Hali-hali! Sziasztok!
rollerbird írta:
Na mit történt ? Bedöglött a topik ??? Nem ír senki sem ?
Ááá, dehogy! Hová gondolsz? Csak kicsit szellőztetünk, felfrissítjük itt a levegőt... És a nyitott ablakon beröppent a virtuális keresztfiam is

. Gizmó, rég láttunk téged!
Mostanra már nem nagy cikk új fiókák látványa- bár ha jól belegondolok, nálam és Kínyónál abszolút az lenne

, de most ettől eltekintünk, lenyeljük a békát. És nemsokára nálatok is lezárul a tenyésszezon, jön majd a hogyan tovább

. Nekem ugyan sok bajom nincs, mert teljesen rájuk van bízva, hogy mit csinálnak: fészkelhetnének, minden lehetőség megadva (hacsak be nem fagyott a senekük), de nem sok jelét látom annak, hogy a környezetváltozás bármit is beindított volna bennük... Inkább a csóró verebeknek illegetik magukat. Várok még keveset, aztán majd egy hét múlva rittyentem ki a többi madarat is melléjük a röpdébe: Fruzsi, Roland, Karcsika, Pintyő és a három zebrakölyök. Remélem, akkorra már a reggeli hőmérséklet is szelídebb lesz, mint a mai 3 fok...
No, én így állok.
És egy kis lelki feltöltődés-felüdülés erejéig ajánlom szíves figyelmetekbe a csíksomlyói pünkösdi búcsút, a Duna TV egyenes adásban közvetíti a ti órátok szerint 12.30-tól. "A csíksomlyói ősi Mária-kegyhelyen 1567 óta gyűlnek össze minden év pünkösd szombatján a gyergyói és csíki székelyek, valamint a gyimesi és moldvai csángók, hogy teljesítsék őseik fogadalmát. Abban az évben János Zsigmond fejedelem seregeivel indult a székelyek ellen, a helyiek azonban ellenálltak, és pünkösd szombatján győzelmet arattak. Ekkor fogadták meg, hogy hálából minden évben ugyanazon a napon elzarándokolnak Csíksomlyóra. Azóta a fogadalmi zarándoklat és búcsú jelentős mértékben kiszélesedett, óriási, több százezres sokaság szokott évről évre összegyűlni a Somlyó-nyeregben megtartott ünnepi nagymisére."
Kívánok szép ünnepet!
Puszi nektek: Gabesz