Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jún. 3, 12:34 
Igen ! Ezt mondtam volna ! ....Neked meg bogarantyúm itt válaszolok a kérdésedre hátha van most érkezett ittakai akinek újjat mondok !...Mert megint olyant kérdeztél egy egész oldalon keresztül amit már negyvenszer megbeszéltünk !... :twisted: ... Tehát az a tojó amelyik csak egyszer vagy kétszer nevelt még lehet pároztatni akár harmadszor is.. De ha megnyugtat gyermekkoromban a haverommal nagy csapper kanári "tenyésztők" voltunk és volt olyan év, hogy négyszer nevelt hármat négyet a kismama !...Egy kék tojó volt ! Azóta sem láttam hasonló mamit !...Ha pedig nem nevelt a tojó hanem csak tojt és valamiért nem keltek ki vagy nem voltak fiasak a tojások, még ötször is le lehet tojatni ha akar, nem lesz semmi baja ! Mondtam már soxor de most is elmondom, hogy a tojó a nevelésben rongyolódik le nem a tojásban !...Ha van sárgatest akkor van miből ha nincs akkor úgy sem fog tojni !...

Hozzászólás 2009 jún. 3, 11:06 
Tegnap kiraktam a csurikat a röpdébe,tök jól érzik magukat! Az egyik "öreg" /2 éves/ hím is kiment,és a tojók is.Raktam fel nekik fészket,mert ugye az az 1 fészekalja amit lehoztak,nem éppen terhelte meg őket,jó kondiban vannak és szépek.Ha csinálnak valamit,akkor oké,ha nem akkor ennyi volt.Bent hagytam kalitkában 1 tojót a 3 kis fiókával,még eteti őket,de már esznek önállóan is.....mit mondtok,kitegyem őket is vagy még várjak velük??? mert a tojó már gyűjtöget mindent a sarokba,félek hogy letojik,hím nélkül.....csak félek,ha ott meg nem etetné őket,akkor netán gond lenne!??Jaaa egyébként a röpdében levők is kapják a lágyeleséget naponta.A fiatalok is úgy repülnek,hogy öröm nézni,és nagyon szelídek!
Viszont,ami aggaszt kissé: még nem láttam egyiket sem hogy füttyre állna a szája!!!!!!! megüt a gutttata ha az összes tojó! :lol: :lol: :lol:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 jún. 2, 11:39 
Kynyoo írta:
Sziasztok!

Sajnálatos módon családi okok és komoly időhiány miatt eladom összes harzer roller kanárimat!
Állományom:
2007-es német Röder tojók hímek
2008-as Neco-tól vásárolt hímek tojók
2006-os szintén Neco-tól vásárolt fehér hím
és az összes idei fiatal.
Érdeklődni lehet privátban vagy a fórumon illetve a 20/241-74-83-as telszámon illetve e-mailen balint_gabor@freemail.hu

Sok sikert mindenkinek a továbbiakban!

Üdv Mindenkinek!

Wazze Kinyó mi a fene van?! :roll: Végre remekül sikerült a szezon oszt már vége is? :shock: vagy allergiás lettél a rollerre....? :shock: ...vagy a VilágBajnok tanácsolta, hogy add el őket mert szarok...? :shock:

...ezzel most tökön rúgtál. Még most sem tértem magamhoz... :shock: :roll: :? :( :cry:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 jún. 2, 11:39 
Hé nincs lerázás csak a gondok...

Hozzászólás 2009 jún. 2, 11:19 
Na ! Ezzel nem rázol le bennünket ! :twisted: :twisted: :twisted:
Mi a p.csa történt ????....Ne izéjj má Kinyó !?... :shock:

Hozzászólás 2009 jún. 2, 10:44 
A madarakat egy hónapon belül előre egyeztetve Pestre tudom vinni a törzslapjukkal együtt!

Hozzászólás 2009 jún. 2, 10:23 
Sziasztok!

