Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 nov. 17, 13:42 
fric32 írta:
Akkor Gabesz szorítok neked,hogy jól szerepeljél.

Nagyon köszi, FriccFeri :D Szükségem lesz a drukkolásra!
feketemarcsi írta:
Tavaly is volt egy ilyen, rájött, hogy erre mindenki odafigyel és mikor itt volt nálam valaki, mindig ezzel hívta fel magára a figyelmet.

Marcsika, én nem hiszek abban, hogy a madarak emígyen szándékosan irányítanák a figyelmünket :wink: Az viszont tagadhatatlan, hogy nem lehet nem észrevenni :lol: ...

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2010 nov. 16, 22:32 
Gabesz írta:
Hűha, még csak 8 nap a nagy eseményig! :shock: :roll: 8)
Bár ez alig egy lehelettel több mint egy hét, és picinkót későn kezdve az oskolát, mégis azt gondolom, csibéim remek formában vannak. Bízakodó vagyok abban, hogy a legjobbat adják magukból a nagy meghallgatáson.

Minden nap gyakorolnak szorgosan, kaját reggel szoktam adni nekik indulás előtt, aztán délután mire hazavetődök, kezdődik is az ének óra. Csak egy két csippantás és a 7eském már intonál. Különös ez a kismadár! Ő volt a legelső, aki folyamatosan, szépen énekelt, külsője is elegáns a jobbos szemcsíkjával, de legkülönösebb az előadásmódja: kifele fordul, majdnem hosszan fekszik a rúdon de úgy, hogy térdhajlata messze a rúd alatt van! Mintha a pincéből akarná felénekelni magát :lol: Hasonlóan adja elő magát az 5ös csibém, ugyanígy szó szerint alulról közelíti a hangokat és nagyon tetszik füleimnek a zene, mit előad! Másik két csuri a 2es és 4es számú verebem fölfele nyúlva énekelnek boldogan, de nem kiabálva. Majd ha több időm lesz, képet vagy felvételt is hozok róluk. Futamaik elemezgetésével nem bajlódok, hisz külön-külön hallom, hogy mit énekelnek, de így együtt... :shock: Nagyon édesek és szépen hangzik a négyes! Azt az egyet azonban megfigyeltem, hogy a legfelső madarantyúm, a ketteske, hosszú danolás után a füttynél nem hagyja abba, hanem szabályosan kinevet egy kacagónak tűnő hangsorral...

Akkor Gabesz szorítok neked,hogy jól szerepeljél.

Hozzászólás 2010 nov. 16, 21:12 
Hűha, még csak 8 nap a nagy eseményig! :shock: :roll: 8)
Bár ez alig egy lehelettel több mint egy hét, és picinkót későn kezdve az oskolát, mégis azt gondolom, csibéim remek formában vannak. Bízakodó vagyok abban, hogy a legjobbat adják magukból a nagy meghallgatáson.

Minden nap gyakorolnak szorgosan, kaját reggel szoktam adni nekik indulás előtt, aztán délután mire hazavetődök, kezdődik is az ének óra. Csak egy két csippantás és a 7eském már intonál. Különös ez a kismadár! Ő volt a legelső, aki folyamatosan, szépen énekelt, külsője is elegáns a jobbos szemcsíkjával, de legkülönösebb az előadásmódja: kifele fordul, majdnem hosszan fekszik a rúdon de úgy, hogy térdhajlata messze a rúd alatt van! Mintha a pincéből akarná felénekelni magát :lol: Hasonlóan adja elő magát az 5ös csibém, ugyanígy szó szerint alulról közelíti a hangokat és nagyon tetszik füleimnek a zene, mit előad! Másik két csuri a 2es és 4es számú verebem fölfele nyúlva énekelnek boldogan, de nem kiabálva. Majd ha több időm lesz, képet vagy felvételt is hozok róluk. Futamaik elemezgetésével nem bajlódok, hisz külön-külön hallom, hogy mit énekelnek, de így együtt... :shock: Nagyon édesek és szépen hangzik a négyes! Azt az egyet azonban megfigyeltem, hogy a legfelső madarantyúm, a ketteske, hosszú danolás után a füttynél nem hagyja abba, hanem szabályosan kinevet egy kacagónak tűnő hangsorral...

