Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 nov. 13, 20:33 
Elég tré' a hangfelvétel -háttérzajra gondolok- de besz@rás milyen mélyen brekegnek! :wink:
.....ötödször hallgatom végig, oszt csak nézek ki a fejemből.... :shock:....
q...a jó!!!! :thumleft:

Hun' a Varga Tibi?!? Kíváncsi vagyok mit szólna ehhez?!? 8)

....és az Iker Franczi merre bújkál?!?....az meg a zalai'szilvániját hagyta itt nálam... fene essen abba a nagy rohanásba mind'ég.... :evil:

http://rollercanary.hupont.hu/

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 nov. 13, 20:33 
neco írta:
az el'ébb csak vicceltem! a képet loptam, nékem csak egy pár rigó van bestokizva..... azokat is inkább hagyjuk.... :?

Hijnye Rózsáli, má néztem is, hogy Uramatyám! Én egy rend madárral eltöltök úgy durván egy órát, akkor te ennyi csürkével hogy vergődsz zöld ágra? :shock: (Vagy Vera ver téged zöld ággal :lol: ) De tényleg, kinek olyan sok madara van, napi hány percet tud szentelni egy-egy kollekcióra? Najó, ezt most csak kérdem, hogyha nagy leszek, akkó tudjam :lol: .

Jaja, Doromboló, észrevettük azt a nagy kokast, má hogyne vettük vóna. Szép az a kék.

Ni, André is megkerült :D Jutott eszembe a kollekciódról, erről a "pont ilyen sárgáról" :lol: , hogyha nem néznék, hogy mi ül a kalitban, a két fiam is prímán lefütyül már egy negyedórás variált rollerdalt, annyit hallgatták már innen onnan a sok khrrrrr meg brrrrr meg subidubidúúút :lol: Őket is benevezhetném :shock: .

No, söpörjünkcsak még keveset.
Mi van evvel a Matyival? Él-e még? Őt meg a dinnyék temették be. :?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabesz 2009 nov. 13, 20:48-kor.

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 nov. 13, 20:15 
HÚ VAZZE!!!
Nekem van egy pont ugyan ilyen kollekcióm!!!
Pont ilyen sárgák. :57:

Hozzászólás 2009 nov. 13, 20:06 
...azé' ezt'et érdemes meghallgatni!!! (vagy akár előjátszani az idei rigóknak! :wink: )

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qyzXL0dXtGM[/youtube]

Jan Salatynski IDEI!!! madarai Lengyelhonból.

(az el'ébb csak vicceltem! a képet loptam, nékem csak egy pár rigó van bestokizva :wink: ..... azokat viszont inkább hagyjuk.... :? )

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 nov. 13, 20:05 
Látjátok azt a Gall harcikakast a falon ?...Azt Marcsi művésznő alkotta mikor még normális vót !.. :lol: .. De valóban jó a kép mégha most nem is jönnek le a színei rendesen !...Akkor még mint "főkukorinak" készítette.. :?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára doromboló 2009 nov. 13, 20:08-kor.

Hozzászólás 2009 nov. 13, 19:43 
Nálam is be van stokizva hetvenvalahány rigó, bár lehet hogy van köztük 1-2 tojó.... :roll:
Mindenesetre a nejem nem ugrott hátraszaltót örömébe, mikor megtudta, hogy ez a pár madár bekerül a lakásban... :?

Kép

Hozzászólás 2009 nov. 13, 18:36 
Reggelente viszont már mennyeien duruzsolnak az este nyitvahagyott kóterokban...
Képzeljétek ha ugyanennyi csapper szólalna meg reggel !?... :shock: :roll: :lol: :wink:

Hozzászólás 2009 nov. 13, 18:30 
Itt vannak a kiscsávók ! pontosan 20-an !...Legalább is szeretném ha ennyien lennének de persze lehetnek tojók isköztük !?...A napokban kiderül mert még alig voltak kirakva és van köztük amelyik csak bambul, one ének ! :?
Már fele alszik a hátsó rudon azért nem látszanak...

