. 12, 13:17 
Lantos Zsuzsanna írta:
Kedves Fórumozók, Tenyésztők!

5 db kanári gazdája vagyok. Közülük az egyiknek valamiféle betegsége van, levegővételnél sípol, szörcsög. Ha repül még intenzívebben hallik ez a jelenség. Különböző internetes oldalakon utánanéztem már ennek a dolognak. Két lehetőséget találtam az egyik a torokatka, a másik pedig a megfázás. A madárnál elég régóta tapasztalható ez a sípolás. Először az atkaírtással próbálkoztunk, ugyanis már korábban pusztult el kanári nálunk úgy, hogy megfulladt. Mi egyből erre gondoltunk, így beszereztem az SH Levabird cseppet és a Vitakraft spray formában kapható Milbentod termékét. Ezekkel elég hosszú ideig kezetük őket, azonban semmi változás nem történt. Az infralámpás kezelésről is hallottam, így azt is beállítottunk nekik. Majd a végén megfázásra gyanakodtunk már, így Diapulmonos melegvizet tettem nekik gőzölni és kamillateát kaptak hosszú ideig azonban még mindig semmi változás. Kérek szépen segítséget, mi az, amit még lehet tenni, hogy meggyógyuljon a madár! Egyáltalán mi lehet a probléma? Tényleg a megfázás, vagy inkább atka, vagy teljesen más? Köszönöm szépen a válaszokat.

Szia Zsuzsanna!

Sztem légzsákatkás a madarad. Invermeticin, vagy Parameticin szerekkel kezelhető. Nekem még nem sikerült nehezen légző "szörcsögő" kanárit teljesen tünetmentesen gyógyítanom.

Hozzászólás 2008 okt. 12, 11:27 
Kedves Fórumozók, Tenyésztők!

5 db kanári gazdája vagyok. Közülük az egyiknek valamiféle betegsége van, levegővételnél sípol, szörcsög. Ha repül még intenzívebben hallik ez a jelenség. Különböző internetes oldalakon utánanéztem már ennek a dolognak. Két lehetőséget találtam az egyik a torokatka, a másik pedig a megfázás. A madárnál elég régóta tapasztalható ez a sípolás. Először az atkaírtással próbálkoztunk, ugyanis már korábban pusztult el kanári nálunk úgy, hogy megfulladt. Mi egyből erre gondoltunk, így beszereztem az SH Levabird cseppet és a Vitakraft spray formában kapható Milbentod termékét. Ezekkel elég hosszú ideig kezetük őket, azonban semmi változás nem történt. Az infralámpás kezelésről is hallottam, így azt is beállítottunk nekik. Majd a végén megfázásra gyanakodtunk már, így Diapulmonos melegvizet tettem nekik gőzölni és kamillateát kaptak hosszú ideig azonban még mindig semmi változás. Kérek szépen segítséget, mi az, amit még lehet tenni, hogy meggyógyuljon a madár! Egyáltalán mi lehet a probléma? Tényleg a megfázás, vagy inkább atka, vagy teljesen más? Köszönöm szépen a válaszokat.

Hozzászólás 2008 okt. 11, 18:41 
A nyáron kérdeztem,mennyi,azt mondtad,1.200 ft. Igaz,azt is mondtad,ráérek karácsonykor,de azt hittem csak élcelődsz,mert már rég ki kellett volna fizertni,és csak én lógok vele!!!Azért kűűttem 1500-öt,hogy a késedelmi pótlék is rendezve legyen,meg hát a pííz is romlott azóta! :13:
Ez attól lehet,hogy sosem tudni,mikor mondassz valamit komolyan és mikor viccccelsz!
:22:
Aztán ha tudnád,hogy még a lelkiismeret is mennyit furdalt miatta,hogy ilyen trehány vagyok! mert akkoriban ha eszembe jutott néha,vagy nem jártam posta közelében,vagy a címed nem volt nálam,vagy pénz!! míg aztán rémálmaimban is ez üldözött!!! :11: és most végre minden összejött hogy végül feladtam!!! :D :D :D

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 okt. 11, 16:30 
Katusom ! Aztán azt kimonta hogy 1500 a tagdíj ?...Meg ezt versenkor szoktuk rendezni !...
NECOOOOO ! Légyszives vedd át a péztárt me én a lóvét gyakorta evesztem ! Nem kártyán, hanem csak úgy ...vót - nincs ! Még időben van mert a Bajcsi Janién és a Katyén kívül nincs itt több tagdíj nálam ! (remélem?!) de ha van akkor úgyis szóltok s én fizetek mint a katonatiszt ! Az elnökség gazdaságis tagja úgyis te vagy, a titkár meg az Iker ! Szóval vörsönyön mindent lerendezünk !...Oké ?...

Hozzászólás 2008 okt. 11, 13:28 
Hazakűűűttek a gyerekek,mert már csak én lógok ki a sorból, aki nem rókamókázik!! :D :D Tegnap a menyem volt hóótt beteg,mára már bízik hogy megmarad,előtte 2 nappal a fiam,ahogy hazaért és kilépett a jóó kis friss levegőre......ne tudjátok meg milyen sz@rul voltak! most éjjel a kis másfél évest kellett ágytól talpig áthuzatolni! mindezt a 4 éves unoka cipelte haza az oviból! Kíváncsi leszek,megúszom-e,eddig még "csak" a torkom fáj,igaz az elég töményen.
Hihi,hogy milyen píízt???? hát az ez évi tagdíjat,kamattal együtt!!! :59: mert egyik éjjel azt álmodtam hogy még nem fizettem be!!! és reggel rájöttem hogy télllleg nem! és lassan esedékes lesz már a 2009.évi is!
Hétfőn lesz a lomtalanítás,ne tudjátok meg mi van az utcánkban! :52:

Hozzászólás 2008 okt. 11, 9:26 
Bocsi, Gabesz, kicsit sok vót a dógom. :wink: Megérkezett a madárka, köszönöm, minden oké! 8)

Ma már a kis dalnokaim egyesével vannak, kíváncsi vagyok mikor szólalnak majd meg.