Sajnálatos módon családi okok és komoly időhiány miatt eladom összes harzer roller kanárimat!
Állományom:
2007-es német Röder tojók hímek
2008-as Neco-tól vásárolt hímek tojók
2006-os szintén Neco-tól vásárolt fehér hím
és az összes idei fiatal.
Érdeklődni lehet privátban vagy a fórumon illetve a 20/241-74-83-as telszámon illetve e-mailen balint_gabor@freemail.hu

Sok sikert mindenkinek a továbbiakban!

Üdv Mindenkinek!

Hozzászólás 2009 jún. 1, 20:21 
Nálam is késett a dolog de már fenn van a 34-es gyűrű és most keltek négyesével ötösével !...És mivel nem szerettem volna a kalitka aljában fészkelni akaró tojót szenvedni látni beverettem azoknak is a héten harmadszor is...persze csak azoknak amelyikeknek valami történt az előző fészkével mert tudjuk, hogy igazából nem a tojás viseli meg a tojót hanem a nevelés ! Abba lehet kikészülni !...De ezt már párszor leírtam - tuk !...

Hozzászólás 2009 jún. 1, 9:43 
Varga Tibor írta:
....a 33-fiatalbol.....28-him és 5-tojó.....

Szia Tibi! Még mindig jobb, mint szegény Tóth Lacinál Miskolcon, ahol ez már évek óta fordítva van. :lol:
Én nem ígérek senkinek semmit, mert még csak bizonytalan nyekergést hallok itt-ott, a fene tudja nálam milyen lesz az ivararány.... :roll:

Hozzászólás 2009 jún. 1, 8:29 
HELLÓ MINDENKINEK :!: Illene beszámolnom nekem is az idei fiatalokrol :roll: Nálam is nem valami virágos ahelyze-46 fiatalt gyürüztem meg amiből nálam maradt 33-mivel 13 fiatalt +2-tavalyit elvittek Tőrők orszagba,nem szokásom fiatalon eladni őket de eggy nagyon komoly üzletemberől van szó aki már tőbbszőr kihuzott a pácbol :!: ííííííííííííína most süssetek ide a 33-fiatalbol.....28-him és 5-tojó :o :( Ilyesmi azért még nem fordult elő a kőzel multban :!: AZ ilyen dolgok is arra utalnak hogy a természettel eggyütt a kanárik is BEGLÓGYÓZTAK és utánnuk kezdek én is :lol: Ezért akinek lessz felesleg fiatal tojói jelentkezzen nálam :!: DE még ilyen se fordult elő hogy 5-6-fiatal 3-hónapos him TE!LJES GŐZZEL ÉNEKEL. HA nálatok is hasonló dolgok előfordulnak irjátok le mert lehetetlen hogy csak nálam jelentkeznek az ilyen hülyeségek :roll: ....ÜDV: TIBI

Hozzászólás 2009 jún. 1, 1:47 
Perényi László írta:
... 4 3 hetis, 8 néhány napos reménység próbál életet lehelni veszni látszó versenyesélyeimbe. A nyári
kelésű madár ha a versenyre nem is érik be,a téli depressziót tökéletesen
tudja oldani. :lol: ...

Szia Lacidoki!
:D Azé', azon'az'ominózus versenyen azok a kölkök, amik tojás formájában májusban pottyannak ki az anyjukból, még minden probléma nélkül beérhetnek. Tavaly erről sokat beszélgettünk Dorombival, mer' mindkettőnknek sok késői fiókája volt. Leválasztás után néhány héttel nyomjál nékik egy vitaminkúrát, majd kétnaponta adjál nékik minőségi zöldeledelt (a hasmenésre azért vigyázz!) , elsősorban paprikaszeleteket, paprikacsumát. A lórugásnyi C vitamin előrehozza kicsit a vedlést, felgyorsítja annak befejezését. Október közepére-végére simán kivedlenek, és ha a felkészítést nem baltázod el a versenyen lazán lesöpörhetnek mindenkit a dobogó első fokáról. :wink:

Nálam tegnap lett leválasztva a 19. kölök. Egy hét múlva még remélhetőleg ugyanez történik az idei egyetlen árva dom. fehér kölkömmel is. Hogy m'ér csak ennyi annak'okát boncolgattuk már privátban néhány neves szakival, ezt majd Albertirsán szeptemberben kifejtem.