Kép

Hozzászólás 2009 nov. 13, 16:37 
Na mi van, mindenkit eltemetett a sok hulló őszi falevél?
Söpörjünkszag cseppecskét, hallám... :110:

Nos kérem szépen, kipróbálam a hatalmas nagy ötletem mi beléhasíta pár napja a fejembe. Ú, de zseni vagyok :lol: ... Kiraktam a két csurit, eszegettek, iszogattak, na mondom, most jön André Rieu youtubes rollerok képében és beinti két pasimnak a tutit. Hát beintettek ők nekem :evil: . Egy két strófát elfújtak, de ahogy fokozatosan elhalkítottam a háttérzenét, a szólistáim is abbahagyták. Aztán kussban ültek jódarabig. Maguktól ezek meg nem szólaltak :shock: . Hagytam még kicsit, hátha... noszogattam hívóhanggal, de semmi. Aztán mikor az öregeket is kiraktam alul meg legfelül, hát lássatok csudát! Énekeltek, mintha ettől függne, mennyi kaját kapnak. Másnap felvételt is készítettem a produkcióról, de a telefonba rögzített hanganyagot nem ismerte fel a számítógépem, ígyhát megmutatni sem tudom bár egy véleményezés erejéig :? . Nade ettől függetlenül minden nap gyakorolnak lelkesen egy lélegzetvétellel, ha az idősebbek intonálnak. Gyönyörűen bedőlnek a rúdon, torokzacskójuk szemmel láthatóan felfúvódik, berezeg és fülemnek igencsak tetszetős hangokat produkálnak. A fütty nem túl hosszú, a ririri meg szinte minden nap felcsendül. Hogy én leintsem, ha nem jó hangzatot hoznak, hát az teljességgel ki van zárva, mivel halvány gőzöm sincs, most éppen mit fújnak és egyáltalán hogy lenne a szebb. Úgyhogy abszolút rájuk van bízva, mivel állnak ki majd a színpadra 8) .

Még csak annyit, hogy újból tisztjét tette nálunk a meggyvágó! :wink: Ezúttal szépen sütött a nap és én fájós térddel meg fényképezőgéppel a nyakamban osonkodtam fel a szomszédos almafán a fiúk által rögtönzött lépcsőn... Madárszaros lett a nadrágom és leszállni sem tudtam segítség nélkül :lol: , de megvan a fotóóóó! Nézzétek azt a szigorú szemöldököt!

Kép

Puszi nektek: Gabesz

Ui: :lol: , hihi... alighogy söprögetni kezdtem, már be is jegyzett Amaryl! :D Csak néztem nagyot, hogy előbb még senki sem volt alattam. Hogy vagy drága, még mit mesélsz? :wink:

Hozzászólás 2009 nov. 13, 16:18 
Besz@rás...... mivel hang a gépemen csak fülhallgatón keresztül van,odaakasztom a füttykalitok mellé....és bekapcsolom ezeket a youtube-os felvételeket.Rákapcsolnak ők is!)))))
1 hónap múlva meghallgathatjátok,ha jók lesztek! :02:

Hozzászólás 2009 nov. 11, 21:27 
doromboló írta:
... Azért egy-két helyen ebből is lehet tanulni... :shock:

...arra bizony jó! Azt lehet ebből is, meg az összes többiből. :wink:

--------------------------------------------------------------------

Ágyuriról, a füttykalitokról van valakinek híre? :?: :idea: :roll:

Hozzászólás 2009 nov. 11, 18:59 
Szasztok !...Elböktük a kisöreget... :?
Hát az én gépemen ezek a bemutatott rigóim úgy jöttek le mint a repedtfazék !...Akkor is rakoncátlankodott az a nyenyerehangú öreg madár, nem is értem miért ez lett bevágva a youtubra ?!....Sőt a másik is nagyon kuka volt ! Emléxem, hogy voltak egész jórészletek amikor nagyon jól érthetően kiénekelték a főbb futamokat és a magyarázószöveg is pont ott volt alatta de ezek nem azok a részletek hanem pont a nem igazán jók....Szerintem ez volt az eldobós fele a felvételnek és véletlenül pont ez maradt fenn ... Azért egy-két helyen ebből is lehet tanulni... :shock:

Hozzászólás 2009 nov. 11, 2:57 
Szeva' Bélám! Isten hozott, látom szerencsésen megérkeztél. :wink:

doromboló írta:
Ezeket pontosan meg lehet különböztetni azon a youtubos linken amit a "győri kiállítás" név alatt futtatnak...Nem tökéletes rajta egyik madár sem (egyesével láthatók és hallhatók), de érdemes meghallgatni mivel mind a 4 hangzást hallhatóan kommentálom !....

