Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 aug. 9, 13:21 
doromboló írta:
Hát Necókám ! Ettől megkímélhettél volna !....Ezekből a madarakból locsog a víz ! Mintha egy felmosórongyot csavarnának éppen ki !...
A szép mély burkolatok hiányoznak ! Jó hogy feltetted mert tanulni jó belőle. Tudom hogy a leg igényesebb audiótechnika sem tudja a lágy burkolt hanghatásokat visszaadni, ezért tilos is a németeknél az ilyen használata.

:lol: De legalább madarakat látunk! :wink:
Különben furcsa milyen lelkesek a déli népek, és mégis milyen gyengék rollerben (elsősorban a franciák! már bocsánat, nem akarom őket megsérteni de ez tény. ha a honlapjaikon vagy a jutubon kó'bászol az ember lépten nyomon beléjük akad, mégis borzalom jórésze a felvételeknek...és reeengeteg felvétel van tőlük mindenfelé. viszont az igaz hogy tavaly spanyol volt a világbajnok! :shock: )

doromboló írta:
Azért az itt bemutatott kollekció a felvételi nehézségektől eltekintve borzalmas volt....Nem csodálom ha valaki ilyent letölt a jutubról elmegy a kedve a madártartástól is nem a rollerezéstől .... :?

Naja...kopogós és éles....de legalább valami madárhang, és azért csak nem olyan ilyesztő! :wink: :lol: (érdemes meghallgatni a honlapomon a tizesem ezután mennyivel lágyabb! én meg még fanyalogtam milyen szarul szól az a felvétel :lol: )

http://rollercanary.hupont.hu/

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2008 aug. 9, 14:19-kor.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 aug. 9, 10:50 
neco írta:
nagyon kihalt a topic....

Talán csak pihent kicsit :wink: .

Bocs, hogy nem voltam, de ezen a héten turbó sebességgel kellett itthon dolgoznom... kert, ház, termény... csak a madarak pihiznek és röpködnek vígan a röpdében. Gábrisomért aggódom ugyan kicsit, mert a buta egy a dróthálóhoz közeli ágat választott ki magának éjjeli szállásnak, nem úgy mint a többiek, fent a védett tetőszerkezeten... Ne add Isten valami macska, vagy tán denevér észrevegye...

Igen, megyünk nyaralni a családdal 8) :D . De amíg odaleszek, kaptok házi feladatot :lol: :wink: !
Tudjátok, minden évben látható a Perseidák meteorraj érkezése!
http://www.szuperhir.hu/viewcontent/kul ... nnyei.html
Idei maximuma augusztus 11-ről 12-ére virradó éjszaka lesz, és 12-13. Az időjóst kihallgatva szerdáig tán felhőtlen lesz az ég. Majd kikérdezlek, ki hány hullócsillagot számolt :shock: :lol: ! Nekem a tavalyi csillaghullást gyönyörű tiszta égbolton volt alkalmam megfigyelni. Mondhatom, páratlan és lenyűgöző látvány!!!

No, pá-pá! Mentem. Ha jók lesztek, hozok nektek képeket 8) !
Puszi nektek: Gabesz
:15: :05: :43: :49:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabesz 2008 aug. 9, 16:45-kor.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 aug. 9, 9:08 
...Ja és te soha nem vogsz itt tartani.....mert a te madaraid erre hálisten képtelenek !.... :shock:

Hozzászólás 2008 aug. 9, 9:06 
Hát Necókám ! Ettől megkímélhettél volna !....Ezekből a madarakból locsog a víz ! Mintha egy felmosórongyot csavarnának éppen ki !...
A szép mély burkolatok hiányoznak ! Jó hogy feltetted mert tanulni jó belőle. Tudom hogy a leg igényesebb audiótechnika sem tudja a lágy burkolt hanghatásokat visszaadni, ezért tilos is a németeknél az ilyen használata. A Lajosék megpróbálták a tavalyi versenyünkön iszonyatos erőbedobással és voltak használható részletek de a két srác a végén biztos pszihológusnál kötött ki ahogy próbálták vigyázni a csendet...?!...
Az élesen fütyülő csapper éneket ragyogóan fel lehet venni egy gagyi cuccal is de a rollerekét nem létezik tökéletesen, mivel hol magasabb és egyenesebbek a hangok, hol meg alig hallható mélységűek s a mély hang meg nem lehet ugye éles - egyenes...! Ezért van az, hogy vagy erre a színskálára állítják a felvételt vagy arra. A kettő együtt érdekes módon nem működik jól !....
Azért az itt bemutatott kollekció a felvételi nehézségektől eltekintve borzalmas volt....Nem csodálom ha valaki ilyent letölt a jutubról elmegy a kedve a madártartástól is nem a rollerezéstől .... :?

