Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jún. 11, 17:27 
Marcsikám ! A békegalambod óriási !..... :88:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 jún. 11, 16:27 
Gabesz írta:
Szám-szám-betű-szám-betű-betű-szám-szám... :42:

:57:
No látod ezért használjuk a lapon, csak az említett három számot, az említett sorrendben. :wink:

Gabe, különben gondolom nem probléma ilyen mintára átformálnod a lapjaidat?!

http://rollercanary.hupont.hu/

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 jún. 10, 6:17 
Gabesz Te nem is szereted a madarakat számozni !!!! :wink:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 jún. 10, 5:40 
Szám-szám-betű-szám-betű-betű-szám-szám... :42:

neco írta:
Drágám a gyűrű gyűrű alakú, tehát a felirat onnan kezdődik ahonnan elkezdjük olvasni, :wink: én meg a törzslapon levő számsorról írogattam emeddíg...Különben mindenhol az évszám keresztben van, ebből ki lehet indulni. ...a rollert gyűrűről nem lehet megösmerni..

Köszi, Neco, így már világos mint a :sunny: !
:88:

Itt alább meg én is mintha ezt írtam a Gabenak, nem? :75:
Azért jó lett volna kicsit nekem is idén eljátszadozni a számokkal, hú, de szívesen belegabalyodtam volna én is a gyűrűszámaimba :57:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jún. 9, 22:19 
Most néztem a német gyűrűjelzéseket. Van rajta pár szám: :lol: (bár ha jobban megnézem, alig több, mint nálunk)

Kép

DKB - Német Kanári és Madártenyésztő Szövetség
23 - országkód
08 - egyesület száma
12 - tenyésztő száma
06 - évszám
30 - méret
123 - madár sorszáma

Hozzászólás 2008 jún. 9, 22:03 
Gabesz írta:
Pedig azt hittem, hogy most jól összezavartalak... :57:
És semmiképpen sem vitatkoznék Necoval, mert még kikapok... de ahogy itt a keresővel megfuttattam a topikot, csekély négy! változatban található meg a gyűrűre felkerült számok sorrendje... Gabe, a legelső az volt, amit a nagyapád madarán található gyűrűről leolvastál :wink: ...

Akkor most kérdés: Lehetséges, hogy törzslapon 04-01/08-as számú madár H-MNK-01-08-04 gyűrűszámot viseljen??? (maradok a Gabe példájánál, idei negyedik madara) Mert akkor ebben az esetben értem a sokféleséget, két csűrben csépelést :lol: .

Drágám a gyűrű gyűrű alakú, tehát a felirat onnan kezdődik ahonnan elkezdjük olvasni, :wink: én meg a törzslapon levő számsorról írogattam emeddíg. Ezt pediglen mindenki az említett sorrendben vezeti, mint a képen látszik Doromboló is velem(velünk) egyetemben. Esetenként mikor madarakat azonosítottunk, akkor ezt a sorrendet használtuk itt a forumon is.

Különben mindenhol az évszám keresztben van, ebből ki lehet indulni.
Más országokban az egyesület betűjele, vagy száma szerepel általában. A Gasmann madaramon DKB a jelölés például. A szlovákoknál egyesületi szám van, de ezekben az egyesületekben mindenféle madarász van, mint itt az IDRE-ben aminek a száma példul ugye H-27, a szlovákoknál (így hónaljból) SK-15, tehát a rollert gyűrűről nem lehet megösmerni..

Hozzászólás 2008 jún. 9, 19:53 
Pedig azt hittem, hogy most jól összezavartalak... :57:
És semmiképpen sem vitatkoznék Necoval, mert még kikapok... de ahogy itt a keresővel megfuttattam a topikot, csekély négy! változatban található meg a gyűrűre felkerült számok sorrendje... Gabe, a legelső az volt, amit a nagyapád madarán található gyűrűről leolvastál :wink: ...

Akkor most kérdés: Lehetséges, hogy törzslapon 04-01/08-as számú madár H-MNK-01-08-04 gyűrűszámot viseljen??? (maradok a Gabe példájánál, idei negyedik madara) Mert akkor ebben az esetben értem a sokféleséget, két csűrben csépelést :lol: .

Hozzászólás 2008 jún. 9, 19:22 
Köszi Gabesz és Neco! Így már egyértelmű.

Azt esetleg meg tudjátok mondani, hogy a német és szlovák egyesületnek mi a jelölése a gyűrűn? (Arra gondolok, ami a H-MNK-nak felel meg.)
Náluk is csak egy-egy egyesület van, vagy esetleg több?