Ez lenne az a youtubos link, ahol Dorombi okít :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EuzJZFYw6pM[/youtube]

-----------------------------------------------------------------------------------

Gabesz írta:
.... De 1.37-től hallgassátok meg a 9-est!!!!!!! Anyám, halk és mély....... és hosszú! Talán dorombolót hallani? Aztán a 2. perctől szintén a 9-es... Biztosan ezért a kilencesért lett csak kettő madár kipakolva, hogy érzékelni lehessen a mélységeket. :roll:

Látod Gyöngyöm, megy ez! Valóban 1.37-től doromboló, és 1.57-től kongvacsengő szólal meg sejtelmesen alulról, csak sajnos nagyon erőtlenül. :?

------------------------------------------------------------------------------------

...és ezen a linken meg az előző helyzet ellentéte látható. A rigók túl vannak pörgetve kajával. Énekelni még alig tanultak meg, nem fújják végig, csak darálják mint a fene, majd kiugranak a kalitból.....semmi lágyság, semmi muzsika. No hogy a mi madaraink ne ilyenek legyenek azért kell sok repce, meg egy kis takarás:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AFmK8NAW-V4[/youtube]

Hozzászólás 2009 nov. 11, 0:35 
Csolkolom !
Először is bocsánat az e(l)írásért Madam !.. :lol: ...Tényleg e(l)üt a gépem !... :?
Szóvel fogalmam sincs, hogy milyen, hányadik perceket írsz és milyen 10-es madarat de biztos úgy van...
Figyeljill. figyeljetek ide !.. A rollernek van 4 azaz négy főhangzása melyre épül a madár éneke és ez a Dolomboló,a Kongvagördülő, a Kongva csengőés és a Fütty...Ezeket pontosan meg lehet különböztetni azon a youtubos linken amit a "győri kiállítás" név alatt futtatnak...Nem tökéletes rajta egyik madár sem (egyesével láthatók és hallhatók), de érdemes meghallgatni mivel mind a 4 hangzást hallhatóan kommentálom !....Ezeket kell megjegyezni és már túl is vagyunk a nehezén...Ezen kívül még egy-két pontot össze lehet szedni azzal a ririri magas csengve gördülővel a többi mellékes zöngéket meg úgysem fogják a bírók értékelni hisz nemzetközi tendencia, hogy ennek a négynek a tökéletessége azaz a hossza és a mélysége, lágysága kell, hogy döntő legyen !...Többféle hangot adnak még főleg a régi típusú rollerek de ezek beazonosítása felesleges okoskodás, mert szükségtelen ! Egyszerűen ott vannak de nem homogén hangzások ezért értékelhetelenek, egyszerűen ott van és kész !...Tehát az a lényeg,hogy a négy főhangzást tudja felismerni mindenki !.... :96: :89: :88:

Hozzászólás 2009 nov. 10, 17:18 
feketemarcsi írta:
Azt a tanácsot kaptam Tóth Sanyi barátunktól, illetve az egyik kanáris bírótól (3 nap alatt sok időnk volt mindenféléről beszélgetni), hogy amikor kiteszem a madarakat, mindig máshol legyenek a lakásban, hogy szokják a különböző környezetet és ez ne vonja el a figyelmüket később.

Sziasztok rollerosok, szia Marcsi!
Kétségkívül van tapasztalatuk a fent említett színeseknek a madarak kiállításra való felkészítésében velem ellentétben. No de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy csak én gondolom úgy, hogy nem kell ennyire körülményesen csinálni? :shock: Merthát ha panó van a madarak mögött... a helyszín szinte teljesen mindegy. Aztán a meghallgatáson a bírón kívül úgy tudom más nincs is velük. No de hogy ő se legyen zavaró tényező, ezért jó, ha megszokják a madarak a mozgó emberek látványát pl. Ha kiteszed a mdaraid egy kis énekóra erejéig, nyugodtan csak jöjjél-menjél, tedd a dolgod, de azért néha ülj le és csak figyeld őket. Nálam kizárt dolog, hogy a fiúkat a szobájukba rekesszem :lol: , ígyhát a dalosaimat nem zavarja a jövő-menő népség. Örülnek, ha világosban vannak és kedvükre dalolhatnak! :wink: Azé... szóljatok, ha valamit rosszul írtam volna...

Meghallgattam a mai leckét is :D . Hű, micsoda "verése" :shock: van azt hiszem a tizesnek! Megnevezni nem tudnám ezt a sort, de többször is hallani a felvételen: 25, 40, 56 másodpercektől... Ez mi volt? Hú, és nagyon jó ötlet! Fogok egy ilyet csinálni, hogy csak a két kis csibémet teszem ki prondra és innen kapnak intonálást a nagyoktól! Hogy ez eddig nem jutott eszembe! :shock: De 1.37-től hallgassátok meg a 9-est!!!!!!! Anyám, halk és mély....... és hosszú! Talán dorombolót hallani? Aztán a 2. perctől szintén a 9-es... Biztosan ezért a kilencesért lett csak kettő madár kipakolva, hogy érzékelni lehessen a mélységeket. :roll:

Puszi nektek!