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 aug. 9, 5:52 
Szia Neco !

Meghallgattam... ez már alakul...

Addig is mig nem vagytok hasonló színten itt van egy énekes nektek is...
Kép

Hozzászólás 2008 aug. 9, 5:12 
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dD1DBcGcrCE&feature=related[/youtube]

Novemberre tán mi is itt fogunk tartani... :!: :?: :wink:

(valamit már fel kellett tennem, mert nagyon kihalt a topic.... A főkakas kutyázik (?) a főtyúk nyaral (?) ....többiek???!!!)

Hozzászólás 2008 aug. 7, 8:42 
A hét végéig nagyon el vagyok foglalva de majd bepótolom.... :roll:

Hozzászólás 2008 aug. 7, 2:29 
Két hófehérkém a vedlés közepén kicsit borzoltan:

Kép

A tavalyi champion Doromboló tenyészetéből szintén megtépázva:

Kép

Ezévi madarak egy csapata:

Kép

Hozzászólás 2008 aug. 6, 3:21 
doromboló írta:
....A Gheling mesterrel folyamatosan konzultálok hogy mi a szart csináljak hogy gyorsabban fejlődjenek de nem látom a gyors fejlkődést...

Ez ügyben a tanácsok nekem is jól jönnének, mert tizennehány' ifjoncom nekem is júniusban kelt.... :66:
Asszem én Maróti mesterrel fogok konzultálni :wink: ....
Szóval holnap felhívlak!

Hozzászólás 2008 aug. 4, 22:35 
fric32 írta:
kedves Gabesz!!! :68:

Jézus! Mitől ijedtél meg ennyire??? A rollerezés gondolatától??? :22:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabesz 2008 aug. 7, 7:03-kor.

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 aug. 4, 22:19 
kedves Gabesz!!! :68:

Az igaság az,hogy benéztem a dátumot mert 2 időpont volt és összekevertem,de meglátogatlak,így is úgy is.

Ha idődbe belefér,szivesen látlak!!! :08:

Hozzászólás 2008 aug. 4, 22:01 
Hali hali, sziasztok :D !

No, előkerültem. Vagyok kicsit 8) . Visszapörgettem egy-pár hónapot, egy évet, itt ott keresgéltem valamit, mert minél több ismeretet gyűjtök, annál inkább derül ki, hogy milyen keveset tudok... És akkor erre a bejegyzésre bukkantam rá :D Doromboló, ezt tőled hoztam :wink: , talán kicsit válasz Amarylnak is az "Egyébként meg mi van itt,uborkaszezon????? ha közben nem születne 1-2 baba,7számra meg sem szólalnátok!!!!!" bejegyzésére...:

"Gabikám !
Mit gondolsz miért kezdtünk másféléket írni itt a lapon ?...Mert kipukkadtak a kérdések...Alig várom, hogy jöjjön egy újabb szakmai kérdés, de addig is beszéljünk akármiről!
Észre sem vettük és lettünk egy nagy család, tudjuk kinek mikor párzik a madara, milyen almot tesz alájuk és azt is, hogy mikor és hova megy nyaralni...
Annak is örülök, hogy nincsenek bajjal kapcsolatos kérdések mostanában, ami azt jelenti számomra, hogy sokmindenben sikerült segítséget nyújtani.
Az lenne a nagy álmom, ha az év végi versenyen, vagy annak keretében, vagy azután egy központos helyen találkozhatnánk személyesen is és - hadd legyek telhetetlen - mint ellenfelek is tisztelhessük egymást a közeli jövőben..."

