Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Thomas

Hozzászólás 2008 máj. 8, 20:16 
Kynyoo írta:
A DM fórumán Antal István roller kanárikat árul idei szaporulatból? Ismeri valaki őt?

Valaki kalauzoljon már el engem a DM fórumra. Nem találom ! Létezik ,hogy ennyire bamba vagyok ?? Egyáltalán mi az a DM fórum ?Deutch Meister :)

Thanks !

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rollerbird 2008 máj. 8, 20:21-kor.

Hozzászólás 2008 máj. 8, 20:09 
Sziasztok!

Köszi a dícséretet a madarimról, jól esett. Nem az én érdemem, hogy ilyenek, a szülők gyártották őket ilyenre, én csak asszisztáltam. :wink: :D
A 8 napos egykémet tegnap meggyűrűztem szerencsésen, éppen időben, a bütykén már alig bírtam áthúzni.

Többieknél mi újság?

Hozzászólás 2008 máj. 8, 19:31 
A DM fórumán Antal István roller kanárikat árul idei szaporulatból? Ismeri valaki őt?

Hozzászólás 2008 máj. 8, 15:07 
Hát akkor valóban meggondolandó, hogy hova költözünk, ha egyáltalán sikerülne valaha..... Ezek szerint az idilli zöldövezet sem mindig "fenékig tejföl", szomszádja válogatja.... Ma már azt hiszem csak valami lakatlan egzotikus szigeten lehetne igazi nyugalom, meg majd odalent... :wink:
Ezzel nálam e téma lezárva, mielőtt még kikapunk :lol:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 8, 13:04 
Nem tudom elképzelni sem azt a tömegű ejtőernyőt amiből még a szembe is kerül, meg a kutya prüszög tőle...!? :lol: Szerintem nektek fóbiáitok vannak...A Kutykakit pedig aki más háza elé rakatja le az oltári nagy paraszt, felháborodásoddal teljesen egyetértek ! :shock:

Hozzászólás 2008 máj. 8, 9:08 
Abban én is igazat adnék Marcsinak, hogy nagy tömegben biztosan bosszantó lehet a szálló ernyő, főleg aki még allergiás is, az tudja csak igazán.... Persze ezek mind a mostanság szintén nagyon elszaporodott elhanyagolt, műveletlen földek miatt van, sajnos, akár a parlagfű, a másik rém... És bizony -tisztelet a kívételnek- de a városi emberek zöme (talán azok kívételével, akik valaha faluról származnak) nem törődik a környezetével és a szemeteléssel, ami engem legjobban irittál.... A mi házunk előtt is csak alig páran gondoskodunk a szép környezetről, virágosításról, amennyire lehet, de legtöbb lakó le se tojja, illetve tönkre is teszik néhányan....
Egyébként a parkos füves területen én is nagyon szeretem a szép sárga virágait, és még a kis százszorszépeket, de persze nem a gazos nagy területeken, ahogy Marcsi is írja...
Jól eltértünk a tárgytól, talán azért néha megbocsájtható, amikor előjönnek más napi gondok, gondolatok is....
Mindenkinek további szép napot!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 máj. 7, 23:58 
Hali, hali!

Mona kollegina, veled kezdem: egy nagy, nagy GRATULAAAA! Gyönyörűek a madárkáid !!! És ez a Gézengúz is a fészekben nagyon szépen fejlett! Gyűrűt is kapott már :wink: ?! Nagyon ügyes vagy!!!! Örülök neked nagyon! :D Ja, a felvételek is ezalkalommal kifogástalanok :lol: No, majd várjuk a fejleményeket és a további képeket!

Kínyó, szorítok neked nagyon! Legalább egy szem fióka örvendeztessen meg téged is! Bár te ismered az "újdonsült apuka" érzést a madarazásban... De akkor is :wink: !

Doromboló, jót nevettem a gyerekkori csínytevéseiden :lol: ! Szegény kis sárkánygyíkocskák... Igen, ezt a szép mesevilágot igyekszünk megtartani még míg lehet a gyerekekben... mert akarva akaratlanul, ők is belecsuszannak, belenőnek ebbe a művilágba. És a világ változik, ha akarjuk, ha nem. Doromboló, nincs miért szégyellned magad, és ne haragudj te se, Marcsi. Jól tudjátok, hogy itt nálunk sem fog ez míg a világ sajnos így maradni. Már nagyon is érződik a Nyugat szele... Sőt! Jópár embert már el is fújt... A nagyok diktálnak, és vannak már követelmények meg elvárások is, miket előbb utóbb betartatnak velünk-hogy pl. állatot lehet tartani vagy sem, a disznóölésről már nem is beszélek,- de a hangulata annak a napnak :D ... És vagyunk mi is, emberek. A kérdés csak az, hogy meg tudunk-e maradni annak, vagy mi magunk is műemberekké válunk??? Kedves emlékű Nagyanyámhoz képest már én is az vagyok. És itt mennyire OFF :shock: ! Bocs.