Hozzászólás 2010 nov. 9, 21:11 
Nnnna, ma is énekeltek egyet a csibéim a paraván előtt :shock:
5ös csirke csak úgy halkan duruzsolt aláfestésnek a 7esem alá, ki Norbiként énekelt az Xfaktorból :lol: , 4esem a dobos, mert csak a rácsokon verte a ritmust, 2esem pedig a hallgatóságot játszodta el... Micsoda összhang! :|
Hogy ebből mi lesz??? :roll:

Hozzászólás 2010 nov. 3, 20:21 
:72: azaz, pipitér :lol:

Hozzászólás 2010 nov. 3, 19:59 
andré írta:
Mi a pi...pitér az a Murok?

Sárgarépa!?!?

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 nov. 3, 19:55 
Mi a pi...pitér az a Murok?

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2010 nov. 2, 19:37 
....ja, és mégvalami! "Murok"-ot azonnal elhagyni, alma meg mehet végig heti 1x, 2x.
De csak azér', mer' nem vagyunk mi szadisták. :wink:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2010 nov. 2, 11:15 
Köszi, Neco!
Én úgy gondolom, hogy elfogadom a kalácsot. :wink:
Marcsi, a nagyonolcsónégyenegyszobásat válaszd, az sokkal izgalmasabb mint az uncsi panzióátlagos :lol:
Pussz!

Hozzászólás 2010 nov. 2, 10:06 
Szia Gabesz! Ha nem sovány ne tuningold a keveréket. Fele repce, fele sima alapkeverék menjen. Ha nem fogy el a "méricske", egy napig nem kapnak kaját, oszt jóccakát. Hetente nézd meg a kondijukat. A verseny előtti hétre pont le fognak kicsit fogyni, akkortól a fellépésig adj nékik mindennap egy kis lágykaját a mag tetejére, és q..a vidáman fognak dalolászni a bírónak.

Most már mindennap tedd ki őket, és ez előtt egy fél órával sötétíts!
...oszt egyre többet, úgy, hogy a versenyre előtt már csak max. 3 órára legyenek nyitva napközben.

...persze csak szerintem, oszt csinálod ahogy gondolod. :wink:

--------------------------------

Marcsi van szállás. Velneszesnégycsillagos néhány kilóméterre, panziósátlagos helyben, nagyonolcsónégyenegyszobában a paplakban.
Ha konkrétan érdekel, hívd fel a Ferit.

Hozzászólás 2010 nov. 2, 8:23 
feketemarcsi írta:
Mi újság?

Na hali, sziasztok!
Most van kis időm, hogy írjak és tán a csibéimre is több időt tudok szentelni, legalábbis ezen a héten.
4 kis dalosom van beiskolázva, szépen, fokozatosan vettek minden változtatást és már benne vannak a sötétített oskolás részben. Tudom, kicsit későn, de még csak most kezdtem kirakni őket kollekcióba összehangolni az eddig tanultakat. Eddig ugyanezt csinálták, csak a kóterből a fényre kihúzva kissé a kalitot. Nincs nagy ugrabugra, gyűrűpiszkálás, nyugodt madarak. Három kis ügyesem eddig is tetszetősen hozta a formáját, de a negyedik... hú, az alig akart megszólalni. Hanem amikor végre meghallottam... Hát valami csuda! Szépen, halkan és hosszan énekelt csak úgy magának :D Ő a legfiatalabb a tesók között, májusi kelésű... Na itt a bibi! Lehet, hogy ő lesz majd a kontra a kvartettben? :| Majd kiderül. Másik madár közülük a kajával csinálja nekem a fejtörést... még azt az egy mericske kaját sem akarja elfogyasztani. Néha feltuningolom neki egy kis magkeverékkel, hetente kétszer kapnak almacikket vagy murokreszeléket. Soványnak nem érzem egyiket sem. No, csak lesz valahogy. Valakinek az utolsó helyet is el kell foglalnia :mrgreen:

Neco, hajrá nektek! Látom, elindult nálatok is a szekér. Kívánok sokkal több versenyzőt a mezőnyben, mint tavaly volt, és gyönyörű hangzatokat! Marcsika, húzz bele!!! 8)

Pussz: Gabesz 8)

Hozzászólás 2010 okt. 29, 2:45 
Iker Feri barátom elküldte nékem az idei roller kanári énekverseny meghívóját, ezt és a programot tudatom véletek is:

MINŐSÍTŐ VERSENY

Tisztelt Tagtársak!

A MDOSZ H-MNK Szakcsoportja minősítő versenyt hirdet

Időpont: 2010. december 28-29.

Helyszín: 2730 Albertirsa, 2730

Pesti u. 85 Művelődési ház

Bíró: Varga Tibor COM. bíró, Ludas (Palics)

Nevezni lehet egyéniben és kollekcióban. A nevezések leadási határideje 2010. december 27. 18:00 óra. Nevezési lapok letölthetők honlapunkról, a http://www.rollerkanari.hu címen, vagy kérésre postán küldünk.