Akkor még nem is hittem, hogy sikerül kialakítanom egy kis rollergalerit, amire most a sok keserű tapasztalat, kín és csalódás ellenére is nagyon büszke vagyok!, de a legmerészebb álmaim között sem szerepelt, hogy a saját rollerpalántámat félve ugyan, de bemutathatom majd nektek ...
Kedves Doromboló, előtte arra gondoltam, hogy mint már annyian megtehették, ellátogatnék hozzád a "szentélybe". Egész konkrétan, jövő héten lenne erre alkalmam, ha neked is megfelel. Ennek a fórumnak köszönhetően barátokra leltem :wink: kiktől sok esetben segítséget, támogatást kaptam, nagyon sok különleges és kedves embert ismerhettem meg, személyesen is találkozhattam velük: tavaly Lajosnál voltam szemrevételezni hatalmas exóta állományát, idén pedig Neco és Béla engem tiszteltek meg (szerény tyúkólamban) látogatásukkal :D . Most rajtam a sor, hogy a Főszakit meginterjúvoljam, majd viszek fotoapparátot és nektek mindent alaposan dokumentálok :wink: ! Kedves Doromboló, ha eddig nem volt rá időd, én majd kihallgatom neked a fiatalokat :lol: :wink: ! És már alig várom a Nagytalálkozást, amikor Veletek, Többiekkel is személyesen találkozhatok majd a Szegedi Hangversenyen !

Kedves Fricc, úgy látom, nem kell sok és már te is nagy rollerszakértő leszel :lol: . És őszintén sajnálom, hogy nem jön össze az a bizonyos villámlátogatás, amiről nemrég szó volt. Szívesen vendégül láttalak volna egy baráti beszélgetésre!

No, mára ennyi. Majd még jövök.
Puszi nektek: Gabesz

Ui: Doromboló, nagyon tetszett a "Mitől szép a rollerezés" című bejegyzésed :D :lol: 8) :wink: !

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabesz 2008 aug. 4, 22:51-kor.

Hozzászólás 2008 aug. 4, 19:04 
Értelek én?Béla :22: !!!

Ezért jó ha az embernek van tapasztalata,meglátod ha majd elmegyek hozzád teszek én fel kérdéseket bőven,csak bírd megválaszolni.

Igaz én nem értek a rollerhez,de leírásod alapján és ahogy én értelmezem a rollerek tenyésztésébe a párok szinkronbarakása, örökítés,innen jön a tenyésztő,hogy egéségesbe nőjenek fel a afiatalok és a felkészítés.

Így tömören tudom,tök egyszerűnek tünik amit leírtam de a többit túl sok lenne felvázolnom. :61:

Hozzászólás 2008 aug. 4, 18:36 
Ha máhogy nem azért az öregekből csak lesz addigra valami ?! Már mint nem a versenyt illetően hanem hogy neked tudjak valamit mutatni Ferikém !....Érdekes világ ám ez !...Tele meglepetésekkel ! Mert a színeket aki jól ismeri mint te isaz tudja hogy mit kell mivel és abból mi lesz...Aztán már csak a karotálás és a tömeg megfelelő öszhangja fogja eldönteni hogy oda lehet e vinni vagy megy ki a bótba ?!...
De az énekre tenyésztés sajnos ennél sokkal komplikáltabb ! Általános tenyésztési szisztéma szerint a legjobb szülőktől származó tojót amelyiknek még a fiútestvérei is 90 pontosak voltak, össze teszel egy telipontos kitűnő származású hímmel és akkora [cenzúrázva] madarak kelnek hogy az katasztrófális....Van persze ahol bejön a papírforma de mondom van úgy hogy nagyon nem !... Nagyon soxor külső behatások miatt nem jó a hang ! A roller torka kényes műszer mert vannak benne akadályok, porcos részletek ahol kivállóan megtelepednek a különféle paraziták és máris nem szól úgy ahogy szeretné az ember... Van úgyis hogy a verseny napjára túlpörög a madár mert annyira erős eledelt kapott a premiert megelőző időszakban hogy az ivari beindultság vesz erőt rajta ! Ilyenkor éneke közben söpör a farkával és gyakran kitör.... Erős pirregéseket, értéktelen hangokat produkál melyet a bírók keményen büntetnek !....Ha meg nem készül el a kismadár akkor meg nem tiszták a futamok a madár éneke közben nyekereg ! Aztán meg ha minden rendben van akkor meg ha a bírón van egy olyan nyakkendő tű ami felhívja az idióta csuri figyelmét akkor meg azzal fog szórakozni az előadás helyett....Vagy ha túl koránra vagy túl későre sorsolnak ki sem előny mert korán még nem nyugodtak le egészen és szétkiabálják a bírálati fél órát a túl későiek meg annyira ledermedhetnek mint a Román dízel motor a téli hidegben... és csak pityeregnek....
Szóval ....szóval ettől szép ez Ferikém !..... :lol:

Hozzászólás 2008 aug. 4, 15:46 
Nem féltelek én Béla,tudod te is jól,hogy a tapasztalat nagy előny,igaz vannak dolgok amikor a természet beleszól. :41:

Azért szerintem már addigra csak fognak szólni :83:

Hozzászólás 2008 aug. 4, 15:19 
Nem akarom túldimenzionálni a magyar helyzetet de tényleg európa legjobb tenyésztőinek medarai vannak több kollégánál amiből bármi kijöhet. Ha nem lennék elkésve akkor azt mondanám hogy 20 madár is elég a győzelemhez de így tényleg [cenzúrázva] a helyzet....A Gheling mesterrel folyamatosan konzultálok hogy mi a szart csináljak hogy gyorsabban fejlődjenek de nem látom a gyors fejlkődést...

Hozzászólás 2008 aug. 4, 14:39 
Drukolok neked ,Neco!!! :85: :54:

Ne :101: ked Béla csak annyit,addig jó amig mindenki téged akar legyözni!!! :31:

De remélem egy pár honap múlva belekukkantok a rollerek felkészítébe,mindkettötöknél.

Hozzászólás 2008 aug. 4, 9:15 
Pedig jópofa levelet cseréltünk, és benne vannak a tények! :lol:
Neked piszok nagy rutinod van, ami bőven ellensúlyozza ez évi szerényebb tenyésztési eredményeidet. Ösmerlek annyira, hogy tudjam : az egészséges versenyszellem is megvan benned, tehát -el nem ítélhető módon- nem fogod könnyen adni a gúnyád. :57:

Akiknek meg jó tenyészéve volt az újak közül, azoknak viszont ha segítessz, mint ahogy nekem és Ikernek is segítettél, -tudom nekik is fogsz ;) ,és természetesen ebből a munkából én is kiveszem a részem eddigi tapasztalataim erejéig- akkor ők komoly konkurenciát jelentenek a dobogóra pályázóknak.

Röviden, és minden álszerénység nélkül : az esélyeid még mindíg neked a legjobbak, viszont a többieket -itt a fórumosok közül elsősorban Gabera és Lacidokira gondolok- a dobogó bármely fokára pályázhatnak. Egyéniben meg bármi lehet. Q..a jó madarakkal láttuk el a "baromfiudvart", bárkinél kelhetett "véletlenül" egy olyan veréb, mint az én tizesem volt tavaly.... :shock: :idea: :!:

Szóval ez a nagy helyzet az idén, és ez így nagyon is rendjén van.... :89: :59:

Hozzászólás 2008 aug. 4, 7:00 
Húúú ! Valamit akkor én írtam félreérthetően gyanúsan, pedig azt hittem egy jópofa levelet cseréltünk ! Dehogy van bennem írónia és a te írásod is teljesen jó volt ! Esküszöm hogy semmi pejoratív értelem nem volt nálam és nem is éreztem tőled sem ! Ne hülyéskedj ! :lol: Köztünk akkor sem lehetne vita ha fejreállna a világ ! Soha életemben nem találkoztam nálad rendesebb emberrel !....A te segítséged nélkül nehéz lett volna kirángatni a tojásbafúlás elől a roller imagét.... :wink:

Hozzászólás 2008 aug. 4, 0:03 
Kedves Béla!
Az iróniát remélem érezted az előző hozzászólásomban?!
Teljes mértékben tisztában vagyok a madaraid minőségével, és azzal is, hogy az a több évtizedes rutin amivel Te levezényelsz egy felkészítést, az jóval gyengébb (idősebb, fiatalabb) madarakat is a csúcsra juttathat mint amilyenek jelenleg a röpdéidben lakoznak.
Sőt! Azt is tudom, hogy a többi kedves rolleresnél sem varjak keltek, köszönhetően a Te önzetlen munkádnak amit az utóbbi években végeztél.

Szóval a "tizedik" :37: annyira talán nincs is veszélyben, viszont nekem lehet hogy igyekeznem kell ha a dobogó valamely fokára fel akarok kapaszkodni. :07: :50:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 261  Következő