Gabesz írta:
...Neco az tudom, hogy a "Csak egy liter Kadarka kell..." iszogatósat fogja énekelni :D ...

Szia Gabesz! :D
Átjöttök ezt énekelni a gyerekekkel a Balaton partjára idén is, vagy máshová tervezitek a nyaralást? (mer'ám a Badacsony oldalában, egy pince előtt borozgatva az igazi ezt'et a nótát énekelni :wink: )

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 máj. 31, 21:39 
Ha ez egy hangokra szakosodott topik, akkó nótázzunk hát! Én éneklem a "Mi van ma, mi van ma? Piros pünkösd napja..." gyerekdalt te pedig, kedves László, fújjad a " Ván nékém Rézi áz nágycs.csű..."-t! :lol: így ha belekapcsolódnak a többiek is :wink: Lesz ki majd talpalávalót vagy éppen kesergőt fog énekelni, de Neco az tudom, hogy a "Csak egy liter Kadarka kell..." iszogatósat fogja énekelni :D

Holnap még mindig pirosbötűs nap, hát kívánok mindenkinek nagyon szép ünnepet! :D

Puszi nektek: Gabesz
Ui: emlékeztek Gizmóra? Na, ma szülinapos! :flower:
Ui2: Krisztián, az úgy megfelelne, ha a roller mellett netán operettdarabokat is tud? :shock: :lol: (Bocs.)

Hozzászólás 2009 máj. 31, 21:33 
Sziasztok!

Érdeklődnék van e 1 költőpár eladó rollere valakinek, fontos szempont a hím 88-90 pontos 2007-es 2008-as, zöld színű, a tojó kipróbált nevelő 2008-as zöld vagy sárga színű?

Átvételre alkalmas lenne nekem BP. vagy környéke.

Üdv: Krisztián

Hozzászólás 2009 máj. 29, 21:26 
Sziasztok !
Ha Nálatok befejeződni látszik is, nálam tart,bár úgy is fogalmazhatok ,indul a szezon ! Három 2 hónapos csurival büszkélkedek,olyan gyönöge a tollazatuk,hogy a látogatók elől rejtegetem
őket. Azért bizalmat szavazok nekik-jobb híján-mert mind a három "leben-
dig" a fajtagazda nyelvén/magyarul életvidám/. A tojóim későn indultak,de a nagyobb baj az elhízott főhímem volt, terméketlen fészekaljak sokaságával. Május elejére visszaállt a tenyészkondíciója,azóta hagyom szárnyalni. 4 3 hetis, 8 néhány napos reménység próbál életet lehelni veszni látszó versenyesélyeimbe. A nyári
kelésű madár ha a versenyre nem is érik be,a téli depressziót tökéletesen
tudja oldani. :lol: Az idei célom a versenyre való felkészítésre 100 %-os odafigyelés,megtanulni az énekben mi a kívánatos. Tavaly felnőtt 12 hímem, a versenyen Tibor Bírónk szerint tökéletes kondícióban,csak a költözködés miatt felkészítés hiányában gyönöge pontokat kaptam. El is ajándékoztam a baráti körben mindet. Ugyanezeket a párosításokat gondoltam lehozom az idén, amík tojó tavaly 2 fészekaljból 8-at nevelt,
az idén 3 3 naposnál tart még. :cry: Azért amikor csüggedni látszom,eszembe jut egy január eleji éjszaka. Kb. hajnali 2-kor mosogatni szottyant kedvem,és egy szilveszterről kimaradt pezsegőt megbontván ,fütyörészni kezdtem. Történetesen a konyhában tartózkodtak a versenyen leszerepelt madaraim is-kedvenc állatnak a gazdija mellett a helye- és rákezdtem a " Ván nékém Rézi áz nágycs.csű
című örökzöldre, olyan vokált kaptam a csiszolatlan gyémántjaimtól,hogy a refrént többszörösen meg kellett ismételnem. :lol: Azért a pezsegő is elfogyott :wink:
Bocs hogy nem írtam eddig, de a bosszankodást és az irigységet inkább
magamba fojtottam. :) Üdv: Laci

Hozzászólás 2009 máj. 29, 14:32 
Az első verzió !...De egyszer etsd meg őket tojásal de ha van nevelő tápod akkor azzal !...