A versenyen részt vehet minden H-MNK tag, 2010-ben kelt, zárt gyűrűvel gyűrűzött saját tenyésztésű madarával.

A madarak leadása 2010. december 27.-én 16-18:00 között,

elvitele 2010. december 29.-én 13-15:00 között lehetséges.

Bővebb felvilágosítás: Iker Ferenc Tel: 20 222 1025

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

üdvözlettel a H-MNK Szakcsoport

Program:

december 27

16-18:00 madarak leadása, nevezési határidő vége

december 28

9:00 Bírálat megkezdése

11:00 „A roller kanári” Ismeretterjesztő előadás: Maróti Béla

13:00 „Állattenyésztési alapfogalmak” előadás: Iker Ferenc

15:00 zártkörű taggyűlés

ennek keretében : aktuális kérdések

visszatekintés 2010, tervek 2011

közös vacsora

december 29

9-12:00 Bírálat

12:00 Bírói értékelés

13:00 Eredményhirdetés, díjak és katalógus kiosztása,

a rendezvény zárása

14-15:00 Madarak elvitele
-----------------------------------------------

Mielőtt bármilyen vita kialakulna megjegyzem, hogy a bíró a barátunk (az is marad!), a helyezéseket előre lezsugáztuk, különféle koszorúkat is előre kiosztottuk a magunk kénye-kedvére, és néha (ha nagyon be vagyunk r'ugva) Országos Bajnokságnak hívjuk majd ezt a kis háztáji bohóckodást.
1valami biztos: piszok sokat fogunk madarászni és a madaraké lesz a főszerep, jól fogjuk érezni magunkat, és azon leszünk, hogy aki eljön és az előbbieket elvárja tőlünk ne csalódjon!
:wink:

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 okt. 18, 13:54 
Szia Marcsi.

Azt hiszem ez mindegyikünk rémálma, hogy minden előjel, betegségre utaló tünet nélkül egyik pillanatról a másikra elmegy valamelyik madarunk. Sajnos ilyenkor csak találgathat az ember, hogy mitől is lehetett, egy idő után jön az Önmarcangolás, mit szúrhattam el!? Át kell gondolni, hogy mi történhetett, de sokáig ne rágódj rajta. Vigyázz az életben maradtakra!

Hozzászólás 2010 okt. 18, 12:58 
Szia, Marcsi!
Sajnálom a kispasid... Gondolom, mindent fokozatosan csináltál: az elválasztás a többitől (látják egymást, majd nem), a hely (kalit, füttykalit, netán már doboz?), táplálás (normál keverék, majd egyre több repce és kevesebb a magkeverékből)... Merthát ezek közül bármelyiket ha nem fokozatosan vezetjük be... oka lehet a traumának, úgy vélem.

Hozzászólás 2010 okt. 12, 13:42 
Gabesz írta:
Előzetes megfigyeléseim alapján válogattam külön kalitokba a fiatal tojókat és hímeket. Hát van meglepetés! Kettő fiatal közül mi 3 hetesen prüntyögött, csak egyik énekel ...

...Megszólalt a második is!!! Szépen, halkan, kitartóan énekel! :wink: A három tojónak vélt madárból is szintén kettő énekel, úgyhogy vééégre van egy kollekcióm :D .
Mostmár csak a szép összhangzatig kéne jókicsit erőlködnünk :lol:

Hozzászólás 2010 okt. 9, 15:20 
Szia, Marcsi!

Na látom, már otthon is van neted! :wink: Haladsz a korral, s a kórral is :lol: :lol:
És be is iskolázod őket majd, ugye? De persze, egyszer szokják meg a szűkebb helyet és fokozatosan redukáljuk a kajájuk összetételét repcére. Utolsó hónapban már csak alig! 20% magkeverék, a többi repce. Én már csökkekntettem a magkeverék arányát, nincs gond, zabálnak rendesen. Csíráztatott repcét is kapnak heti 3 alkalommal, egyéb plusz semmi. De örüljenek neki, mert ha odakint kellett volna maradniuk a jelenleg is 2 fokos hőérzeti 7 fokban, mert ez a vékonyfa...ú szél nem hagy alább, még a röpdét is szétrágták volna. Na, úgyhogy csak semmi kényeztetés.