Hozzászólás 2008 jún. 9, 15:47 
Jó mindegyik, lényeg hogy áttekinthető legyen, és legalább három generációt felsoroljon.
Doromboló azért nem erőlteti szerintem az egységesítést, mert a fentieket mindegyik tartalmazza egyértelműen Ikerétől -Gehlingéig.
Gabe azt azért megjegyezném: ha jól látom nálad valamiért középre került a tenyésztés évszáma, és előre a tenyésztői szám. Ettől még egyértelmű a dolog, de mindenhol emigyen szerepelnek, ebben a sorrendben az adatok:
XX(madár sorszáma) - (kötőjel) XX (tenyésztői szám) / ("per" jel) XX (szül. évszám)

Tehát a hivatalos jelölése a tavalyi champion madárnak:
H-MNK-21-40/07
Azaz: H-MNK (ország és egyesület száma, jelölése)
21- (a 21 sorszámú madár)
40/ (azaz Maróti Béla tenyésztői száma)
07 (azaz 2007-es tenyészévből)

A H-MNK nem szoktuk kiírni, csak egy "H" betűvel jelöljük a magyar madarakat. De ezt is csak alul, hiszen ha én (te, ő) állítja ki a lapot egyértelmű hogy H-MNK a madár :wink:. Én a színeket is jelölöm, az ivart megjelölő karika teljesen besatírozva zöld, a félig besat. tarka, az üres kar. sárga, a karikában egy "w" betű fehér madarat jelöl. A sapkát, vagy egyébb jellemző más kis felületű szint (színhibát? :wink: )a körben levő ponttal jelölöm.
Tehát ez esetben a törzslapon a 21-40/07 szám szerepel csak.

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2008 jún. 11, 8:19-kor.

Hozzászólás 2008 jún. 9, 14:29 
Bocsi! Aládszerkesztettem... Gyors voltál én meg figyelmetlen :roll: . Fusd át mégegyszer!
A te lapodon, amit betettél a 001 jelölne téged? és a síma 2-es a madár?
Aztán olyan picike az a gyűrű, hogy minden fölösleges számjegyet ki kell iktatni...

"Itt úgy szerepel a madarak megnevezése, hogy: madár sorszáma, tenyésztő száma és évszám. Ha ezt a jegyzéket körben képzeljük és kivesszük belőle a H és MNK jegyzéseket, pont jó a sorrend. Azaz: H-MNK-01-08-04, mondjuk a 4. madarad esetében, a 01 pedig te vagy . "

Hozzászólás 2008 jún. 9, 14:18 
Hallottam én is ezekről a próbálkozásokról, de igazán nem tudok semmit sem róluk. Az idő meg lassan eljön, amikor kell egy megoldás (Már csak 6-7 hónap :lol: )
Természetesen ha lesz egységes megoldás, én is azt fogom használni. Nem akarom erőltetni az enyémet, csupán arra vagyok kíváncsi, hogy használná-e valaki, ha lenne rá lehetőség....

Doromboló törzslapján nem látom az egyesület jelölést. Persze ez jelen esetben egyértelmű. Egyébként meg gondolom az elejére kell tenni egy kötőjellel :?:

Hozzászólás 2008 jún. 9, 13:58 
nagygabe írta:
Ezzel kapcsolatban van egy kérdésem is: van szabvány vagy egyezmény arra vonatkozóan, hogy a gyűrűszámot pontosan hogyan kell leírni? (egyesület-tagszám-évszám-sorszám)

Még régebben kaptam Dorombolótól ezt a mintát, hogyan kell kinéznie egy törzslapnak. Biztosan nem bánja, ha most ide kiteszem.

Kép

Itt úgy szerepel a madarak megnevezése, hogy: madár sorszáma, tenyésztő száma és évszám. Ha ezt a jegyzéket körben képzeljük és kivesszük belőle a H és MNK jegyzéseket, pont jó a sorrend. Azaz: H-MNK-01-08-04, mondjuk a 4. madarad esetében, a 01 pedig te vagy :wink: .

Annyiban tetszik jobban az én gyűrűm, hogy szám helyett monogrammom szerepel :wink: ...

Kuzmi is kidolgozott itt az idren belül egy törzskönyv adatbázist, ami nem tudom, hogy most hol tart. Én voltam Algernoon :lol: , de sajnos nem volt már benne több kiegészítenivalóm... De majd jövőben!!! Ott készen nyomtatható verzió is rendelkezésre áll, azon kívül a nagy előnye, hogy ha az alapállyományt egyszer "feltöltötted", többször már nem kell leírni, ismételni ugyanazt, csak az új egyedek adatait kell már bevinned.

Iker pedig szintén egy Word változatról beszélt, ha jól emlékszem :roll: ... De tényleg! Hol van ez az ember :shock: ???

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabesz 2008 jún. 9, 14:27-kor.

Hozzászólás 2008 jún. 9, 10:48 
Sziasztok!

Írtam egy kis programot, aminek a segítségével ilyen származási lapot lehet nyomtatni: (ugyanis én lusta vagyok kézzel megírni :wink: )
Kép

Ha szeretne valaki még ilyen származási lapot nyomtatni egyszerűen, akkor dolgozom rajta még annyit, hogy más is tudja használni...