Hozzászólás 2009 máj. 29, 7:39 
Marcsi remelem a tojod ma regelre mar jobanlet!!!

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 máj. 27, 14:58 
Nálam is lassan a vége felé közeledik a tenyészszezon. Eddig 16 fiatalt választottam le, és még kettőt fogok a héten. Ma kel egy fészekalj, két fióka ki is bújt már. És még két fészekalj várható még, ők a jövő héten kelnek. Több nem is lesz már az idén. Arra számítok, hogy 2 kollekcióval idén (pontosabban jövőre) is ott leszek a versenyen.
Én 7 tojóval próbálkoztam az idén. Ebből kettőnél semmi sem kelt, egy harmadiknál ma kelt először. A többi 4 tojó nagyjából rendesen költött.
Úgy gondolom, jövőre két dologban mindenképpen változtatni fogok:
- idén nem kaptak vitaminkúrát a tenyészidőszak előtt, jövőre az ajánlott Columba kúrát nem hagyom ki
- a madarak kondíciójára már korábban figyelni fogok, idén mire oda jutottam, már beindultak a tojók... majdnem gurultak
Kíváncsian várom Feri az eredményt, remélem tanulunk belőle!

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2009 máj. 26, 20:42 
Sziasztok!

Lassan a vége felé közeledik a tenyész szezon. Ez az évem sokkal jobb lett, mint a tavalyi, de koránt sem vagyok elégedett. Tavaly ugye éppen 4 fiókám lett ( azelőtt 40-45 !). Az idén eddig 16-t gyűrűztem meg, három ma kelt és néhány napmúlva kelhet még a 6 tojásból valamennyi. A vérvonalak jók, remélem 2 kollekcióval simán indulhatok a versenyen.

Ami (olvasván a fórumot) más tenyésztőtársaknál is problémát okozott, ez nálam is így volt. Kevés befulladt tojás volt, egy kicsit több üres, DE!!. a 10-ből 5 tojóm az üres fészken kotlott , és higyjétek el minden praktikát kipróbáltam, de nem tojtak.
Így számolva az 5 "működő" tojótól kb 20 fióka végül is nem rossz.

De miért nem tojtak a többiek? ugyan az a környezet, takarmány, hő és fényviszonyok. Az az igazság, hogy mondhatnám azt is, hogy hát a madarak nem egyformák. Ha csak 1 tojó kotlott volna üresen, még hajlamos is lennék legyinteni. De így azért elhatároztam, hogy utána járok a dolognak,és állatorvosi labor segítségével megpróbálom meghatározni a lehetséges kórokozókat. amelyek lehetnek bacik (salmonella, coli), vagy vírusok. A tüneteknek vagy éppen a tünetmentesség mellett nem működő nemi szerveknek lehet ilyen hátterük is. Ez egy komplex dolog, immunrendszer, vitaminok, szaporodás, sterssz, higiénia, stb. aki részt vett az inárcsi HEMA előadásokon talán még emlékszik Dr Dobos András előadására amely szitén alátámasztja ezt az elméletet.

Igyekszem ezt a vizsgálatot a szeptember 13.i gyűlésünkig befejezni és az eredményeket szívesen megosztom veletek.

Addig is a nyáron javaslom, hogy lehetőleg változtos takarmányozással és sok mozgástérrel, sok friss levegővel készítse fel a madarakat az őszre, amely a következő tenyésszezon és a verseny előszobája lesz!

üdvözlettel

Hozzászólás 2009 máj. 26, 11:27 
MARCSIKA :!: Gratulálok,csak kitartás a tőbbiek meg gondoljanak amit AKARNAK :lol: :lol: .ÜDV......TIBI :54:

Hozzászólás 2009 máj. 26, 11:14 
HELLÓ MINDENKINEK :!: Remélem -ANDRÉ,BÉLA,NECÓ,IKER.BAJCSI KYNYOO és a tőbbiek-nálatok is kelt FEKETE BŐRÜ roller mert ÉN az ilyeneket IMÁDOM :lol: :lol: ....ÜDV. MINDENKINEK......TIBI

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 149  Következő