Hozzászólás 2009 nov. 10, 7:40 
No álljá má meg egy szóra! Hova ez a nagy rohanás? :shock: Rágjuk má meg egy kicsikét... Én a Mazilu féle madarakat hallgatva hallottam a gumikacsa sipogást, de a többi madárka szépen duruzsol. Majd egyszer úgy is meg kell hallgatnom, h csak őket fülelem...

No, a mai leckét is meg fogom hallgatni majd egy lyukasórán...
Kérsz egy kávét? :D

Hozzászólás 2009 nov. 10, 2:24 
Gabesz írta:
......

Amit itt az alábbi linkről hallgattam tetszett forma, de való igaz, nagyon bezavar az a sápogó kismadár.....

...no itt nem sápognak! Jobbára csak a felső madár énekel, de a felvétel utolsó harmadában, mikor az alsó madár végre abbahagyja a zabálást, megszólal árnyékként egy iszonyú mély hohl'.....sajnos tényleg csak árnyékként a háttérben... :?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O04OOxNBDwY[/youtube]

A felvétel ugyanonnan van, mint a tegnapi.

...oszt holnap meg jön még egy, ugyaninnen, az már majd csak okításképpen. :wink:

Hozzászólás 2009 nov. 9, 19:20 
Hű, micsoda tolongás van itt kérem.... Csak egyesével!!!! :shock: :?

No, ma kicsit megkésve kerültek ki madaraim a porondra, késő estébe nyúlik az énekóra. A két fiatalom előadásai alatt finomvegyes érzelmekkel hallgatom egyik-másik túra mélységét vagy hosszát. Merthogy volt egy olyan futam, amit nem akart abbahagyni, néztem má birjaé még szuflával? :shock: Aztán máskor meg olyan gyönyörű mélyen duruzsol, hogy csoda! Érdekes mód-és nem tudom, ez menyire értékelendő-, de olyan különös csilingelő magas hangokat is hallok... amolyan magas riririri... No majd eccer nekiveselkedek és "szóról szóra" leírom nektek a dalok szövegét is :lol:

Amit itt az alábbi linkről hallgattam tetszett forma, de való igaz, nagyon bezavar az a sápogó kismadár. Őszintén mondom, az enyémeknél ilyen már nem fordul elő! Ez komoly! No meg közben átugrottam másik kapcsolódó filmecskére is... van ott egy részlet a díjátadásról. Szerény körülmények (szándékosan nem írom, hogy sivár...) között de egy aránylag népes csapat. Kíváncsi vagyok a hangulatára... Na majd nemsokára 8)

Amaryl, már csak a fílingje miatt is érdemes lenne kipróbálnod ezt a beiskolázást! Megéri, aszondom. És nemcsak a kandallót fogod tudni odavarázsolni a pihenődhöz :wink: !

Ja, mit még mondani akartam. Doromboló kedves, ha majd visszajötté, légyszíves vidd el a számítógépedet egy alapos felülvizsgálatra, mert néhol olyan zagyvaságokat vagy képes leírni (nem helyesírás és tartalom(-bááár), hanem elírásra, elütésre gondolok), hogy csuda! És mert szerintem vissza sem olvasod mit írsz... hát úgymarad. S mü es. Vagy légy olyan kedves visszaolvasni és korrigálni az esetleges hibákat. Kösz :wink: . (Bocs, tudod, szakmai ártalom. De ha már egyszer leírunk valamit...)

No, asszem ennyi mára. Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2009 nov. 9, 4:24 
Állat mód pörög a topic, ezért elnézést hogy ilyesmivel zaklatom a nagyérdeműt !? :roll: :oops:

Itt is kicsit (?!?) zavaró a kettes madár hívóhangja, de nagyon jó, mély madarak Romániából:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ylFMHXchZKM[/youtube]

Mazilu Adrian madarai Konstanca-ból.
Tavaly a Román Nemzeti Bajnokságon 355 ponttal ll. helyezett lett.

Hozzászólás 2009 nov. 8, 5:53 
...és hogy ma se maradjunk előadás nélkül :wink: :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=41SZFjtjDCM[/youtube]

Miroslav Macan madarai Csehországból.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 149  Következő