Sziasztok !
Ha Nálatok befejeződni látszik is, nálam tart,bár úgy is fogalmazhatok ,indul a szezon ! Három 2 hónapos csurival büszkélkedek,olyan gyönöge a tollazatuk,hogy a látogatók elől rejtegetem
őket. Azért bizalmat szavazok nekik-jobb híján-mert mind a három "leben-
dig" a fajtagazda nyelvén/magyarul életvidám/. A tojóim későn indultak,de a nagyobb baj az elhízott főhímem volt, terméketlen fészekaljak sokaságával. Május elejére visszaállt a tenyészkondíciója,azóta hagyom szárnyalni. 4 3 hetis, 8 néhány napos reménység próbál életet lehelni veszni látszó versenyesélyeimbe. A nyári
kelésű madár ha a versenyre nem is érik be,a téli depressziót tökéletesen
tudja oldani.

Az idei célom a versenyre való felkészítésre 100 %-os odafigyelés,megtanulni az énekben mi a kívánatos. Tavaly felnőtt 12 hímem, a versenyen Tibor Bírónk szerint tökéletes kondícióban,csak a költözködés miatt felkészítés hiányában gyönöge pontokat kaptam. El is ajándékoztam a baráti körben mindet. Ugyanezeket a párosításokat gondoltam lehozom az idén, amík tojó tavaly 2 fészekaljból 8-at nevelt,
az idén 3 3 naposnál tart még.

Azért amikor csüggedni látszom,eszembe jut egy január eleji éjszaka. Kb. hajnali 2-kor mosogatni szottyant kedvem,és egy szilveszterről kimaradt pezsegőt megbontván ,fütyörészni kezdtem. Történetesen a konyhában tartózkodtak a versenyen leszerepelt madaraim is-kedvenc állatnak a gazdija mellett a helye- és rákezdtem a " Ván nékém Rézi áz nágycs.csű
című örökzöldre, olyan vokált kaptam a csiszolatlan gyémántjaimtól,hogy a refrént többszörösen meg kellett ismételnem.

Azért a pezsegő is elfogyott
Bocs hogy nem írtam eddig, de a bosszankodást és az irigységet inkább
magamba fojtottam.

Üdv: Laci