Mona

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 okt. 10, 21:55 
Én meg azt szeretném kérdezni Mona kolleginától, hogy megérkezett-e az a göthös galamb, vagy valahol lenyilazták a Nagy Alföldön??? mert se pü- se bá nem érkezett... 8) :wink:

Hozzászólás 2008 okt. 10, 20:38 
Kati ! Milyen lóvét kütté nekem ?! :shock:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 okt. 10, 19:38 
ágyuri írta:
Neco

Előjegyeztetnék 2 db tojót, ha van még.

Szia Gyuri! Néked akkor is lenne, ha nem lenne! :wink: Könyvelve az előjegyzés.

doromboló írta:
...az az egy kollekció is ütős lehet!....

ez az....valami merényletet majd csak kitalálok... 8) :scratch:

:lol:

http://rollercanary.hupont.hu/

IDRE tag
Valódi név: Ács Győrgy

Hozzászólás 2008 okt. 10, 15:08 
Üdv Mindenkinek!

Doromboló
Lehet jelentkezni tagnak?

Neco

Előjegyeztetnék 2 db tojót, ha van még.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 okt. 10, 15:02 
neco írta:
királymátyás írta:
...Rengeteget kell tanulni, meg 18 évvel ezelőtt érettségiztem...

Több tucat virtuális, és gyakorló rolleres tolja a szekered a diploma felé, úgyhogy tuti sikerülni fog.
Ha kell bűvös rollerhanggal borotváljuk meg a rektor szőrös szívét, szólj ha megakadsz, elintézünk mindent! :wink: :lol:
Kitartás, sok sikert!

:08: :study: :cyclopsani: :28:

Hozzászólás 2008 okt. 10, 12:39 
IMÁDLAK BENNETEKET .K :::::: JÓ KIS CSAPAT EZ. ÖRÜLÖK , HOGY KÖZÉTEK TARTOZHATOM!!!!!! :31: :40: :58: :17: :08:

Hozzászólás 2008 okt. 10, 10:35 
Föl hát ! A fogasra...Most szándékozom kimenni hozzájuk egy kis zenebonával hogy egyáltalán lássam hogy melyiknek mozog a nyaka a röpiben !...Egy kollekcióm azért biztos lesz de válogatni nem tudok...a maradék 18 ból biztos egy kollekciónál több hím van de azok még csak 3/4-ed részben vannak kivedlődve... Abban viszont van igazság hogy itt már ük szülőkig győztes tenyészanyag sejteti hogy az az egy kollekció is ütős lehet !... :shock: :lol:

Hozzászólás 2008 okt. 10, 4:51 
Béla, ez az inárcsi csapat egyre jobban muzsikál! :shock: Kiegészültek egy negyedik madárral, és nem hiszek a fülemnek olyan q...a jók!
Ha lesz egy ezekhez hasonló brigádom a fiatalok közt is, akkor kösd fel a gatyád. Ezt most tekintsd hadüzenetnek! :wink: ..... bár ahogy ösmerlek, az a gatya már rég fel van kötve... :? ..... :lol:

Hozzászólás 2008 okt. 10, 4:42 
királymátyás írta:
...Rengeteget kell tanúlni, meg 18 évvel ezelőt éretségiztem...

Több tucat virtuális, és gyakorló rolleres tolja a szekered a diploma felé, úgyhogy tuti sikerülni fog.
Ha kell bűvös rollerhanggal borotváljuk meg a rektor szőrös szívét, szólj ha megakadsz, elintézünk mindent! :wink: :lol:
Kitartás, sok sikert!

Hozzászólás 2008 okt. 9, 20:35 
Amikór ezt legelőszőr beszéltük a felvételi papirjaim be voltak adva, de még visszajelzést nem kaptam. Augusztus 16-án találtam ki, hogy tanúlni fogok, a pótfelvételi jelentkezés lejárta elött 2 nappal. Felvettek és levelezőn alig van idejük leadni az anyagot.Rengeteget kell tanúlni, meg 18 évvel ezelőt éretségiztem. Matek, mechanika, szerkezettan, hát :cry: DE Madár kellllllll! Ha csak 4 de akkor is.

Hozzászólás 2008 okt. 9, 14:40 
Engem meg ezek a gonosztevő kitojatott tiktyaim dizentériára akarnak kárhoztatni.... :38:

Hozzászólás 2008 okt. 9, 14:39 
Ha te is elkapnád akkor azonnal szólj nekem ! Úgy senki nem tud hánytatni mint én !..... :72:

Hozzászólás 2008 okt. 9, 10:00 
Köszönöm!!! :40:
Most rohanok Kecskemétre,unoka megint hazacipelt az oviból valami hányós vírust,már a kicsi is elkapta! :(

Hozzászólás 2008 okt. 9, 9:43 
Viszont, ha egy jó tulajdonságokkal rendelkező hím feltűnik mind apai, mind pedig anyai ágon a dédszülői vonalban úgy a rögzíteni kívánt tulajdonság megjelenése sokkal biztosabb. A beltenyésztés hátrányos hatásai pedig ebben a távolságban nem jelentkeznek olyan fokozottan pl: virulencia.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 261  Következő