Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 máj. 5, 14:20 
Hajjaj!
Úgy tűnik, Gabeszunk meggárgyult! :42: :104:

Tud valaki gyógymódot ezen kívül???? :90:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 máj. 5, 13:59 
Hát gyerekek! Hány óra van? :42:

Ugye, én a nyanya-banya 8) :geek: , nagyon éhes és mérges lévén, gondoltam úgy általában, hogy most akkor kitöltöm a bosszúmat ezeken a dögökön! :twisted: :51: Sorra pattingattam fel a 14 napos fiókás tojásokat és szépen előétel helyett mind megettem, élve!!! :60: De ez csak a félfogamra volt elég, ezért mint ígértem, sorra rántottam ki a madaraimat és ördögi körítéssel tálalva megebédeltem őket! Nyam-nyam-nyam!!!
De még nem laktam jól :twisted: , és most titeket is megeszlek, szőröstül, bőröstül :76:, Marcsi és Doromboló, egyben nyellek le és kancsalbékaszem-üszkös bagolyköröm és kígyófülfőzettel öblítelek le, ha még egszer feltételezni meritek rólam, hogy minden fortélyt ki nem próbáltam :evil: !
Kép

:shock:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 5, 12:39 
Hát ha vóna keltetőgépünk akkor közelebb lennénk a megoldáshoz de egy fix meleg pontot ha találunk a lakásban...lehet az egy olvasólámpa alatt is ahol bebugyolálva alá lehet tenni és ki fog kelni...A Németetknél van direkt erre az alkalomra egy sárgás-fehét liszt szerű táp, amit vízzel higítva fel lehet nevelni az ilyen szerencsétlanakat...De kérdés, hogy érdemes e ?...Mert ha génjeikban öröklik a rossz anyaságot az utódok akkor mi lesz ennek a vége ???... :roll:

Hozzászólás 2008 máj. 5, 11:36 
Köszi Mindenkinek !...De kár hogy megint csak egy év múlva történhet velem ilyen, hogy ilyen aranyosak vagytok...?!... :oops:
Hát akkor dógozzunk !...
Szóval marcsikám ! A válaszom az hogy nem lehet felnevelni a tojásból feltört és még sárga szikzacskóval egybe nőtt csöppséget...De a Főnyanya Vajon miért törögette fel mindet mikor az első feltörés után látszott hogy eleven kölök van benne ?... Akkor a másik kettőt ha melegre tette volna akkor maguktól is kikeltek volna....Aztán jöhetett volna megint a pótmama keresés, de az is lehet, hogy ha a tojások kivétele után műtojikat tett volna be és esetleg viszaült volna rá a mama, akkor a kicsiket is vissza lehetett volna csempészni. Ha azonban nem ült volna vissza akkor is meg lehetett volna próbálni, mert a kicsik bámulása egyszer csak beindította volna a ráülést...ha meg ráül csak 10 percre akkor már felmelegedik annyira a kicsi, hogy már tud kérni enni....szóval lehet bűvészkedni de az eredmény nagyon kétséges !!!.....

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2008 máj. 5, 10:10 
Sziasztok!

Nagyon köszönöm mindenkinek a megemlékezést! :17: :40:

Drága Doromboló!
Nagyon Boldog Születésnapot, és sok sok sikert kívánok! :88: :48:

Hozzászólás 2008 máj. 5, 9:35 
Lajos,

engem kivéve lehet mindenki megelőzött.
Doromboló: gratulálok születésnapodra. Mit kívánjak számodra?

Én.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 máj. 5, 8:21 
Lányoknak meg, kicsit késve, de annál nagyobb szeretettel.. :10: kívánok..

Mónikáknak ....... :47: :40:

:65:

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 máj. 5, 8:19 
Minden jót doromboló... :48: már mindenki megelőzött..

Hozzászólás 2008 máj. 5, 7:56 
Doromb-doromb-doromb...... :09: :10: :48: :88: :54: :24:

Hozzászólás 2008 máj. 4, 21:09 
Szeretettel köszöntök minden Édesanyát, minden Mónikánkat, és boldog szülinapot kívánok legkedvesebb Dorombolónknak:)

Hozzászólás 2008 máj. 4, 13:17 
Hali,

most látom, hogy Mónika napja van.
Mónikákra és az édesanyákra, a mennyei Atya áldását kívánom.

Hozzászólás 2008 máj. 4, 13:12 
Sziasztok!

Köszönöm a jókívánságokat én is mindenkinek, nagyon kedvesek vagytok. :40:

Doromboló, szülinapodon sok szeretettel gratulálok és további sok sikeres rolleros évet, kevesebb gondot kívánok neked! :48:

Ne feledkezzünk meg az édesanyákról, nagymamákról sem, akik fórumtársaink közt mindig velünk vannak, és színesítik a tyúkudvarunkat! :10: Őket is köszöntsük ma sok sok szeretettel anyák napja alkalmából!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 máj. 4, 10:36 
Sziasztok, rollerosok!