Előzetes megfigyeléseim alapján válogattam külön kalitokba a fiatal tojókat és hímeket. Hát van meglepetés! Kettő fiatal közül mi 3 hetesen prüntyögött, csak egyik énekel :shock: A három tojónak vélt fiatal közül pedig kettő veti szét a konyha falát :D egy meg kutyaugatást imitál :shock: . Hogy mi lesz ebből? Öreg Gábrisom gyönyörűen szólózik itt az íróasztalom sarkán, két Kunák hímem még nem hallottam danolni... asszem tart náluk még a vedlés. A csajok meg..., hát jól elvannak. Lassan azon törpölök, hogyan lesz jövőre. Kit kivel s miért. Vannak akiknek menni kell, s van ki marad. Saját tojók tuti maradnak. Odaki pedig... még mindig fúj a szél s nyakunkon a tél. A hegyekben már Szent Mihálykor lehavazott...

Pussz! :alien:

Hozzászólás 2010 okt. 5, 1:20 
eszterolajos írta:
Ditke !

Küldtem Pü.-t. benne van B.Jani mobilszáma....

Szia Lajos!

A Jani, és a Lacidoki tel. számát, e.mail címét(már ha a Dokié megvan?!) nékem is küld el pü.-ben legyélszíves!

Köszönöm!

fric32 írta:
Hát azért kedves Marcsi mert egy madárnál ez bekövetkezett nem jelenti,hogy a gyári kaja nem jó.
Lehet ez egy béna madár volt ez eszedbe se jutott?
....

Zottan írta:
....
Teljesen egyetértek!

Hogy Ti milyen piszkok vagytok?! :D :lol:

Marcsi, félrenyelhet egy kanári magot is, mégsem megy a tartásuk ezek etetése nélkül, gondolom használsz porszívót a takarításnál, pedig e'ccer behúzta ez'az egyik rigódat....!? :shock:
Sz'al:Zoliéknak vastagon igazuk van! :wink:

Hozzászólás 2010 okt. 4, 19:46 
Sajnálom Marcsi a madárkádat! :?
fric32 írta:
...peches az a madár. ennyi.

Ja. Elhiszem. És azért, mert az ellenkezője is létezik :mrgreen: .

Nagy fogásunk volt a tegnap! No de ne menjek a dolgok elejibe, csak szépen sorban.
Isten tartsa meg a jó szokásomat, sosincs időm napközben begyűjteni a madaraim a röpdéből, meghát könnyebb is így estefelé... Ja, és nem beszélve az éjszakai 0 fokról, már eppe ideje volt a maradék csibét is behozni, ha nem akarom ismét letesztelni a fagyálló képességüket :roll: . Szovel töksötét odaki, nagy kufferkalit a hónom alatt, elemlámpa a zsebbe... A röpdétől jóval távolabb Dorki csendesen szemlélte az ismerős szagú ólálkodó settenkedőket. Felkapcsoltam a lámpát, hadd lássa, kik vogymuk :lol: . Utolsó verebem a csuda tudja hogy, de kicsusszant a kezemből és semmit sem tétovázva egyenesen repült neki a fénynek, pontfix a kutya udvarába! Hú, láttatok volna sebességet! Petya, mint kit parittyából lőttek ki, tűzte át és be Dorkához! Szerencsétlen kanárit majdnem a kutya szájából szedte ki, kinek szerencsére kutya baja sem esett :wink: Na, így esett a nagy fogás, jó nagy frászt hozva rám. Nem is tudom, ez volt-e a durvább vagy az, mikor tavaly v tavelyelőtt, már nem is tudom, a ház tetejéről szedtük le a szökevény madarat... Buli. :lol: 8)

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2010 okt. 4, 18:24 
fric32 írta:
Hát azért kedves Marcsi mert egy madárnál ez bekövetkezett nem jelenti,hogy a gyári kaja nem jó.
Nekem volt,hogy egy nagyon jó madaramnak a négermag magja fúródott be a nyelőcsövébe de ettől még ugyanúgy a négermagos gyári kajából felneveltem több száz kanárit,ez peches madarak ennyi.
Így írták meg a sorsukat a nagykönyvben,ennyitől nem lehet levonni,hogy "[cenzúrázva]",hanem peches az a madár ennyi.

Teljesen egyetértek!

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2010 okt. 4, 17:47 
Nekem volt,hogy egy nagyon jó madaramnak a négermag magja fúródott be a nyelőcsövébe de ettől még ugyanúgy a négermagos gyári kajából felneveltem több száz kanárit,ez peches madarak ennyi.
Így írták meg a sorsukat a nagykönyvben,ennyitől nem lehet levonni,hogy "[cenzúrázva]",hanem peches az a madár ennyi.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 149  Következő