Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 máj. 6, 20:19 
Lehet...

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 6, 20:13 
Nagyon helyes, mert az is lehet hogy több toji volt csak a sérülés után szétfolyt és a mama meg eltüntette a törmeléket...?! :shock:

Hozzászólás 2008 máj. 6, 17:52 
Én bezavartam neki! Szerintem nagy esély volt rá hogy a fészek alján sérülhetnek a tojások talán így nem lesz gond!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 máj. 6, 17:38 
Sziasztok, rollerosok!

Kynyoo írta:
Ma reggel meglámpáztam a 04.30.án a tojó alá rakott tojásokat! Igaz két darab de "mind" fias! :lol: A gond az hogy ez a kis punus úgy fúrt fészket ezt most láttam meg hogy a funérlemezen vannak a tojik nincs alattuk fű! Kérdés ezzel mit csináljak na meg úgy amúgy... 8)

De amúgy fészekben vannak a tojások, nem? És már 7. napja kotol rajtuk a mama. Akkor már szerintem nem kéne zavarni füvezéssel meg furkálással, nem???

No, kitettem a hűsre a madaraimat. Fészkek betéve, fészek felőli rész takarásban. Serkentőnek pedig kicsi cikóriát is kaptak. (Na ha'llám, mi az :?: :lol: )

Puszi neketk: Gabesz

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 máj. 6, 17:16 
neco írta:

Kinyó és mindenki, akinek nincs ideje pakolászni a hímeket napjában többször! (idén nekem sem volt! 12 tojóra tartottam is 10 hímet.) Jövőre lehetőleg annyi hímet tartsatok ahány tojó van! Az esetek harmadában jól etet a hím, harmadában tök passzív, harmadában b@szogatja csak a tojót kotlás közben.
Ha azt sincs időtök kifigyelni melyik harmadhoz tartozik a legény, ki kell szedni őket 4 tojás után és kész, de addig legyen bent!

Erről lemaradt egy fontos dolog: ha nagyon utálják egymást az úgyis 5 perc alatt kiderül, akkor meg párcsere! Ez nem éppen minőségi tenyésztői felfogás, de a muszáj nagy úr!
(ezt az 5 percet meg szánjuk rá a madarakra :wink: )

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 máj. 6, 9:03 
Ááá Gyurikám ! Semmi mást nem kell tenni, mint egy kevés fészekanyagot betenni az aljára és villanykörtével jól lenyomkodni, körkörösen megformázni !... :shock:

IDRE tag
Valódi név: Ács Győrgy

Hozzászólás 2008 máj. 6, 8:32 
Szia Kynyoo !

Gondolom mivel funért írtál sík az alja, akkor ragasz rá alulról 1 cm-es hungarocelt. Remélem nem mondtam nagy hülyeséget.

Hozzászólás 2008 máj. 6, 8:04 
Sziasztok!

Ma reggel meglámpáztam a 04.30.án a tojó alá rakott tojásokat! Igaz két darab de "mind" fias! :lol: A gond az hogy ez a kis punus úgy fúrt fészket ezt most láttam meg hogy a funérlemezen vannak a tojik nincs alattuk fű! Kérdés ezzel mit csináljak na meg úgy amúgy... 8)

Hozzászólás 2008 máj. 6, 2:13 
Az egyik hófehérke...:

Kép

néhány kirepült fióka középen a papával:

Kép

az első leválasztottak közül néhány:

Kép

Két hete említettem, hogy az egyik tojóm idő előtt otthagyta a fészket (mint Gabesznál) ezért a következő költésnél bent hagytam nála a hímet, és letakartam a kalit fészek felőli részét....ma kelt nála 3 fiók'...aztán hogy etetni fog-é?....?!... :roll: :?

Hozzászólás 2008 máj. 6, 1:09 
Gabesz írta:
... Éjjelre a hőm. lemegy úgy 5-re....

Nyugodtan tedd ki őket! 3 fészket tégy nekik egy magasságban, egymástól 30-40 centire.

Gizmó, nem kell szoktatni őket semmire! Nincs azzal baj, ha az egyik a fénymagot, másik a repcét szereti jobban. Adj nekik kicsit kevesebb kaját, figyeld meg fogyni fog mindkettőből, mindkettőnél.

Kinyó és mindenki, akinek nincs ideje pakolászni a hímeket napjában többször! (idén nekem sem volt! 12 tojóra tartottam is 10 hímet.) Jövőre lehetőleg annyi hímet tartsatok ahány tojó van! Az esetek harmadában jól etet a hím, harmadában tök passzív, harmadában b@szogatja csak a tojót kotlás közben.
Ha azt sincs időtök kifigyelni melyik harmadhoz tartozik a legény, ki kell szedni őket 4 tojás után és kész, de addig legyen bent!

:37: Matyikám ! Mi van Filóék kölkeivel?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2008 máj. 6, 2:24-kor.

Hozzászólás 2008 máj. 5, 22:07 
Monalujza drága ! Ha él azt úgy veszed észre hogy ÉL ! ...Mozog, lüktet, dobog a szíve,hússzínű stb...Ha nem él akkor ugye NEM ÉL ! Tehát nem mozog, sötét, zöldes barnás, pár nap után már bűzös !...
Kinyó !... :57: Nehogy már mumust csinálj belőlem !....A tojásokat addig kell naponta forgatni, amíg alá nem rakod őket, a napi egy toszi meg csak neked elég, nem a tollgombócoknak ! Tudod mit ?...Már hagyjad benn a tojóknál őket úgy, hogy mivel kevesebb a tojó, naponta megcsinálod az egyiknél az egy toszit és utánna nem a kalitkájába teszed vissza, hanem a másik tojóhoz, holnapig...Aztán fordítva....A 3. után meg tedd vissza alá a többit...Vagy mikor megjösz akkor átteszed a másikhoz és este villany oltás előtt meg visszarakod ?!...