Neco, értettem, hogy mondod, hogy ne gyűjtsem ki alóla a tojást, jövőre majd megjegyzem magamnak, ha elsőre megint megcsinálná a figurát valamelyik tojóm... A fészek tényleg nem volt eddig levehető, de most Icámat hogy kiköltöztettem-még tojásrakás előtt!-ide az előszobába, hogy kevésbé legyen zavarva, a fészkét is úgy tettem be, hogy ki lehessen könnyen venni, ha netán szükség. A pasizós visszaterelő módszert ezek szerint tényleg rosszul értelmeztem, de Illést csak akkor tettem be hozzá, mikor már szinte dél is eltelt és még mindig nem akart ráülni a fészekre... Illésem addig Ilust boldogította, a konyhában. De mindkét csaj bekattant. Sőt, a gazdi is. :shock:

Nagyon köszönöm, hogy együttéreztek velem... De erre számítottam is kicsit és mégis rosszul esik. Sebaj, kinövöm, túlélem... És Bob Marleyvel éneklem :lol: "don't worry about a thing, because evry little thing gonna be alright"...
ne aggódj, majd minden kis apró gond megoldódik, rendbejön...

És ma is ünnepnap van :D !
Kedves Mona kollegina és Moncsi! Szeretettel köszöntelek névnapotok alkalmából :D !!!
És kedves Doromboló, tyúkudvarunk Főkukorija, születésnapodon téged is köszöntelek sok szeretettel !!!
:58: :flower: :88: :63: :40: :48:

Ajándékba ezt a videót küldöm nektek, és Kynyoo, neked is :wink: Nézzétek meg!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oPgt7ZWtM9A[/youtube]

Ja, és ma Anyák Napja is van! El ne feledjétek!!!!!
Puszi nektek: Gabesz

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2008 máj. 4, 10:28 
Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat!
Szép napot mindenkinek! :17: :27: :88:

Hozzászólás 2008 máj. 4, 9:28 
Boldog Névnapot minden kedves Mónika fórumozónak!!!

Gabesz , Mona!
Sajnálom hogy nálatok se megy minden flottul... De nektek azért méár van csöppség! Nálam tuti hogy a tojás tárolásnál van a gebasz még két tojóm van akik most kapják az apucit itt már nem veszem el tőlük a tojikat lesz ami lesz! Két csaj meg szépen ül 2 illetve 3 tojáson! Ennyi!

Neco!
Megkaptad a pü-m?

Hozzászólás 2008 máj. 4, 8:58 
Drága MONCSICSIKÁIM !!!
Névnapotok alkalmából kívánok nektek nagyon sok boldogságot sok sok örömöt az életben és természetesen jó rollerezést !!! :40: :42:

Hozzászólás 2008 máj. 4, 7:36 
Te Gabesz ?...Látja ez a ribancz tojó a pasiját ?...

Hozzászólás 2008 máj. 4, 7:28 
Hali barátaim,

Neco, kösz a tanácsot. Elfelejtettem írni,hogy ez a pintyeknek való.
Amióta külön vannak a kanárik, látom mennyire másképp eszik a 2 kanári. A tojó inkább a fénymagot szereiűti, s a repcét otthagyja. A végére. A hím pont fordítva, a fénymag s az a kevés fehér köles marad ott. Ott szoktam még hagyni azt is. esetleg teszek hozzá kevés rendes kaját. Valami módon rá lehet szoktatni a másikfélére? Vagy ez így jó?
Gabesz, sajnálom! Nagyon. Ismervén téged, a jó hozzáértésedet, (sajnos) a kidarcokból való tanulásodat, a madarak iránti lelkesesedésedet, még inkább sajnálom, hogy ilyen figurákat csinálnak veled.
Üdv.

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 máj. 4, 5:25 
Gabesz írta:

A tegnap telt volna ki a 14 nap :46: , de Icámat, egész reggel óta nem érdekelte a fészek ......

Ha jól emléxem már másodszor....meg kéne próbálni nem kiszedni a tojásokat......akkor két nappal hamarabb kelne az első kölök, hátha az beindít valamit a mamában még időben...?!...

Gabesz írta:
...Ilusom...rá sem néz a fészekre az sem.....

Azt hiszem Te is említetted, hogy nem levehető a fészek?! Talán ennél is a fentieket kéne cselekedni...nem biztos, hogy jónéven veszi ha előtte turkálsz a hálószobájában?!

Más ötletem nincs sajna... :? :roll: ...és tényleg őszintén sajnálom :( !

Gabesz írta:
Próbáltam visszaterelni a pasival...

Valamit félreértettél! A már megkezdődött kotlást ha megszakítja a tojó, akkor már hiába teszed be a hímet! Ha a kotlás elején, mikor kiszeded a hímet, és otthagyja a fészket a madár akkor segíthet ha visszateszed!
Viszont ha a tojó megszakította a kotlást hím nélkül, az esetben szintén segíthet, ha a KÖVETKEZŐ fészkelésnél bent marad a hím. (Kicsit nyakatekerten fogalmaztam, de remélem érthető.)

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 máj. 3, 20:23 
Sziasztok!

Na, jól láttam, tényleg mind a 4 tojás fias volt, és csak 1 kismadárnak sikerült kibújnia, a 3 tesó megfulladt, ma felbontottam a ki nem kelt tojásokat. Pedig le is spricceltem a tojikat már a kelés előtti napon is, azóta is napi egyszer, mégsem sikerült áttörniük a héjat...Remélem ez az egy túléli, eddig szépen eteti a mamája.

A leválasztott fiatalok közül egy elkezdte köszörülgetni a torkát, édesen hangicsált ma egész nap, így egy fiú madaram már van! Ha több nem is lesz, őt benevezem idén! :D

Gabesz, nálad szóhoz sem tudok jutni, nagyon sajnálom ezt a kudarcot megint... :cry:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 261  Következő