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 máj. 7, 21:24 
Gratulálok!
Hiába minden a legszebb legkedvesebb madár a kanári!

Ma volt nálam neco bár csak pár percet mert sietnem kellett dógozni! Mondott pár dolgot min változtassak holnap reggel ezzel kezdem mindjárt!! :salut:

Hozzászólás 2008 máj. 7, 21:21 
Húúú ! Moncsicsi !...Ilyen gyönyörű porcelán madarakat még nem láttam...Sehol semmi tépés nyom, már felnőttszerű acélos, egészséges tollanyag...Ez igen Gratula !..... :31:

Hozzászólás 2008 máj. 7, 18:45 
Sziasztok!

Milyen igazad van, Doromboló! Végigolvasva a hozzászólásokat, amit Gabesz írt, az az igazi, csak mi ebben a mai rohanó világban már elfelejtettük, hogy a Földön élünk, hogy a természet létezik, igenis, él!

Gabesz, a kis egyke jól van, szépen nől, lassan megint gyűrűzhetem, ma 7 napos! Remélem még nem késtem el vele... Íme egy fotó róla, hogy Neco kérését is teljesítsem:

Kép
(nem tudom, a fényképezőt nézi ez a madárka???)

És felteszek kettő "csoportképet" is a nagy quartettemről, akik már az én gyűrűimet viselik, és akik az eddigi szaporulatom:

Kép

Kép

Na??? Szépek, ugye???

Hozzászólás 2008 máj. 7, 17:45 
Mennyire más világ lettünk !... :cry: ...
Gyermekkorom elejét idézi Gabesz mesevilága !.... Mintha csak magamat láttam volna fújni a kutyatej pitypangját...a lányok meg gyönyörűséges nyakláncokat szövögettek a virágos szárából....
Veszprém szélén laktunk akkoriban, a város peremén, ahol még lovat és tehenet is tartot (tarthatott!) a szomszéd. Óriási kertünk volt, több teraszos és a legfelsőbb szinten, a kőfalon még pannon gyíkok is sütkéreztek...A fokosommal hánynak loccsantottam szét a fejét, te Úristen !?...A meséből ugye azt tanultam hogy a gonosz sárkány így, ronda sárkány úgy és ez is hasonlitott a sárkányra csak ez egyfejű volt szerencsétlen ! Sárkány-sárkány,.. durr !...Ha valaki csak egy szóval is mondta volna, hogy ez hasznos nem szabad bántani akkor sok gyík élet maradt volna meg...Aztán 10 éves voltam mikor beköltöztünk a város derekába, a lakótelepre...Nehezen találtam magam ebben az urbanizált világban...ezért egyre sűrűbben látogattam ki az éppen akkor épülő veszprémi vadasparkba ahol közel tíz évet töltöttem el úgy, hogy az iskolából hazamenet már indultam is az állatok közé...Hogy hogynem ott éreztem jól magam. Minden katrocba bejáratos voltam :lol: és a közben hozzám csatlakozó barátaimmal solymászkodni kezdtünk. Igy kerültem természetfilmek és egy játékfilm stábjába is, a sok bemutatóról nem is beszélve...Aztán jött a beton korszak...Kőkemény rock zenekarok Helikon nagydíj, Balatonfüred Vitorlás club télen, moló , camping nyáron a legvadabb akkori világslágerek...csajok hegyin - hátán :wink: és önpusztító élet...19 éves voltam mikor sikerült egyszer a tükörbe néznem és kimásztam magamból ! Tovább tanultam és okleveles vadgazdaként visszataláltam a természetbe ahová most is el tudok menekülni... :shock:
A Marcsi meg gondozottan nevelt "műfűről" beszél ?!...A kis ejtőernyős kis pitypangok meg gránátként csapódnak az arcába !?... Mivé lettünk műemberek ?....Műtojást rakunk a műfészekbe és mű farkincával turbósítjuk a mindig magasabb teljesítmény elérése érdekében még a szerelmi életünket is !....Én is benne vagyok ebbe a műanyag életbe !...Egyszerűen belecsúsztam, szépen lassan, észrevétlenül...Most hogy olvastam a Marcsi reakcióját szakadt fel bennem ez az érzés és szégyellem magam..... :oops:

Hozzászólás 2008 máj. 7, 15:30 
:lol: , tudod mit? Meghívlak egy kis hegyvidéki sétára ilyenkor tavasszal, vagy akár nyáron, én meg majd elmegyek, segítek gyomlálni :wink: . Ok? Közben meg elmadarazgatunk. Mit szólsz?
:08:

Hozzászólás 2008 máj. 7, 15:13 
Feljelenteni a szomszédot??? :shock:

A gyermekláncfű szerintem a legkedvesebb gaz :D . Szárából lehet láncot fűzni, sípot készíteni, koszorút kötni :P . A bóbitáját meg milyen vicces szélnek fújni... Az elsőskéim imádják! A virágágyásból meg könnyen ki lehet húzni gyökerestől. A suli emeleti folyósó ablakából kitekintve gyönyörű aranyló-sárgálló dombok virítanak a napfényben a még mindig havas hegycsúcsok alatt, előtte pedig tavaszzöld rétek fekszenek... Holnap lefotózom, csak süssön a nap. Marcsi, még te is szeretni fogod :D !

Mona, mi hír a picivel???

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 máj. 7, 13:20 
feketemarcsi írta:
Ti most a gyermekláncfűről beszéltek? Szerintem a képen az van. Mi felénk kákicsnak is hívják.

Igen, arról!

Hozzászólás 2008 máj. 7, 13:12 
Sziasztok!
Múlt héten Szlovákiába kirándultunk, ott hallottam, hogy a gyerekek a pitypangot "apókavirág"-nak nevezik, mert mikor érik a magja, megőszül! :-D
Az egyik könyvem sokféle névvel illeti, íme a legjava:
asszonyhűség, buborékfű, kácsavirág, récevirág, kislibavirág, kopaszbarát, pampuka, papvesszeje :shock: , pimpimpárévirág, vénasszonyvirág.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 máj. 7, 8:01 
hogyne necó, főleg a pitypang ásása...

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 máj. 7, 1:20 
eszterolajos írta:
a (pongyola) pitypang, meg sok mindenre jó.....

Gabesz írta:
Serkentőnek pedig kicsi cikóriát is kaptak...

Lajos bátyám, reád is serkentőleg hatott?! :lol:

neco írta:
...aztán hogy etetni fog-é...?...?!...

...és etet a drága... :wink:

Nagyon fukarmód tesztek fel képeket mostanság?! (Gabe, Mona, Amaryl?)

Kölök portré...:

Kép

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 máj. 6, 23:08 
Más topikban voltam, meg felástam a teljes füvesitett részt és uj füvesítést végeztem a madárház körűl..meg csőtőrés.. szóval minden ami kell egy 4 napos ünnepre..

Nagyon sokféle nevet használnak a tájegységek ugyanazon növényre, talán nem is kellene belemenni, nehogy összezavarodjunk...

a (pongyola) pitypang, meg sok mindenre jó, legutóbb Belgiumban a díszvacsorán kaptunk belőle előételhez kupacólva...később csak brekegtünk tőle...

ime...
Kép

Hozzászólás 2008 máj. 6, 22:52 
Szia, Lajos! Rég láttunk errefelé!

Most hogy így mondod :roll: ..., ezek szerint nálunkfele téves az elnevezés. De a népi nevek között sokszor lehet ilyen kócos-kósza elnevezésre találni. Nagyanyám a gyermekláncfűre mondta, hogy cikória, és abban az időben ittak is cikória kávét :roll: . És nem is nagyon értettem hogyan ihat kávét a "sárgavirág"ból :shock: . "A gyermekláncfű mindenfelé gyakori évelő növény, régebben nevezték még pongyola pitypangnak, tejesfű virágnak, kákicsnak, de barátfej, vagy barátfűnek is. Egyes vidékeken elvétve kutyatejnek nevezik, ami helytelen elnevezés, ugyanis a farkas kutyatejjel keverik össze, ami egy mérgező tejelő növény. Más vidékeken kikirics a neve (ami nem keverendő a kikericcsel). Aztán virágzás előtti fiatal leveleiből salátát vagy főzeléket készítenek. Gyökerét nyersen vajon párolva, vagy gyors szárítással és durvára őrölve kávépótlóként használták. Levelével és gyökerével több százéve kezelik a máj, epehólyag, vese megbetegedéseit és az ízületi problémákat", mondja Wiki :wink: .

Lehet, hogy mégis nagyanyámnak volt igaza :lol: ?

Hozzászólás 2008 máj. 6, 22:04 
Szia Gabesz !

levelét, vagy gyöktörzsét ???, vagy talán a "Katáng " testvérének magját?
netán a pótkávét ??

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 261  Következő