Hozzászólás 2008 máj. 5, 21:48 
Kínyó írta: "Gondoltam beugrok egy leb@....ra! 8)" :57:

Hozzászólás 2008 máj. 5, 21:31 
Sziasztok!

Na, ennyi trükköt, cselt, fondorlatot sem olvastam még itt, mint amiket felsorakoztattatok a tojások megmentésére! :shock: El is mentem gyorsan, hogy ha jövőre ilyen gondom adódna, tudjam mit kell tennem! :wink: :D

De komolyra fordítva a szót: nem fejtettétek ki, mi lenne, ha ily módon kikelne a kicsike? Fel lehet kézzel nevelni? Érdemes? Nem lehet, hogy valamiképpen a természet szelektál ilyenkor? (de csúnya így kimondani, dehát ez van az emberi vetélés során is, nemde???)
Végiggondoltam: én a 17. napon bontottam fel a tojásokat, de nem láttam jelét annak, hogy élne a madár. Mit kell olyankor látni?

Bocs a sok hülye kérdésért, de ezek most felmerültek bennem hirtelen...

Hozzászólás 2008 máj. 5, 21:04 
Sziasztok!

Gabesz! Sajnálom hogy nálad se működnek jól a dolgok!

Gondoltam beugrok egy leb@....ra! 8)
Azt hiszem olyan gondjaim lehettek a madaraimmal hogy nem forgattam a tojásokat illetve naponta csak egyszer raktam be apucit perverzkedni... Vélemény? Létezik hogy a hiba oka??
Ja és Doromb utolsónak had kívánjak :48: ! Hátha így nem őrülsz meg teljesen tőlem! :oops:

Hozzászólás 2008 máj. 5, 20:48 
Ez tényleg a legjobb megoldás !!! Ki a röpibe a 2 csajszit a hímmel és végre megszakad a "cselek és trükkök" sorozata ! Miben fogadjunk hogy menni fog a dolog ?...De két fészek kell lehetőleg közel egymáshoz és egy szinten ! Ha nem így teszel akkor tuti hogy mindkettőnek a madárszempontból előnyösebb fészeg fog kelleni ezért összetojnak egy fészekbe és egymás hátán fognak kotlani !.... :72:

Hozzászólás 2008 máj. 5, 16:41 
:25: , várj, előbb feloldoztatlak.
Na szóval, délben, mikor már minden trükk és csel ki lett próbálva, kivettem a teljesen kihült tojásokat, műtojással helyettesítettem, azzal a szándékkal, hogyha mégis megtér ez a gyagyás, akkor becsempészhetem alá az igazi tojásokat. A teljesen ép tojásokat kézmeleg vízbe tettem, hogy átmelegedhessenek, és mindhárom meg-megbillent a vizen!!! És kibontottam őket. Ja, nem, bocsánat :twisted: . Melegben tartottam egy darabig, de aztán csak lehűltek ismét. Ha a meleg tojást a füledhez tartod, akkor is hallani a percegést benne, ha él a fióka. A két napja teljesen hideg tojásokat bontottam fel. Nem volt elkészülve még a fióka bennük :cry: . Még kellett volna az a két nap. Igen, Marcsi, minden nap számít!

Neco, ez nem is rossz ötlet! A borús, esős idők lejártak, eztán gondolom, csak eljő a meleg is... Éjjelre a hőm. lemegy úgy 5-re. Most du. 6-kor 13 fok van. De már nagyon ki akartam tenni őket! Köszi!

Hozzászólás 2008 máj. 5, 16:33 
Gabesz írta:
..Három tojásban élt a fióka :73: , de ez ma már nem érdekes...

Naja....!!!

doromboló írta:
...Akkor pedig kikőthetted vóna lámpa alatt !...

És akkó' mi vó'na ha kikő'ne!?

(Én egyvalamit csinálnák a helyedben! Már bőven megfelel az idő arra, hogy ki b@szarintsd a hímet, meg a két tojót az udvari röpdébe két-három fészek társaságában! És persze a napi etetésen kívül rájuk se nézz! )

Hozzászólás 2008 máj. 5, 15:31 
Idefigyelj, te szűzmárgyás kotkoda ! ...Hát nem te írtad, hogy mind a háromban élő kicsik voltak ?! He ????...Akkor honnan tudtad hogy mindháromban vannak ? He ??? ..Mer a gyagya agyadda mindennik sötét és nehéz tojglit szépen egyeséve fetörted, holott az első után má feltételezhetted vóna, hogy eselleg a másik kettő is fias !...Akkor pedig kikőthetted vóna lámpa alatt !...
:23:

Hozzászólás 2008 máj. 5, 14:48 
...Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy a tortúra előtt szíjjal kötöztem őket egyenként a fészekhez!
:02:

Hozzászólás 2008 máj. 5, 14:46 
Hát Gabikám már kezdek aggódni érted :oops:
Nehogy má szegény emberfiaid egy bekattant főkotkodát találjanak otthon, mikor hazaérnek a suliból, apjukról nem is beszélve....
Ennyit még a drága rollerek sem érnek meg talán :89:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 261  Következő