Ezzel kapcsolatban van egy kérdésem is: van szabvány vagy egyezmény arra vonatkozóan, hogy a gyűrűszámot pontosan hogyan kell leírni? (egyesület-tagszám-évszám-sorszám)

Hozzászólás 2008 jún. 8, 13:54 
rollerbird írta:
Pl.: én nem vagyok az , így értelemszerűen nem köszönök el. Észre sem lehet venni, hogy vagyok e vagy sem.

Nahát! Ezt a szemtelenséget!!! :96:
Benne vagy az osztálynaplóban? Igen? No, akkor rád is érvényes ugyanaz, mint a többire! 8)
És dehogy nem lehet észrevenni, hogy vagy... Tudsz te olyanokat írni, hogy nem lehet nem észrevenni :roll: :lol: :shock: ...

Lajos, kívánok neked sikeres tárgyalást! Téged is visszavárunk :D !

Amaryl, hol tartasz a polcrendszerrel? Csillog-villog már???
És tudom, hogy Mona is tuti helyet csináltatott a madaraiak, csak hallgat vele nagy szerényen :wink: .
Nekem a legjobb szórakozás újabban ha kiülhetek a röpde mellé, és miközben kortyolgatom a kávémat, gyönyörködök a madárkáimban 8) . Imádják, ha odasüt a nap, nagyokat pancsolnak és sokáig tollászkodnak utána. Roland megkóstolt egy eltévedt bogárkát, ízlett neki, kell a fehérje :lol: . Dalolni nem dalol még egyik sem, a fiúk közti viszály megszűnni látszik. Béke van :D !

További szép vasárnapot!
Puszi nektek: Gabesz

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 jún. 8, 5:41 
Hu Gabesz ez nekem is szólt.....

Tegnap este jöttem haza, de már megyek is Szerbiába a Karcagi kiállítás bírálatát megtárgyalni, hát el is köszönök...jók legyetek!!!!!!!!!!!!!!

Valódi név: Thomas

Hozzászólás 2008 jún. 8, 1:23 
Igen,de ez mind azért van mert ő itt létfontosságú !! :15:
Pl.: én nem vagyok az , így értelemszerűen nem köszönök el
Észre sem lehet venni ,hogy vagyok e vagy sem. :(

Hozzászólás 2008 jún. 7, 19:21 
Na, egy rendes topiklakó! Végre valaki illendően elköszön, még ha kis időre is megy el...
Tessenek példát venni! :72:

Jó legyél! És siess vissza!
:15:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jún. 7, 18:37 
Csókolok mindenkit...! Jól viselkedjetek nekem ! El kell mennem Németországba reggel és csak keden este leszek ! :13:

Hozzászólás 2008 jún. 7, 14:59 
Sziasztok!

Sajnálom én is Neco a kismadarakat, pedig milyen szép lett volna, ha mind az 5 felnő!
Én már nem mertem párosítani a madaraimat, nálam lepotyogtatta a tojó a 4 tojást üresen, most már a kicsikkel együtt közös kis röpdében vannak a tojóim. Szerencsére minden gond nélkül elfogadta mindenki a társaságot, jó elnézegetni őket ilyenkor, ha itthon vagyok.
A két kis hímem, akik már eléggé biztosan annak látszanak most a hangadók, ugyanis az idősebb hímeim elkezdtek vedleni, ezzel együtt a hangjuk is eltűnt (bár az egyiknek eddig nem is volt :shock: ). Fura most ez a csend, viszont jó hallani a jövő nemzedékének nyikorgását! :D Az egyik madár teljesen olyan, mint a papa, igazi hím lesz, tökös legény! :wink:
Ez nálam most a helyzet, várom, hogy jelezzetek a füttykalitokról, és várom, hogy minden madár pihenje ki a fáradalmait, erősödjön, levesse a gúnyáját, hogy újult erővel nekifuthassunk a nagy versenynek!

Puszi

Hozzászólás 2008 jún. 7, 1:53 
Gabesz írta:

Nem etette vagy elpusztult a Röder tojó? Ezért kellett volna átteni a fiókákat másik fészekbe? Szegények! Sajnálom! De az ilyen madarak a versenyre is csak 7 hónaposak lennének... Vagy megmaradtak volna tenyészmadárnak? Akkor meg nem későre érnek?!...

Nem, nem.....a tojó etetett, a fiókák összetaposva hevertek reggelre teli beggyel a fészek alján...második napra kettő, harmadikra még egy pusztult el.
Áttenni gyűrűzés után szoktam az ilyen népes fészekaljnál egy-két kölköt, már ha van velük egykorú, kisebb lélekszámú fészek, a kiegyensúlyozottabb fejlődés érdekében.

ők ketten maradtak:
Kép

Különben nincs még késő. Aztatanultam' az öregektől, hogy a májusi tojásokból még verseny-madarak lesznek. (már ha nem varjútojás van a fészekben) Jövő hét elején még fog kelni két fészekben fióka. Ők neccesen, de még beleférnek az idei programba......legalábbis remélem. :wink:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 261  Következő